Tepkinizde çok haklısınız. Ben de normal bir durumda çıldırırım. Fakat burada anormal bir durum var. Belli ki kadında bir anormallik var. Bir değil iki değil tam beş bebek kaybetmiş bunların hamileliği doğumu kaybı ve defin işlemleri. Hepsi ayrı ayrı süreçler. Etrafındaki kişi ve kişiler buna göz yutmuş örtbas etmişler.
Belki de kadın diğerlerini hastanede bile dogurmadi belki de normal olmayan yollarla defnedildiler. Buradan anlayabiliriz kadının normal olmadığını.
Koca ve akrabalar çok büyük suçlular. Belki de konu sahibinin çok başı ağrıyacak bu konudan.
Bence de ortadaki durum sıkıntılı.
5 çocuk ölmüşse ilk düşünülen sebep genetik. Yalnız buradaki ölen bebeklerin kız olması işi karıştırıyor.
Hastalıklı gen çekinik olsa çıkma oranı yüzde 25.
X kromozomuna bağlı olsa erkek bebekte hastalık yüzde 50 net oluşur, kızlarda ise illa anne gibi sağlam bir bebek çıkması lazım. 5te beş oran çok yüksek.
İmkansız mı, asla değil daha uçuk oranların da gerçek olduğu görüldü.
Peki kasıtlı mı? Zannetmiyorum.
Mesela kullandıkları kaplar/ilaçlar/giysiler vb. zehirli olabilir, anneden bebeğe geçer. Mesela böcek ilacı ciltten emiliyor. Annede kronik hastalık vardır çocuğa sütten geçiyordur, metabolik rahatsızlık vardır vb.
Şurası net ki önlem alınmazsa altıncı çocuk da ölecek, erkek çocuk gelse o da gidecek büyük ihtimalle. Kız çocuk diye eş ailesi umursamamış yazıklar olsun, devletin bu kadar imkanı var, yeşil karttan tut yardımlara kadar.
Dil bilmiyorum diye birşey olmaz, vatandaşımız sağolsun yabancı birini gördü mü Edirneden Hakkariye kadar eliyle götürüyor, o hastanede illa dil bilen birini bulurlar.
Konu sahibi büyük hizmet yapıyor inşallah güzel sonuçlanır.