- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi depresif34
aslında bızde bu tahtadan cokca almak ıstedık ama bır turlu almadık bılıyormusunBu Pazar oturma odasına bir girdim, benim küçük cadı elinde pastel boya duvara 1-2 yapıyor. Öğretmen olmuş. Öyle diyor. Kahvaltıdan sonra eşime dedim “kalk gidiyoruz şuna beyaz bir tahta alalım”
Şu hani toplantılarda kullanılan beyaz ayaklı tahtalar var ya sanırım boyu 100*60 falandır ayakları uzayabiliyor.
Ondan aldık bir tane, tabi bir sürü kalem falan.
Şimdiye kadar aldığım en faydalı materyal, belki yaşının en müsait olduğu zaman. Akşamları o öğretmen oluyor biz öğrenci, bazen değişiyor bu. Bize ders anlatıyor. Aynen öğretmeninin kullandığı cümlelerle..Bizi tahtaya kaldırıp sayıları yazdırıyor. Ya da ağaca elma çizip silerek ya da ekleyerek toplama, çıkarma yapıyoruz.
Kazançlarımız:
1.) Çocukta hitabet gelişiyor, topluluk önünde bir şey anlatma, anlatırken jestler, mimikler..(benim için matematikten önemli şu aşamada)
2.) İçinde keşfetmediği şeyleri keşfedebiliyor büyük bir alanı özgürce kullanarak.
3.) Dün gece basit vücut şekli çizip iç organları yerleştirdik. Birlikte çizdik, ekledik, sildik, mide içine yumurtalar yaptık.. O da hayal gücüne göre eklemeler yapıyor. Kemikleri ekliyor gibi…
Yaptıkça güzel şeyler çıkacak bu tahtadan. Ben şiddetle tavsiye ediyorum.
demek cok faydalı
aslında hemen almalı
nereden aldın buarada?
ıkeada var sanırım goruyorum bır tarafı beyaz bır tarafı sıyah tahta
senın bahsettıgın tahta sılınbılen dımı sıyah yanı kara tahta degıl?