- 28 Haziran 2010
- 1.014
- 421
- 398
canım hemen verdiğin internet adreslerinden araştırmaya başlıyorum çok sağol.sana annenin sevgisi yetdimi baba açığını kapatabildimi? kızıma sevgim yetmez ve hayatı boyu bu açı kaptamazsam diye çok korkuyorum
Benim annemle babamın ayrılma sebepleri babamın annemi aldatmasıydı. Annem de başta sizin yaşadığınız tereddütleri yaşayıp hayatımıza farklı bir yön verecek bir karar almadı ancak babam yaptığı pisliğe aynen devam edince beni alıp kendine yeni bir hayat kurdu. O "affetmiş gibi davranma" sürecini de az çok hatırlıyorum. 3.5 yaşında falanmışım, annem hatırlamama çok şaşırıyor ama hatırlıyorum ki her ne kadar bana çaktırılmamaya çalışılan birtakım olumsuzluklar vardıysa da ben bir şeylerin yolunda gitmediğini hissedebiliyordum. Babasızlık ilkin garip gelmişti ama ev hayatında kesinlikle daha mutlu ve huzurluydum. Ki sizin böyle bir dezavantajınız bile yok, yavrum zaten alışmıştır babasız yaşamaya. Onun ihtiyacı olan şey başında ille bir anne ve ille bir baba figürünün olması değil, sağlıklı bir ortamda büyümesi. Keşke bunların hepsi aynı çatı altında olabilse, ama işte olmayabiliyor. Zaten bu kadar zaman onsuz yaşamışsınız, demek ki kendi kendine yetebilen bir kadınsınız, bundan sonra da anne-kız gâyet güzel yaşar gidersiniz. Sizi bırakmış gitmiş, hadi eşi olarak sizi arayıp sormasını geçtim, kendi evladını bile arayıp sormayan bir adam yanınızda olsa ne olur, olmasa ne olur... Böyle bakmak lazım bence. Tamam babasıdır, böyleyken bile size uzak olan adam siz boşandıktan sonra kızıyla nasıl bir ilişki kurar bilmiyorum ama kızınız da zamanla babasını tanıyacak. Ben çok uzun yıllardır babamla görüşmüyorum bile mesela, yaşadığı hayattan tiksiniyorum. Annem "kızımın babası başında olsun" diye evliliğine devam etseydi annemi asla affetmezdim diye düşünüyorum. Ya da annem aldatıldığını bile bile arkasını dönüp gidemeyen âciz kadına dönüşürdü, ben de o anne ve o baba ile artık nasıl bir kişilik sahibi olur çıkardım belli değil. Bence kadınlar çocuklarını babasız büyütmekten değil, böyle babalarla büyütmekten daha çok korkmalılar.