Canim kilo almamissindir ya hayir en azindan dört haftada iki küsür alamazsin gibi bende 8+5 hamileyim ben almadim daha aslinda benin tartidada bi dandiklik var neyse. Canim bu üç ay abartma benim doktorum öyle dedi..zaten bebek sonra sende çatır çatır alacak dedi.. kahvaltida bir yumurta bir kibrit kutusu peynir bes zeytin iki yada biraz fazla ceviz ve bir tatli kaşığı bal yiyorum.arada meyve öğlen corba salata yogurt yada corba yemek yogurt.aksamda yine uc çeşit ama her yemeğe ya et ya tavuk ya kiyma koyuyorum.balik vs yani ekmegide dikimle uc dilim toplamda arada çikolata kek filan yiyorum. .sende üç ay abartma. .aslinda ben evlenince kilo aldim coook vermeden hamile kaldim insallah 12 den fazla kilo almam..öğlen sanki hic doymuyorum .. zayifsan ye hehe
hayırlı uğurlu olsun sağlıklı evlat versin ALLAH...
Ekmeği azalt istersen bir de hamileyken yürüyüş öneriyor ya doktorlar yürüyüş yap,
Bol su iç
İştahını sev iştahlı olman için bir sebep var sonuçta, çok da kafana takma hepsi kilo olmayabilir ödem falandır belki...
İlk önce;
Hayırlı olsun. 9 aylık bu güzel yolculukta Rabbim bebeğinizi de sizi de korusun. Allah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin İnşAllah.
Hamile olduğunuz için doğal olarak kilo alacaksınız zaten. :) Tıka basa yemeyin. Mesela canınız çikolata çekti. 1 tane yiyin daha fazla yemeyin. Canınızın istediklerini elbette yiyeceksiniz yoksa hem siz vitaminsiz kalırsınız hem de bebeğiniz gerekli olan vitamini alamaz ve sağlıklı bir şekilde gelişemez. Yürüyüş yapın, hamilelerin yapabileceği sporları araştırın, onları yapın. 2 kilo alacağınıza 1 kilo alırsınız. Diyetisyene gidin,hamileler için yemek listeleri düzenliyorlar. Yardımcı olurlar size.
Ben o bulantili gunleri su istahim azcikk durulsun diye yine de bekliyorum :))4. haftada bulanti cok erken degil mi? Bekle bekle sen 6., 7. ve 8. ve 9. ve 10. haftalari bekle. Kusmaya baslayinca da "icim disima cikiyor, yemek yiyemiyorum, cok acim, yemek fotograflarina bile bakamiyorum, cok kilo verdim" deme ama.
Kafana takma bulantilarin baslayinca kilo verirsin. Vermesen bile, dogumdan sonra verirsin.
Bu arada tebrikler!
Vücudundaki ödem de olabilir.
Hemen kilo olarak düşünme.
Ben de hamile olduğumu öğrendiğim ay hep 2,5 kilo almış görünürdüm.
Sonraki aylarda doğuma kadar ayda 2 kilo almıştım.
Ama doğumdan sonra hepsi gitti :)
Önemli olan bebeğe mi yoksa sana mı yarıyor bunu ölçmek gerek.
İlerleyen zamanlarda bebeğin gelişiminden anlarsın.
Hayırlı olsun :))
Birkaç haftaya bulantilarin başlar zaten canım, o zaman istesen de yiyemeyeceksino yüzden canını hiç sıkma
Annem ben hicbir cocugumda bilmedim bulantifelan sen belki bana cekmissindr diyor.kiminin de ilk aydan baslarmis koku hassasiyeti.bilemedimki
Onerilerini dikkate alacagim canim.dogru soyluyorsun sanirim bir diyetisyene gitmeliyim+spor yapmaliyim. Cok tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?