Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Teşekkür ederim canım. 2-3 güne adet olacağım. O yüzden dikkat etmeye çalışıyorum. Tatlı isteğinden dolayı meyvelere dadandım bu ara. Spora da dikkat ediyorum ama bakalım cumaya ne olacak. Bir de bu ay tüp bebek deneme durumumuz olabilir. Ne kadar versem kardır diyorum.
Anlıyorum canım. İnşallah en kısa zaman da bi evlat kucağına alırsın. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Iyi aksamlar herkese bugunku menum

Sabah
2 yumurtali omlet
Salatalik domates
Peynir
Zeytin

Ogle
Yesil mercimek salatasi
Yogurt

Ara
Kucuk bir dilim tiramisu:110::KK12:

Aksam
1 tavuk budu
2 kasik bulgur pilavi
Salata

2.5 lt su
Az sonra spor yapacagim
Hiiiii tiramissuuu, 30 puan ceza kıyamisuuu :-)

25 dk bolgesel
1dk plank yapildi.

Simdi benim hedefim 10 kilo vermek en azindan. Bu sekilde spor yapmanin bi sakincasi yok degil mi? Bazi yerlerde kilo vermeden spor yapmayin gibi seyler okudim hic emin olamadim acikcasi. Bilen var midir dogrusunu beni bi aydinlatsa.
Bizim sporlarımız ağır sporlar değil. Vücut çalışmıyoruz o yüzden kilo vermeyi destekler ve sarkmalara engel olur, vücudu toparlar canım. Uzmanlar bile sağlık için günde yarım saat yürünmeli diyor.

Bozma moralini canım. 1-2 derken gidecek yavaş yavaş. Detoks sonrası normal bence Hoppa
İnşallah canımmmm

Kızlar bugün Doğum günümdü ipin ucu azıcık kaçmış olabilir. Cumaya çok parlak gelemem ama sonraki cumanın sözünü şimdiden veriyorum size. Yarından itibaren cumaya kadar kaçamaksı ve güzel menülerle geliyorum karşınızaaaaa :KK73:
Doğum günün kutlu olsun canım. Sevdiklerinle sağlıklı bir ömür diliyorum:KK200:

Son düzenleme:
Aslında çok severim ama kronik kansızlığım var o yüzden içmemeye özen gösteriyorum. Ayran da açlığımı aldı bu arada=)

Jillian mı hep başladım yarım bıraktım kaçıncı gündesin?
Jillian gün gün mü yapılıyor? Hiç bilmiyordum.:KK70:ben kafama göre takılıyorum. Henüz level 1 deyim. Zor geldiği için aralıklı yapıyordum. Şimdi biraz daha alıştım 2 günde bir yapmayı planlıyorum. Bence kesinlikle tekrar başlamalısın. Zor ama çok sevdim ben.

Aramıza holgeldin canım en kısa zamanda heeefine ulaşırsın inşallah, şimdi kaç kilosun hedefin kaç? Kaç yaşındasın? Biraz kendini tanıtır mısınız? Bir de ilk sayfadaki kuralları okuyup kabul ettiğini beyan etmen gerekli

Teşekkür ederim canım, kendimi tanıtmaya gelince 32 yaşındayım, öğretmenim ve iki çocuğum var(biri 7 diğeri 2 yaşında). Güncel kilom 66.6, hedef ise 60. 60 kiloyu en son yedi yıl önce görmüştüm, hedefime ulaşabilecek miyim yoksa pes mi ederim hiç bilmiyorum. Sizlerle beraber daha azimli olacağıma eminim çünkü bu grup bana daha önce çokkk iyi gelmişti. Spor yapmaya fırsatım hiç olmuyor, fırsat bulduğum anda da tembellik yapmayı tercih ediyorum. Şimdilik bu kadar

Günaydınlar :KK68:
Dün menümü yazmıştım akşam 50 mekik 40 saniye plank 10 dk kardiyo 10 dk kol çalışması 3-5 dk da plates topu üzerinde hareket yaptım...

Ben de geldimNasılsın fıstık? Çok iyi kilo vermişsin . Nasıl bir sistemmiş? Birazcık anlat da biz de faydalanalım

tatlım hoşgeldin sen de benim sistemim karışık biraz ama ilk başta yulafa sardım ,yulaf lapası yaptım içine muz attım hindistan cevizi yaptım bir dönem kahvaltılarım böyle geçti oat bowl (yulaf kasesi ile) 3 öğün ekmeksiz beslenme yaptım ,

daha sonra smoothielere sardım muz ıspanak yaban mersini su dan smoothieler yaptım derken işi ilerlettim juicelere yöneldim.

green juice ler var hayatımın dönüm noktası fat sick and nearly dead (yağlı hasta ve neredeyse ölü) biografik filmi oldu..türkçe altyazılısı da var herkesin izlemesini tavsiye ederim..

bunu izledikten sonra çok uzun bir süre öğünlerimden biri veya ikisinde muhakkak juice vardı..

kilolar sistemi değiştirdikçe aşırı takılmadan yavaş yavaş indi.
ama tek tip gidersen duraklama çok oluyor malum derken iki haftadır karataya başladım aslında karaciğer temizliği seviye 1 diye başladım ama tam beceremeyince karataya döndüm şimdilik.

şu an şekersiz kahvemi içiyorum..ufak bir kabızlık peydah oldu ama sabah 78,9 dum tuvalete çıksam ve kahvaltımı öğlen yaptığımı düşünürsek sanırım 78 in başına inmişimdir.
bu arada günde en aşağı 3 litre de suyum var.

Günaydın kızlar. Kahvaltı yapacağım şimdi ama evde yumurtam yok, maalesef tost yiyeceğim
yumurtan yoksa muz da mı yok yumurta yerine geçer tost yapma bence ilk günden ;)
bendeki de nasıl soru ise ekmek yoksa pasta ye olayına döndü:D

merhabalar herkese. Türk kahvemi içiyorum. Birazdan jillian yapacağım. Cesaret topluyorum yani:KK70:ısınma olarak ip atlayayım da jilliana geçiş kolay olsun:spor:
Gunaydin cnm. Ya ben de sizden duydum vu jillian ı. Ozel bir programi var mi indirilrn yoksa videolari var oradan mi bakip yapıcaz. Şınav hayatimda hic beceremedigim bir spor. Bu 71 kg luk vücudu nasil kaldirayim bilmiyorum

Herkese günaydın. Dun aksam menümü paylasamadim bebeğim var 5 aylik. Biraz huysuzdu. Sanki anliyormus gibi telefonu elime alinca huysuzluk yapmaya başlıyor .bende uyuyorken yazayim dedim.
Dunku menum
Sabah kalkinca 2 bardak su
Kahvalti da 2 yumurta ile yapilmis sebzeli omlet cay
Arada turk kahvesi ve cig badem
1 bardak sut
Ogle yemegi kocişimle dr dönüşü dışarıda yemek yedik. Hic bilmedigim bir yerde körili tavuk salata istedim o da kremali tavuk salata geldi yemiyecektim fakat kocamda sevmez kremayi mecburen biraz tırtıkladım. Sonra salatasını yedim tamamen.ayran ictim
Arada yine kahve ve kuru incir 2 tane
Aksam yemegim tavuk haslama 4 kasik da bulgur pilavi
Yogurt

Gun icerisinde 2lt su
Yatarken bir bardak süt

hoşbuldum toplight toplight cığım:KK68:
valla benim sıpa olmasa (Allah muhafaza hep olsun :KK70:) bende sabahları yürüyüş yapıp duş alıp işe gitmek isterim ama pek muhterem kocam emniyet görevlisi olduğundan mütevellit varla yok arasında olunca oğluş bana kalıyor :KK66:
Kalan kilolarımı burdan vereceğime söz veriyorum :)
birileri zayıflamışsın sen baya küçülmüşsün diyince çok hoşuma gidiyor vallahi:KK39:
parky cim tatlım şu kabızlığı muzla nasıl çözdün bi ara onu da anlatsana bacım yaa kafayı yiyorum
haa bu arada ankara bugün hafif yağışlı idi sabah 3 km yürüyebildim

Günaydın herkese: )

Dünkü menum

Kahvaltı: 1 yumurta, kibrit kutusu büyüklüğünde peynir , 10 zeytin, domates, salatalık(Ekmek Yok)

Öğlen: 1 tabak pırasa yemeği, Salata ve yoğurt

Ara 18:30 1 armut ve çeyrek kase yoğurt

Akşam: 1 buçuk tabak taze bezelye yemeği, yarim kase yoğurt ve salata

Spor: 400 adet ip atlama

Su: 3 lt

Teşekkür ederim canım, kendimi tanıtmaya gelince 32 yaşındayım, öğretmenim ve iki çocuğum var(biri 7 diğeri 2 yaşında). Güncel kilom 66.6, hedef ise 60. 60 kiloyu en son yedi yıl önce görmüştüm, hedefime ulaşabilecek miyim yoksa pes mi ederim hiç bilmiyorum. Sizlerle beraber daha azimli olacağıma eminim çünkü bu grup bana daha önce çokkk iyi gelmişti. Spor yapmaya fırsatım hiç olmuyor, fırsat bulduğum anda da tembellik yapmayı tercih ediyorum. Şimdilik bu kadar
Bu grup spor açısından da motive ediyor insanı, ben de tembelim normalde ama ara ara taze gelip ip atlamaya başlıyorum

parky cim tatlım şu kabızlığı muzla nasıl çözdün bi ara onu da anlatsana bacım yaa kafayı yiyorum
haa bu arada ankara bugün hafif yağışlı idi sabah 3 km yürüyebildim
toplight'cığım ben hergün bir iki muz tüketmeye başlamıştım yulaf lapası yediğim için yulafla birlikte birleşince lif açısından çok zenginleşiyor bir kaç gün içinde günlük rutini yakaladığımda şaşırdım az araştırdım günde 28-30 muz yiyen aşırı zayıf bir kadını yakaladım youtube de adı freelee ..tosun gibi muz yiyorlar ve her şey yolunda muzu tüketmeye devam ettim..şu an muz yemiyorum 3 haftadır falan bende kabızlık başladı :işsiz:sırf muza dönüş yapmamak adına bende akşam kayısı haşlamayı planlıyordum

Kızlar,benim benimsediğim sistem böyle
RAMAZAN ÖNCESİ SAHUR İÇİN FAYDALI BİLGİLER ;)

Sahurda tok tutan yiyecekler! Canan Karatay açıkladı!

Prof. Canan Karatay, sahurda yendiğinde gün boyu tok tutacak besinlerle ilgili altın değerinde tavsiyelerde bulunuyor.

redot.gif

On bir ayın sultan Ramazan'ın gelmesinin sevinci İslam aleminde sevinçle karşılanırken, Türkiye'de 17 saati bulacak olan oruç ibadetine vücudu hazırlamak için uzmanlar altın değerinde tavsiyelerde bulunuyor. Bu uzmanların en popülerlerinden biri Canan Karatay, sahurda yendiğinde gün boyu tok tutacak besinleri sıralıyor.

KARPUZ YEMEYİN

Sahurda karpuz yenmemesi gerektiğini söyleyen Canan Karatay konuya, "Karpuzun lifi olmadığı için kan şekerini aniden yükseltir ve çok çabuk acıktırır" şeklinde bir açıklama getiriyor.

Canan Karatay sahurda tok tutan yiyecekler listesine ise peynir ve köfteyi de yerleştiriyor. Mercimek çorbası, ceviz, fındık, fıstık, içli köfte de önerilerinin başında geliyor. Kızartmalardan ise kesinlikle uzak durulmasını istiyor.

KARATAY: SAHURDA YUMURTA ÇOK ÖNEMLİ

Canan Karatay sahur sofrasının baştacı olarak yumurtayı gösteriyor ve şunları söylüyor;

-"Sahurda 3-4 yumurtayı bol tereyağına kırıp yiyebilirsiniz. Sarısıyla birlikte yenilmelidir. Sahurda yumurta çok önemli. Yağlı çok önemli. Yumurta ve tereyağından aldığınız enerji sizi 24 saat tok tutabilir."

sahurda-tok-tutan-yiyecekler-canan-karatay-acikladi-85bd5c.jpeg

SAHURDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI

Sahur sofrasında tuzlu yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Ancak zeytin hariç. Prof. Dr. Canan Karatay sahurda tok tutan yiyecekler listesine zeytin ve zeytinyağını da alıyor ve şunları söylüyor;

-"Sahurda zeytin ve zeytinyağı yiyebilirsiniz. Yağın verdiği enerji sizi 72 saat götürür. Dinç tutar, başınız dönmez."

sahurda-tok-tutan-yiyecekler-canan-karatay-acikladi-564f38.jpeg

TARÇINLI SÜT İÇİN

Tarçın üzerine yapılan sayısız çalışmanın sonuçları bir tutam tarçının dahi yemek sonrası insülin tırmanışlarını engelleyip, açlıklara son verdiğini göstermiştir. Ramazanda kan şekerinin dengelenmesinin yanı sıra trigliserid ve kolesterol seviyelerin düşürülmesi isteniyorsa düzeli olarak her gün silme bir çay kaşığı kadar tarçın tüketilebilir. Sahurda içeceğiniz 1 çay kaşığı tarçın eklenmiş 1 su bardağı yarım yağlı süt bir sonraki gün daha rahat oruç tutmanızı sağlar.

ÇÖREKOTU

Ölümden başka birçok derde deva olduğu söylenen çörekotu İçerdiği sağlıklı yağlarla tokluk hissi yaratır. Sahurda öğütülerek ya da tam haliyle salatalara, yoğurda eklenebilir.

Maydanoz, dereotu, nane, fesleğen gibi yeşilliklerle hazırlayacağınız bir sahur kahvaltısına serpeceğiniz çörekotu kilo kontrolünüzü sağlarken, aynı zamanda mide ve bağırsak sisteminin de desteklenmesinde etkili olacaktır.

sahurda-tok-tutan-yiyecekler-canan-karatay-acikladi-68ee3a.jpeg

MADEN SUYU İÇİN

17 saat oruçlu kalacağınız düşünülecek olursa sahur sofranızda doğru yiyecekler kadar doğru içecekler de olmalı. Eğer tansiyon probleminiz yoksa terleme ile vücuttan kaybedilen elektrolitleri yerine koymak için 1 şişe doğal maden suyu için. Her sahurda en az 3 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

SAHURDA SÜT İÇİN ÇÜNKÜ...

Biri iftarla sahur arasında biri sahurda olmak her gün 2 bardak süt içilmeli. Süt önemli bir kalsiyum ve D vitamini kaynağı olması tok tutarak açlık hissini bastıracaktır.

KURU FASULYE

Fasulye mükemmel tokluk hissi sağlayan bir baklagil türüdür. Haliyle de sahur sofranızda bolca bulundurun. Kuru fasülye yemeği pişirebileceğiniz gibi piyaz olarak da tüketebilirsiniz.

sahurda-tok-tutan-yiyecekler-canan-karatay-acikladi-0f776a.jpeg

SAHURDA YENİLMESİ ÖNERİLEN

Krom kan şekeri düzenleyen bir mineraldir. Yulaf, peynir, ısırgan otu, meyan kökü, buğday, süt ve süt ürünleri, yer fıstığı önemli krom kaynaklarıdır. Sahurda tüketmeniz öneriliyor.

YEŞİL ÇAY İÇİN

Yeşil çay tüketimi kalbin endotel fonksiyonun yükseltilmesinde etkilidir. Herhangi bir sağlık probleminiz yok ise ramazanda günde 2–3 fincan yeşil çay içerek kalbinizi ve bedeninizi mutlu edebilirsiniz.

KEFİR BESLEYİCİDİR

Sindirimi ve hazmı kolay, besleyici bir içecektir. Tıpkı yoğurt gibi sindirim sisteminin desteklenmesine yardımcı bir fermente edilmiş süt ürünüdür. Yoğurttan daha yoğun olan probiyotik içeriği ile barsaktaki iyi huylu bakterilerin artmasına yardımcı olur, kötü huylu bakterilerin yerleşmesini önler.

Laktoz intoleransı olan, mide problemleri olan bireyler tarafından da rahatlıkla tüketilebildiği için kıymetlidir. İçeriği zengin mineral, vitaminlerle dolu kefir sıcak yaz günlerinde sıvı alımını arttırmak için kullanılabilecek serinletici bir içecektir.

Kefir; Bağışıklık sistemini güçlendirir, mide barsak florasını dengeler, hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler, kansere karşı koruyucudur, yüksek tansiyon, kolesterol düşürülmesinde etkilidir.

YOĞURT YİYİN

Ramazan'da bol bol ayran, yoğurt ve zeytinyağlı etli yemekler ile kuru fasülye tüketilmesini öneren Canan Karatay, sahurda ne yemeli hangi sahur yemekleri tok tutar sorusuna da yanıt verdi ve şu sıralamayı yaptı:

-Sahura kadar uyumuyorsanız azar azar sık sık su ve ayran için yoğurt yiyin. Özellikle evde yapılmış yoğurt çok önemli

-Çok tatlı, şeker ve ekmek yememek gerekiyor. Bunları yerseniz vücutta 24 saat etkili oluyor.

-Sahurda tuzda çok önemli. Ancak kaya tuzu kullanmak şart. Kaya tuzu doğal mineral ve doğal vitamin sağlıyor. Tuzdan korkmayın.

-Sahurda hiç meyve yemeyin! Meyve şekerdir sizi susatır.

sahurda-tok-tutan-yiyecekler-canan-karatay-acikladi-90518b.jpeg

SAHURDA NELER YENİLMEMELİ?

Sahurda tok tutan yiyecekler kadar sofranızdan kaldırmanız gereken gıdalar da önemli. Sahur sofrasında tuz oranı yüksek yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Salam, sosis, sucuk, tuzlu peynirler, pastırma ve zeytinleri sahur sofranızdan kaldırın.

SAHURDA BUNLAR YENİRSE SUSUZLUĞU ARTIRIR

Kızartmalar ve yağ oranı yüksek yiyecekler gün içinde susuzluğunuzu fazlasıyla artırır. Oruçluyken susuzluk çekmemek için bunları yemeyin;
-Patates kızartması,
-Börek
-Açma
-Pilav
-Pizza

sahurda-tok-tutan-yiyecekler-canan-karatay-acikladi-f3ac9d.jpeg

SAHURDA ÇAY İÇMEYİN ÇÜNKÜ...

Şayet sahurda çay içmek gibi bir alışkanlığınız varsa bundan da vazgeçin. Çünkü çay içeriği itibariyle idrara çıkma oranını artırır. Bu da vücuttan hızlı bir şekilde su atılması manasına gelir. Bu yüzden oruçluyken çok susuzluk çekebilirsiniz.

SAHURDA BUNLARI YEMEYİN ÇABUK ACIKTIRIR

Sahur sofrasında tok tutan yiyecekler bulundukmak kadar açlığınızı artıran yiyeceklerden uzak durmak da önemli. Sahurda yenen şekeri yüksek yiyecekler kan şekerinizi hızlı düşüreceği için daha çabuk acıkmanıza neden olur. O nedenle özellikle sahurda tüketmemeniz gereken yiyecekler şunlar;
-Kek
-Kurabiye
-Tatlı
-Çikolata
-Bal
-Reçel ve bunun gibi şekeri yüksek yiyecekler.

Back
X