5 ay sonra kemer :/

tugceciks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
9
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar. 5 ay önce rinoplasti ve deviasyon ameliyatı oldum. alçı burnumdan ilk çıktığında yamuktu. daha sonra bu masajlarla falan düzeldi biraz ama şimdide kemer çıktı lanet olsun. gün geçtikçe kemer belli olmaya başladı. benim korkum ise burnumun ucu henüz şişliği inmedi. taş gibi hala. burnumun ucu indiğinde iyice karga gibi olmasından korkuyorum ki öyle olacak gibi. doktorumla bugün konuştum. küçük bir operasyonla 1 yıl sonra hallederiz dedi ama bunun geçme veya düzelme olanağı yokmudur hiç acaba ? bu durumdan müzdarip olan arkaşdaşlardan yardım ve önerilerini bekliyorum. teşekkürler...

Öncelikle geçmis olsun.En dogru kararı dr.un verır ama oda 1 yıl sonra duzeltırız dedıyse duzeltme amelıyatı gerekıyordur.Doktorun kım nerde amelıyat oldun

merhaba arkadaşlar. 5 ay önce rinoplasti ve deviasyon ameliyatı oldum. alçı burnumdan ilk çıktığında yamuktu. daha sonra bu masajlarla falan düzeldi biraz ama şimdide kemer çıktı lanet olsun. gün geçtikçe kemer belli olmaya başladı. benim korkum ise burnumun ucu henüz şişliği inmedi. taş gibi hala. burnumun ucu indiğinde iyice karga gibi olmasından korkuyorum ki öyle olacak gibi. doktorumla bugün konuştum. küçük bir operasyonla 1 yıl sonra hallederiz dedi ama bunun geçme veya düzelme olanağı yokmudur hiç acaba ? bu durumdan müzdarip olan arkaşdaşlardan yardım ve önerilerini bekliyorum. teşekkürler...

Aynı şey bende de olmuştu canım ama yine doktorun daha iyisini bilir ve söyler tabiki fakat o kemer olarak tabir ettiğimiz şey kıkırdak oynaması yani kıkırdağın kaynamamasından kaynaklanan bir kıkırdak çıkıntısıymış bana öyle demişti ve 10 dk lık bir düzeltme işlemi ile orayı törpülemişti bende seni korkutmak istemem ama 8 ay sonra bende yine çıkmıştı belki benimki bünyesel birşeydir çünkü bazılarının sonradan kaybolduğunuda okudum umarım seninki de kaybolan cinstendir.

bndede aynı sorun vardı burun zaten bozulcağını belli edio benmde en büyük korkum kemerin daha fazla belli olup ödem indikce burun ucununda inip eski burnumun sekline dönmesydi ne yazıkki korktugum gibi olduç ve ikinci ameliyatı oldum burun o sekilden düzelmez benm düzelmedi düzelenide görmedim . simdi ii bişi duymayı umut ediosun ama bunu yapmak daha fazla yıpratıcı sorunu kabul edip ödemlerinin inmesini bekle 2. ameliyat inan bana ilkindn cok daha rahat kolay gecio

bndede aynı sorun vardı burun zaten bozulcağını belli edio benmde en büyük korkum kemerin daha fazla belli olup ödem indikce burun ucununda inip eski burnumun sekline dönmesydi ne yazıkki korktugum gibi olduç ve ikinci ameliyatı oldum burun o sekilden düzelmez benm düzelmedi düzelenide görmedim . simdi ii bişi duymayı umut ediosun ama bunu yapmak daha fazla yıpratıcı sorunu kabul edip ödemlerinin inmesini bekle 2. ameliyat inan bana ilkindn cok daha rahat kolay gecio

burun ucu iniyo derken ne demek istedin? yani burnun cunu kaldrtmışmıydın benımde 2 ay oldu ameliyatan önce öne doğru sivriydi ucu toparlandı sadece kaldırma yok ama eskiye oranla daha bombeli duruyo ve ucuna dokounduğumda hassasiyet var hala uyuşuk yani bu süre içinde olan olurmuydu?ama kaldırtma olmadı bende.kemer vardo o düzeltildi ancak benımde ödemler indikçe iki kasın aşağısına doğru bi şişlik kaldı doktor takip edelim dedi olmassa küçük bir müdahale yaparız dedi bu dediği tekrara ameliyat değildir heralde dimi:44:

Benim kızkardeşimde burnunu yapırdı, ilk yaptırdığı 4 ay bize hayatı zindan etti, yok şurası eğrimi, yok burası kemerlimi. O burnunu küçükken direğe çarpmıştı ve burun kemiği param parça olmuştu. burnun orta yerinde kocaman bir kemer vardı ve o kemer çok aşırı belirgindi, ayrıca burun delikleri orantısız ve bir tarafa hayli kayıktı. Kız kadeşim genel olarak çok güzel olmasına karşın burnu yüzünden, çirkin görünüyordu. 2009 aralık ayında ameliyat oldu, dediğim gibi ilk 4-5 ay burnu hiç bir şeye benzemedi, lendiside sürekli ağladı. Fakat doktoru sütrekli masajlarla burnunu çok güzel bir şekle soktu. Şimdi burnuna bakan herkes, çok güzel olduğunu söylüyor. Gerçektende güzel oldu. Fakat o sürekli kefir içti. 1 hafta sonra doktora gittiğimizde doktoru onu tanıyamadı, 1 haftada 1 aylık yol katetmişsin dedi. Sürekli masajlarla burnunu çok düzgün yaptılar. 1 yıl geçmeden, burun tam anlamıyla şeklini almıyor, hemen tereddğt vedip umutsuzluğa kapılmayın, tabi yinede her şeyi en iyi doktorunuz bilir.

Selamlar.

burun ucu iniyo derken ne demek istedin? yani burnun cunu kaldrtmışmıydın benımde 2 ay oldu ameliyatan önce öne doğru sivriydi ucu toparlandı sadece kaldırma yok ama eskiye oranla daha bombeli duruyo ve ucuna dokounduğumda hassasiyet var hala uyuşuk yani bu süre içinde olan olurmuydu?ama kaldırtma olmadı bende.kemer vardo o düzeltildi ancak benımde ödemler indikçe iki kasın aşağısına doğru bi şişlik kaldı doktor takip edelim dedi olmassa küçük bir müdahale yaparız dedi bu dediği tekrara ameliyat değildir heralde dimi:44:

yani söyle bi sekilde kıkırdaklarınla oynandı kaldırılır veya kaldırılmaz o ayrı ama burun ucuna sekil vermek için kırkırdaklarla oynanıo . benm ilk 2 ay iyiydi burnumun ucu, snra yavas yavas o sertlik varya burun ucunda o inmeye baslıo o indikceee sonuc ortaya cıkıo ,yani yandan bakınca böle aaa burnum kalkık olmus süper dediğin görüntü şişlik olabilir ve o şişlik indikce burun ucuda inmiş görünüo . zaten doktorda söylemiştir sana veyabana sölemişti. burun ucunu istenilenden daha fazla kaldırıo ki 1 2 hafta içinde zaten milimlik oynamalar olucak biraz inicek istediğin seviyeye gelicek demişti benm evdeki hesap carsıya uymadı beklenilenden fazla indi burun ucum. bu yapısalda olabilirtabi hepsi doktor hatası diil. burun ucu indikce kemer görüntüsü olusmaya basladı zaten kemerde kalmıstı ucuda inince iice cıktı ortaya . 5. ayın sonunda eski burnumn aynısı olmustu nerdeyse. bende asıl değişim 3 le 4 bucuk ay arasında oldu .. ikinci ameliyatımda 2 bucuk saat sürdü öyle 15 20 dklık bişi diildi ne yazıkki. amannn hiç takma süresini sen uyucaksın nerden anlıcaksın nekadar sürdüğünü sonuc güzel olsun nekadar sürerse sürsün

peki ikinci ameliyattan sonra sonuç nedir? bu arada 2.ayım doldu geçiyo bile burun ucunda hala hasassiyet var uyuşuk hala nie geçmediyse ge.sede bizde görsek son halini:)))zaten bana kalkık bi burun yapılmadı sonuç olarak daha nekadar inecekki:) arkaslık isteği gönderiyorum kabul edersen sevinirm benımde var fotolarım.üstte bi çıkıntım kaldı bakalım gececekmi beklemedeyim.:18:

çok geçmiş olsun canım... forumda böyle şeyleri okuyunca korkum daha da artıyor ya napcagma karar veremiyorum... doktorn hatasndan mı kaynaklanan bi durum bu

aynı sorun bendede vardı 10 ay sonra revizyon oldum ve gercekten sonuctan cok memnunum ilkine gore cokta kolay gecti

Sizin adınıza uzuldum çok geçmiş olsun bu problemle karşılaşan arkadaşlar doktorunuzuda yazarmısınız?? en azından bılgılendırme oolur hepımız ıcın

olabiliyo bu tarz şeyler. fazla kıkırdak alımıyla burunda eğrilik oluyo zamanla, ya da kıkırdakların iyi kaynanaması durumunda çıkıntı. ilk ameliyatımdan yaklaşık 1 sene sonrasında öncesine göre çok daha güzel duran, oturmuş bi burna sahip olduğumu gördüm. 1 yıl sonrasında eğrilmeler başladı. delikler büyüdü. burun hacim olarak da büyüdü. ya da bana öyle geldi eğrilik olunca.
2. ameliyatımı oldum ama eğrilik duruyo. zamanla da daha çok eğrildiğini düşünüyorum.
anlayamıyorum ki burun olayını bi türlü

Back
X