• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yasindaki oglumun kafasi ders almıyor

bence siz bir süre daha bu tahtayla devam edin. ne zaman ki bundan sıkılmaya başlar o zaman alırsınız...
Tabi tabi zaten vücudun öğrenmesi gerekenlerini öğrendi ama hani ilk okula başlayınca da güzel olurdu.

Yalnız bir süre sonra oyuncakların içinden parçaları toplarız kesin.:KK54:

ben de dün bir hevesle oğlumla oynayayım diye satranç için notlar aldım. hadi oynayalım dedim. tabi ben kurallara baka baka oynuyorum.
oo anne sabaha kadar sürer bu dedi ya benim kuzu :)
gerçi o da kafasına göre kurallar uydurmuş, kendi tarzıyla oynuyor :)
ama eğlendik baya, birlikte vakit geçirdik. önemli olan da bu benim için :)
Ben satranç bilmiyorum. Hiç öğrenmek için yeltenmedim nedense:D

Sınıfta yemek aralarında oynayan bir inek gurubu vardı lisedeyken, nedense hiç ilgimi çekmedi benim.

Allahtan eşim biliyor da biraz daha zaman geçsin alırız. Okul açıldığından beri uzun süreli konsantre olamıyoruz beyin yorucu şeylere. Mesela dün puzzle yapalım dedik 5-10 dk sonra “ben bunu 7 yaşına gelince yapcam” dedi kalktı.

Sonra aktivite kitaplarında yine en çok 1-2 sayfa yapabiliyor. Önceden baya çok yapardık. Okulda baya doluyorlar sanırım bu konularda.

Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
Sen dikkatini çekmekte,dersi zevkli hale getirmekte problem yaşıyor olabilirsin.Bazı çocuklar daha geç açılır.Bu da olabilir.Çocuğa illa öğrenmeli,acaba algılayamıyor mu psikolojisiyle yaklaşma hiç öğrenemez.

Bizim de aynı şekilde. Tahtaya kaldıracak bizi parmak kaldırırken “ben ben ben” derdik ya biz de eşimle öyle dedik.

Bize diyor ki: ben ben ben demenize gerek yok ben görüyorum parmak kaldıranları. Ben ben diyenleri kaldırmayacağım.

Kesin öğretmeninin lafları. Buna benzer çok şey var.

Aynen ben de sorarım ne yaptın okulda diye bazen anlatır bazen “unuttum” der.

Bu şekilde hem çok eğlenceli hem de onların gelişimi için çok şey katıyor. Bir de senin 2 tane ya daha da zevkli olmuştur.
Küçük oğluma yardıma gıdıyor sız gösterdiklerimi yapın ben küçüklere kalem tutmayı öğreteyim diyor

Tabi kesin öğretmenin lafları çok tatlı bu çocuklar

Ben satranç bilmiyorum. Hiç öğrenmek için yeltenmedim nedense:D

Sınıfta yemek aralarında oynayan bir inek gurubu vardı lisedeyken, nedense hiç ilgimi çekmedi benim.

Allahtan eşim biliyor da biraz daha zaman geçsin alırız. Okul açıldığından beri uzun süreli konsantre olamıyoruz beyin yorucu şeylere. Mesela dün puzzle yapalım dedik 5-10 dk sonra “ben bunu 7 yaşına gelince yapcam” dedi kalktı.

Sonra aktivite kitaplarında yine en çok 1-2 sayfa yapabiliyor. Önceden baya çok yapardık. Okulda baya doluyorlar sanırım bu konularda.
benim de bildiğim yok. eşim bir kaç kez gel öğreteyim oynarız demişti. ama ilk bir iki cümleden sonra bile çok sıkılıp amaaan boş ver demiştim. ama konu oğlum olunca dün oturdum paşa paşa bütün kuralları yazdım çizdim.
yok, öğrenicem ben bu işi. büyüyünce bile birlikte yapabileceğimiz bir aktivite çünkü. oturur bir kafede satranç oynarız oğluşla.
bizimkide kitaptan istediği yerleri seçer yaparız. her sayfayı yapmaz. ilgisini çekmeyen şeyleri direkt es geçiyor.
zaten maksat ödev yapma l
alışkanlığı kazanmaları yoksa ne yapmış çok da önemli değil.

benim de bildiğim yok. eşim bir kaç kez gel öğreteyim oynarız demişti. ama ilk bir iki cümleden sonra bile çok sıkılıp amaaan boş ver demiştim. ama konu oğlum olunca dün oturdum paşa paşa bütün kuralları yazdım çizdim.
yok, öğrenicem ben bu işi. büyüyünce bile birlikte yapabileceğimiz bir aktivite çünkü. oturur bir kafede satranç oynarız oğluşla.
bizimkide kitaptan istediği yerleri seçer yaparız. her sayfayı yapmaz. ilgisini çekmeyen şeyleri direkt es geçiyor.
zaten maksat ödev yapma l
alışkanlığı kazanmaları yoksa ne yapmış çok da önemli değil.
Hakket bizde de aynı şey var.

Ben sırayla gidelim istiyorum arada kaynayan olmasın. Benim kızım da kitabı karıştırıyor beğendiği sayfaları yapıyor.

Ama çok komikler. Diyorum ki mesela: dolapta iki yumurtamız var, 1 tane de anneanne koydu, kaç oldu.

Diyor ki: 1 tane de ben koydummmmmm…:confused:

Evet canım suan çok guzel zamanları ıkısınde anlıyor dınlıyor

Küçüklük zamanları biraz zordu kardeş kıskançlıgı yetişememe bunalım hersey vardı şimdi çok şükür

Kardes baska inan
Ben de ikinciyi hiç düşünmüyordum. Kızım çok istiyor, geçen ay korunmadık. Ben de istiyorum Allah nasip ederse..
Kasım 1 benim için çok önemli. İnş regl olmam.

Ben de ikinciyi hiç düşünmüyordum. Kızım çok istiyor, geçen ay korunmadık. Ben de istiyorum Allah nasip ederse..
Hadi insallah saglıklı hayırlı bır evladın daha olsun

Kız cocukları daha çok istiyor sanki dimi kardeş
Hiç söylüyor mu kız yada erkek olsun dıye

Hayırlısı ile insallah oğlun olur da babanın ismini koyabılırsın

Hem bılıyomusun resmen asık oluyorlar erkek çocukları anneye tabı kızım olmadıgı için bilemiyorum aradaki bagı yanı annemle pek aram ıyı degıl ama babama ölürüm

Bende bır kızım olsun istiyorum ama maddı manevı yetememektende korkuyorum

Bu arada müjdeli haberlerini bekliyoruz:KK66:

Kolay mı zor mu gecıyor hamılelıgın

Güzel zaman inan hem kızında buyumus çok güzel olur onun içinde senın içinde

Hakket bizde de aynı şey var.

Ben sırayla gidelim istiyorum arada kaynayan olmasın. Benim kızım da kitabı karıştırıyor beğendiği sayfaları yapıyor.

Ama çok komikler. Diyorum ki mesela: dolapta iki yumurtamız var, 1 tane de anneanne koydu, kaç oldu.

Diyor ki: 1 tane de ben koydummmmmm…:confused:
ha ha buna henüz kısıtlanmamış zeka diyoruz işte. neyse ki eğitim sistemimiz hepsini aynı tornadan çıkmış gibi hizaya sokar ipekcim. :KK47::KK47:

hadi hayırlısı bakalım :KK68:
ben henüz cesaret edemiyorum. eğer bizim oğlan seneye değil de sonraki sene okula başlayacaksa hemen hamile kalmak isterim ama seneye gidecekse dursun da 1. sınıf bitince düşünürüz modundayım...

hadi hayırlısı bakalım :KK68:
ben henüz cesaret edemiyorum. eğer bizim oğlan seneye değil de sonraki sene okula başlayacaksa hemen hamile kalmak isterim ama seneye gidecekse dursun da 1. sınıf bitince düşünürüz modundayım...
Benim yaşım sınırda.
Geç kalmaktan korkuyorum. Şimdiye kadar düşünseydim keşke. 34 yaşındayım ben.:KK17:

arkadaşlar benim oğlum seneye eylül bitiminde 71 aylık oluyor. ve ben kesinlikle göndermek istemiyorum okula, ancak raporda almak istemiyorum.
böyle vakti gelip göndermeyen ve ceza alan var mı çevrenizde bildiğiniz?

Hadi insallah saglıklı hayırlı bır evladın daha olsun

Kız cocukları daha çok istiyor sanki dimi kardeş
Hiç söylüyor mu kız yada erkek olsun dıye

Hayırlısı ile insallah oğlun olur da babanın ismini koyabılırsın

Hem bılıyomusun resmen asık oluyorlar erkek çocukları anneye tabı kızım olmadıgı için bilemiyorum aradaki bagı yanı annemle pek aram ıyı degıl ama babama ölürüm

Bende bır kızım olsun istiyorum ama maddı manevı yetememektende korkuyorum

Bu arada müjdeli haberlerini bekliyoruz:KK66:

Kolay mı zor mu gecıyor hamılelıgın

Güzel zaman inan hem kızında buyumus çok güzel olur onun içinde senın içinde
Bazen kız olsun diyor bazen erkek.

Hatta telefon açıp falan ağlıyor ben işteyken. “Parkta herkesin kardeşi var benim neden yok” diye.

Bir de kardeşimin de bebeği oldu şimdi daha çok özeniyor.

Gelip karnımı falan öpüyor kardeşim diye..

Allah inş hayırlısı ise nasip etsin değilse kalsın.

Senin iki erkek olduğunu bilmiyordum. İkisinin de güzel tarafları var aslında.

Kızıma hamileyken cilt sorunları çok yaşadım ben. Sivilce,sonra bacağımda kitle gibi kırmızılıklar çıktı. Ama onun dışında hiç aşermedim neredeyse, mide bulantılarım kısa sürdü. Son ay biraz ağırlaştım artık onun dışında iyiydim.

Bakalım yumurtlama günü takibi yapıyorum ama Allah nasip ettikten sonra insanlar korunurken bile hamile kalıyor.

hayırlı olsun ipeğim
inşallah güzek haberler alırsın 1 kasımda :D

arkadaşlar benim oğlum seneye eylül bitiminde 71 aylık oluyor. ve ben kesinlikle göndermek istemiyorum okula, ancak raporda almak istemiyorum.
böyle vakti gelip göndermeyen ve ceza alan var mı çevrenizde bildiğiniz?
ileride ayağına dolanır diye istemiyorsun demi?
Bir çok kişi göndermiyor. Herkes mi rapor alıyor acaba?
Bak ben de merak ettim şimdi.

Back
X