• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aydır ortada olmayan kocayı boşamalımıyım evladım için oturup beklemelimiyim

arkadaşlar benimki tuhaf bir durum adam 7 ay önce evi terketdi ben evde yokken almış özel eşyalarını gitmiş,2 ay boyunca benim zorlamalarımla 10günde bir gelip kızımı gördü sonra bir anda ortadan kayboldu teli kapandı ortadan kaybaolmadan önce eve gelip ben yurtdışına gidiyorum bir ay sonra gelirim diye not bırakmış,ailesiyle görüşmediğim halde aradım onları yurt dışına gitti gerçekden dediler ama ben inanmıyorum yurt dışına gitmek imkan meselesi ondada o imkan yok zaten,tam 5 ay oldu telefon dahi yok.adam ortada yokken gıyabında,tebligat eline geçmeden boşanabilirmiyim bilmiyorum avukata sordum yuvarlak cevaplar verdi hallederiz bir yol buluruz gibi.boşanan arkadaşlar boşanma sürecinde insanların çok çirkinleştiğini ve çok yüzgöz olunduğunu söylüyorlardı hazır ortada yokken çirkefliğiyle uğraşmadan boşanayım diyorum bir yandanda kızımı düşünüp bu adam üç beş ay sonra ortaya çıkarda geri dönermiki diyorum.dönse bana ne kadar koca yavruma nekadar baba olur onuda kestiremiyorum evlimiyim dulmuyum anlamadan oturuyorum yerimde.

düşünülcek birşey kalmamış

korkak ve çözümü kaçarak arayan bir insan döndüğünde dahada asalak yaşar..

O sizi düşünmeden çekmiş gitmiş
senin de düşünecek birşeyin kalmamış artık...
 
arkadaşlar benimki tuhaf bir durum adam 7 ay önce evi terketdi ben evde yokken almış özel eşyalarını gitmiş,2 ay boyunca benim zorlamalarımla 10günde bir gelip kızımı gördü sonra bir anda ortadan kayboldu teli kapandı ortadan kaybaolmadan önce eve gelip ben yurtdışına gidiyorum bir ay sonra gelirim diye not bırakmış,ailesiyle görüşmediğim halde aradım onları yurt dışına gitti gerçekden dediler ama ben inanmıyorum yurt dışına gitmek imkan meselesi ondada o imkan yok zaten,tam 5 ay oldu telefon dahi yok.adam ortada yokken gıyabında,tebligat eline geçmeden boşanabilirmiyim bilmiyorum avukata sordum yuvarlak cevaplar verdi hallederiz bir yol buluruz gibi.boşanan arkadaşlar boşanma sürecinde insanların çok çirkinleştiğini ve çok yüzgöz olunduğunu söylüyorlardı hazır ortada yokken çirkefliğiyle uğraşmadan boşanayım diyorum bir yandanda kızımı düşünüp bu adam üç beş ay sonra ortaya çıkarda geri dönermiki diyorum.dönse bana ne kadar koca yavruma nekadar baba olur onuda kestiremiyorum evlimiyim dulmuyum anlamadan oturuyorum yerimde.

düşünülcek birşey kalmamış

korkak ve çözümü kaçarak arayan bir insan döndüğünde dahada asalak yaşar..

O sizi düşünmeden çekmiş gitmiş
senin de düşünecek birşeyin kalmamış artık...
 
arkadaşım sen daha ne düşünüyorsun ki ortada adam yok zaten. boşanma davası aç hemen dava hemen bitmez tebligat sorun olcak oda bikaç celsede halledilir meark etme ilanen teblgat yapılır. bence durduğun kabahat
 
sag olduguna dair bi bilgi varmi
belki basina bir is geldi bellimi olur once onu arastirin
 
tamam borçtan kaçıyor diyelim..
borçtan kaçmak evini çocuğunu telefon ile aramaya engel mi?..
napıyolar, bu adamın telefonunu dinlemeye almadılar ya..
tut ki dinleniyor diyelim, komik ya neyse,ankesörlü tel.ile arar, yine arardı..
evini arayacak adam, imkanlardan imkan yaratır,dumanla bile haberleşir..

borçsa kaçma sebebi, eşini çocuğunu al öyle git,kaç..
 
önce internetten araştır gıyabında boşanma davası açabilirmisin.
belki belli bir süre gereklidir ortadan kaybolma denmesi için. beş ay yeterli mi bi öğren.
gıyabında olmasa bile, hemennn boşanma davanı aç. ailesi biliyordur nerde olduğunu kesin.
ortadan kaybolduğuna göre ciddi miktarda borcu var.
evli olduğun sürece bütün borçlarından sen de sorumlusun.
onu bulamazlarsa ya da bulsalarda ödeyemezse çalışıyorsan sana gelir haciz.
çalışmıyorsan evinize gelir.
çok zor durumda kalmak üzeresin.
geçmiş olsun.
 
Eşiniz borçları yüzünden kayıplara karışmış olabilir, hadi bunu anladık diyelim.
Sizden de uzaklaşmış olmuş, bir taşla iki kuş vurmuş diyelim, hadi bunu da anlayalım.
Ama bu insan geride evladını bırakıyorsa ve aylarca ondan uzak kalabiliyorsa, haberini alıp almamak umurunda bile değilse, o adamı bir saat bile beklemeye değmez arkadaşım.

Mutlaka yapabileceğiniz bir şeyler vardır. Sitenin ilgili kısmında, avukat arkadaşların boşanma davaları ile ilgili soruları ilgiyle cevapladıkları bir konu var, oradan sorarsanız kafanızda bir yol oluşabilir:
http://www.kadinlarkulubu.com/hukuk...ari-ilgili-sorularinizi-cevaplayabilirim.html
İnternet üzerinden fikir/yardım alabileceğiniz şöyle bir hukuk sitesi de var, faydası olabilir:
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi - KAHDEM



Bu arada, söylemek istediğim bir şey daha var. Benim babam da malesef pek "adam" değildi, ben de sizin kızınızınkine yakın yaşlardan itibaren babasız büyüdüm. Ve çok iyi biliyorum ki, öyle bir babayla aynı evde büyüyüp psikolojik yaralar almaktansa, anne ile sağlıklı bir ortamda büyümek çok daha iyidir. Siz de her anne gibi önce yavrunuzun önceliklerini ve iyiliğini gözetiyorsunuz elbette böyle karar vermeden önce. Ama bu açıdan da bakmak lazım, zira kendisinin nasıl bir baba olduğu ortada!

Dilerim bir an önce gerekli işlemleri başlatırsınız, çünkü ne kadar davranırsanız o kadar iyi. Diğer arkadaşlar bahsetmişler, o insanın hatalarının ceremesini kâğıt üstündeki karısı olarak siz çekebilirsiniz çünkü.
 
yeni iş kuruyordu kendine ben yapma bunca yıldır ticaretin içindeyim sen yanlış yapıyorsun dedikçe yaptıklarını bendende saklamaya başlamıştı havasından yanına yaklaşılmıyordu zaten sen kimsin sana hesapmı vericem deyip duruyordu bana. aileside gaz veriyordu oğullarına bana inat olsun diye işi kuramadan borçlar harçlar elinde patladı.ailesiyle birkere görüştüm birdahada aramadım ben onları arayıp oğullarını soracağıma onlar arayıp birkere torunlarını sorsunlar.ailesiyle görüşüyordur görüşmese ailesi beni arardı kızını aramadımı biz görüşemiyoruz sen heber almıyormusun derlerdi.böyle bir aileye boşanıcam desem ne olur demsem ne olur söyleme gerek bile yok bence

ailesi sizi aramiyor demek belkide istedikleri bu sizin bosanmaniz yani bu kadar zamandir ortada adam yok,ama kayinvalide-kayinbaba yada digerleride kapinizi calmiyor halinizi
hatirinizi sormuyor bu is cok garip...
hic düsünme ya bosver bosan ama giyabinda bosanmada zaman ne kadar bilmiyorum arastir insallah hersey gönlünce olsun
 
Adam geri dönermiyi bırakın siz önce kendinizi ve yavrunuzu düşünün,o sizi zaten düşünmüyor..

Mutlaka eşinizin evi terkettiğini belgeleyin,sanırım eve dön çağrısı yapıyorsunuz noterden ailesinin ikamet ettiği adrese ,3 ay süresi var bildiğim kadarıyla ama siz yine de bu işi bilen bir avukattan destek alın,korkmayın,yılmayın,güçlü olmak zorundasınız,yarın öbür gün evinize icra gelebilir ve boşanın..


Geri dönse bile ilk sıkıştıgında tekrar sizi terk edecekdir,böyle yaşanmaz..
 
boşa gitsin cnm durduğun kabahat..

5 aydır karısını evladını aramayan adamdan koca yada baba olmaz..
 
Medeni Kanun'un 164. maddesine göre,

“Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır./ Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.”

Eşiniz halihazırda 4 ayı aşkın süredir sizinle birlikte yaşamadığından, hakime başvurarak eşinize ortak konuta dönmesi için ihtarda bulunulmasınını isteyebilirsiniz.Hakim bu ihtarda bulunmak durumundadır. Eşiniz ihtarın ardından 2 ay içinde haklı bir sebep göstermeksizin ortak konuta dönmemekte direnirse, o zaman buna dayanarak boşanma isteminde bulunabilirsiniz. Eşinizin adresinin bulunamaması, ihtarın yapılmasına engel teşkil etmez.

Kişisel fikrime gelince, nihayetinde boşanıp boşanmayacağınızdan emin olmasanız dahi ihtar için mahkemeye başvurmanızı öneririm; zira eşiniz ve de ailesi durumun ciddiyetini kavrayamamış gibi duruyorlar. Resmi bir belgeyle karşılaşırlarsa tutumlarını değiştirebilirler. Ayrıca, daha sonra boşanmaya karar vermeniz halinde bekleme süresini kısaltmış olursunuz.

Umarım her şey yoluna girer, Allah kolaylık versin.
 
yanlış mı anladım diye düşünüyorum ama 5 aydır eşiniz ortalarda yok ve boşanayım diye mi soruyorsunuz?ne diyelim,siz bilirsiniz:53:
 
eger ki barısmayacaksan kı ne zaman gelecegıde bellı degıl bosanmalısın çünkü ondan kaynaklı borclar ıcralık oldugu zaman senden tahsıl edılecektır.evlı oldugun surece.bırde bu acıdan dusunmelısın bence.ona gelecek tum ıcralar sana dönecektır.
 
Eşin çıkıp gelse, yeniden mutlu mesut 3 kişilik bir aile olabileceğinize inanıyor musun?
Sizi terk etmiş olduğunu eşinin yüzüne vurmadan, bu sebepten kavgalar çıkarmadan ve en önemlisi ona yeniden (hastalıkta ve sağlıkta yanında olacağına dair) güven duyarak yaşayabilecek bir sabır var mı sende sahiden?

Bu 2 soruya cevabın evetse bekle eşini.

Eğer değilse, o zaman huzursuz bir aile ortamındansa, boşanmış ama ruhen dengede ve mutlu bir anne tarafından yetiştirildiğinde bence çocuğun daha sağlıklı bir birey olacak. Babasını yarım saat görmesi yeterli olur mu demişsin, elbette ideal bir durum olmaz bu. Ama ne zaman gelip ne zaman terk edeceği belirsiz bir baba ile yaşamaktan daha sağlıklı bence.

Her ne kadar senin maddi imkanların olsa da, gene de bir baba olarak kızım ne yer ne içer diye dert edinmesi, bir defa araması gerekirdi. Acaba intihar etmiş olabilir mi diye geliyor aklıma.

Bir de kanunen nasıl yapılır bilmem ama, eşinin eve gelmediğine dair bir yasal bildirimde bulun. Sonrasında "eşim 1 senedir eve gelmiyor" demenin anlamı olmayabilir kanıtlayamayacağın için.

haklısın canım bu saatden sonra onun yüzünü bile görmeğe tahamül edemem galiba zaten evdeykende sabrımı onda tüketmekten kızıma sabır gösteremiyen bir anneye dönmüştüm,babası gittikten sonra kızımla daha güzel bir bağkurduk.bendeki annelik duygusu işte birgün yavrum beni suçlarmı niye boşandın belki boşanmasan babam dönerdi dermi şüpesi sadece yoksa dönsede adam olmuyacağı ortada birde derdim boşanma sürecinde yüzünü görmeden ailesiyle boğuşmak zorunda kalmadan bitirmek bu işi, çirkefliklerini kaldıracak gücüm yok.
 
Canım durumun çok üzücü sen atlatırsın bir şekilde ama yavrum çok küçük daha.
Benim dikkatini çekmek istediğim başka bir konu var. Bir tanıdığın başına geldi ordan biliyorum. Eşinin bu borçları yüzünden evine falan haciz gelmesin. Çünkü tanıdığımıza öyle olmuştu. Bir an önce bir avukatla bunlarıda görüş sonra zor durumda kalma. O evde ikamet etmediğinin tespiti gerekiyor sanırım. Konunun uzmanı değilim sadece farklı bir bakış açısı olsun diye yazdım.
Sana ve yavruna sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim.

yavrum atlatamıyor zaten canım bir dönem babasını sayıklıyor sonra yok sayıp ona küsüyor babayla ilgili sürekli gelgitler yaşıyoruz.evi terkedip gitdiği zaman evime icra geleceğini anladığım için onunla ilgili önlemlerimi almıştım, icralar geliyor birşey yapamayıp geri gidiyorlar şimdi sağol yinede beni uyardığın için
 
sag olduguna dair bi bilgi varmi
belki basina bir is geldi bellimi olur once onu arastirin

kötü haber tez duyulur be arkadaşım ailesiyle aynı semte yaşıyoruz duyulur böyle birşey birileri başsağlığına gelir yada arardı.zaten ailesiyle görüşmese bunca süredir biz oğlumuzdan haber alamıyoruz senin haberin varmı diye benle uğraşırlardı onların haberi var demekki oğullarından sesleri sedaları çıkmıyor
 
önce internetten araştır gıyabında boşanma davası açabilirmisin.
belki belli bir süre gereklidir ortadan kaybolma denmesi için. beş ay yeterli mi bi öğren.
gıyabında olmasa bile, hemennn boşanma davanı aç. ailesi biliyordur nerde olduğunu kesin.
ortadan kaybolduğuna göre ciddi miktarda borcu var.
evli olduğun sürece bütün borçlarından sen de sorumlusun.
onu bulamazlarsa ya da bulsalarda ödeyemezse çalışıyorsan sana gelir haciz.
çalışmıyorsan evinize gelir.
çok zor durumda kalmak üzeresin.
geçmiş olsun.

canım altından kalkılmıyacak evliliğini yıkacak kadar ciddi miktarlarda değil borcu, adam gibi benimle konuşmuş olsaydı bu börçların ödenmesi ve ertelenmesi için ben imkan yaratırdım adam kolayı seçip kaçtı ben buna sinir oluyorum aklınca eve gelicek borçları bana şirket borçlarınıda ortağının üstüne bıraktı biz ödedikmi tamize çıkıp ortaya çokacak heralde.aileside bu yüzdn benle görüşmüyor benim salak olup eve gelen borçları ödediğimi zannedip ben söylenirim diye benimle görüşmüyorlar bir kaçkere aradım ailesi telefonlerınıda açmadı kurnazlar ya.bencede ailesi çok iyi biliyor nerede olduğunu
 
Eşiniz borçları yüzünden kayıplara karışmış olabilir, hadi bunu anladık diyelim.
Sizden de uzaklaşmış olmuş, bir taşla iki kuş vurmuş diyelim, hadi bunu da anlayalım.
Ama bu insan geride evladını bırakıyorsa ve aylarca ondan uzak kalabiliyorsa, haberini alıp almamak umurunda bile değilse, o adamı bir saat bile beklemeye değmez arkadaşım.

Mutlaka yapabileceğiniz bir şeyler vardır. Sitenin ilgili kısmında, avukat arkadaşların boşanma davaları ile ilgili soruları ilgiyle cevapladıkları bir konu var, oradan sorarsanız kafanızda bir yol oluşabilir:
http://www.kadinlarkulubu.com/hukuk...ari-ilgili-sorularinizi-cevaplayabilirim.html
İnternet üzerinden fikir/yardım alabileceğiniz şöyle bir hukuk sitesi de var, faydası olabilir:
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi - KAHDEM



Bu arada, söylemek istediğim bir şey daha var. Benim babam da malesef pek "adam" değildi, ben de sizin kızınızınkine yakın yaşlardan itibaren babasız büyüdüm. Ve çok iyi biliyorum ki, öyle bir babayla aynı evde büyüyüp psikolojik yaralar almaktansa, anne ile sağlıklı bir ortamda büyümek çok daha iyidir. Siz de her anne gibi önce yavrunuzun önceliklerini ve iyiliğini gözetiyorsunuz elbette böyle karar vermeden önce. Ama bu açıdan da bakmak lazım, zira kendisinin nasıl bir baba olduğu ortada!

Dilerim bir an önce gerekli işlemleri başlatırsınız, çünkü ne kadar davranırsanız o kadar iyi. Diğer arkadaşlar bahsetmişler, o insanın hatalarının ceremesini kâğıt üstündeki karısı olarak siz çekebilirsiniz çünkü.
canım hemen verdiğin internet adreslerinden araştırmaya başlıyorum çok sağol.sana annenin sevgisi yetdimi baba açığını kapatabildimi? kızıma sevgim yetmez ve hayatı boyu bu açı kaptamazsam diye çok korkuyorum
 
Medeni Kanun'un 164. maddesine göre,

“Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır./ Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.”

Eşiniz halihazırda 4 ayı aşkın süredir sizinle birlikte yaşamadığından, hakime başvurarak eşinize ortak konuta dönmesi için ihtarda bulunulmasınını isteyebilirsiniz.Hakim bu ihtarda bulunmak durumundadır. Eşiniz ihtarın ardından 2 ay içinde haklı bir sebep göstermeksizin ortak konuta dönmemekte direnirse, o zaman buna dayanarak boşanma isteminde bulunabilirsiniz. Eşinizin adresinin bulunamaması, ihtarın yapılmasına engel teşkil etmez.

Kişisel fikrime gelince, nihayetinde boşanıp boşanmayacağınızdan emin olmasanız dahi ihtar için mahkemeye başvurmanızı öneririm; zira eşiniz ve de ailesi durumun ciddiyetini kavrayamamış gibi duruyorlar. Resmi bir belgeyle karşılaşırlarsa tutumlarını değiştirebilirler. Ayrıca, daha sonra boşanmaya karar vermeniz halinde bekleme süresini kısaltmış olursunuz.

Umarım her şey yoluna girer, Allah kolaylık versin.
amin. yazdıklarınızı haftaya araştırıp uyguluyacam çok teşekkürler
 
Back
X