Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Bugün sabah 10:00'da 1 adet mandalina yedim.
11:00'de 1 paket "Greta susamlı ve çörek otlu kraker" yedim.
(Şölen'in web sitesinden baktım. Ürünün 30 gr.'lık 1 paketi 127,9 kcal imiş.)
Öğle yemeğinde 1 kase ezogelin çorbası ve 3 adet fırında izmir köfte yedim.(Yanında garnitür olarak 1/2 adet fırında patates vardı.)
Öğleden sonra ara öğün olarak 1 elma yedim.
Akşam yemeğim 1 paket Polonez Fit Yaşam hindi füme (30 gr) (58 kcal) ,yanında söğüş domates, salatalık ve 1 dilim tam buğday ekmeği olacak.
Saat 21:00'de de araöğün olarak 1 adet mandalina ve

* Bugün servisi kaçırdığım ve sabah işe geç kaldığım için, evde kahvaltı yapamadım.
İşyerinde de kahvaltılık yeme imkanım olmadı maalesef.
* Her gün elimden geldiğince evde paket hazırlayıp işyerime kahvaltımı getirmeye çalışıyorum.
Kahvaltımın içeriği, 1 haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu lightt beyaz peynir, 5 adet siyah zeytin, 1 dilim tam buğday ekmeği oluyor.

Öğle yemeğinde 1 kase ezogelin çorbası ve 3 adet fırında izmir köfte yedim.(Yanında garnitür olarak 1/2 adet fırında patates vardı.)
Akşam yemeğim 1 paket Polonez Fit Yaşam hindi füme (30 gr) (58 kcal) ,yanında söğüş domates, salatalık ve 1 dilim tam buğday ekmeği olacak.

* Bugün servisi kaçırdığım ve sabah işe geç kaldığım için, evde kahvaltı yapamadım.
* Her gün elimden geldiğince evde paket hazırlayıp işyerime kahvaltımı getirmeye çalışıyorum.
Kahvaltımın içeriği, 1 haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu lightt beyaz peynir, 5 adet siyah zeytin, 1 dilim tam buğday ekmeği oluyor.

Merhaba ben Sena 21 yaşındayım üniversite öğrencisiyim 78,9 kiloyum boyum da 175 cm bekarım ailemle yaşıyorum hedefim 65 :)))

Şimdi menüleri gün sonunda toplu olarak yazıyoruz bende yeniyim daha 1 hafta olmadı ama hafta sonundan beri gruptayım oruç tutmuştum katılım sağlayamadım o yüzden.

Şimdi sizin kilonuz var biraz ama merak ettiğim bu şekilde çook az beslenmiş olnuyor musunuz? Yani güçsüz kalıp hastalanmayın? Su ne kadar içiyosunuz harekeli misiniz? Ben o kısımları göremedim galiba yazdıysanız da.

Merhabalar ,
"Colorayzn" Cuma Zayıflama Yarışması'nda 5. takıma katılabileceğimi söyledi.
Kendimi tanıtayım:
Kilom 97,8 kg, boyum 1,69 cm. 42 yaşındayım. Hipotiroidim var. Düzenli olarak Levotiron kullanıyorum. İnsülin direncim vardı, şu an yok, ama kilom sınırdaymış. Dikkat etmek zorundayım. 15 Mayıs 2017 tarihinden bu yana diyetisyen kontrolünde 12 kg verdim. Hedefim eski kilom olan 67 kg'a ulaşabilmek.
Gruba katılınca Cuma günü 16:30'a kadar kilo bildirimimizi yapıyoruz, değil mi?
5. Takım grup liderine mesaj yazarak mı kilo bildirimi yapacağız?
Çok yeniyim, çok soru sordum, değil mi?
Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Gününüz güzel geçsin.
Hoşgeldin, arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler, umarım hedef kilona ulaştıracağız seni :)

Ben kaptan yardımcısıyım, 28 yaşındayım, araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Bu arada ben de Levotiron kullanıyorum, Haşimoto var, TSH değerim referans sınırlar içerisinde olmasına rağmen hamilelikte önlem amaçlı olarak ilaç kullanmaya başladım. Şu anda da devam ediyorum. Maalesef tiroid sorunlarında kilolar problem olabiliyor ama diyetisyene de gidiyormuşsun zaten, takımın da desteğiyle güzel kilolar vereceksin umarım :)

Canısı ben okuyorum, bildiğin kıtalar arası gidip geliyorum hergün sabah akşam, evden okula 65 km bi o kadar da dönüşüm yani karşı yakaya geçiyorum. Sabah 5 de uyanıp kendime kahvaltı hazırlıyorum. Zayıflamak istiyorsan ilk günden salma inan yumurta da dahil 6-7 dakikamı alıyor iyi kötü bi tabak. Yarım saat erken kalksan hallolur. Erken kalk düzgün kahvaltı et

Bugünkü menüm ;
7,30; Sabah 3 dilim etimek, 2 yumurta, 5 zeytin domates salatalık biber dereotu

10,30 ; şekersiz sütsüz filitre kahve

12,30; 1 dilim ekmek, 6 kaşık kurufasülye

15,30; 3 köfte kadar kağıt kebabı

17,30 ; 1 avuç cranbery 2 ceviz

19,30 ; 1 bardak dereotlu kefir

-3 litreden fazla su,1 litre dukan bira
-2 kupa hibiskus
-yarım saat yürüyüş. Yarım saat ip ağlayacağım sayıyı yapınca yazarım.

Demek ki son derece güzel bir diyetisyen seçmişsin Ayşecim.
Hoşgeldin aramıza.
Bende de tiroid var. Kilo vermenin ne kadar zor olduğunu anlıyorum.
İlk sayfadaki kuralları okuyarak kabul ettiğini beyan etmen gerekli.
Kilo bildirimlerini cuma günü buraya yazarak yapıyoruz.

Merhabalar hedef38beden hedef38beden
Hipotiroid ile kilo vermek zor gerçekten de. İki misli çaba sarfetmek gerekiyor.
Bir de hani "ne yesem yarıyor." derler ya, ben öyleyim. Birkaç gün yediklerime dikkat etmesem hemen tartıda artıyı görüyorum. Beslenme tarzımı uygun şekilde düzenlediğimde ise sorun olmuyor, daha sağlıklı hissediyorum.
İnsülin direnci çok fena. Allahtan şu an yok, değerlerim sınırda. Endokrinoloji uzmanı doktorum kilo verdikçe değerlerimin normale döneceğini söylemişti.
Ben sabahları Levotiron kullanıyorum. Ömür boyu içmem gerekiyormuş.
Senin düzenli kullandığın bir tiroid ilacın var mı?

Canısı ben okuyorum, bildiğin kıtalar arası gidip geliyorum hergün sabah akşam, evden okula 65 km bi o kadar da dönüşüm yani karşı yakaya geçiyorum. Sabah 5 de uyanıp kendime kahvaltı hazırlıyorum. Zayıflamak istiyorsan ilk günden salma inan yumurta da dahil 6-7 dakikamı alıyor iyi kötü bi tabak. Yarım saat erken kalksan hallolur. Erken kalk düzgün kahvaltı et
Bend e kocam ise gidince kalkiyrm onu yollcu ediyrm akşam yiyim diye kocam almıştı bende sabah yedim

Merhabalar ,
Kendimi tanıtayım:
Kilom 97,8 kg, boyum 1,69 cm. 42 yaşındayım. Hipotiroidim var. Düzenli olarak Levotiron kullanıyorum. İnsülin direncim vardı, şu an yok, ama kilom sınırdaymış. Dikkat etmek zorundayım. 15 Mayıs 2017 tarihinden bu yana diyetisyen kontrolünde 12 kg verdim. Hedefim eski kilom olan 67 kg'a ulaşabilmek.
Gününüz güzel geçsin.
Merhaba öncelikle hoşgeldin
Bende de insülin direnci ve hipotroidi var. İlaç ile kontol altında gerçi tsh 1,9 şu an. İnsülin direnci en son 5,3 tü ama kolay kilo veriyordum diyetisyen şimdilik göz ardı ediyorum dedi. Beraberce ideal kiloya ulaşmamız ve keyifle kilo vermeniz dileği ile..

menü gayet güzel peki spor yapabiliyormusun bir de içtiğin su miktarı ne kadar oluyor

Merhabalar ,
Kendimi tanıtayım:
Gününüz güzel geçsin.

Hoş geldin:KK39:

Ben de okumaya başlarken kahvaltı seçimini soracaktım ama sen zaten açıklamışsın canım.su ne kadar içtin? Bir de spor yapabiliyor musun?

Hoşgeldin, arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler, umarım hedef kilona ulaştıracağız seni :)

Ben kaptan yardımcısıyım, 28 yaşındayım, araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Bu arada ben de Levotiron kullanıyorum, Haşimoto var, TSH değerim referans sınırlar içerisinde olmasına rağmen hamilelikte önlem amaçlı olarak ilaç kullanmaya başladım. Şu anda da devam ediyorum. Maalesef tiroid sorunlarında kilolar problem olabiliyor ama diyetisyene de gidiyormuşsun zaten, takımın da desteğiyle güzel kilolar vereceksin umarım :)

Çok teşekkür ederim.
Ben de kamuda çalışıyorum. Yazılımcıyım.
İnşallah birlikte başaracağız ve fazla kilolarımızdan kurtulacağız. :KK5:
Aynı sorunlardan müzdaribiz; ama üstesinden geleceğiz çabamızla.
Benim de TSH'ım bir dönem tavan yapmıştı, Haşimoto başlangıcı demişti doktorum.
67 kg idim; zaman içerisinde 110 kg'a kadar çıktım. Ta ki canım tak edene kadar.
Sağlığımı çok olumsuz etkiliyordu kilolar.
Belfıtığından ve fazla kilolardan dolayı belim kötü tutuluyordu mesela.
Kolestrolüm yüksekti.
Daha çok kilo alırsam insülin direncinin devamı diyabet olacaktı. vs vs
Baktım ki böyle olmayacak, 15 Mayıs'ta "bu sefer olumlu sonuç alana kadar bırakmamak üzere" diyete başladım.

@bluedolphin ve hedef38beden hedef38beden bir ara miyalji ağrılarım çok artmıştı fizik tedaviye gittim, doktor eğer sende hipotroidi varsa miyalji ağrısı mutlaka olur dedi. Ben de bunu endokrin doktoruma sordum, doğru hipotroidi miyalji ağrısı yapar ama seninki kontrol altında ilaç ile değerlerin normal ve sende yapmaz dedi. Şimdi sorarım size eğer bu doktor haklı ise ilaç içtiğimize göre değerler normalse kilo vermemizi olumsuz etkilememesi gerekmez mi? @bluedolphin insülin direnci bence daha sıkıntılı haftada 4 kilo aldığımı bilirim. Hiç insani değil :) kilo azaldıkça kan şekeri tablosu da düzeliyor o düzelince de insülin direnci azalıyor.. Her türlü kötülüğü kilo ile kendimize yapıyoruz ama artık hepimiz fazlalıkları atacağız :))

Ben de okumaya başlarken kahvaltı seçimini soracaktım ama sen zaten açıklamışsın canım.su ne kadar içtin? Bir de spor yapabiliyor musun?
Bugün sabahtan bu yana 7 bardak su içtim.
Yürüyüş yapıyorum. Haftada 3 veya 4 gün düzenli yürüyüşüm oluyor. Günde en az 8000 adım atıyorum.
Günde en az 10000 veya üzeri adım atmayı hedefliyorum. Sanırım egzersizler konusunda daha iyi olabilirim. Diyetisyenim daha fazla yürümemi öneriyor hep. İyi yürüyüş yapabildiğim dönemlerde hemen yağ yakımı artıyor.

@bluedolphin ve hedef38beden hedef38beden bir ara miyalji ağrılarım çok artmıştı fizik tedaviye gittim, doktor eğer sende hipotroidi varsa miyalji ağrısı mutlaka olur dedi. Ben de bunu endokrin doktoruma sordum, doğru hipotroidi miyalji ağrısı yapar ama seninki kontrol altında ilaç ile değerlerin normal ve sende yapmaz dedi. Şimdi sorarım size eğer bu doktor haklı ise ilaç içtiğimize göre değerler normalse kilo vermemizi olumsuz etkilememesi gerekmez mi? @bluedolphin insülin direnci bence daha sıkıntılı haftada 4 kilo aldığımı bilirim. Hiç insani değil :) kilo azaldıkça kan şekeri tablosu da düzeliyor o düzelince de insülin direnci azalıyor.. Her türlü kötülüğü kilo ile kendimize yapıyoruz ama artık hepimiz fazlalıkları atacağız :))
Merhabalar dennisgo dennisgo
Hislerime tercüman olmuşsun.
Beni düşündüren bir konu da şu, uzun süredir Levotiron kullanıyorum; ama kilo verme sürecimde bir faydasını göremiyorum. Hipotiroidi olan bir başka arkadaşım doktorum ile konuşmamı ve mevcut tiroid ilacını başka bir tiroid ilacı ile değiştirmemin faydalı olup olmayacağını sormamı istemişti.

Merhabalar dennisgo dennisgo
Hislerime tercüman olmuşsun.
Beni düşündüren bir konu da şu, uzun süredir Levotiron kullanıyorum; ama kilo verme sürecimde bir faydasını göremiyorum. Hipotiroidi olan bir başka arkadaşım doktorum ile konuşmamı ve mevcut tiroid ilacını başka bir tiroid ilacı ile değiştirmemin faydalı olup olmayacağını sormamı istemişti.
Ben senelerdir ilaç kullanıyorum önce Levotiron son 5 yıldır falan da ekstra eutyrox kullanıyorum. Zamanında o değişiklik neden yapıldı bilmiyorum ama o zaman farklı bir doktora gidiyorum bir türlü ilaç dozumu bulamadı. Şimdiki doktorum senelerce hiç değiştirmedi.. Şu an tsh ve insülin direnci değerin kaç acaba? Diyetisyen kilo vermeni nasıl buluyor? Bu hastalıklara bağlı zor verdiğini mi söylüyor. Ben ilaç içmeme rağmen insülin direncim 5,3 tü ama diyetisyen gözardı etti kilo verdiğim için. Endokrine de açlık şekerim sınırda çıktığı için vücut ben şeker hastası oluyorum haberin olsun diyor diye hafif fırçaladı :))

Back
X