5 bucuk aylik bebege bakici mi isi birakmak mi ama calisma saatlerim de az

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
65 yaş bebek bakımı için fazla ama senin de ücretsiz izin şansın yok ki.
Eski kocan karnını doyurur sadece o da bir sürü minnetle.
Onun haricinde ekstra ihtiyacın olsa ondan mı isteyeceksin?
Hayatındaki her şey normal gibi ücretsiz izne mi ayrılsam diyorsun hem de o kadar az çalışırken. 🙄

Evet bu okuma algısı ilçeden ilçeye değişen bir şey. Alternatif varsa gerçekten de akademik eğitim şart değil. Herkes okuyacak diye bir kaide yok. Zaten bir anlamı kalmadı. Tarım, hayvancılık yaparak bu ülkeye daha faydalı olabilirler. Ama ülkenin birçok yerinde kurtuluşu hala okumakta gören çok insan var. Ben bir öğretmen olarak elimden geleni yapayım da varsın onlar hangi yolu seçerse seçsin kafasındayım.
biz çok güzel okumuş bir ilçeydik
öyle ki erkeği bırak kız yok bizde okumayan, hele bizim taraf köylerde hiç yok - ilçe gruplara ayrılmış durumda ama şimdi daha ayrıntısına girmeyeyim.

ama şimdi anası okumuş kızlar okumuyor, öyle bir devre geldik. çok enteresan. ya da okuyor ittire kaktıra ama asla çalışmaz. öyle işte. erkekler çiftçilik yapcak tamam, güzel de, ama kızları ne yapcaz bilmiyorum çünkü o işi de yapmaya gönülleri yok.

neyse işte şimdeye kadar okuyan çok olduğu için öğretmen de çok bizde kısacası. bundan sonra ev hanımlarından dinleyecem galiba hikayelerini.

Genel olarak hep abartılıyor ögretmen maaşı, küçümseniyor,size denk geldi yorumum,yoksa tanımam etmem.
Bı dönem düz memur işi yapıyordum,daha az yoruluyordum,10 yıldir ögretmenlik yapıyorum,ne sese tahammülüm kaldı,ne eski enerjim.
Ve bugün yatan maaşım 35.5
Bazen oturup düşünüyorum,keşke zamanında iş falan kursaydım diyorum.Bu kadar sabrı emeği işime harcasam çoktan büyümüştüm.
Neyse işte yazmış oldum bende,dizlik bı durum yok,9 saat derse giriyorsa asla 42 bin almıyodur bu arada ,bide yeni atanmış
3 yıldır üyeyim siteye. Bin tane öğretmen konusu okudum, hiç de saydırmadım öğretmenlere. Ancak başkalarının öğretmenlere laf demelerinin sebebi kendilerinden kaynaklı. Hangi platforma girsem (burası da dahil) sürekli maaşlarını tesisatçı, boyacı gibi mesleklerle kıyaslamaları, twitter gibi platformlarda zırt pırt hashtag açıp çok basit şeylerden şikayet etmeleri nedeniyle insanların hedefi oluyorlar.

Birkaç ay önce burda bir öğretmen arkadaş konu açmıştı evine ucuza gelecek gündelikçi bulamıyormuş, temizlikçiler ne hakla o kadar para istermiş, kendisi okumuş onlar okumamış vs. Birçok öğretmen arkadaş da desteklemişti kendisini. Sonra diğer üyeler de başladılar öğretmenlere saydırmaya ve kaos çıktı. Sürekli şikayet etmeyi ve saçma kıyaslamalar yapmayı bırakırlarsa küçümsenmezler diye düşünüyorum.

Ayrıca kendi işinizi yapsanız daha az yorulacağınızı düşünmeniz gülümsetti. Babam 30 yıllık patron, çoğu zaman pazar günü bile çalışıyor. Kendi işin demek sınırsız mesai demek bilginiz olsun.

ben haftanın 3 günü çalışıyorum devletteyim.bir gittiğimde de en fazla 3 saat uzaklaşıyorum evden.tanidik bir teyze var o bakıyor çocuğuma kadin 65 yasinda.ya bazı şeyler içime sinmiyor tabi cocugun elini ağzını ıslak mendille siliyor vs en iyi bakimi tabii ki anne yapar.bir de kadın acaba ckcugu kucağından düşürür mu diye tedirgin oluyorum.kizlar ne yaoacam isi bıraksam mı ucretsiz izne mi ayrılsam.bebrge bisey olsa sgzi var dili yok kuzumun bilemem ki ne yaşıyor.
Eski kocandan boşandıgini bilmesem biraz sra ver diyecektim. Sakin isini birakma ortada kalirsin..

Ayrıldığım adamla tekrar bir araya geldim cocuk yaptim o.puluk yapmadım herkes kendi hayatına baksın.2.cocugumun da tırnağına kurban ol iyi ki oldu 1.ye yoldaş oldu. 1.yalnjz kalmadı ok da iyi bakıyorum çocuklarıma hadi yürü şimdi defol kendi ailene bak g.zekali

3 yıldır üyeyim siteye. Bin tane öğretmen konusu okudum, hiç de saydırmadım öğretmenlere. Ancak başkalarının öğretmenlere laf demelerinin sebebi kendilerinden kaynaklı. Hangi platforma girsem (burası da dahil) sürekli maaşlarını tesisatçı, boyacı gibi mesleklerle kıyaslamaları, twitter gibi platformlarda zırt pırt hashtag açıp çok basit şeylerden şikayet etmeleri nedeniyle insanların hedefi oluyorlar.

Birkaç ay önce burda bir öğretmen arkadaş konu açmıştı evine ucuza gelecek gündelikçi bulamıyormuş, temizlikçiler ne hakla o kadar para istermiş, kendisi okumuş onlar okumamış vs. Birçok öğretmen arkadaş da desteklemişti kendisini. Sonra diğer üyeler de başladılar öğretmenlere saydırmaya ve kaos çıktı. Sürekli şikayet etmeyi ve saçma kıyaslamalar yapmayı bırakırlarsa küçümsenmezler diye düşünüyorum.

Ayrıca kendi işinizi yapsanız daha az yorulacağınızı düşünmeniz gülümsetti. Babam 30 yıllık patron, çoğu zaman pazar günü bile çalışıyor. Kendi işin demek sınırsız mesai demek bilginiz olsun.
Mesleğimi çok severek yapıyorum, belkide sadece mesleğimi yapsam yorulmam,2 ufak çocugum,evin sorumluluğu derken gün yetmiyor bazen
Ögretmenlerin şikayet etme sebebi kesinlikle maaşın az olması.
Birde toplumda sürekli yaz tatilinin konuşulması.
Mesela geçende doktor birinin yardımcısına dünyanin işini yaptırim üzerine otizmli oğluna baktirip 20 bin verdiği konu vardı
Mesleklerle kıyaslamak yanlış bence.
Okulda 80 ögretmeniz.
Hepimiz birbirimizden çok başkayız.
Babanıza kolay gelsin:) orası öyle tabi.
Ne diyelim Allah herkesin gönlüne göre versin

Yok beni 5 parasiz kapının önüne koymuş yok önüme ekmek atarmış ciddi ciddi ruhsal anlamla sıkıntıları var

Ben geçmişten ders alıp yolumu çiziyorum merak etme senin klavye başından yazdığın s.cmiklarla hayatıma yön veremem canim hadi bay

Burası asıl tuhaf insan dolu.insqn gibi halis niyetle yorum yalan bir elin parmağını geçmez çoğu burda öfkesini küsüp rahatliyir

İlçede de çalıştım, öyle bir sistem görmedim. Meslek lisesi öğretmenlerinde görüyorduk üç gün gitmeyi. Ama diğer günler tam gün okulda oluyorlardı. Ailemizde bir sürü öğretmen var. En iyi ihtimal dört gün gidiyorlar okula. Üç günü, hem de üçer saatten, hiç duymadım.
Hocam ben de meslek lisesinde branş öğretmeniyim. 16 saat dersim var 2,5 gün okula gidiyorum. 2 gün gelen arkadaşlar da var. Genelde 15-16 saat dersi var tüm branşcıların. Geçen sene, ondan önceki sene de böyleydi.

Buradakilerin bazıları ciddi psikolojik sorunlar yasiyor
Hakaret eden sinirle ya,an oh olsun diyen yok siz bana anormal diyorsunuz ama kendinize bakın
Katibin ruhu sen de bir tuhaflık psikolojik destek al biraz rahatlarsın.
Aşkım bende yineleyen depresyon var ben zaten saklamıyorum ki saklanacak bir şey değil. Hata yapma lüksünü kendimde görememem , çoluk çocuğuma karşı tam tamına yerine getirmem gereken sorumluluklar beni yoruyor, sen gibi olsam başım bile ağrımaz. Topun ağzında yaşıyorsun ama bi rahatlık bi rahatlık ohh kafana özenmedim değil.

Öğretmenler öyle avukat hanım , seçim dönemi haybeden bi sınavla uzman öğretmen oldular geçen sene, diğer memurlardan fazla maaşları 2-3 gün okula giderek bol tatil yaparak.

3 yıl uzman öğretmen olan da baş öğretmen oluyor.

Valla öğretmen olacaksın bu devirde diye boşuna demiyorlar.
Oku sen de ol boş boş burda yorumla vakit geçireceğine fesatlık edeceğine...

Ben geçmişten ders alıp yolumu çiziyorum merak etme senin klavye başından yazdığın s.cmiklarla hayatıma yön veremem canim hadi bay
Almış halin de evi kardeşinin üstüne yapıp seni çat diye beş kuruşsuz boşayan, lokmayı rica minnet veren adama nikahsız hiçbir güvencesiz 2.çocuğu yapıp, işten ayrılırsam bana bakar gibi naif düşünceler içerisine girmen. Ah Bedevi.

Aşkım bende yineleyen depresyon var ben zaten saklamıyorum ki saklanacak bir şey değil. Hata yapma lüksünü kendimde görememem , çoluk çocuğuma karşı tam tamına yerine getirmem gereken sorumluluklar beni yoruyor, sen gibi olsam başım bile ağrımaz. Topun ağzında yaşıyorsun ama bi rahatlık bi rahatlık ohh kafana özenmedim değil.
Sen nereden biliyorsun rahat olduğumu birda canlı yayın açıp amuda mi kalkayım rahat olmadığımı ispatlamak için? 5 Ylik 5 yasinsa cocuklarim var bu evi bırakıp 20 bin kirayla kiraya mi çıkayım iconde bulunduğum şartları en iyi ben bilirim ne yapacağımı da geçmişte de hatalar yapmış olabilirim ders alıp yoluma devam ne yani insan gibi bisey soruyoruz bedevi soyle bedevi böyle elinin körü sen kendi depresyon tedaviyle ilgilen.ben de 2 çocuğumla sorumluluklarını gayet yerine getiriyorum.

Almış halin de evi kardeşinin üstüne yapıp seni çat diye beş kuruşsuz boşayan, lokmayı rica minnet veren adama nikahsız hiçbir güvencesiz 2.çocuğu yapıp, işten ayrılırsam bana bakar gibi naif düşünceler içerisine girmen. Ah Bedevi.
Kime lokmami vermiyor benim ağzını topla

Ya he he sen haklısın he sensin tamam

Sen nereden biliyorsun rahat olduğumu birda canlı yayın açıp amuda mi kalkayım rahat olmadığımı ispatlamak için? 5 Ylik 5 yasinsa cocuklarim var bu evi bırakıp 20 bin kirayla kiraya mi çıkayım iconde bulunduğum şartları en iyi ben bilirim ne yapacağımı da geçmişte de hatalar yapmış olabilirim ders alıp yoluma devam ne yani insan gibi bisey soruyoruz bedevi soyle bedevi böyle elinin körü sen kendi depresyon tedaviyle ilgilen.ben de 2 çocuğumla sorumluluklarını gayet yerine getiriyorum.
Görüyoruz nasıl getirdiğini, neyse ki burayı bırakamıyorsun da arada haber veriyorsun. 😸

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X