- 11 Nisan 2020
- 24
- 34
- 3
- 29
- Konu Sahibi hayatyolcusuyum
Allah yardımcınız olsun benim ilk gebeliğim 5 ay sürdü aynı durumdan 6 ay sonra hamile kaldım duan oğlum 3,5 yasında ablası
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaştan dolayi demedim kendi durumumu anlattim normal doğum yaptim kizim sezeryandi tekrar anne olmak istiyorum inşallah Allah nasip ederseBenim yaşım daha yeni 29 olacak ilk gebeliğim benim yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum olacağı varsa oluyor 21 haftalık gebeliği nasıl doğurdunuz sezaryenmi normal mi benim etrafımda 40-41-42 yaşında çok Doğuran var denemekten vazgeçmeyin bence
2 yada 3 kayiptan sonra inceleme yapiliyor diye biliyorum özel hastaneler yapiyormu bilmiyorum planli derken coraspin mi kullandiniz hamile kalmadan onceÇok çok üzüldüm, Rabbim sabrınızı artırsın. Ben de başka sebeplerden 2 kez düşük yaptım, acınızı tahayyül ediyorum. Kendinizi iyi hissettiğinizde, tekrar gebe kalmayı beklemeden perinatoloji uzmanına gidin. ben ilk kaybımdan sonra gitmediğim için pişmanım. 2. kaybımdan sonra gittim ve daha planlı ve öngörülü olarak tekrar hamile kaldım. öncesinde ne zaman ne yapacağımız harfiyen belliydi.
2 yada 3 kayiptan sonra inceleme yapiliyor diye biliyorum özel hastaneler yapiyormu bilmiyorum planli derken coraspin mi kullandiniz hamile kalmadan once
Canım kendine bu acıyı yaşatma çünkü gebelikte psikoloji çok önemli sürekli araştırırsan psikolojin bozulur çünkü gördüğün ve yaşadığın üzere başına gelenleri araştırsan da araştırmasan da başına gelecekse önüne geçemiyorsun. Bende 6 aylık doğum sonrası bebeğimi kaybettim asla araştırmıyorum ilk zaman biraz okudum evet tekrarlama ihtimali var ama ilk gebeliklerde yasana sıkıntılar tesadüf te kabul edilebiliyor iyi bi doktora gidersin bi dahakine kontrollerine özen gösterirsin gerisini allaha bırak boyle yaparsan psikolojini bozarsan bi daha bebeğin olmayınca daha mı iyi olur. Bende çok etkilendim ama sırf psikolojim bozulmasın bi daha gebeligim de hersey güzel geçsin olumlu gitsin diye elimden gelen çabayı gosteriyorum lütfen sende boyle yap kendini hemen toparlamaya bakİyi akşamlar kızlar 5 aylık bebeğimi plasenta dekolmanı yüzünden kaybettim plesenta ayrılmış ve bebeğim beslenememiş o yüzden kaybettim ilk gebeliğimdi cok üzgün ve şaşkınım herşey bir anda oldu bu konuyla ilgili araştırma yaptığımda tekrarlama ihtimali yüksek diyor cok korkuyorum hergün bu durumu araştıyorum korona dolayısıylada sürekli evde olduğum icin daha çok düşünüyorum başına bu olay gelen var mı dekolman yaşayıp ikinci bebeğini sağlıkla kucağına alan varmı? Tecrübelerinizi dinlemek isterim ve Bana tavsiyelerinizi
Haklısınız herşey olacağına varıyor en iyisi Allah a bırakmakAllah hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah.
Tavsiyem asla bu gibi konularda internet araştırması yapmamaniz
Öyle yapıçam canim şuan regl oluyorum sanırım Doğumdan sonra regl olduğuma bile seviniyorum bi an önce korunma sürem bitsin denemek istiyorumCanım kendine bu acıyı yaşatma çünkü gebelikte psikoloji çok önemli sürekli araştırırsan psikolojin bozulur çünkü gördüğün ve yaşadığın üzere başına gelenleri araştırsan da araştırmasan da başına gelecekse önüne geçemiyorsun. Bende 6 aylık doğum sonrası bebeğimi kaybettim asla araştırmıyorum ilk zaman biraz okudum evet tekrarlama ihtimali var ama ilk gebeliklerde yasana sıkıntılar tesadüf te kabul edilebiliyor iyi bi doktora gidersin bi dahakine kontrollerine özen gösterirsin gerisini allaha bırak boyle yaparsan psikolojini bozarsan bi daha bebeğin olmayınca daha mı iyi olur. Bende çok etkilendim ama sırf psikolojim bozulmasın bi daha gebeligim de hersey güzel geçsin olumlu gitsin diye elimden gelen çabayı gosteriyorum lütfen sende boyle yap kendini hemen toparlamaya bak
Bende öyle düzenli adet oluyorum diye o kadar seviniyorum ki birde ben sezeryan oldum benim daha çok beklemem lazım 5 ay oldu henüz her gün aklımda ben bebeğin yoğun bakım sürecini gördüm daha neler neler ama güçlü olmak zorundayız ilk gebeliğimiz çünkü toparlanalim bi dahaki doğum da psikoljik olarak kötü geçirmeyelim inşallahÖyle yapıçam canim şuan regl oluyorum sanırım Doğumdan sonra regl olduğuma bile seviniyorum bi an önce korunma sürem bitsin denemek istiyorum
Doktor ne kadar korun dedi sana cnm acını tazelemek istemem ama SEn niye kaybettinBende öyle düzenli adet oluyorum diye o kadar seviniyorum ki birde ben sezeryan oldum benim daha çok beklemem lazım 5 ay oldu henüz her gün aklımda ben bebeğin yoğun bakım sürecini gördüm daha neler neler ama güçlü olmak zorundayız ilk gebeliğimiz çünkü toparlanalim bi dahaki doğum da psikoljik olarak kötü geçirmeyelim inşallah
Haftada 2 gün işe gidiyorum işteyken sorun yok eve gelince aklıma geliyor aslında ama artık kötü şeyleri düşünmeyeceğim Allah’ın dediği oluyor naparsak yapalım cani veren o alanda Artık daha relax olucamAllah sabır versin. Çok acı bir olay yaşamışsınız. Bence internette çok fazla şey okumayın. Çünkü olumlu şeyler yaşayan da var, olumsuz şeyler yaşayan da var. Sizin aklınızda olumsuzlar yer ederse daha çok üzülürsünüz.
Bence evdeyken güzel filmler izleyin, kitap okuyun ya da sevdiğiniz ne varsa onları yapın. Doktorun önerdiği süreye kadar kendinizi toplarsanız inşallah ikinci gebelik sağlıkla geçer.
Sezeryamda en az 2 sene ama henüz doktora gitmedim bildiğim icin 1 sene de yeterli olur diyen doktorlar oluyormuşDoktor ne kadar korun dedi sana cnm acını tazelemek istemem ama SEn niye kaybettin
Bende neden bulunmadı ama benim suyum geldi o yüzden doğuma alındım kese yırtıldı ysni oda idrar yolu enfeksiyonu olabilir dendi ama nedeni belirsizDoktor ne kadar korun dedi sana cnm acını tazelemek istemem ama SEn niye kaybettin
Senin dediğinin aynisini yaşadım cnm hatta Doğumdan sonra 1 hafta hala kendimi hamile gibi hissediyordum sürekli elim karnımdaydı onun varlığına o kadar alışmışım ki çok zor Allah bize sağlıklı evlatlar nasip etsinCanım ben de geçen sene 19 haftalık bebeğimi kaybettim, büyük olduğu için sen gibi doğum yaptımsabah elimi karnima götürdüğümde ki boşluğu hayatimin sonuna kadar unutamam , o ana kadar hiç aglamamistim sıktım hep kendimi , ama o an dünya durmuştu sanki , ben bebegime ağladım karnimi sevip , annem bana ağladı, yüzümü öpüp okşayıp
Rabbim sabır versin
Bende en az 1 sene diye biliyorum cnm sen niye normal yapmadın bebekmi gelmedi denediniz mi normaliSezeryamda en az 2 sene ama henüz doktora gitmedim bildiğim icin 1 sene de yeterli olur diyen doktorlar oluyormuş
Benim doğum başladı bebek kanala girdi makat geliş 25. Hafta da herhalde yaşama ihtimali var diye düşünerek sezeryana aldılarBende en az 1 sene diye biliyorum cnm sen niye normal yapmadın bebekmi gelmedi denediniz mi normali
Amiin canim , tüm isteyenlere inşallahSenin dediğinin aynisini yaşadım cnm hatta Doğumdan sonra 1 hafta hala kendimi hamile gibi hissediyordum sürekli elim karnımdaydı onun varlığına o kadar alışmışım ki çok zor Allah bize sağlıklı evlatlar nasip etsin