• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kilo almıyor.

• Konu Sahibi Konu Sahibi ooag
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ooag

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2025
3
1
1
35
Bebeğim 5,5 aylık 6 kilo. 3.5 kilo doğdu. Kilo alımı mimunum seviyesi ilerliyor. Tedirginim. Kalorili mama ile besleniyoruz 3 aydır. Hala zayıf. Tecrübesi olan anne var mı? Çok üzgünüm.

Bebeğim 5,5 aylık 6 kilo. 3.5 kilo doğdu. Kilo alımı mimunum seviyesi ilerliyor. Tedirginim. Kalorili mama ile besleniyoruz 3 aydır. Hala zayıf. Tecrübesi olan anne var mı? Çok üzgünüm.
Premature mi? Meme emiyor mu? Doktora goturdunuz mu? Kusmasi ishali var mi?

Prematüre değil. Sadece mama ile besleniyor. İştahsız. Aylık takipleri yapılıyor. Dediğim gibi en alt seviyede kilo alımı.

Canım benim üzülme. Bazı çocuğun yapısı öyle olur. Arkadaşımın bebeği 1 yaşında 9 kilo. Çok okudum 8 aylık 8 kilo olanlar var. Sağlığı yerindeyse kiloya takılma. Almaz almaz sonra almaya başlar. Toparlar içini rahat tut.
Hangi mamayı kullanıyorsun?

Canım annesin diğer bebekleri görünce eminim nedne bebeğim almıyor diye üzülüyorsun. Yapma kendini yıpratma bebeğine de stres yaşatma. Doktor ile birlikte ilerleyin. Belki yapısı bu . Belki bu aralar dis filan cikartacak onun da istahsizlihi vardir

Daha 5 aylık zamanla alır diye düşünüyorum 10-11 aylık olduğunda şimdiki kilosuna yakın olursa o zaman harekete geçersiniz

boyu ve kafa olcusu ne kadar bebeginizin? Persentil egrisinden bakabilirsiniz ama bence boyuna gore uygun kilosu vardir. Oyle ya minimmumda demek kolay ama belki boyuna gore kilosu normaldir.

Bebeğinize hangi doktor zayıf dedi ve kalorili mama başlattı? Biz 25 aylık 8 bucuk kiloyuz ve mama kullanıyoruz . Bence yüklenmeyin çocuğa bu şekilde zayıf değil kesinlikle değil

Prematüre değil. Sadece mama ile besleniyor. İştahsız. Aylık takipleri yapılıyor. Dediğim gibi en alt seviyede kilo alımı.
BAkın benim kızım prematüre oldukça düşük doğum ağırlığına sahip ve buna rağmen 18 aydan önce en alt seviyede bile kilo alamadığı aylarda mama başlanmadı çok da iyi bir üniversiteye gidiyoruz endokrinoloji gastroenteroloji testleri yapıldı çocuk dediğim farklı olabilir hepsi aynı kiloyu almaz henüz yaşına bile girmemiş çocuğa extra kalori uygulamak bence doğru değil tek 1 doktorla ilerlemeyşn hele özel doktorsa bazen aileyi memnun etmek için verip geçiyor raporu

Metabolizması hızlıdır belki. Normal sınırlar içerisinde kilo alıyorsa takmayın kafanıza. Her çocuk tombik olacak diye bir kural yok ki ☺️

Mama içiyorsan değiştiniz. Oğlum sma,hipp mama aldım hiç kilo almadı hep 170 ml fazla icmiyordu.2ayda beri evolvia mama içiyor maşallah sevinerek 240ml iciyo kiloda aldı. keske en başta evolvia alsaydim.kalori mamada öncede aldık hiç kilo almadı.

Back
X