• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 bucuk aylik bebege bakici mi isi birakmak mi ama calisma saatlerim de az

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmenler öyle avukat hanım , seçim dönemi haybeden bi sınavla uzman öğretmen oldular geçen sene, diğer memurlardan fazla maaşları 2-3 gün okula giderek bol tatil yaparak.

3 yıl uzman öğretmen olan da baş öğretmen oluyor.

Valla öğretmen olacaksın bu devirde diye boşuna demiyorlar.
Haybeden sınav?

3 yıl uzman olan başöğretmen?

Sağdan soldan duymuş 2 3 öğretmen görmüş burada ne güzel sallıyorsunuz öyle.

12.yılımı çalışıyorum aradaki ücretsiz izinlerde dolayı uzman değilim. Haftanın 5 günü okuldayım. Bugün yatan maaşım 36.400.

Bir çok arkadaşım da benimle aynı durumda.

Son olarak da eğitim fakültelerinin kapıları açık artık çok kolay girilebiliyor. Memurluk için yaş şartı da yok. Yani gidip öğretmen olmanız için sizi tutan hiçbir şey yok. Madem bu devirde öğretmen olacaksın gidin olun.

Ablacım öğretmenler 42 k alıyor demişsiniz de ben niye 35 bin alıyorum o zaman ? Diğer memurlardan fazla alan kaç tane öğretmen vardır acaba? Ordan burdan haber izleyip burda kinayeli kinayeli yazıyorsunuz.
Öğretmen olmak istiyorsanız 4 yıllık eğitim fakültesi kazanıp bi zahmet atanirsaniz bu kadar carlamanıza gerek kalmaz .
Ben 42 aldım. 19. yılımı çalışıyorum uzman öğretmenim. Derece kademe birin dördü (en üst) Başka aldığım ek ödeme yok

Evet inkar etmiyor.
O zaten öğretmen miydi ki küçük bir kızdı. 20 yaşındayım yazmıştı sanki, yaşça büyük bir adamla görüşüyordu. 50 kere yazdım şurada öğretmenim diyenlere inanmayın. Usta öğreticiler, kreşte yardımcı ablalar, atanamamış çalışmamışlar, yalancılar… hepsi öğretmenim diyor burada

çalışma şartlarınız çok ağır ayrılmalısınız işten. Aylık 1 bucuk saat çalışacaksın dense idare edilebilir ama haftada taaam 3 gün hemi de 3 er saat çok fazla. kölelik gibi bişey bu.

O zaten öğretmen miydi ki küçük bir kızdı. 20 yaşındayım yazmıştı sanki, yaşça büyük bir adamla görüşüyordu. 50 kere yazdım şurada öğretmenim diyenlere inanmayın. Usta öğreticiler, kreşte yardımcı ablalar, atanamamış çalışmamışlar, yalancılar… hepsi öğretmenim diyor burada
Ay yok o Bedevi değil.

Öğretmenler öyle avukat hanım , seçim dönemi haybeden bi sınavla uzman öğretmen oldular geçen sene, diğer memurlardan fazla maaşları 2-3 gün okula giderek bol tatil yaparak.

3 yıl uzman öğretmen olan da baş öğretmen oluyor.

Valla öğretmen olacaksın bu devirde diye boşuna demiyorlar.
O iş tam olarak öyle değil işte. Uzman öğretmen olmak için 10 yıllık öğretmenlik şartı vardı. Başöğretmenlik için de 10 yıl uzman öğretmen olma şartı var. Canım çıkarak yaptığım yüksek lisanstan dolayı 21 yıllık öğretmenlik sonrası uzman öğretmen oldum. Diğer arkadaşlar yaz tatillerinde seminer aldılar(ki bunu ben de aldım geçen yaz), ayrıca aylarca sınava hazırlandılar ve sınavdan geçenler uzman oldu. Ders saatlerimiz 40 dakika. 5 saat ders 200 dakika yani 3 saat 10 dakika. Haftada 3 gün olursa 15 ders saati eder ki maaş karşılığı girmemiz gereken ders saati 15 ders saatidir. Deprem güçlendirmesi yapılan okullar başka okullarda geçici olarak ders yapıyorlar güçlendirme bitene kadar. Dolayısıyla okulun biri sabahçı diğeri öğlenci oluyor. Bu okullarda bakanlık mecburen ders saatlerini 30 dakika ve blok şeklinde yaptı. Yani 6 saat ders, teneffüsle birlikte 3 saat 20 dakika. Konu sahibinin eviyle okulu çok yakınsa en fazla 10 dakika da yol sürer.
Çalışma saatlerimizin azlığına herkes laf ediyor ancak o iş de öyle değil. Bizim bir ders saatinde harcadığımız eforu (kamuda çalışan çok arkadaşım var) diğer memurlar 1 günde ancak harcıyor. Üstelik eve o kadar çok işle geliyoruz ki biz. Mesaimiz evde de devam ediyor yani. Bu arada konu sahibinin çocuğu 1 yaşına gelene kadar günlük süt izni hakkı var, bu nedenle ders sayısı azaltılmıştır muhtemelen ya da bazı branşlarda yığılma oluyor okullarda ve kişi başı düşen ders sayısı çok az oluyor. Bu da bakanlığın plansızlığından kaynaklanıyor. Ayrıca, çocuk bir yaşına gelene kadar nöbetten de muaf konu sahibi. Bu tür hakların hepsi diğer memurlarda da var.
Burada öğretmenleri böyle eleştireceğinize okuyun öğretmenlik, kpssye girin, siz de öğretmen olun. Böylece aynı haklara ve imkânlarını kıskandığınız mesleğe siz sahip olursunuz.

3 gün günde 3 saatlik iş bırakılır mı hiç. Sosyalleşmek amacıyla bile gidilir. Nasıl özendim size ya zaten özelde olsaniz en geç 8. 9. Ayda ise basliyorsunuz. Milyonlarca insan var böyle. Biri de benim. Size tavsiyem işi birakmak yerine bakıcı konusunu daha nitelikli seçmeniz. Gerekirse profesyonel hizmet veren kurumlardan destek alın nasisa eşiniz calismasaniz bile destekleyecek mis kreşe başlayana kdr verdiginiz bakım parasına acimayin. Kızıma bakıci tutmuştum herkes yarı fiyatina konu komşusuna baktirirken ben referanslı birini buldum asgari ücret artı ssksini yatırdım olması gerektiği gibi. Hem o işini ciddiye aldi hem benim gonlum rahattı ise kafam rahat gittim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X