Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğim uykuya düşman :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
[QUOTJASMINIUM, post: 38337818, member: 525275"]Aglasada gitmeme taktiğini netten okudum ama anlar mi ki bunu 5 aylik daha sanki ağlatmak için çok küçük onun güven duygusuna ihtiyacı var sanirim bilmiyorum ne doğru ne yanlis ama aydinlik ve karanlık konusunda haklsin kararli bir şekilde gündüz sesli ve aydinlikta uyumali cok sagolun[/QUOTE]
canım inan anlıyorlar, ben bu yöntemi bazen deniyorum çünkü başka çarem kalmıyor uyumadığı zaman inatlaşıyor uykusuzluktan ölse uyumuyor ben de yatırıyorum yatağa, başlıyor sızlanmaya hiç ellemiyorum ağlıyor sağa sola dönüyor dokunmuyorum en sonunda pes edip uyuyor ama tabii bu arada benim içim cız ediyor ama uyuması da gerek diye dayanmaya çalışıyorum.. :KK43:[/QUOTE]

CÇoktesekkur eederim valla deniyecegim artik olmuyor boyle her yolu dayanirim bende ya uyumasi için sağol tekrardan :)

Cok

geçen günlerdekuzumun :( cuma kontrolü var danisayim Dr a çok tesekkur ederim allah razi olsun.zı okumuştum bebeğinizde kansızlık ve demir eksikliği varsa uyku problemi yaşayabilir diye...istersen bir de bu değerlerine baktır..

Bak bunu hic bilmiyordum acaba bir rahatsizligini var kuzumun

benim bebeğimde 4 aylık bitti 5 ten gün alıyoruz.Canım benimkinde de çok düzenli bir uyku saatimiz vardı son bir haftadır fena halde bozulmuş durumda.Bu zamanlarda bebek annesini kaybetme korkusu yaşarmış yani hani ilk üç ay hala anne karnında hissedermiş kendini ondan sonra dünyaya adapte sürecinde bu zamanda da anne kaybetme korkusu sessizlik yada yüksek seslere yada farklı yüzlere tepkili olurmuş.Kendini güvende hissedemezmiş o yüzden bu kaygı sürekli olarak onu uykusundan uyandırıp annesinin sesine veya kokusunu alıp sakinleştirmek içinmiş.Tavsiyem sabırlı olun sizi çok iyi anlıyorum fakat bebeğiniz size muhtaç.Ben son bir kaç gündür gündüz uykusunu uyutup akşam yatma saatinden önce 10 cc yada bir kaç kaşık rezene anason karışımı bitki çayı veriyorum onunla beraber bende içiyorum.Rezene hem gaz sancısını dindiriyor hemde sakinleştiriyor aynı etki anason içinde geçerli.Ama tabiki doktorunuza sorun ondan sonra uygulayın bu dediğimi eğer isterseniz.İnanın çok güzel uyuyor kendide huzurlu oluyor bende uykumuzu aldığımızda.İsterseniz bir deneyin.Allah kolaylık sabırlar versin güzel anne:KK66:

Tecrübeli anneler ne olur yardim :KK43:

Depresyona girdim resmen ..
Oğlum uykuyu sevmiyor az bir zaman uyuyor o da gündüz..zaten gecemiz gündüz gunduzumuz gece oldu bir aydir güneşi göremiyorum valla :KK43:

Bu durum benim psikolojimi bozdu.
Çok üzülüyorum onun gece uykusuna da ihtiyacı var..

4 gündür düzene sokmak için denemediğim yol kalmadi..yok olmuyor uykusunda biraksam uyutsamda oyun oynamasamda gece onunla yine kendi kendine oyunlar kuruyor yinede uyumuyor bu aralar ben ilgilenmeyince dönmeyi öğrendi ya donuyor kendi kendine yada Çiğlikatarak guluyor site inliyor gece gece..
Kendimi yetersiz görüyorum bu düzen yüzünden onunla yeteri kadar ilgilenemiyorum mutsuz bir anne oldum bir aydir ona da yansiyor hissediyorum depresyondayim sanirim basarisiz bir anneyim :KK43:
sırtına masaj yap yüzüstü yatırıp etkili oluyor canım .

Bir yakınımıza doktor, bebeğin altı kurusa karnı da toksa (tabi gazı olmayacak) yatağına koy ağlasada alma, biraz ağlar uyur demiş. Sizin bebek bunu yaparmı bilmiyorum ama.

5 aylık daha gündüz uykusunu kesmeyin bence , ihtiyaç o uyku , yemek, icmek gibi hatta büyümeyede faydası azımsanamaz.
Bu bir donem, bende yaşadım kızımda ama rutini alıştırınca düzeliyor inanın. Ben gece çayı almıştım onu içirip banyo yaptırıp uyutuyordum. Tabi banyodan sonra losyonla yada bebe yağı ile masaj vve kollarını, bacaklarını hareket ettirip yoruyordum biraz, her gün aynı rutin işe yaradı.
Şu an 27 aylık kızım uyumak istemiyor hala ama öğle uykusuna hala yatırıyorum. Ama arabada ama ninni söyleyerek ama kitap okuyarak 1 saatte olsa uyutuyorum. Uyumazsa yemek yemez, huysuzlanır çünkü.
Kolaylıklar dilerim.

senin başarısızlığınla ne alakası var, bebek bu, yeni hayata alışmaya çalışıyor. sen mutlu enerjik ve hayat dolu olacaksın ki, senin ışığınla parlasın o da. benim tavsiyem şu şekilde olabilir. illaki geceyi gündüzü ayırt etmesi lazım. geceleri uyunduğunun farkına varmalı. geceleri hem de büyüme hormonunun harekete geçmesi için ışıksız bir ortamda olmalı. gündüz uykusunda ise, perdelerini kapatma. şimdi diyeceksin ki uyumuyor bu çocuk sadete gel:=) 1 hafta zorlanabilirsin ama dene bence... dönmeyi öğrendi dediğine göre, 5-6 aylık olmalı, mutlaka gündüz sıcak soğuk deme, pusetine koy ve dışarı çıkart, evde mutlaka jimlastik hareketleri yaptır. gece uykusundan evvel, ılık banyo yaptır, besle ve uyut. uyuması gerektiğini anlaması için sadece geceleri ortaya çıkacak bir pelüş oyuncak koy yatağına ve yanından git, bırak ağlasın sızlansın.... sen kararlı ol yeter. gündüzleri ise, uyutmakta zorlanıyorsan, yine bırak yatağına, o saat diliminde orada olacağını ve uyuması gerektiğini kendisi çözecektir. dene bakalım:=)

Gunduzle geceyi ayirt etmeyi ogret aksam 8gibi isiklari kapat 9 gibide yarim saatte olsa aglatarak uyutmayi dene aglasin sakin ha pes etme o saatlerde uyur
Gunduzleride az uyutmaya calistir uyursa bile uykuya doymasin uyudugunda uykudan uyandirma yoksa bebegin huzursuzlasir
Hem basarisiz anneyim deme bebekler hem birbirindn farkli olur bende 3 tane var ucude b8rbirinden farkli gece uyuyus saatimiz 12 ile 1 arasi babalarini bekliyorlar bizimkiler

Merhabalar canım;
Benim kızım 2013 ocak doğumlu.Kış olmasına rağmen 21:00-22:00 arasında banyo yaptırırım.Banyodan sonra sırtına ayaklarına masaj.Birde karnını doyurup gazını çıkart hemen uyur inşallah.
Banyo yoruyor mayıştırıyor bebekleri.Doğduğundan beridir hep aynı saatte uyur kızım.:nazar::nazar:Sizde de işe yarar inşallah.

Tecrübeli anneler ne olur yardim :KK43:

Depresyona girdim resmen ..
Oğlum uykuyu sevmiyor az bir zaman uyuyor o da gündüz..zaten gecemiz gündüz gunduzumuz gece oldu bir aydir güneşi göremiyorum valla :KK43:

Bu durum benim psikolojimi bozdu.
Çok üzülüyorum onun gece uykusuna da ihtiyacı var..

4 gündür düzene sokmak için denemediğim yol kalmadi..yok olmuyor uykusunda biraksam uyutsamda oyun oynamasamda gece onunla yine kendi kendine oyunlar kuruyor yinede uyumuyor bu aralar ben ilgilenmeyince dönmeyi öğrendi ya donuyor kendi kendine yada Çiğlikatarak guluyor site inliyor gece gece..
Kendimi yetersiz görüyorum bu düzen yüzünden onunla yeteri kadar ilgilenemiyorum mutsuz bir anne oldum bir aydir ona da yansiyor hissediyorum depresyondayim sanirim basarisiz bir anneyim :KK43:
yaaa benim de dokuz aylık kızım var gece bazen oynamaya başlıyor. kıkır kıkır..
oturup seviyorum sıpayı. amaaan sal gitsin.

Katre-i Ma: 38338040 .!.:
benim bebeğimde 4 aylık bitti 5 ten gün alıyoruz.Canım benimkinde de çok düzenli bir uyku saatimiz vardı son bir haftadır fena halde bozulmuş durumda.Bu zamanlarda bebek annesini kaybetme korkusu yaşarmış yani hani ilk üç ay hala anne karnında hissedermiş kendini ondan sonra dünyaya adapte sürecinde bu zamanda da anne kaybetme korkusu sessizlik yada yüksek seslere yada farklı yüzlere tepkili olurmuş.Kendini güvende hissedemezmiş o yüzden bu kaygı sürekli olarak onu uykusundan uyandırıp annesinin sesine veya kokusunu alıp sakinleştirmek içinmiş.Tavsiyem sabırlı olun sizi çok iyi anlıyorum fakat bebeğiniz size muhtaç.Ben son bir kaç gündür gündüz uykusunu uyutup akşam yatma saatinden önce 10 cc yada bir kaç kaşık rezene anason karışımı bitki çayı veriyorum onunla beraber bende içiyorum.Rezene hem gaz sancısını dindiriyor hemde sakinleştiriyor aynı etki anason içinde geçerli.Ama tabiki doktorunuza sorun ondan sonra uygulayın bu dediğimi eğer isterseniz.İnanın çok güzel uyuyor kendide huzurlu oluyor bende uykumuzu aldığımızda.İsterseniz bir deneyin.Allah kolaylık sabırlar versin güzel anne:KK66:

Evet bende ookumuştum bunu canım sesimle dokunuslarimla sakinleştirmeye calisiyorum sakinlesiyorda zaten uyanik kaldiginda çok aglamiyor ama uykuya karsi bir direnci var defalarca rezene demedim bir turlu sevmedi bu aksam yine deneyeyim inşallah icirebilirim..çok tesekkur ederim dizede alllah kolaylik versin :) dünyanın en güzel ve ayni zamanda en zor şeyi bebekler :)

Evet bende okumustum

Km[QUOTistesemde zz, p
5 aylık daha gündüz uykusunu kesmeyin bence , ihtiyaç o uyku , yemek, icmek gibi hatta büyümeyede faydası azımsanamaz.
Bu bir donem, bende yaşadım kızımda ama rutini alıştırınca düzeliyor inanın. Ben gece çayı almıştım onu içirip banyo yaptırıp uyutuyordum. Tabi banyodan sonra losyonla yada bebe yağı ile masaj vve kollarını, bacaklarını hareket ettirip yoruyordum biraz, her gün aynı rutin işe yaradı.
Şu an 27 aylık kızım uyumak istemiyor hala ama öğle uykusuna hala yatırıyorum. Ama arabada ama ninni söyleyerek ama kitap okuyarak 1 saatte olsa uyutuyorum. Uyumazsa yemek yemez, huysuzlanır çünkü.
Kolaylıklar dilerim.

8130, member: 531265"]5 aylık daha gündüz uykusunu kesmeyin bence , ihtiyaç o uyku , yemek, icmek gibi hatta büyümeyede faydası azımsanamaz.
Kolaylıklar dilerim.[/QUOTE]

Ben de istesemesemde uyuyor zaten canım sorun öğlen uykusu öğlen olmuyor aksam ustu oluyor boyle olunca da sabaha kadar kolaylıkla uyumuyor inşallah düzene girebilir ya yani onun kurduğu düzen ikimizide yipratiyor :(

senin başarısızlığınla ne alakası var, bebek bu, yeni hayata alışmaya çalışıyor. sen mutlu enerjik ve hayat dolu olacaksın ki, senin ışığınla parlasın o da. benim tavsiyem şu şekilde olabilir. illaki geceyi gündüzü ayırt etmesi lazım. geceleri uyunduğunun farkına varmalı. geceleri hem de büyüme hormonunun harekete geçmesi için ışıksız bir ortamda olmalı. gündüz uykusunda ise, perdelerini kapatma. şimdi diyeceksin ki uyumuyor bu çocuk sadete gel:=) 1 hafta zorlanabilirsin ama dene bence... dönmeyi öğrendi dediğine göre, 5-6 aylık olmalı, mutlaka gündüz sıcak soğuk deme, pusetine koy ve dışarı çıkart, evde mutlaka jimlastik hareketleri yaptır. gece uykusundan evvel, ılık banyo yaptır, besle ve uyut. uyuması gerektiğini anlaması için sadece geceleri ortaya çıkacak bir pelüş oyuncak koy yatağına ve yanından git, bırak ağlasın sızlansın.... sen kararlı ol yeter. gündüzleri ise, uyutmakta zorlanıyorsan, yine bırak yatağına, o saat diliminde orada olacağını ve uyuması gerektiğini kendisi çözecektir. dene bakalım:=)

Çok sağol canım haklısın ben gece lambası kullaniyordum ama 6 aydan gün aldik sanirim artik gece lambassi kullanmamaliyim..nasıl baslayacagim bu ise bilemiyorum bugün 9 bicukta uyudu geceden beri ilk 4 te kalkti simdi nazil yol izlemeliyim ki?

Gunduzle geceyi ayirt etmeyi ogret aksam 8gibi isiklari kapat 9 gibide yarim saatte olsa aglatarak uyutmayi dene aglasin sakin ha pes etme o saatlerde uyur
Gunduzleride az uyutmaya calistir uyursa bile uykuya doymasin uyudugunda uykudan uyandirma yoksa bebegin huzursuzlasir
Hem basarisiz anneyim deme bebekler hem birbirindn farkli olur bende 3 tane var ucude b8rbirinden farkli gece uyuyus saatimiz 12 ile 1 arasi babalarini bekliyorlar bizimkiler

Çok çok tesekkur ederim annemde diyor senin oğlunun huyu değişik bakiyorsun iste herkesten ggüzel diyor sağolsun teselli ediyor :D ama ben de başarısızlığa tahammül yok olmayınca da düzene sokamayincada yipratiyorum sanirim kendimi :( gece gündüz kavramı için bugün ilk defa TV njin sesi acikken uyuttum aksam isiklari kapatacagim uyuturken bakalim sagolun tekrardan..

Merhabalar canım;
Benim kızım 2013 ocak doğumlu.Kış olmasına rağmen 21:00-22:00 arasında banyo yaptırırım.Banyodan sonra sırtına ayaklarına masaj.Birde karnını doyurup gazını çıkart hemen uyur inşallah.
Banyo yoruyor mayıştırıyor bebekleri.Doğduğundan beridir hep aynı saatte uyur kızım.:nazar::nazar:Sizde de işe yarar inşallah.

Canım banyo olayını her aksam yaptiriyorum bir haftadir gunduz gec kalktigi icin banyodan sonra uyuyor ama iki saat uc saat sonra tekrar uyutamiyorum :(

Merhabalar canım;
yaaa benim de dokuz aylık kızım var gece bazen oynamaya başlıyor. kıkır kıkır..
oturup seviyorum sıpayı. amaaan sal gitsin.

Canım bir sure sonra cılkı cikiyor amayabugun gece hic uyumadi sabah 9 bucukta uyudu bende bitmistim zaten uykusuzluktan 4 te kalktik ee boyle olunca isler sarpa sariyor :(

Back
X