5 çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ayy kadesa sen gebe misin ? :nazar::nazar: tebrik ederim yaaa..konuyla alakasi yok ama soylemek istedim suanda :16::16: Allah tamamina erdirsin canim :16::16:

amin canım,sağolasın.

3 çocuk yapın dediler uyum sağlayalm dedik 3.yü yaptık ama baksana 5 çocuğa çıkarmışlar şimdi de :1:

amin canım,sağolasın.

3 çocuk yapın dediler uyum sağlayalm dedik 3.yü yaptık ama baksana 5 çocuğa çıkarmışlar şimdi de :1:

hahaha cok iyi yapmissin canim, sen 3 u bi kucagina al Allahin izniyle 5'e tamamlarsin sonra belki...gerci sen 5'e tamamliycam derken sayi 8 olmazsa tabii :1:

ileride türkiyenin nüfusu yaşlanacak, bu durum ekonomik yönden büyük sorunlara yol açacak. ileride bir çoğumuz emekli olacağız ve belkide emekli maaşlarını bile ödeyemeyecekler. çalışan nüfus az , emekli nüfus çok olunca emeklinin maaşı karşılanamaz hale gelecek büyük ihtimalle . yanlış düşünüyor da olabilirim. o yüzden genç çalışan nüfusu canlı tutmaya çalışıyorlar. 5 çocuk doğurun diyerek böyle yapılamaz. bu çocukların her türlü ihtiyacını kim karşılayacak. bu çocukların yiyeceği, giyeceği,eğitimi var. çocuk yapın demek kolay. 5 çocuk yapalım, eğitim almadan sokağa salalım. ileride bu çocuklarda köle muamelesi görsün. olacak iş mi bu. :47:

doğru düzgün bir işim ve param olsa 5 çocuk yaparım. kalabalık aileye bayılırım. :1:

Son düzenleme:
ben evde kalmış olduğum için muafım
tuzum kuru
:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:
şaka maka ben bir çocuk olsa nasıl bakardım diye kara kara düşünürken
bakıcı masrafını ve kreş masrafını versin yapalım bilader

bakacaksa ben 5 değil 10 bile yaparım. ama iyi baksın:20:

şaka şaka:27::27:

biz böylelerine ..... teyyare diyoruz ama neyse:36::36::36:

evet yapın demek kolay da sen yaoptın mı?
yaptın mı bana kreşimi?
anasınıfı mı?
bana işten sonra kalacak zaman ayarlamasını?
benim ailemle geçireceğim kaliteli zamanı?
ya da bana kendime ayıracağım zamanı?????

yap demesi kolay bende diyorum ki bir öğretmen olarak
eyyyyyyyyyyyy devlet şu atamayı bir an önce yap. çatladık yahu:27:

Tavşan gibi doğurupta sokağa atan nice aileler gördüm :19: Yazık o çocuklarada başkan önce sokaktaki çocuklara bir şekilde sahip çıkmalı o kadar başıboş gezen sevgisiz çocuk var ki :43: Aileler bilinçlenmediği sürece çok çocuk yasaklanmalı bence :41:

hayyal arkadasin alinti yaptigi o yazisma evet dogru kismen
sadece diini alet ederek cirkin bir oyun plan ediliyor ilerdeki senelerde ve
2036 dediya o kadin evet aslinda o igrenc planin tarihinide vermis oldu!!!

ne oyunu ????
ben anlamadım.:25:
2036 da ne varmış???:26::26::26:
bir ara 2023 vardı.

devlet politikası çocuk yapmaktan bence koruyucu aileliğe geçmeli.
çünkü sokaktaki çocuk aslında asıl devletin yükü.
hepsi iyi yetişmiyor.
suça karışıyor bazen insanlara zarar veriyor kimi zaman ekonomik olarak aktif olmuyorlar ya da yanlış şekilde oluyorlar.

"İnsan" konusunda nicelik değil nitelik önemlidir. İyi eğitilmiş bir birey yarım yamalak eğitim görmüş bir çok insana bedeldir. Bunu ne zaman anlayacağız bilmiyorum.

Fikri hür vicdanı hür Fikircibey yazdı:
ENERJİ VAMPİRLERİ

Artık çekilmez bir hal aldılar.

İş yerine gidiyorsunuz?

Amaaaan, neler olmuş neler...

Memlekette kan gövdeyi götürmüş

Gezicileri kesmişler, ortalık Mısır'dan beter

Diktatör gene 15 çocuk yapın demiş.

TECAVÜZLER ARTMIŞ MEMLEKET BATIYORMUŞ
Tecavüzler yüzde bin beş yüz artmış, tecavüzcülerin hepsi na böle sakalı, dinci yobaz

Memleket zaten batıyor, sattılar her şeyi

Milyarlarca borç

IMF'nin bir yere gittiği yok, yalan hepsi, milyarlarca borcumuz var

ÜLKEYİ DE APO YÖNETİYORMUŞ
PKK çekilmiyor. Artık memleketi Apo yönetiyor, doğuda kimler ölüyorsa artık devlet gizliyor

Bütün okulları İmam Hatiplere çevireceklermiş

Boğazda rakı içenleri döveceklermiş

Zaten boğaz mı kaldı köprü yapacağız diye ağaç mı bıraktılar

Memleket kurudu kaldı, dereleri bile sattılar.

YALNIZ TÜRKİYE DEĞİL ORTADOĞU DA BATTI
Sadece Türkiye mi?

Ortadoğu battı

Zaten ABD ve AB pis emperyalist, herkesi sömürüyor

Dünya battı, buzullar eridi, kutup ayıları buz parçaları üzerinde son günlerini yaşıyor

Her şey çok kötü çoook!

Ayyy, okurken bile içiniz karardı değil mi?

Artık insan bunlardan biriyle konuşmak bile istemiyor.

Sabah dokuzda rastla birine, on beş dakika dinle, vampir gibi bütün enerjini, bütün yaşam sevincini emsin.

Bütün gün otur ağla

Fakat onların işi daha da zor

Bu kadar karamsar, bu kadar nihilist nasıl yaşanır?

ESKİDEN UMUTLANIR HAYAL KURARLARDI
Hayır, ufukta bir umut da yok

Eskiden seçimler öncesinde biraz umutlanırlar, hayaller kurarlardı:

"ABD Tayyip'i istemiyor, bizi istiyor, işi bitti!" falan diye sevinirdi garibanlar

Yakında seçim var artık ondan da bir umutları yok.

Silivri dersen komple hapis.

Çıksalar da bir daha eski pervasızlıklarını gösterebilecekler mi?

GEZİDEN DEVRİM MEVRİM ÇIKMAYACAK
Gezi mezi patırtısından da mevsimlik eğlence çıkıyor ama anlaşıldı ki oradan da devrim mevrim çıkmayacak.

Siyasi bir programı olmayan, genelde siyasetten, özelde sivil siyasetten ve muhalifler dâhil siyasilerden nefret eden, seçime, sandığa, demokrasiye inanmayan, umutsuz, karamsar, mos mor oturup her gün şeytanın avukatlığını yapan bir kitle var yanımızda.

70'LERDE BİLE BU KADAR KARAMSARLIK YOKTU
Üstelik 1970'lerin o gerçekten karanlık günlerinde de değiliz, her gün sokakta birbirlerini vuranlar yok, sana yağı, tüp gaz, sigara kuyrukları, 5-6 saat elektrik kesintileri yok. Ki o zaman bile insanlar bu kadar karamsar değillerdi

Ayrıca işimiz gereği Türk basınını genel olarak izlemenin yanı sıra 10'un üzerinde yabancı yayına da göz gezdiriyorum, hiçbiri "Türkiye batıyor" demiyor.

Dost, düşman teslim ediyor yapılan reformların, alınan mesafelerin hakkını.

Bir bunlar...

Haklarında yazarken bile enerjimi emdiler, içim karardı.

Evlerden uzak...

Fikri hür, vicdanı hür

FikirciBey

bunu alıntıladım ama umarım yasak değildir

Son düzenleme:
Mesela özel sektörde işe başladıktan 6 ay içinde hamile kalamazsınız, kaldınız işten atılırsınız. Sonra doğum izni diye birşey yok varsa da o kurumun insafına kalmış. Devletteki gibi izin alayım, birkaç ay sonra geri döneyim diye bir olay yok.

Bu ülkenin kaçta kaçı özel sektörde çalışıyor. Çalışmasın otursun çocuğuna baksın diyorsa da bu devlet, o zaman çocuk parası versin ama çocuk aylık 50lirayla büyümez beyim ;) Bunun maması var, aşıları var, hastalanır doktor ilaç parası var, okulu var var da var. Vereceksin aylık 500 euro tamam yaparız...

Son düzenleme:
Mesela özel sektörde işe başladıktan 6 ay içinde hamile kalamazsınız, kaldınız işten atılırsınız. Sonra doğum izni diye birşey yok varsa da o kurumun insafına kalmış. Devletteki gibi izin alayım, birkaç ay sonra geri döneyim diye bir olay yok.

Bu ülkenin kaçta kaçı özel sektörde çalışıyor. Çalışmasın otursun çocuğuna baksın diyorsa da bu devlet, o zaman çocuk parası versin ama çocuk aylık 50lirayla büyümez beyim ;) Bunun maması var, aşıları var, hastalanır doktor ilaç parası var, okulu var var da var. Vereceksin aylık 500 euro tamam yaparız...

burası türkiye euro veremezler hanım.
TL isteyeceksin.

5 çocuk ? :53:

tabiki toplumun ilerlemesini sürdürebilmesi için gerekli bir çoğalma oranı var, ama 5 çocuk yapıp bakamadıktan sonra, iş imkanı sağlayamadıktan sonra neyine bizim vatandaşlarımızın 5 çocuk doğurmak?

ki zaten çalışan bir kadının 5 çocuk doğurması pek mümkün gözükmüyor.

toplumun ekonomiyle orantılı bir şekilde çoğalması daha mantıklı olur..

ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, bugün doların 1,99'ı bulduğunun farkında mı bu devlet acaba?

Özel sektör evlere şenlik, artık bazı firmalar sözleşme ile işe alıyor, maddelerin en başında 4 yıl doğurmayacağım diye taahhüt ediyorsun, doğurursan işten çıkarıyor ve bir de tazminat talep ediyor. Her yeri devlet kurumları gibi sanıyorlar. Bunların özel sektörün mutfaklarını bir ziyaret etmesi lazım, küçücük yavrusunu evde bırakmış, gece bir saat bile uyumamış, öğlen tatilinde bebeği için göğüslerinden süt pompalayan kadınları bir görmeliler. İşten çıkamaz ihtiyacı var, dayansa dayanamıyor, evladını bırakıp işe gitme cabası. Neler neleeerrr, davulun sesi uzaktan hoş geliyor....

Özel sektör evlere şenlik, artık bazı firmalar sözleşme ile işe alıyor, maddelerin en başında 4 yıl doğurmayacağım diye taahhüt ediyorsun, doğurursan işten çıkarıyor ve bir de tazminat talep ediyor. Her yeri devlet kurumları gibi sanıyorlar. Bunların özel sektörün mutfaklarını bir ziyaret etmesi lazım, küçücük yavrusunu evde bırakmış, gece bir saat bile uyumamış, öğlen tatilinde bebeği için göğüslerinden süt pompalayan kadınları bir görmeliler. İşten çıkamaz ihtiyacı var, dayansa dayanamıyor, evladını bırakıp işe gitme cabası. Neler neleeerrr, davulun sesi uzaktan hoş geliyor....

Aynen canım yaa, özel sektör berbat. Bankaya girmiş ve evliliğinde bir yılı devirmiş arkadaş ödü patlıyordu hamile kalacam diye. Kocası ayrı kendi ayrı korunuyordu düşün. Var mı böyle birşey. Bırak çocuk yapmayı bir telekominikasyon şirketinde yaptığım iş görüşmesinde bana bana yakında düğün, nişan var mı diye sormuştu adam. Ben kaldım, tam atıl kurt yapacaktım :)) yanlış anladım tabi adam yok yanlış anlamyın hani yakında düğünüz olursa izin istersiniz, istemek zorunda kalırsınız iş aksar falan dedi. Ben de dedim tamam beyefendi bu konuşma burda bitmiştir :)) Ben sizi ararım diyecektım de hadi yüz göz olmayayım dedim..Kalsın öyle iş, yarın bbelki bana ne baskılar uygulayacaklar, ne haklarımı yiyecekler kim bilir..

Devlet özel sektöre, o godamanlara sözünü geçiremiyor. Ve bilakis özellikle çalışma koşulları, saatleri ve ücretlerini kodamanların istediği şekilde belirliyor. İşçinin çalışanın zerre sözü geçmez, hakkını ararsın belanı bulursun. İşte biraz alo 174 işe yarıyor. Bu ülkede ne zaman özel sektör koşulları devlet gibi olur devlete yakınlaşır o zaman 5 çocuk görür bunlar. Şaka gibiler yaa.. Daha hamile bile kalamıyorsun, senin ne zaman çocuk yapacağına onlar karar veriyor ne çocuğu ne 5i. Özelde doğum izni yok, süt izni yok, süt parası yok, kreş yardımı falan var mı bilmiyorum. Köle gibi çalışan isauralar istiyor bu sülükler..

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X