Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğim uykuya düşman :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ToprakAnA2014

ToPRaK uRaS <3
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
928
84
73
Tecrübeli anneler ne olur yardim

Depresyona girdim resmen ..
Oğlum uykuyu sevmiyor az bir zaman uyuyor o da gündüz..zaten gecemiz gündüz gunduzumuz gece oldu bir aydir güneşi göremiyorum valla

Bu durum benim psikolojimi bozdu.
Çok üzülüyorum onun gece uykusuna da ihtiyacı var..

4 gündür düzene sokmak için denemediğim yol kalmadi..yok olmuyor uykusunda biraksam uyutsamda oyun oynamasamda gece onunla yine kendi kendine oyunlar kuruyor yinede uyumuyor bu aralar ben ilgilenmeyince dönmeyi öğrendi ya donuyor kendi kendine yada Çiğlikatarak guluyor site inliyor gece gece..
Kendimi yetersiz görüyorum bu düzen yüzünden onunla yeteri kadar ilgilenemiyorum mutsuz bir anne oldum bir aydir ona da yansiyor hissediyorum depresyondayim sanirim basarisiz bir anneyim

[ilanil, post: 38336649, member: 267366"]gece kesinlikle isik acmayin, onunla hicbir sekilde onunla veya esinizle konusmayin hatta karni toksa, aglasa da uzun bir zaman yanina gitmeyin. gunduz ise uyudugu oda hep aydinlik ve sesli olsun. gece gunduz ayrimi yapamiyor uyumaliz.[/QUOTE]
Aglasada gitmeme taktiğini netten okudum ama anlar mi ki bunu 5 aylik daha sanki ağlatmak için çok küçük onun güven duygusuna ihtiyacı var sanirim bilmiyorum ne doğru ne yanlis ama aydinlik ve karanlık konusunda haklsin kararli bir şekilde gündüz sesli ve aydinlikta uyumali cok sagolun

4 aylikken aksam 8.30 dan itibaren uyuyor bebegim ve suan 15 aylik. Gece 2 ke uyanir emer geri iyur arada uyumadigi zamanlarda oluyord tabii. Siz gunduz en son saat 4'e kadar uyku isini bitirmis olun. Aksamda mutlaka sizin odanizda uyuyorsa sizin kendi odadinda uyuyorsa kendinin odasini uyku moduna gecirin. Karanliktan henuz korkmuyorlar merak etmeyin. Devami birazdan yazacagim

Merhaba. Biz 4 aylikken uyku egitimi olayina baslamistik. Onceleri aksam 19.30 dan sonra los isik biraz meme emme ve sonra pispislama seklinde veya ayakta sallama seklinde uyutuyorduk ve dogdugundan beri gece lambasi kullaniyorduk 5 ayliktan sonra onuda dr soyledigi icin saat 10 dan sonra kapatmaya basladik. Aksam 8 den sonra yattigi odadan cikmak yok. Uyandiginda bile odada karanlikta kalin ama cikmayin. Bez degistiriyorsaniz kaka yapmadigi surece degistirmeyin. Oyun oynamak istediginde tepki vermeyin. Bu sekilde gece ile gunduz ayrimini yapmaya calismalisiniz. Bebeginiz henuz bunu bilemediginden siz fark ettirmelisiniz. Uyku hormonu saat 10 ile sabah 5 arasinda devreye giriyormus ve o zaman bebegim daha az uyanmaya baslamisti. Sabah 6 da kalkiyor o ayri tabii. Gunduz ise ilk baslarda saat 10.30 gibi uyku 1-1.5 saat. Aksam ustu 3 -4 arasi 1-1.5 saat uyuyordu. Suan sadece oglen 1 de uyuyor 2-3 saat araliksiz ama aksam 8-30 9 gibi kesinlikle uyku. Bu duzeni 1 hafta 10 gunde ama aglayarak ama sizlayarak ve hatta kollarimiz koparak yaptik diyebilirim. Bebeklerin alisma sureci 1 hafta imis. Bu arada varsa cocuk doktorunuzdan da destek alabilirsiniz.

Karanlığa alıstır canım benım oğlumda oyleydı şuan bırbucuk yasında düzene girdi . Sureklı karanlıkta uyuttum gc kalktıgındada ışığı açmadım sutunu mamasını neyse hazırlayıp getırsın verdım bıberonu elıne besıgını salladım oda içerken uyudu.çıglıklar normal canım panık yapma.

Çok teşekkür ederim 4 gundur bu anlattiklarinizi yapmaya calisiyordum ama basarisiz olunca olmayacak diye ağlamaya basladim valla ne yalan diyim zaten uykusu hepten sapti bu imkanlarla dun gece uyuttum karanlıkta ama gece 2 de uyandi iki uç saat mücadele nin ardından o kazandı uyumadi halen daha uyumuyor napacagimi bilemiyorum uçggündür isler gittikçe sarpa sarmaya başladı gece ikiden beri ayaktayiz doyurup uydurmaya calisiyorum o oynamak istiyor yarim saat uyuyup uyaniyor ve ail bastan simdi çok uykusu var ve uyuyacak muhtemelen uç dört saat e boyle nasil dayanamaz ana- oğul çok tesekkur ederim bu dediginizi iki hafta sonra uygulayayim en iyisi annem gelecek tek olmuyor ne dizlerimdene ggozlerimde derman kalmadi 4 gundur essek ya ne hale getirdi beni :) tekrar çok sagolun

="lacivertdry, post: 38336895, member: 628673"]Yerim ya onu :) eee annelik zor .Sıkma geçer bu zamanlarında sabret ...[/QUOTE]

Sağol teyzesi :) inşallah gaz bitti rahatlayacagiz derken bu cikti bakalim

gece çocukla hiç muhatap olmayın .İlgilenmeniz gerektiği kadar ilgilenin .Bir süre sonra anlıyorlar gece ile gündüzün farkını .

Zaten gulup duruyor canim cigliklardan uyumayacagi anlami ciktigi içinkorkuyorum ne yalan diyim biz annesutu aliyoruz o da zorluyor bizi hiusuzlandikca uyandikca tokta olsa istiyor .. KKaranlik taktiğini deneyecegim çok sagolun .

Aglasada gitmeme taktiğini netten okudum ama anlar mi ki bunu 5 aylik daha sanki ağlatmak için çok küçük onun güven duygusuna ihtiyacı var sanirim bilmiyorum ne doğru ne yanlis ama aydinlik ve karanlık konusunda haklsin kararli bir şekilde gündüz sesli ve aydinlikta uyumali cok sagolun[/QUOTE]
canım inan anlıyorlar, ben bu yöntemi bazen deniyorum çünkü başka çarem kalmıyor uyumadığı zaman inatlaşıyor uykusuzluktan ölse uyumuyor ben de yatırıyorum yatağa, başlıyor sızlanmaya hiç ellemiyorum ağlıyor sağa sola dönüyor dokunmuyorum en sonunda pes edip uyuyor ama tabii bu arada benim içim cız ediyor ama uyuması da gerek diye dayanmaya çalışıyorum..

geçen günlerde bir yazı okumuştum bebeğinizde kansızlık ve demir eksikliği varsa uyku problemi yaşayabilir diye...istersen bir de bu değerlerine baktır..

[QUOTEgündür oyemaker, post: 38337779, member: 517619"]gece çocukla hiç muhatap olmayın .İlgilenmeniz gerektiği kadar ilgilenin .Bir süre sonra anlıyorlar gece ile gündüzün farkını .[/QUOTE]

3 gundur öyle yapiyorum ama maalesef babası ni bi yerde kontrol edemiyorum gecen dedim ki sakin uyansada alip oynama bi duşa girip cikicam..bir baktim sessiz sessiz ben duymayayim diye tabi oynasiyor oğlumla sinirden ağladim ama sonrada çok buldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…