- Konu Sahibi Cherry Mom
- #20.541
gecmis olsun kallisim bak korkulacak bir sey yokmus. kolesterolüde sorun etme biraz arastiririz neler iyi geliyormus neler düsürüyormus diye. yesil cay falan cok iyiymis sendeki cin cayi bitmismiydi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aklıma gelmişken yazayım bende dündü galiba obur yazmıştı gece yeni başlıyor kazasız atlatabilirmiyim gibi bir cümle vardı.. merak ettim gece ne yiyorsunuz yani akşam yemeğinden sonra neler yeniyor yiyenler yazsın bunu ciddi merak ettim hiç gece atıştırması yapan bir aile olmadık akşam yemeğinden sonra bizim tüm yemek kapılarımız kapanır çok seyrek ayda yılda bir kez kızlar çikolata yer veya 2 paket bisküvi açarlar çayın yanına haa biz çay bile içmeyiz çayız yanına demem oda ayda 3-4 kezi geçmez yani... yeniyorsa ne yeniyor çok merak ettiğimden yazmadan duramadım..
sana bundan 2 ay önceki akşam yemeğinin devamındaki ara !!!!!! öğünümüzü yazıyorum 2 paket aile boyu cips çekiğrdek mutlaka yanında bisküvi olur kek olur ya da sütlü tatlı olur ondan veya eşim bana sürpriz yapar en küçüklerinden yaş pasta alır çikolatalı hemde onun tamamı haaa kolayı unuttum 1 litre koka kola zero aman şekersiz olsun light olsun ben sevmem ama eşimin canı isterse patlamış mısır işte bunlar sonra eşim kanepede uyuya kalırdı uyanınca mutlaka meyve yemek ister 3-4 portakal 3-4 mandalina 3-4 elma allah ne verdiyse işte hepsi birlikte ama mutlaka. yatmadan da meyve suyu içilip öyle yatılacak akannehir akannehir akannehir bunların hepsini eşimle beraber yerdik ama şimdi akşam yemekten sonra ya bir portakal ya bir yeşil elma tatlı isteği olursa ballı tarçınlı süt o kadar ve kesinlikle en son saat 10 - 10. 30 gibi.
kızlar ben bu işi 4 portakal yerine 1 greyfurt ve 1 portakalla yapıyorum ve koca bir bardak oluyor hem c vitamini hem kalaorisi az bence deneyin.
aslında aşşagıda örnek veren arkadaşlarınki ile aynı bizim ewdeaklıma gelmişken yazayım bende dündü galiba obur yazmıştı gece yeni başlıyor kazasız atlatabilirmiyim gibi bir cümle vardı.. merak ettim gece ne yiyorsunuz yani akşam yemeğinden sonra neler yeniyor yiyenler yazsın bunu ciddi merak ettim hiç gece atıştırması yapan bir aile olmadık akşam yemeğinden sonra bizim tüm yemek kapılarımız kapanır çok seyrek ayda yılda bir kez kızlar çikolata yer veya 2 paket bisküvi açarlar çayın yanına haa biz çay bile içmeyiz çayız yanına demem oda ayda 3-4 kezi geçmez yani... yeniyorsa ne yeniyor çok merak ettiğimden yazmadan duramadım..
akannehir bizim ewwsana bundan 2 ay önceki akşam yemeğinin devamındaki ara !!!!!! öğünümüzü yazıyorum 2 paket aile boyu cips çekiğrdek mutlaka yanında bisküvi olur kek olur ya da sütlü tatlı olur ondan veya eşim bana sürpriz yapar en küçüklerinden yaş pasta alır çikolatalı hemde onun tamamı haaa kolayı unuttum 1 litre koka kola zero aman şekersiz olsun light olsun ben sevmem ama eşimin canı isterse patlamış mısır işte bunlar sonra eşim kanepede uyuya kalırdı uyanınca mutlaka meyve yemek ister 3-4 portakal 3-4 mandalina 3-4 elma allah ne verdiyse işte hepsi birlikte ama mutlaka. yatmadan da meyve suyu içilip öyle yatılacak akannehir akannehir akannehir bunların hepsini eşimle beraber yerdik ama şimdi akşam yemekten sonra ya bir portakal ya bir yeşil elma tatlı isteği olursa ballı tarçınlı süt o kadar ve kesinlikle en son saat 10 - 10. 30 gibi.
mafoldumben hep aileden geliyor işte alışkanlıklarbekarken de,evlendikten sonra da bu konuda çok şanssız oldum ben. annemlerde her gece yemekten sonra mutlaka çay demlenir,yanında %90 ihtimalle çekirdek,bazen de karışık kuruyemiş yenir. 2 saat sonra meyve ,derken gece dolu mideyle yatılırdı.hala d öyledir annemlerde ve sülalemizin kilo alma nedeni bence budur..akşam yemeğinden sonra yenilenler...
eşim de farklı değil. diyet yapmazken onunla da aynı,annemlerdeki gibi yerdik.eşim hala da ister,meyvesinden çayına çerezine,gofret,kek...gece tatlı bile yaptığım oldu ona...ama ben yine 2 haftadır asla gece yemiyorum.ya bir meyve ya az kuru meyve... o kadar...
bunu ben de bilmiyorum ve aynı soru zamanla benim de aklıma gelir. bir bilene sormak lazım canım,bir diyetisyen olsa da cevaplasa...
gayet iyi görünüyor canım,sorun filan olacak birşey yok.
sadece ;
1. zero bile olsa cola içme,onun yerine soda-ayran yap iç...
2. domates mevsiminde değil,mümkünse yeme..sırf hormon. maydonoz filan ye...
bunlar dışında herşey gayet iyi görünüyor.:lepi:
ayy bir ara onuda nasıl yiyoduk eşimlee her akşam en az 300 grmkızlar spordan gelirken markete girdim,alışveriş yaptım,sebze meyve filan. o arada azıcık yer fıstığı aldım,300 gr yazıyo hatta üstünde...şu kabuklu olanlardan.
biraz yiyince,merak ettim,eve gelir gelmez araştırdım ve şöyle bir yazıya rastladım ;
minareyi çalan kılıfına hesabı :))))
"Kalorisi çoktur ama şişmanlatmaz
Belinizi kalınlaştırmayacak tek bir kalori deposu varsa, o da fıstıktır. Fıstık, kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi de artırmaz. Yapılan bir çalışmada, bir grup deneğin günlük yediklerine 8 hafta boyunca her gün 100 kalorilik yerfıstığı da eklendi ve çalışmanın sonunda hiçbirinin kilolarında artış görülmedi. Bunun sebebi yerfıstığında bulunan lif, protein ve sağlıklı yağlardı!
İKİ SİHİRLİ NUMARASI DAHA VAR
Bu besinler sizi o kadar tok hissettirir ki farkında olmadan yediğiniz diğer yiyecekleri azaltmaya başlarsınız. Yerfıstıklarının iki tane daha sihirli numarası vardır:
1- İçerdiği yağ ve kaloriler sindirim sisteminiz tarafından tamamen emilemezler.
2- Patates kızartmasından ya da bir dilim pastadan aldığınız yağı yakmak ne kadar zorsa yerfıstığından aldığınız yağı yakmanız da bir o kadar kolaydır. Vücudunuz yerfıstığının içerdiği tekli doymamış yağları çok hızlı şekilde enerjiye çevirebilir. Yerfıstığı yediğinizde başınıza bir güzel şey daha gelir... Diğer yemekleri yerken olduğu gibi hızla dopamin salgılamazsınız. Bu çok iyidir çünkü; dopamin salgılandığında, kendinizi çok keyifli hissetmeye başlarsınız."
ya bu adım meselesi nedir banada anlatsanaa boshayallersmileyine geldim gelebildim yani :)) kaan gelecek bugün heyecan dorukta hehehehe sanki trden geliyor.
kallisim rüyan güzel aslinda bir sikinti var sizde biraz üzücü caninizi sikan bir haber almista olabilirsiniz.. yada birseyi cok takmissiniz kafaniza illede olsun diye.. bu haberi belki aldiniz ama almadiysanizda yoldadir. fakat sonuc umdugunuzdnda cok güzel.sevineceksin kallisim cocuk kiz cocugu oldugu icinde cok kisa zamanda sevineceksin insallah.. allah hayira getirsin canim..
hosbuldum bijom sagol canim benim. ya sorma tatlim bende inanamiyorum kendime ama cok inatciyim ben zaten. simdide kendimle inatlasiyorum.. ne olursa olsun illede 10bin adimi tamamliyorum. solkalcamda siyatik var son zamanda yaptirdigim akupunkturdan sonra cok fena olmustu birde sag ayagimin üzerinde agri yapan yumusak bir sislik var. ben iki yil önce bu onbin adim tutkusuyla bütün sikayetlerimden kurtulmustum yine öyle bir sonuc yakaliyabilirmiyim diye ugrasiyorum ama cok yoruluyorum bijom. bugün 5. gün on gün yapacagim bir düzelme rahatlama olmazsa doktora gidecegim
süperr bir gün geçirmişsinn kesin kilo vericeksin senbugün yediklerimi yazayım unutmadan ;
sabah : nesfit,1 bardak süt
spora gittim ve 1 saat cardio yaptım
spor çıkışı marketten aldığım yer fıstığından yiyerek eve geldim.fazla yememişimdir,1-2 avuç belki...
1 küçük elma ve 1 küçük muz (miniciklerdi)
15.30 ıspanak,yarım yağlı yoğurt,2 dilim kepek ekmeği
19.30 çorba...
gece meyve yerim,
2,5 lt reye tamamlarım suyu. elma sirkeli su bir bardak...
sorma cnm yaareyhan ablacim bijomla mönümüz belliydi o yüzden detayi yazmadim.. sende cok guzel yemissin masallahbirde calisiyorsun ablacim.. ona göre süppersin
citol, canim adim sayaclari var takiyorsun gün icindeki adimlarini sayiyor.. reyhan ablada günlük 10000 adimi tamamliyor
offf arkadasim yaaa bence dikkat edin bak ne guzel demissin aileden kaynaklaniyor senin ailen oyleymis ve malesef sen suan zorluklarini cekiyosun .. ama lütfen kendi yavrunu düsün..ve onun icin degistir bu düzeni
benim oglum 9 yasinda 29-30 kilo.. cokta iyi yemek yer.. ama yemek! cerez ivir zivir degil.. en cok biküvi sever ve istediginde veririm aksamlari hic istemez zaten 8 30 da yatiyor.. öglen yemekten sonra dersleri yaptiktan sonra fln .. hergünde olmaz
tamamen kansorojen birde bu cipsler biskuviler... lütfen bi tanem dikkat.. cocuklar söz konusu olunca dayanamiyorum .. aglayasim bile geliyo valla yaa
erkenden önlemini al... daha cok kucuk cok kisa surede alisir merak etmezemuszemus
ablam nasıl bitsin ki o çaylar o kadar ısrarla istedim ama hiç istikrarlı kullanamadım çok sinirleniyorum fakat bu hafta yani şu son günlerde çıkardım gözümün önüne günde bir kez içtim yarından itibaren dahada dikkatli olacağım onuda düzenli içeceğimi sanıyorum... boynumda bir şey çıkmadı ama oturup kalkarken yatarken acıyor çok fazla hemde istemeden elim orda hep şu vitaminde işe yaramazsa önümüzdeki hafta üniversite hastanesine gideyim hani insülin direncimi bulan hastane en azından herşeyi araştırıyorlar...gecmis olsun kallisim bak korkulacak bir sey yokmus. kolesterolüde sorun etme biraz arastiririz neler iyi geliyormus neler düsürüyormus diye. yesil cay falan cok iyiymis sendeki cin cayi bitmismiydi?
ah ablacım benm nede güzel gidiyor bak şahane hemde... maşallah sana....merhaba piacigim cok güzel yapmissin. burya gelipte abartmadim diyetim cok güzel gitti sporda yaptim diyebilmenin zevki baska oluyor..
ben sabah bir dilim ekmek 7-8 zeytin yarim salatalik yedim
ara bir muz öglen brüksel lahanasi kapuska gibi pisirmistim bir tabak ondan yedim yarim dilim ekmekle.
aksamda iki dilim tavuk gögsü minicik dilimler ve cacik..
az öncede portakal yedim.. simdi kalkip yürüyüsümü bitirip yatacagim öpüyorum hepinizi geceniz hayirli olsun..a.s.
fındıkları yediğini gördüm zaten diğer başlıkta kızlara rapor vereceğim ama fındık yedim demişsin sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni kaçmazzzz.... hediyelerini güle güle kullan canım çok hoşlar...bugun ne yedim
sabah mısır ekmegi ufak bişe domates peynir
öglen ayak üstü atıştırdım
sonra misafirm geldi
patates salatasından yedim
3 gibi 2 dilim börek
akşamda yeşillk falan bişiler daha yedim hatırlamıyorummm
bu ara arkadaşın hediye paketinden çıkan harika fındıklardan yedim bi kaç tane
ablam ben de yürüyünce benim hiç ağrımıyor kurtuluyorum resmen. o yüzden ben yaptıklarınla geçeceğini biliyorum o ağrıların.. gitsinler rahat bıraksınlar reyhan ablamıhosbuldum bijom sagol canim benim. ya sorma tatlim bende inanamiyorum kendime ama cok inatciyim ben zaten. simdide kendimle inatlasiyorum.. ne olursa olsun illede 10bin adimi tamamliyorum. solkalcamda siyatik var son zamanda yaptirdigim akupunkturdan sonra cok fena olmustu birde sag ayagimin üzerinde agri yapan yumusak bir sislik var. ben iki yil önce bu onbin adim tutkusuyla bütün sikayetlerimden kurtulmustum yine öyle bir sonuc yakaliyabilirmiyim diye ugrasiyorum ama cok yoruluyorum bijom. bugün 5. gün on gün yapacagim bir düzelme rahatlama olmazsa doktora gidecegim
ceylan iyi hep yatıyor hep hep sadece wc o kadar. ama midesi çok kötü hiç yemek yiyemiyor sürekli afedersiniz öğürüyor. bakalım bir şekilde geçicek bu günler de biliyor o da sabırlı zaten.canım benim yaaa çok teşekkür ederim nasıl sevindimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
ceylan nasıl bebiş nasıl anlatmamışsın hiçlmaz:
çok keyifli bişey di miii :lepi::lepi:bijommm fire vermeden günümü atlatttimmmmm sirf bu keyfi tatmak bunu buraya yazmak icin disarda oldugum halde tuttum kendimi ve suan süpper hissediyorum
sabah 1 saat sporda yapmistim
Magnezyum eksikliği insanda tatlı krizine neden mi oluyormuş?Hiç bilmiyordum.Bilgi için teşekkürler.hııımmm CADIARZU çok güzel bir bilgi teşekkür ederiz oburcum bu c vitamini dediğin hani silindir bi kutunun içinde olan suya atılınca fışırdayan şey değil mi? bi yanlışlık olmasın da ben de yürüyüş yapmadan 1 saat önce içebilirim o zaman bu arada ben de başka bir bilgi aktarıyım ender abimiz demişti ki çikolata yemeden duramıyorum diyenler bir magnezyumlarını ölçtürsünler mutlaka magnezyum eksiği vardır magnezyum takviyesiyle çikolata isteklerinin önüne geçebilirler. ve ben de aynen böyleydim bi ara bi paket açıyorsam tamamını yemeden bırakamazdım hani şu kare olanlar değil de dikdörtgen olan büyük paketler ve magnezyum eksikliği varmış zaten hamileydim o dönem magnezyum atıyordum suya eriyordu onu içiyordum bu bilgi de belki işinize yarayabilir