• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebeğimde asansör korkusu

Belgisizamir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
618
2.231
113
5 aylik civil civil, neşeli, hareketli, cok şükür sağlıklı bir bebeğim var. Salı günü güle oynaya asansörü kullanarak disari çıktık. Biraz dolaşıp eve döndük. Apartmanın kapisini açtım kucağımda oglum olduğundan kapi siddetle kapandi. Bu ani ve yuksek ses bebegimi ürküttü. Asansöre girdiğimizde huzursuzdu agladi ağlayacak durumdaydı yatistirmaya çalıştım ayni zamanda asansorun tuşuna bastım. Asansör gurultuyle hareket etti bebegim çığlık cigliga aglamaya başladı cikana dek bağırdı. Gürültüye hassasiyet oluşturduğu düşüncesiyle eve gelip sakinlestirdim.
Bugün yine çıktık bu defa yanima kayinvalidemi de aldim kapilari daha dikkatli açıp kapatmak oglumu huzursuz etmemek adina. Henuz asansörün kapisini acmistik ki icini gormesiyle avaz avaz aglamasi bir oldu. İnene dek de susmadi. Cok endiselendim ve kendimi sorumlu tuttum. Bu kadar erken dönemde korku gelişimi olur mu? Bu konuda bilginiz fikriniz deneyiminiz var mi hanımlar?

Asansöre binmeden önce dikkatini tamamiyle çekeceği bir şey bulun. O an girdiğini bile farketmeden binsin yani.
Mesela telefondan bi çizgi film falan izlerken binerse farketmez atlatır gibi geliyo.
Geçer inşallah
Asansöre binmeden önce dikkatini tamamiyle çekeceği bir şey bulun. O an girdiğini bile farketmeden binsin yani.
Mesela telefondan bi çizgi film falan izlerken binerse farketmez atlatır gibi geliyo.
Geçer inşallah
Tv, telefon gibi elektronik aletlerle mumkun mertebe tanistirmamaya çalışıyorum. Sevdigi sarkilari söyleyerek dikkatini cekmeye calistim ama hic etkili olmadi. Daha güçlü bir dikkat çeken sunmaliyim sanirim tavsiyeniz icin tesekkur ederim.

Geçer inşallah
5 aylık cocuğa ne kdar güzel tavsiyelerde bulunuyorsunuz bence bırakın asansörden korksun daha iyi ☺️

5 aylık cocuğa ne kdar güzel tavsiyelerde bulunuyorsunuz bence bırakın asansörden korksun daha iyi ☺️
Eline verin saatlerce oynasın dediğimi hatırlamıyorum.
O anda dikkatini çekecek birşey birkaç saniyeliğine olan birşeydir. O korku klostrafobi ye giderse nolucak? Doğru ya zaten çocuk ömrü boyunca ne tv ne telefon görmicek dikkatini 3-5 saniyeliğine çekmemeliyiz :KK51:

Şu mükemmel annecilik olayınızı bende denemeyin olur mu?

O anda dikkatini çekecek birşey birkaç saniyeliğine olan birşeydir. O korku klostrafobi ye giderse nolucak? Doğru ya zaten çocuk ömrü boyunca ne tv ne telefon görmicek dikkatini 3-5 saniyeliğine çekmemeliyiz :KK51:

Bence de.. sanki buyuynce teknolojiden uzak tutabilcez ..ve ayrica biz uzak miyiz ki onu su an ne kadar alistirmamaya calisacagiz...

Bence de.. sanki buyuynce teknolojiden uzak tutabilcez ..ve ayrica biz uzak miyiz ki onu su an ne kadar alistirmamaya calisacagiz...
Aynen... elimizden geleni yapmakta bizden görüp bizi örnek alıyorlar maalesef. Ben hiç vermediğim halde beni görerek kullanmayı öğrenen 20 aylık bi kızım var...
Hem öte yandan Allah korusun asansör korkusundan mecburen binildiğinde panik atak krizleri geçirenler var.
Bazı şeyleri abartmamak gerektiğini düşünüyorum.

Aynen... elimizden geleni yapmakta bizden görüp bizi örnek alıyorlar maalesef. Ben hiç vermediğim halde beni görerek kullanmayı öğrenen 20 aylık bi kızım var...
Hem öte yandan Allah korusun asansör korkusundan mecburen binildiğinde panik atak krizleri geçirenler var.
Bazı şeyleri abartmamak gerektiğini düşünüyorum.
Benim de 5aylik bi kizim var ve susturamadigim zamanlarda cep telefonumdan cocuk sarkilari yada cizgi filmler aciyorum bi sureligine de olsa susuyor. Gec konusur vs diyenler oluyor ama ne alakasi var ki bence tesvik bile edebilir renkli ve basit klipli cocuk sarkilari..
Beslenme konusunda da biz anneler cok tititzleniyoruz mesela ama dusunmuyor degilim cocuk bu cips falan yemiycek mi benden gizli mi yesin... yani evet abartmamak lazim yasaklari. Yoksa bizden gizli yaparlar biz yasakladikca..gozetimimiz altinda olduktan sonra.. sorun olmaz heralde.
Asansor konusuna gelince bence de o an dikkatini birseylerle cekmek gerek mesela sevdigi bi sarki varsa annesi soylemeli eger telefon kullanmycaksa da..

Benim de 5aylik bi kizim var ve susturamadigim zamanlarda cep telefonumdan cocuk sarkilari yada cizgi filmler aciyorum bi sureligine de olsa susuyor. Gec konusur vs diyenler oluyor ama ne alakasi var ki bence tesvik bile edebilir renkli ve basit klipli cocuk sarkilari..
Beslenme konusunda da biz anneler cok tititzleniyoruz mesela ama dusunmuyor degilim cocuk bu cips falan yemiycek mi benden gizli mi yesin... yani evet abartmamak lazim yasaklari. Yoksa bizden gizli yaparlar biz yasakladikca..gozetimimiz altinda olduktan sonra.. sorun olmaz heralde.
Asansor konusuna gelince bence de o an dikkatini birseylerle cekmek gerek mesela sevdigi bi sarki varsa annesi soylemeli eger telefon kullanmycaksa da..
Annem bize Abur cubur konusunda çok katı kurallar koymuştu. Bizde her harçlığı jelibona vs yatırırdık çocuk aklı işte. Bi kere yakalandık annem aldı çöpe attı arkasını döndü sonra poşetiyle alacağımızı düşündü heralde açtı tükürdü geri attı :D :D
Tabi biz ne yaptık, yemekten vazgeçmedik ta ki anne olup anlayanakadar :)
Cazibe merkezi haline getiriyoruz katı kurallarda farkında olmadan. Bazen esnek olmak lazım.

Telefon konusunda zaten o anda aklıma o geldiği için MESELA diyerek örnek verdim. Her çocuk başkadır. Benim kızlarım çıngırak hiç sevmezler mesela belki bu yavrucak seviyordur o bile işe yarayabilir.

Ben uygulamalarinizi elestiremem her anne bebeginden mesuldur ve bebegi icin en iyisini en dogrusunu diler. Ben kendimce zarali gördüğüm bazı etkenlerden elimden geldigince uzak tutmaya calisacagim basarili olmayi umuyorum. Telefonu dikkat cekmek amaciyla kullanamayacagimi belirtirken kesinlikle eleştiri maksadi gutmedim. Cevaplar icin teşekkürler.

Ben de mükemmel anneyim dediğimi hatırlamıyorum.kaldı ki kimse mükemmel değildir. Amacım ortamı germekte değil ama tv- telefon vs en az klostrafobi kdar tehlikeli. Evet tabiki ömrü boyunca uzak kalamayacak en azından koruyabildiğimiz kadar korursak ne kdar geç tanısırsa iyidir(özelikle reklam ve çizgi filmler). Sinir yok stres yok sakin olun keske hepimiz mükemmel anne ya da insan olabilsek.

Bizim bir tanidigimiz da egitici olur vs. diye cocuga egitici videolar, cizgi filmler falan izletiyordu. Cocuk 4 yasinda konustu. O donem arastirmistim bu meseleyi ayrintilarini hatirlamiyorum su an ama maalesef olumsuz etkiliyor faydasi olmuyor. Bir arkadasimin kardesine de doktoru komple yasakladi tv izlemeyi. Ozel bir durumu varmis tv daha da kotu etkilemis cocugu. Biz kendimiz de hic izlemiyoruz. Cok zaman yiyor ortak kararla tv almadik eve.

Kaçıncı katta oturuyorsunuz bilmiyorum ama bebeğiniz daha küçük. O yüzden asansore bindirip ona acı çektirmeyin. Çok yüksekte oturuyorsaniz ve binmek zorunda iseniz dikkatini çeken ışıklı ve müzikli (asansör sesini bastırmak için) birkaç tane oyuncak dikkatini başka şeye yönlendirmede etkili olur diye düşünüyorum.

Kendinizi düşünün . yılandan korkuyorsunuz diye anneniz zorla yılana yaklaştırmamistir . veya yollardan araba çarpacak diye korkan birini yolun ortasında bırakmamıştir. Allah kolaylık versin şimdiden.

Yeğenim de süpürgeden çok korkardı. Annesi ya uyuyunca yada yanında çocuğa destek olacak biri olduğunda çalıştırırdi. Şimdi 3 yaşında ve kendi süpürge ile oynamak istiyor. Geçer inşallah.

Evet korkuyla yüzleşme uygulanmayacak kadar küçük ben de asansor kullanmayi dusunmuyorum uzunca bir müddet. Unutmasini bekleyeceğim. Beşinci katta oturuyoruz bebegim 8.5 kg biraz zorlanirim ama cok da sart degil tabana kuvvet artik hala uzerimdeki dogum kilolarini veririm bu sayede. :)

Canim evet kucucukte olsa korkabilir ve tepki verebilir bu normal bı durum.kiyamam ben o bebeğe yaa.Canım benim ne tatlıdır eminim.Allah bağışlasın.uzun süre binmeyerek unutturabilirsiniz inş.

Geçen bende yanlışlıkla kapıyı carptirdim tutmadım yani 2.5 aylik bebeğim olduğu yerden sıçradı sonra daha dikkatli olmaya başladım zaten Apt girince gözler fal taşı gibi açılıyor şaşkınlık ve gerginlik bi arda yani. Ama sizin bu yaşadığınız olay hep aklımda kalicak asansörden bi soğudumu gitti zaten sonra merdivenlere talim. Bu arada bennce asansöre ilgisini çekecek bişeyle binin

Bu arada bence arayı soğutmaya çalışmayın yani merdiveni kullanırım demişsiniz ama bence bu tür şeylerin üzerine gidilmeli. Cunku ilerde asansor fobisi gelişebilir. Apt girdiğiniz her aşamada biraz bekleyip sakinlestirip oynayıp adım atın. Ve kucagınıza alın sırtı asansöre dönük olsun bi de dediğim gibi belki bi oyuncak alabilirsiniz ona dikkatini versin ama bebeğiniz henüz küçük olduğu için bu korkusuyla sizin savasmaniz lazim.

Back
X