Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
ya ben sana sert bir şey söylicem konu sahibi. senin gibi garip garip annelere de... şu çocukları bi rahat bırakın ya. acaba sen 5.5 yaşındayken ne yapıyordun merak ettim, anca yürümeyi biliyordun belki de o yaşta. ama şimdi gelmiş ''5.5 yaşındaki çocogom integral almayı bilmiyor kızlar, acaba çocugum gerizekalı mı?'' diyorsun. ya 5.5 yaşındaki çocuktan niye bunu bekliyorsun allasen?
el kadar çocukları zorla okula gönderiyorsunuz, ya bırak 1 yıl sorumluluk almayıversin. evde otursun, oyun oynasın, gezsin, canı ne istiyorsa onu yapsın, okula gitmeye mecbur hissetmeyiversin. zaten 1 yıl sonra başlayacak, 15-20 yılı okula gitme sorumluluguyla ve bunları ögrenmekle geçecek. yeterince zaman var yani. yok ingilizce ögretmeler o yaşta, yok fransızca, yok matematik... ya sizler o yaşlardayken ekmege agu diyordunuz ne çabuk unuttunuz o günleri de 5.5 yaşındaki çocugu gerizekalı olmakla itham ediyorsunuz? ya da ögrenme zorlugu çekiyormuş da bilmem ne... yani anlamadım ki derdiniz ne? sen 3 yaşındayken piyanoyu, 4 yaşındayken da fransızcayı mı ögrendin naptın? derdinizi gerçekten de anlayamıyorum. modaya uyuyorsunuz dimi? herkes gönderiyor çocugunu sen de gönder... bu yaşta gönderince çok mu zeki olacak, çok mu başarılı olacak çocugun? işgüzarlık işte, ama modayı takip edin... aman eksik kalmayın jet sosyetenin saçmalıklarından. kendi sabırsızlıgının, pimpirikliginin acısını çocuktan çıkarıyorsunuz resmen.
çalışan kadınsan mecburen gönderiyorsan da bari ögrenmesi için zorlama. zaten 15 yıl boyunca okul-dershane-test kitabı-etüt arasında yarış atı gibi koşturacaksın çocugunu, çocuklugunu yaşayamayacak. bari 1 yıl ellemeyiverin. zamanı gelicne ögrensin integral almayı da ingilizce konuşmayı da. bir şey degişmiyor sen hiç merak etme.
bak ben sana söylüyorum. senin çocugun kuş beyinli degil, aptal degil, geç de ögrenmiyor... çocuk 5.5 yaşında, hepsi bu. bi de çocuguna hissettiriyorsan bu düşüncelerini (yani çocuk sorunlu mu acaba, çocugum aptal mı acaba? gibi şeyleri) vah yazık o çocugun haline.