5. Sinema Günleri 7. Hafta Anket (TbZ)

• Konu Sahibi Konu Sahibi TbZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Pamuk Eller Oylara :)

• The Road

OY: 0 0,0%
  • The King's Speech

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    7

TbZ

Mulier Amicta Sole
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
91
0
86
Eskişehir
Vee sonunda sıra bende, umarım izlemediklerinizden seçebilmişimdir, zira benim çok beğendiğim filmler bunlar

The Road

Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika'yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır. Film bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de öğeler taşımaktadır.

The King's Speech

Babası 5.George'un ölümü ardından, ‘Bertie’ lakaplı Albert Frederick Arthur George, tarihin bildiği adıyla Kral George VI, mecburen Krallık makamını devralır. Zira, ağabeyi Edward, Amerikalı Wallis Simpson ile beraber olmak için tahttan feragat etmiştir. Fakat yeni kralın aşması gereken ciddi bir hitabet problemi vardır: Albert, İngiliz halkına konuşmak yapmak için çocukluğundan beri başına dert olan kekemeliği yenmek zorundadır.
Bu noktada Albert'i halkına ve Kraliyet makamına hazırlamak için Avustralyalı, 'çılgın' konuşma terapisti Lionel Logue devreye girer...

Temple Grandin

Tüm hayatı boyunca ailesi ve arkadaşları başta olmak üzere tüm çevresi tarafından yanlış değerlendirilen Otistik bir kadının onlara unutamayacakları bir ders veren etkileyici hikayesi.

The Kids Are All Right

Lezbiyen bir çift olan Nic ve Jules, yapay döllenme ile çocuk sahibi olmuşlardır, hem de iki kere. Çocuklar ergenliğe girdiklerinde gerçek babaları ile tanışmak isterler. Paul adındaki donör onların babalarıdır ve çocuklar Paul'ü anneleri ile tanıştırmak ister. Paul'ün gelmesi aile düzenini değiştirecek ve yepyeni bir aile tanımının yapılmasına yol açacaktır.

İzlememiş olsaydım temple grandin i oylardım biyografi olması nedeni ile.

ikinci seçimim; 'The Kids Are All Right'.

The King's Speech'i de indirmek istiyorum.

Farklı yönlerde dört film seçmişsin TbZ. Eline sağlık.
Bakalım hangisini seçilecek?

aralarında tek izlediğim temple grandin. seçilsin ya da seçilmesin mutlaka izlenmeli diye düşündüklerimden.ama özellikle The Kids Are All Right ilgimi çekmiş bulunmakta.ben bi izleyeyim onu.hem buraya da yorumumu yaparım.

The Road ve Temple Grandin filmlerini izledim.
The Road etkileyici ve sürükleyici bir filmdi.
Temple Grandin niyeyse bana çok keyif vermedi , yinede izlenmesi gereken bir biyografi olduğunu düşünüyorum.

The Kids Are All Right epey konuşuldu , bende merak ediyordum . İyi seyirler :)

Son düzenleme:
Oyum the kids are all righta gitti
Oscar adayı tüm filmleri izlemeyi planlıyordum zaten bu da aradan çıkmış olur

Son düzenleme:
Temple Grandin'e oyum, hiçbirini izlememiştim ama biyografileri severim özellikle=)

Açıkça belirtmek gerekirse, bunların arasında beni en çok bayan "The Kids Are All Right" olmuştur :)) konu çok ilginç ve güzel ama toparlamayı becerememişler, havada kalmış bir hikaye

kızlar bu anketin oylamasında bir yavaşlık var, arkadaşlar görmediler yeni anketi sanırım
Herkes nerde pia guvarestanema prensesfb nerelerdesiniz hu huu

canım*fılmler*cokguzel*elıneemegıne*saglık0canımm
ızlemeyı*ıstedıgım*thekıds*are*all*rıght*fılmını*ıstıyodum*oyuzden*ona-oyum*gıttı*canım

kızlar bu anketin oylamasında bir yavaşlık var, arkadaşlar görmediler yeni anketi sanırım
Herkes nerde pia guvarestanema prensesfb nerelerdesiniz hu huu

canım*doktor*ıslerım*vardı*buyuzden*gec-geldım*kusura-bakmayın*canımcım

The Kids Are All Right'ı izledim az önce, hemen daha sıcakken yorumumu yapayım dedim

Julianne Moore ne hoş ne taze bir hatun filmde, bayıldım. Ayrıca saç rengide çok yakışmış. Her neyse magazinsel yorumu geçiyorum

Konu oldukça ilginç, orjinal..
En başından olayların daha farklı yönde seyredeceğini düşünüyordum. Yani konunun bir yanda anneler bir yanda baba(donör olsa da babaları neticede) çocukların bu ikilemde kalmaları ve sonunda aradaki dengeleri kurarak bir yaşam sağlayacaklarını düşünerek başlamıştım filme. Başlangıç bana bunu hissettirmişti. Ama olaylar tamamen başka bir yöne kaydı. İş çocuklardan çıkıp daha çok büyüklerin birbirleriyle olan ilişkilerine döndü. Annelerden biri donöre karşı cinsel duygular hissetmeye başladı vs.
Düşünüyorum ben senarist olsaydım olayı bu yöne çekmezdim. Burda daha komplike bir durum söz konusuyken neden senaryoyu başka duruma kaydırmışlar anlamadım.

Filmden yola çıkarak dikkatimi çeken başka bir durum ise Yaratıcı, kadın ve erkeği yaratırken ne kadar güzel yaratmış. Biri bir diğerinin boşluğunu doldurur şekilde. Filmde gördümki nası 2 karpuz 1 koltuğa sığmıyorsa 2 kadında 1 eve sığmıyor. Çocukların başında 2 kadın. Ve sürekli konuşmalarından onları anlamamalarından şikayetçi çocuklar. Evet kadınlar olarak genellikle daha çok konuşur bildiğimizi susmaz hemen söyleriz bide evde bunu yapacak 2 kişi olduğnu düşünürsek çocuklara hak vermemek elde değil. O yüzden bende katılıyorum onlara "The Kids Are All Right"

Genel anlamda filmin bazı kısımlarını sevdim bazı kısımlarınıysa sevemedim. Lakin gene de izlenmesi gereken bir film

yarıyıl tatilinin gelmesiyle filmlerden ve forumdan uzak kaldım. sinema günlerini boşladığım için üzülüyordum ama görüyorum ki tek boşlayan ben değilmişim. neyse gecikmelide olsa izledim . film genel anlamda eğlenceli ve iyi vakit gecirmek için ideal. six feet under dizisinden bir bölüm izliyormuşum gibi hissettim ben yer yer , ilişkileri işleyiş tarzını benzettim. sponte gelişen olaylar bana göre tahmin edilebilirdi bu yüzden pek bir süprizi yoktu. sonlara doğru temposunun yavaşladığını düşünüyorum , normalde yalın ,alelade sonları çok severim ama bu film için daha farklı bir final düşünülebilirdi. teşekkürler TbZim güzel bir seyirlikti.
bu arada MissA Julianne Moore bana tam aksine feci derecede itici geldi yahu :)))

prensesin.uykusuyum, burayı da boşladın beni de :))
The King's Speech'i de izlemeni şiddetle tavsiye ediyorum sana

evet kızlar yaaa hadi benim mazaretim var hiçbişi yapamıyorum, siz niye böyle boşladınız( bi giriyorum bir gelişme bir aktivite bir bişi yok üzülüyorum valla filmi indirdim, umarım bugün izleyebilirim.

Ütopik, fantazikurgu bir filmdi ..all right,
değilse bile öyle olmalı. ebeveyn için değil çünkü yürüdüğümüz hayatta kendimizin de katkısı var
iradeleri dışında, irademiz ile oluşturduğumuz düzensiz düzene dahil olanlar için olmalı.
film olarak değil de, genel olarak
adaletsizlik gibi. yoksa
adaletsizlik gibi mi , bu da onlara verilen yaşama biçimi mi bilemedim de aslında.

Yöneten, belki de yadırgadığı yaşama biçimine ironik bir gönderme yapmak istemiş de olabilir
eşcinsel yaşayan anneler çocuklarının eşcinsel olmasına engeller aynı zamanda çünki,
rôl modeliz ama aslında değiliz de diyorlar
ve başka başka şeyler de diyorlar,

ne ağlamalı ne gülmeli hoş bir haftasonu filmiydi
teşekkürler TbZ : )

Açacak mıyım : )
alfabetik sıraya göre bir sonraki organizasyonda diye düşünmüştüm.
ama bugün yarın anketi yapıp bir sonrakine tekrar da yerleşebilirim,
nasıl yapayım ki ??

Tbz kusura bakma ilk fırsat bulduğumda izledim filmi, ancak bugün yoğunluğum azaldı.

Filmle ilgili yorumuma geçeyim hemen;

Senaryo bana biraz kopuk geldi, Amerikan filmlerine has o yapaylık ve soğukluk nedeniyle pek içine de giremedim filmin. Fikir olarak belki güzeldi, ama ortalarına doğru çocukların üzerindeki ilginin ilişkilere kayması bence gereksizdi. Sonu da biraz havada kalmış sanki, yine de bu tür filmleri sevenler keyif alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…