• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 Günlük diyet programım...Nasıl bulduğunuzu yazarsanız sevinirim :)

akli_karisik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
851
4
96
Adana

Metabolizma hızlandırıcı içeceğim;
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı bal
3 tane kuru karanfil
1 bardak su

Tarif:Hepsini bir bardak suyun içinde karıştırıp içilecek.

Salatamın içindekiler;
1 yaprak marol
3 sap maydonoz
1 küçük salatalık
1 küçük domates
1 tane yeşil biber
Birazda limon sıkılacak

Her gün sabah kahvaltısından yarım saat önce metabolizma hızlandırıcı.

1.Gün

Sabah:1 tane haşlanmış yumurta
Öğlen:2 tane küçük haşlanmış patates+salata
Arada:5 kayısı veya 1 elma
Akşam:2 tane küçük haşlanmış patates+salata

2.Gün

Sabah:1 dilim kepek ekmeği,2 dilim salatalık 2 dilim domates,1 tane yeşil biber
Öğlen:Yağsız mercimek çorbası+salata+ 1 tane küçük haşlanmış patates
Akşam:Yağsız mercimek çorbası+salata

3.Gün

Öğlen:meyve salatası (içinde istediğim kadar meyve olacak fakat 1 küçük tabak)
Arada:1 elma veya 5 kayısı
Akşam:salata+çorba

4.Gün

Öğlen:2 küçük haşlanmış patates,2 dilim domates
Akşam:çorba+salata

5.gün

Öğlen:1 tane küçük haşlanmış patates+çorba
Arada:7 kayısı veya 1 elma
Akşam:salata+1 tane küçük haşlanmış patates

Bu sadace diyet programım , + spor da yapacağım

hep haşlanmış patates var
sabah kahvaltıda peynir yok
sebze yok kırmızı et veya beyaz et yok
bana biraz sağlıksız gibi geldi
kendiniz mi hazırladınız bu listeyi?

hep haşlanmış patates var
sabah kahvaltıda peynir yok
sebze yok kırmızı et veya beyaz et yok
bana biraz sağlıksız gibi geldi
kendiniz mi hazırladınız bu listeyi?

evet kendim hazırladım peynir kesinlikle yiyemem çünkü peynir kilo aldırıyormuş hiçbir şekilde kilo aldıran bir şey olmamalı sebze salatam var

Sevgili arkadaşım eed ben bir diyetisyenim fakat bazı nedenlerden dolayı şimdilik bir projede eğitmenlik yapıyorum. şimdi yanlış neler görebilmek hiç zor değil... bak öncelikle sana şunu açıklayayım kendi kafan dan diyet yazman zaten başlı başına bir yanlış...boy kilo oranın, deri kıvrım kalınlığın, bel kalça oranı vb yöntemlerle ilk önce ideal kilon ve fazlan tespit edilmeli. vucuzunda yağ mı yoksa kas mı fazla önce bu bulunmalı. bazı hanımlar vücudunda fazla yağlardan şikayetçi ki biz vücudunda yağ miktarı fazla olana şişman deriz. bazı hanımlarda vudundaki fazla kasların kilo gibi görünmesinden şikayetçi, bazıları ise kötü görünüme kas mı yoksa yağ mı sebep oluyor bunun farkında değil...peki sen farkında mısın? senin sorunun ne? yaşın kaç? boyun kaç? kilon kaç? bel çevren ne kadar kalça çevren ne kadar? ideal kiloda mı olmak istiyorsun yoksa idealin altında mı olmak istiyorsun? kullandığın ilaç var mı varsa neler ve niçin kullanıyorsun? her hangi bir rahatsızlığın var mı? kan değerlerin nasıl??? sedanter birey diye tabir ettiğimiz hareketsiz yaşayan insanlardan mısın? yoksa çok mu hareketlisin? normalde şyet yapmadan önce ne kadar kalorilik besleniyorsun bunun ne kadarını tüketiyorsun? bazal metabolizman ne kadar tüketiyor? bunları bilmeden diyet yazamazsın çok sağlıksız! diyet demek sağlıklı beslenmek demektir, sen eğer kilolu bir bireysen sağlıklı ve dengeli beslenmeyi bilmiyorsun demektir, sen önce doğru beslenmeyi öğrenmelisin peki nedir doğru beslenme??? sen hiç besin piramidine ya da yonca ya göz attın mı? hekimim.comdan sağlıklı beslenmeye ve besin piramidine göz at ve biraz dengeli beslenmeyi öğrenmeye çalış. onu kıs bunu azalt bilmem ne diye diyet olmaz. listene bakıyorum hiç protein karbonhidrat yağ vitamin ve mineraller arasında sağlıklı bir denge kurulmamış. senin vücudunun bunlara ihtiyacı var.örneğin beyinin sadece glikozla beslenebilir. şimdi senin listenden sıra sıra gideyim metabolizma hızlandırıcı içecek demişsin onu içip kendine eziyet etmene gerek yoksabah kalkarsın suyunu içersin biraz koşarsın ya das tempolu yürürsün zaten metabolziman uyarıyı alır. Biz hastalarımıza satayı SINIRSIZ tutuyoruz sen sınırlaışsın bir marul vs olmazzz marulun içindeki nekadarda kilo aldıracak nie korkuyosun istediğin kadar ye aç mı duracaksın, ondan sonra yediğinden bir şey anlamayacak sızlanıp kıvranıp gezeceksin. biz azda olsa yağ öneriyoruz sen hiç koymamışsın. vüdunun normal çalışabilsi için bunlara ihtiyacı var kaç yaparken göz çıkaracaksın. sabah kahvaltısında bir tane haşlanmış yumurta eee devamı nerde??? doyacağını mı sanıyorsun yoksa??? hani sabah kahvaltısında domatesin salatalığın nerde zeytinin peynirin nerede? yukarıdaki arkadaşıma peynir kilo aldıyor demişsin çok güldüm yani nekadar yiyeceksinde kilo aldıracak? senin günlük alman gereken mutlaka almak gereken bir kalori miktarı var bunun hesaplanması gerekiyor senin durumuna göre, o miktraı geçersen kilo alırsın. yiyeceğin küçücük peynir yani. hani sütün nerde kahvaltıda? kilo vermek için vücuda belirli miktarda protein mineral vitamin lif alman lazım yoksa istersen aç dur yine veremezsin hani sende yok ben göremiyorum şahsen. hem öğle yemeğinde patates hem akşam patetes olacak iş değilllllll yani.hem senin günde 5 öğün yemen lazım. hatta sana bi iyilik yapıp şu ilk baştaki bir günlük yediklerinin hesaplamasını söyleyeyim aldığın enerji 456.7 kkal, protein 16.2 gram, yağ 8 gram, karbaonhidrat 74.5 gram, lif 14.5 gram, a vitamini 694.9 mg, karoten 3 mg, e vitamini 5.3 mg, B1 0.5 mg, B2 0.4 mg, B6 1.1 mg, folik asit 105.5 mg, c vitamini 215.2 mg, sodyum 86.2 mg, potasyum 2111.2 mg, kalsiyum 173.3 mg, magnezyum 126.8 mg, fosfor 368mg, demir 6.1 mg, çinko 2.6 mg, öoklu doymamış yağ 1.8 gr, kolestrol 191 mg. bu nedemek dersen sen bu şekilde beslenmeye devam edersen halsizlik, sürekli uyuma isteği ve bunun gibi sebeplerden yakınmaya başlayacak ve şikayetlerin artacaktır. bu liste kendine ve vücuduna eziyetten başka bir şey değil.Üstelik aldığın kalori çok düşük sen onun kaç katını tüketiyorsundur...kilo verirsin ama zor verirsin verdiklerinin fazlasını geri alırsın üstelik vücudunun dengesinide bozarsın. vucudunda çıkacak çatlaklarda cabası... EĞER KENDİNİ SEVİYORSAN, VUCUDUNU SEVİYORSAN, SAĞLILI BESLENİP SAĞLIKLI KİLO VERMEK İSTİYORSAN VE VERDİĞİN KİLOLARI KAT KAT GERİ ALMAK İSTEMİYORSAN BÜTÇENİN KÜÇÜCÜK BİR KISMINI AYIRIP BİR DİYETİSYENE GİT VE YARDIM AL. BANA İNANMIYORSAN ŞU LİSTENİ DİYETİSYENİNE GÖSTER MESLEKTAŞIMIN BENİM SÖYLEDİKLERİMİN AYNISINI SÖYLECEĞİNE EMİNİM VE SANA YOL GÖSTERİP SANA UYGUN UYGUN BİR DİYETİ ÖENERECEKTİR... sağlıkla huzurla bilgiyle ve zinde kal... hoşçakall...

Son düzenleme:
Back
X