• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yasindaki oglumun kafasi ders almıyor

Mesela çocuk sürekli resim çiziyordur resim çizmeyi çok seviyordur ama anne babası bunu görmezden gelerek onun matematikte türkçede çok başarılı olmasını bekler bu yüzden ileride belki ünlü bir ressam olacak çocuğun yeteneğini gölgelemiş olur. Yada çocuk mesela sürekli öğretmencilik oynuyorsa öğretmen olmaya karşı ilgilidir. Doktorculuk oynuyorsa buna karşı ilgilidir. Birşeyleri tamir etme, parçalayıp yeniden yapıştırma ile ilgileniyorsa teknik zekası yüksektir mesleğe yönlendirilebilir. Sürekli şarkı söylüyordur şarkı söylemeyi çok seviyordur şan dersleri aldırabilirsiniz ilerde güzel sanatlarda müzik yada müzik öğretmenliği okuyabilir. Çocuğunuzun oynadığı oyunlar yada merakları onun iç dünyasını yansıtır. Herşey matematik demek değildir. Bir insan en çok meraklı olduğu mevzuda başarı sağlayabilir.
resım cızmeyı cok sevmıyor yanı yapıyor ılgısız degıl ama cok guzel degıl ozellıkle oyle cocuklar gordumkı cok muntazam cızıyorlar ve boyuyorlar
sarkı soyluyor
bırseyler tamır etmeye calısıyor
öğretmencılıkte oynuyor
ezberı kuvvetlı
cozemedım suanda
tesekkur ederım bende gozlemlıyeyım

buarada konu sahıbı
konundan etkılendımde bende boyama sayfaları aldım sımdı eve gıdıyorum bakalım neler yapacak neler soyleyecek tanıyacakmı gorucem

Benim de 2010 lu kizim var.krese gecen sene de gitti.bu sene de gidiyor.
gecen sene 10 a kadar sayma ing. Kelimeler sayilar sarkilar ogrendi.unuttuklari oldu tekrar ettikce hatirladi.
ilk veya tek cocuksa daha cok oluyor sanki.oglum da bazen yasamistim ozellikle 1. Siniftaki "el,el ele" kisminda tansiyonum duserdi. Sınıflarında en kucuk oglumdu.hizlandirarak calistik.okumaya gecti start verdi.
ilk toplama islemini bizimkisi yapti buyudukce acildi hep dereceye girer sinavlarda.
calistiktan sonra dikkati dagildiysa az zaman verin tekrar baslayin.yada oyunla gorselle destekleyin.
En basiti dolaptan sayarak yumurta versin veya sepete elmalari sayarak koysun.camasir asarken sayarak mandal versin vs.
kizim abisinden ilham aliyor galiba hirs yapiyor herseye.
sayıları sayabiliyor aslında sadece tanımıyor biraz üstune gidincede kafam karıstı dyip aglamaya başlıyor.aksam yaptığını sabaha unutuyor .ilk sordugumda hadi sayı sayalım diyorum .şimdimi dur bir kafamı toplım anne bidakıka seyyy falan sonra da karıstırıyor

resım cızmeyı cok sevmıyor yanı yapıyor ılgısız degıl ama cok guzel degıl ozellıkle oyle cocuklar gordumkı cok muntazam cızıyorlar ve boyuyorlar
sarkı soyluyor
bırseyler tamır etmeye calısıyor
öğretmencılıkte oynuyor
ezberı kuvvetlı
cozemedım suanda
tesekkur ederım bende gozlemlıyeyım

buarada konu sahıbı
konundan etkılendımde bende boyama sayfaları aldım sımdı eve gıdıyorum bakalım neler yapacak neler soyleyecek tanıyacakmı gorucem
En çok neye ilgisi olduğunu gözlemlemeniz gerek. Bir çocuk tabiki herşeyi oynayabilir ama en meraklı olduğu şeyi bulmanız gerek. Onunla konuşabilirsiniz. Neye ilgisi olduğunu en çok neyden zevk aldığını ona sorabilirsiniz. Ezberi kuvvetli ise yüksek ihtimalle sözel zekası yüksektir. Sözel derslerde başarılı olacaktır.

Mesela çocuk sürekli resim çiziyordur resim çizmeyi çok seviyordur ama anne babası bunu görmezden gelerek onun matematikte türkçede çok başarılı olmasını bekler bu yüzden ileride belki ünlü bir ressam olacak çocuğun yeteneğini gölgelemiş olur. Yada çocuk mesela sürekli öğretmencilik oynuyorsa öğretmen olmaya karşı ilgilidir. Doktorculuk oynuyorsa buna karşı ilgilidir. Birşeyleri tamir etme, parçalayıp yeniden yapıştırma ile ilgileniyorsa teknik zekası yüksektir mesleğe yönlendirilebilir. Sürekli şarkı söylüyordur şarkı söylemeyi çok seviyordur şan dersleri aldırabilirsiniz ilerde güzel sanatlarda müzik yada müzik öğretmenliği okuyabilir. Çocuğunuzun oynadığı oyunlar yada merakları onun iç dünyasını yansıtır. Herşey matematik demek değildir. Bir insan en çok meraklı olduğu mevzuda başarı sağlayabilir.
bizimki de sürekli lego ve puzzle meraklısı legoları elinden düşmez

Ben NT'den aldım. Çok pahalı da değil 105 TL. Kalemler silgi falan 120 ye mal oldu. Beyaz canım asetatlı kalemle yazılandan.
Ben de bu kadar verimli olacağını bilseydim daha önce alırdım.
Yalniz o tahtalarin kalemleri sirf kansorejen kokusu bile rahatsiz edici bilginize. Onun yerine uzerine kagit rulosu takilan tahtalar var. Kagidi kullandikca cekip kopariyorsunuz istediginiz kalem.malzemeyi de kullanabilitsiniz

bizimki de sürekli lego ve puzzle meraklısı legoları elinden düşmez
Teknik zekası ve IQsu yüksek bir çocuk olduğunu düşünüyorum. İleride mimar olabilir mesela. İlgiyi eksik etmeyin :)

Sayıları yazması çok önemli değil ama yaşına göre ona kadar düzgün bi şekilde sayması lazım en azından. İlkokula gitmeden önce okuma yazma ya da sayı yazmayı tanımayı öğretmeye çalışmayın. Çocuk kendi kendine öğrenirse eyvallah onun haricinde siz göstermeyin.

Sayıları şarkıyla öğretebilirsiniz ya da oyunla. Mesela denizde iki geminin olduğu bir resme bakarak burda kaç gemiş varmış bir iki ya da oyıncak arabalarını sayarak saymayı öğretebilirsiniz. Ders çalıştırma moduna girmeyin sıkboğaz etmeyin. Her şeyi oyun haline getirebilirsiniz isterseniz.

Sevdiği oyuncak ve oyunları sık kullanın. Her çocuk aynı olmayabiliyor ama belli kriterleri karşılamıyorsa çocuklar endişelenmeye de başlamak gerekiyor. Hem kendiniz -çocuğa nasıl davranmanız konusunda- hem de çocuğunuz şçin pedagogtan yardım istemeye çekinmeyin zor durumda kalırsanız. Lakin çocuğunuzu kıyaslamayın ve zorlamayın tüm okul hayatını etkileyebilir zorlayıcı tutumlar

Yalniz o tahtalarin kalemleri sirf kansorejen kokusu bile rahatsiz edici bilginize. Onun yerine uzerine kagit rulosu takilan tahtalar var. Kagidi kullandikca cekip kopariyorsunuz istediginiz kalem.malzemeyi de kullanabilitsiniz
O kağıtlardan geçmiş zamanda kullandık hiç memnun kalmadım. Kağıtta başlıyor hızını alamadan duvarda bitiyor olay.
İyi bir marka kalem kullanmaya dikkat ediyorum. Bir kaç kalem kokladım bazıları çok keskin kokuyor ama sürekli burnuyla temas halinde değil.
Keşke çocuklarımızı her kimyasala karşı izole edebilsek.

sayıları sayabiliyor aslında sadece tanımıyor biraz üstune gidincede kafam karıstı dyip aglamaya başlıyor.aksam yaptığını sabaha unutuyor .ilk sordugumda hadi sayı sayalım diyorum .şimdimi dur bir kafamı toplım anne bidakıka seyyy falan sonra da karıstırıyor
senin kontrol amaçlı yaptığının farkında bence. o da hata yapmaktan tedirgin oluyor.
çocuklar böyle ama sabah yaptıklarını akşam unutabiliyorlar. bizim de başımıza geliyor.
Okulda şarkı öğreniyor evde başlıyor söylemye tıkanıyor "unuttum " diyor falan.

Sayıları yazması çok önemli değil ama yaşına göre ona kadar düzgün bi şekilde sayması lazım en azından. İlkokula gitmeden önce okuma yazma ya da sayı yazmayı tanımayı öğretmeye çalışmayın. Çocuk kendi kendine öğrenirse eyvallah onun haricinde siz göstermeyin.

Sayıları şarkıyla öğretebilirsiniz ya da oyunla. Mesela denizde iki geminin olduğu bir resme bakarak burda kaç gemiş varmış bir iki ya da oyıncak arabalarını sayarak saymayı öğretebilirsiniz. Ders çalıştırma moduna girmeyin sıkboğaz etmeyin. Her şeyi oyun haline getirebilirsiniz isterseniz.

Sevdiği oyuncak ve oyunları sık kullanın. Her çocuk aynı olmayabiliyor ama belli kriterleri karşılamıyorsa çocuklar endişelenmeye de başlamak gerekiyor. Hem kendiniz -çocuğa nasıl davranmanız konusunda- hem de çocuğunuz şçin pedagogtan yardım istemeye çekinmeyin zor durumda kalırsanız. Lakin çocuğunuzu kıyaslamayın ve zorlamayın tüm okul hayatını etkileyebilir zorlayıcı tutumlar
canım sen istediğin kadar sayı vs öğretmeyin okul öncesi de..
benim kızım 4,5 yaşına 1 ay var. Sayılar, harfler hem yazılı hem sözlü öğretiliyor.
Hatta toplama, çıkarma..

tesekkür ederim.birazda tahammulsüzüm gecen sene de krese gitti orada yıne 20 ye kadar sayıyordu şimdi hiç bişey sdece 10 a kadar sayıyor 10 dan sonrası karmaşık olarak sayıyor.ingilizce de nesneleri biliyordu şimdi hiç bişey hatırlamıyor çok üzgünum gercekten
canım sen okul kapaınınca hiç tekrar ettirmedin mi?
okuldan okula mı bırakıyorsun bunları?

yazın hiç saymadıysa tabi unutur. bunların hafızası ne ki daha.

Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama

kıyamam ya çok küçük yaşı ama mecbur gönderiyosunuz okula..biraz zor dönem bunlar..tatlı sert olmanız bence..hem disiplinli hem eğlenceli.Allah sabır versin kolay gelsin...

senin kontrol amaçlı yaptığının farkında bence. o da hata yapmaktan tedirgin oluyor.
çocuklar böyle ama sabah yaptıklarını akşam unutabiliyorlar. bizim de başımıza geliyor.
Okulda şarkı öğreniyor evde başlıyor söylemye tıkanıyor "unuttum " diyor falan.
dun aksam dedesi ile ders yapmış okuldan geldiğn beri sayıları boyama çizgilerle sayı birlestirmece .ben gelince işten soruyorum hevesle bana anlatıyor dedim hani yine şaşırdın.bana dedıkı işe gitmeseydın de görseydin

devlete yeterki çocuğun içinden gelsin istek
Anlamadım ipeke sormuştum ama size de sormuş olayım devlet anasınıfında ve sayıları mı öğretiyorlar? Sayılar derken sayı yazma harfler?

Yani normal değil çünkü devlet anasınıflarında vermezler harf ve sayıları birinci sınıf müfredatıdır. Bilemiyorum benşm haberim yokken bi değişiklik olduysa ben lisedeyim çünkü ama görümcemin kızı bire gidiyor 1 2 3 yeni öğrendiler.

Artık eğitim sistemi değişti.
Sınıfta kalma yok gibi bi şey, neden? Her çocuk öğrenir ama bu belirtilen "1" sene aralığında olmayabilir. Bu sene okumayı öğrenemezse seneye öğrenebilir mantığı var. Bu sebeple yeterince çalışıyorsa bence fazla üzerine gitmeyin. 1. sınıftan boğulan ve başarısızlıkla üzülen bir çocuğun okul hayatı boyunca mutlu olması beklenemez.
Bu aşamada öğretmenlerin de artık çocukları sınıf ortalamasına göre değil, kendi ilerlemelerine göre değerlendirmesi gerekir. Böylece çocukta da "asla birinciler kadar başarılı olamam" algısı oluşmaz. Çünkü bazı çocukların bunu yakalaması gerçekten mümkün değil.

dun aksam dedesi ile ders yapmış okuldan geldiğn beri sayıları boyama çizgilerle sayı birlestirmece .ben gelince işten soruyorum hevesle bana anlatıyor dedim hani yine şaşırdın.bana dedıkı işe gitmeseydın de görseydin
canım yaaa..
yüzüne vurma.. O da başarmak istiyor.. Baksana "işe gitmeseydin de görseydin" diyor.
Sana kendini ispatlamaya çalışıyor.
Ben bugün çok yoğundum yazamadım ama konuşmak isterim bu konu hakkında. yarın inşallah devam edelim.
Ama ben sende de suç buldum şimdi.
Ben anaokuluna giderken S harfi yapamıyordum. Annem bana "aptal" demişti. Hiç unutmam, sonra kendi kendime dedim" evet ben aptalım annem dedi, S bile yapamıyorum" bu benim için çok önemliydi. Herksten önce annem beni beğenmeliydi. Tüm çocuklar için öyle.
SArıl ona, yapsa da yapamasa da. Göreceksin daha kolay olacak.

Back
X