4haftalik hamilelikte 2kilo 450 gram..

Annem ben hicbir cocugumda bilmedim bulantifelan sen belki bana cekmissindr diyor.kiminin de ilk aydan baslarmis koku hassasiyeti.bilemedimki

Benim annem de gebeliklerinde bulantı cekmemis, hiçbir şey aşermemiş. Ama benim 8-9-10 ve 11.haftalarda ciddi bulantilarim oldu. Ve canım acaip tatlı istedi. Yani anneye benzemeyebiliyor bu konu. Bir de gebe kalmadan önce çok zayifsan daha çok kilo alman normal canım.

yani üzmemek ıstemem sızı ama yemenız normal değil ve fazla kılo alımı hamılelıgınızde sıkıntıya sebep olabılır.sızınkı tamamen psıkolık bır durum hamıleyım yeme ozgurlugum var gıbı dusunuluyor.bır ayda 2,5 kg almıssınızdır bu sekılde yıyorsanız eger.doktorunuzla gorusun yada dıyetısyen ıle.fazla kılo alımı tansıyon dengesızlıklerıne yol acar vs.kendınıze dur dıyın ve bu sureklı ac olma halınden sızı alıkoyabılecek onlemler alın.Allah saglıkla kucagınıza almayı nasıp etsın.ınsanların sen ıkı canlısın ye demelerını dıkkate almayın,hele su an sızden zaten cok beslenmıyorkı,hamıle olmak yeme ogurlugu degıl kendımden bılıyorum.kılolu hamılelıkler cok zor oluyor hem dogumu,hem cocugun saglıgı hemde dogum sonrası.cok kılo alırsanız yuruyemıezssınız bıle ,daha ayaklarınız sısecek ,odem toplayacaksınız ılerde.

6-7. Haftada mide bulantıları başlıyor. Ozamn yiyemezsin zaten:):) ama dikkat et kiloları geri verirken zorlanırsın. Ben 13 haftalık hamileyim daha kilo almadım.

ben 12.haftadan sonra kilo almaya başladım 53 idim şimdi 60ım 7 kilo aldım çok fazla karbonhidrat ağırlıklı beslenmek gebelik şekeri çıkması ihtimalini arttırır ayrıca kontrolsüz kilo almak da öyle, ben o tarz beslenmediğim halde bende çıktı düşün, gerekirse diyetisyene git

benim hamileliğim devam etmedi canım ama bendede öyleydi dediğin gibi 4-5 haftalık hamilelikte hemen kilo almıştım.
Ve görenler normal değil bilmem ne dedikçede sinirlerim bozuluyordu. Demekki olabiliyormuş.
Hamilesin bebeğim, ye gitsin verirsin sonra.

önemli olan dogumunu etkileyecek kadar fazla kilo almaman
ben 21 kilo aldımdr bana sezeryan olursan geç iyileşirsin az ye dikkat dedi tabi ben dınlamadım
ameliyattan sonrada burnumun ucunu göremedim
kuru yemiş
tahin pekmez
bol miktarda meyve
suyu fazla tüket
zaten suyu çok içersen miden şişer
bişey yiyemezsin

yakında bulantı ve kusmalarınız başlar ve bir bakmışsınız kilolar gidiyor.. zaten merak etmeyin illaki kilo alacaksınız önemli olan doktor kontrolünde sağlığınız bozulmadan almak..tabi bide doğum sonrası verilemeyen kilolar var ki asıl vahim olan orası

4 haftalık baya erken öğrenmişsin aslında hamileliğini. ne ara öğrendin de ne ara yemeye verdin kendini:)
hayırlı olsun öncelikle.
ben de ilk 2 ayda 4 kilo gibi bir şey almıştım da doktor uyardı beni. sen ne yiyorsun demişti bana. ben de havuç suyu içiyorum, portakal sıkıyorum yemeğin yanına falan demiştim. doktor dedi: sen 1 bardak havuç suyu içiyorsun ama 1 kilo havuç yemiş gibi oluyorsun. sıkma ye. demişti bana..
yani bilinçli yemek de önemli..
ama çok takmamak da önemli tabi..
biraz rahat ol.. doğuma kadar keyfini çıkar ama güzel beslen.. gereksiz tatlılardan ziyade faydalı tatlıları yemeye çalış. canın çekiyorsa ye tabi ama bol yürü kendini yormadan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…