• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yasindaki oglumun kafasi ders almıyor

Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
bakın .bence hatayı nerede yapıyorsunuz biliyor musunuz ?
çocuğunuz birden 10 a kadar sayıları tanımasını beklemeyin. daha önce öğretilmediyse şayet

yapmanız gereken önce 3 tane sayıyı öğrenmesini sağlayın
1-2 gün bunun üzerine örnekler yapın
sonra diğer 3 sayıya geçin
öyle ilerleyin
birden karıştırması çok normal

bize halk eğitimden bir öğretmen gelmişti oğlum 3 yaşındaydı.
hala üçgen , kare , daire, dikdörtgen ,yıldız gibi geometrik şekilleri öğrtmediğim için şaşırmıştı.
deneyimsiz olduğum için bilmiyordum .
bana çeşitli renklerde geometrik şekiller bırakmıştı.
1 ay sonra yine geleceğim demişti..evime gelmişti.
bana her hafta 1-2 geometrik şekil öğretmemi
ve yine her hafta sadece 1 rengi öğretmemi söylemişti..hepsini aynı anda söylemeyin karıştırır..çorba olur demişti.
size de fikir olsun.

evet bu da doğru. yakın olunca çok yorulursun. bu da zamanla yorgunluk ve bıkkınlık verir hani bir büyüseler diye...
Allah kimseyi evladıyla sınamasın gerçekten hiç bir şeye benzemiyor sevgisi de üzüntüsü de.
Kesinlikle ay hatırlıyorumda uyuturdum bırı aglardı diğeride uyanırdım

Bırını emzırecek olurdum dıegrıde acıkırdı

Bıde baskasından değil bende yıyecek

Ilk zamanlar kabullenmesı cok zor du oda küçük ıstemezdı kucagıma alayım

6 ay buyuk küçüğe alıssın dıye uğrastık işlerini beraber yaptık küçük kuçagımda büyükle oyun oynadık küçük uyuyunca büyük oğluma bır nese gelıyordu tek onunla ılgılenıyorum dıye

Baktı ki gıtmeyecek artık bızımle yavas yavas kabullendi:KK31:

Şimdi hiç ayrılmıyorlar demem o ki senınkılerın yas arası çok iyi olacak

Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
yine alıntı yaptım.kusura bakmayın ama eğer öğrenmemişse üzerine gitmeyin..konuyu kapatın..sevdiği bir şey yapın..bu arada ne yapabiliriim diye fikirler geliştiririm ben..çocuk oyuna dalmışken
bunalmışsa mutlaka ara verin çalışmanıza.
sabırlı olmak zorundayız..biz anneyiz.eğer kızgın ya da stresli olduğunuzu anlarsa dersi de anlaması o derece zorlaşacaktır.
çok kolay, sen yaparsın zaten gibi onun kendine güvenmesini sağlayan cümleler kurun mümkünse lütfen

Bu yaşlarda çocuklar genelde sayıları bilir canım ama önceden öğretilmemişse zorlanabilir daha küçük
Şu şekilde öğretebilirsiniz mesela bugün sadece bir üzerine çalışın 1 rakamını kavrasın ertesi gün 2 ye geçin..
Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim..

panik yapılacak bişey yok..
sıkboğaz etmeyin çocuğu..

Bu yaşlarda çocuklar genelde sayıları bilir canım ama önceden öğretilmemişse zorlanabilir daha küçük
Şu şekilde öğretebilirsiniz mesela bugün sadece bir üzerine çalışın 1 rakamını kavrasın ertesi gün 2 ye geçin..
Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim..

O şekilde yaklaşıyorum 2 haftadir 1'i tanimasini sagliyorum.bu hafta 2'ye gectik.tekrar yaptığımızda herşey karışıyor.gecen akşam arabanın camina kendiliginden 1,2,3 yazdi ama bir anda sor yine karistirir

O şekilde yaklaşıyorum 2 haftadir 1'i tanimasini sagliyorum.bu hafta 2'ye gectik.tekrar yaptığımızda herşey karışıyor.gecen akşam arabanın camina kendiliginden 1,2,3 yazdi ama bir anda sor yine karistirir
Eğer çocuğa sürekli baskı Yapılıyor bilemediğinde kızılıyorsa cevap vermekten de çekiniyodur bildiği halde acaba yanlış bir şey söylerim düşüncesiyle söylemiyodur

Renkleri sayıları öğretmek için çok geç kalmamış mısınız?.. İlk denemeleriniz mı yoksa çocuk daha önce tamamen kapalımıydı böyle öğrenmelere.... Açıkcası ben normal görmedim durumu, Anaokulu öğretmenleri bir de yorumlasın en net bilgileri deneyimledikleri için daha iyi bilirler...

Renkleri sayıları öğretmek için çok geç kalmamış mısınız?.. İlk denemeleriniz mı yoksa çocuk daha önce tamamen kapalımıydı böyle öğrenmelere.... Açıkcası ben normal görmedim durumu, Anaokulu öğretmenleri bir de yorumlasın en net bilgileri deneyimledikleri için daha iyi bilirler...
Renkleri biliyor sayilari da 10 a kadar sayıyor tanımıyor sadece

Bir arkadaş söylemiş ama sayıları çizerken ters çiziyorsa çocuğunuzda öğrenme güçlüğü var demektir. Böyle çocuklar mesela b ve d harflerini öğrenmekte de güçlük çekerler. En kısa zamanda önleminizi alın, düzeltilebilir bir durum bu, paniğe gerek yok ama ne kadar hızlı davranırsanız o kadar iyi..

Bir arkadaş söylemiş ama sayıları çizerken ters çiziyorsa çocuğunuzda öğrenme güçlüğü var demektir. Böyle çocuklar mesela b ve d harflerini öğrenmekte de güçlük çekerler. En kısa zamanda önleminizi alın, düzeltilebilir bir durum bu, paniğe gerek yok ama ne kadar hızlı davranırsanız o kadar iyi..
O çok farklı bir şey söylediğiniz Disleksi hastalığı böyle çocuklar yazıları ters yazarlar konu sahibinin söylediği farklı bi şey

ana sınıfına giden çocuğa niye ödev verirler anlamam, muhtemelen sıkılıyor yavrucak, kıyamam canım, üstelemeyin sonuçta ilk okul var önünde öğreneceği, mutlaka biliyordur ama üsteleyince utanıp ya da çekinip söyleyemiyordur

bence ödüllendirin her anladığı şeyden sonra ve ödülün şeklini arttırın heveslenir biraz

Yorumda görmüştüm bir arkadaş sormuştu, konu sahibi de evet aynen 3ü ters çiziyor demişti.

Sadece 3 ü ters çizmesi ile disleksi olduğu kararına varamayız ;)
Çocukların 3 rakamına karşı böyle bir tutumu olabiliyor bir de 5..

Çok küçük zaten henüz, bu zamanda el kaslarını geliştirici etkinlikler yapın konu sahibi.
Rakamları 1. sınıfta öğrensin daha hazır olacaktır. Acelesi yok..
Taşırmadan, güzel boyamayı ve renkleri bilsin, bir çizgi çalışmasının devamını kendi kendine orta halli
getirebilsin yeterli. 1. sınıfa hazır olsun yani şimdi onun hayatında ders değil, etkinlik olmalı.

Back
X