5.5 aylık bebeğim kilo almıyor mamaya başladık

undemiel

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
11
2
6
29
Arkadaşlar bebeğim 5.5 aylık ve geçen Aydan beri kilo almamış
Geçen ay 6200 dü hâlâ aynı kilodaydı. Boyu da 68 cm.
doktor mamaya başlayalım persentilin gerisinde dedi. Sonra da 15 gün daha deneyelim sık emzir sonra olmazsa mama dedi. Biz eşimle endişelendiğimiz için mama aldık ve 5 gündür veriyoruz şu an 6500 Gr oldu. Çok da vermiyorum günde 2 kere 120-150 ml arası veriyorum.
Çevredeki insanlar çok küçük deyip duruyor
Biz eşimle ikimiz de uzun ve iriyiz
Ayrıca bebeğim çok hareketli. Son bir ay atak dönemleriyle uykusuzluklarla geçti.
Çiş ve kaka durumu ise oldukça iyi.
Kafamı taktıkça stres oluyorum.
Kimisi sütün yağsızdır ondan almıyordur diyor. Ama geçen aya kadar çok güzel ilerledik
Çok huzursuzum
Mama verme konusunda da kötü hissettiriyorlar

Ek gıdaya da başlayabilirsin

Neredeyse 6 ay sadece anne sütü almış zaten bence kafana takacağın bir şey yok

Önemli olan emzirmeyi kesme 2 yıl boyunca anne sütü alsın

Doğum kilosu kaçtı bebek prematüre ni

Kilo konusu her bebekde degisiyor. Bunun nedeni doğum kilosu . Doğum kilosu kaçtı? Bir bebek 6 aylık doğum kilosunu ikiye katlamasi beklenir . Ek gıda zamanında gelmiş ufak ufak tadımlarada baslayabilirsin. Tabiki ek gıdadan kilo alması şimdi beklenemez. Eğer ki aylık 400-700 Gr alıyorsa doyuyordur. Bir ay istenilen kilo alınmadı diyede hemen mama verin denmiyor öbür ayki kilo alımını da bakılıp mama başlanabilir. Ayrıca emzirme sıklığını artırıp gece de emzirin mutlaka. Ayrıca ilk sütü alıp bırakmasın kısa sürede son sütü yağlı kilo aldıran sütü almasını saglayin. Emzirme sonrası sağım yapın, Akşamları Süper sağım yapın bunlar sütünüzü arttırmaya yardımcı olur. Bol su için 3-4 litre. Ve biberondan uzak durun. Silikon kut uclu alıştırma bardağı ile verebilirsiniz.

Doğum kilosu 3400
İkiye katlayamadı
Bir de dediğim gibi geçen ay çok zor geçti ikimiz de uykusuz kaldık
bazen emmek istemedi
Bazen de önsütü alıp bıraktı
Ama genel olarak çok iştahlı bir bebek
ben de bebekken zayıfmışım ama sonradan çok irileşmişim belki bana çekmiştir
biberon mevzuunda ben de korkup şırınga ile vs verdim alıştırma bardağı için küçük dediler
bi kaç kere Biberonla vermek zorunda kaldım sabırsızlanıyor ağlıyor ve eli kolu hiç durmuyor
Mememi reddetmedi şu an ikisi birlikte gidiyor
bi 7 kiloyu görseydik ona göre bakacaktık
Bir de benim sol mememi almıyor sağıyorum
Meme ucu küçük olduğu için sinirleniyor
Uç çıkartıcı bi şeyler almayı planlıyorum

Ben silikon kut uclu alıştırma bardağını 4 aylık verdim biberon gibi ucu silikon verebilirsiniz. Dediğim gibi son sütü almasını sağlayın emzirme süresini uzatın . Gecede emsin eğer az emdigini düşünüyorsanız sağım yapıp son sütü de almasını sağlayın.

benim bebeğimin de kilo alımı 5.ayda yavasladı. 5.ayda sadece 90 gram almıştı. ama kilosu ayına göre iyidi (önceki aylar hep fazla kilo almoştı) sanırım bu yüzden doktor bize hiç mama önermedi. 8.ay kontrolünde ayına göre 400 gram eksikti. doktor yine mama önermedi. kan tahlillerine baktı, hepsi iyi çıktı. 2 ay yediğiniz her seyi verin bakalım ne olacak dedi. 8320 gramdı. bir hafta önce 9.5 aylıkken sağlık ocağında tartıldı 9000 gram çıktı. stres yapmayın. mama da kötü bir sey değil. benim oğlum mama içse çoktaaan verirdim ama 3.ayda biberonu reddetmeye başladı

mecbur olmasak neden yapalım deli miyiz biz
Mama hazırlamak o kadar zor bi şey ki
Hem maddi hem manevi yönden yıpratıcı
Gerçekten ya bir kutu aptamil 1000 tl olmuş insanlarda keyfi mama veriyoruz sanıyor 1 kutu bir hafta gidiyor vallahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…