• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 bucuk aylik bebegim 11 kilo

Şimdi ufak hesapla 4 kilo Doğan bir bebek 5-6 aylık olduğunda kilosunu ikiye katlamalı .8 kilo olmalı Sizinki 11 kilo olmuş 3 kilo fazlası var . 3 kiloda bir bebek için az bir kilo fazlaligi degildir. Hereketlerini motor becerilerini engelleyebilir. Mesela yüz üstü tutuyormusunuz günlük ? Bir tarafina dönme başladımi? Mamadaki CC miktarlarını biraz düşürüp ek gıdaya da başlayın . Mamayida degisin belki çok şekerli dir.
Evet yuz üstü duruyo dönüyor hareketleri kısıtlı degil 210 cc mama veriyorum aşağısında doymuyo çünkü ek gıdaya geçince yavaşlar dedi aile hekimi ama ben cok kafaya takıyorum işte o yüzden özellikle sırf bunun icin doktora götürmeli miyim diye sordum

Bende merak ettim hiç doktora götürmüyormusun. Her ay kontrole çağırıyo zaten doktor. Ben 1 yaşına kadar her
Tabiki kontrole götürüyorum her ay doktorlar kilosuna bisey demedi ben özellikle kafama taktığım icin sordum götüreyim mi diye herkes anneligime sallamış bayiliyosunuz dimi insanları kötü hissettirmeye en iyi anne sizsiniz tamam KELDGDOJSPSBWODBWKKE

Merhaba bebeğim 11 kilo sma mama kullanıyorum 3 ay anne sütü aldi sadece sonra emmedi 4 kg doğdu (şekerim yoktu) ama hala çok hızlı kilo aliyo yavaş yavaş tadimlara geçtim ek gıda icin ama bu hızlı kilo artışı yüzden doktora götürmeli miyim sizce yoksa normal mi cok kafam karıştı
Doktora danışın çok normal gibi gözükmüyo

Hoşuma mi gidiyor Tombis diye PEMDPEHPDHSPDJOW askim ben z kuşağı annesiyim öksürüğü an soluğu hastanede alan biriyim lütfen anneligime sallamadan önce yazdigimi okuyun tekrar ben özellikle kilosu icin doktora götüreyim mi dedim yoksa doktorlar bebeğin cok kilolu demedi çocuğun boyu uzun kalıplı dediler

Beybisi random gülerek milletle bilmemne gectigini falan mı zannediyorsun sen, konu üslupsuzluk ve had bilmezlikse burası dogru yer degil.Yorumlara öyle demek istemedim böyle demek istedim yazmışsın, adam akıllı yazsaydın ona göre yorum yapardık.Hadi şimdi bak şurdan...

Evet benim ki zayıf zaten. Ama mesela sağlık açısından bir sıkıntısı yok dedi doktor. Bütün değerleri normal.
Doktor genetik faktörden dolayı zayıf olduğunu söyledi. Anne zayıf baba zayıf çocukta zayıf olur.
Konu sahibine yazdığım gibi en iyi cevabı doktora götürerek bulur.

Bende merak ettim hiç doktora götürmüyormusun. Her ay kontrole çağırıyo zaten doktor. Ben 1 yaşına kadar her ay götürdüm.

Beybisi random gülerek milletle bilmemne gectigini falan mı zannediyorsun sen, konu üslupsuzluk ve had bilmezlikse burası dogru yer degil.Yorumlara öyle demek istemedim böyle demek istedim yazmışsın, adam akıllı yazsaydın ona göre yorum yapardık.Hadi şimdi bak şurdan...

Ya Allah aşkına milletin anneligini eleştirmeye bayiliyosunuz dimi KILOSU icin doktora götüreyim mi diyorum siz hiç götürmediniz diyip kendi çocuklarınızla kıyaslama yapıyorsunuz bide beybisi ne ya +40 yas itemi LWMWPEJPSJWPSKW

Eklentiler

• 66181.webp
    66181.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 96
  • 66183.webp
    66183.webp
    21 KB · Görüntüleme: 85
  • 66179.webp
    66179.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 80
  • 66180.webp
    66180.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 76
  • 66182.webp
    66182.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 110
Senden mi öğrencem haddimi ben beybisii:d

Bunu atmaya zorluyorlar iste insanı adam gibi bir soru sordum linçlemişler kendi çocuklarıyla kiyaslamislar valla bida konu açmıcam buraya isleri güçleri insanlara kötü hissettirmek
Ya boşver kim ne yorum yapıyorsa yapsın. Sen aradığın cevabı bulabildin mi ona bak

Ya boşver kim ne yorum yapıyorsa yapsın. Sen aradığın cevabı bulabildin mi ona bak
Yapay zeka boyuna göre (benim ve babasının boyu da dahil) normal aralikta diyo doktorlar da bisey demedi burda da aradığım cevabı bulamadım maalesef bidaha da cevap arayacağımı sanmıyorum burda doktora götürdüğümde ocakta kontrolü var normal derse götürmem büyük ihtimalle

Ee sen de bana aşkım demişsin :) Neyse forum iyice ergenle doldu, konu açmaman isabet olur.İyi akşamlar.

Ya Allah aşkına milletin anneligini eleştirmeye bayiliyosunuz dimi KILOSU icin doktora götüreyim mi diyorum siz hiç götürmediniz diyip kendi çocuklarınızla kıyaslama yapıyorsunuz bide beybisi ne ya +40 yas itemi LWMWPEJPSJWPSKW
Abovvv çocuğun bilgilerini de paylaşmış.

Boyu kaç cm, o önemli. Bir de günde kaç defa mama veriyorsunuz?

Benim çocuklar o aylarda 12 kiloyu geçmişti. Fakat siz sanırım mama veriyorsunuz. Onu sorun mutlaka doktora. Benimkilerde sorun olmadı çünkü anne sütü tek aldılar yürümeye başladıklarında kilo almayı bıraktılar. Hatta şu an ikisi de kürdan gibi. Mama alan bebeklerde de aynı şekilde kilo alımı devam ederse çocuk için çok sıkıntı. Azaltmanız gerekebilir. Bir de o bilgileri silin bence. Bir şey ispatlamak zorunda değilsiniz.

Yaşadığım şeyi anlatayım kısaca. Benim bebeğim 2 buçuk kilo doğdu. Sma optipro kullandık hep. 5 aylıkken 8 kilo oldu. Götürdüğüm doktor kilosu çok fazla artıyor mamayı azalt ve hemen ek gıdaya geç dedi. Çünkü anne sütü yağ hücrelerinin sayısını artırmazken mama artırıyormuş. Mama kullanımı ile obezite arasında güçlü ilişki varmış. Benim bebeğim de asla doymazdı. 360 ml tek seferde içerdi. Bitince de ağlardı. Ben de yetmiyor sanıyordum. Biraz sonra tekrar veriyordum. Yine içiyordu. Ama sonra kusuyordu. Sonra öğrendim ki oral tatmine ulaşmıyormuş. Çocuk emme eylemini seviyormuş. Mamayı 4 ölçeğe düşürdüm biraz da fazla su koydum. Yanımda emziği hazır oldu. Mama biter bitmez emziği verip susturdum. Ek gıdaya geçtik. Meyve vb şekerli şeyleri az tutup çorbaları verdim. Ama yine de iştahlı. Yoğurt vs veriyorum. Asla kızartma paketli gıda vermiyorum. Şu an 11 aylık 12 kilo. Artışı biraz kontrol altına aldık.

Hayır doktora tabiki götürdüm boyu da uzun olduğu icin yapısı böyle dediler ben 175 im babası 180 ikimizde kalıplı insanlarız ben kilosunu cok kafama taktığım icin tekrar goturmeli miyim diye sordum

Babası pek kalıplı değilmiş ahshshsjsj 180 boy erkek kalıplı mı gerçekten

Çocuğun adı gözüküyor kaldırın ekran görüntülerini

Ee sen de bana aşkım demişsin :) Neyse forum iyice ergenle doldu, konu açmaman isabet olur.İyi
Hem kendi çocuğunla kıyaslama yapıp bilip bilmeden anneligime salla cevap verince konuşma tarzına laf et sonrada ergen de anlıyorum bugun moraliniz bozuk galiba papatya çayı öneririm <3

Back
X