- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #298.121
Uyku rutini oluşturmada bir sakınca yok tabi ki. Sadece bebek illa kendi uyusun diye yapılan güven zedeleyeci girişimler için bu yazılanlar :) Yoksa dediğin gibi aşı olurken, muayene olurken çığlık çığlığa bağırıyorlar ama mecburuz bunu yapmaya :)Tartışmalı bir konu ama bebeğe birşey öğretmeye çalıştık diye güvenin zedeleneceğini sanmıyorum. Bu mantıkla kucağımda aşı olduğunda benden nefret etmesi gerekir. Uyku eğitiminden kastım bebeği bırakıp ağlatmak değil tabi ki.
Uykusu var, esniyor ama beşiğinde uykuya dalamıyor. Kucağımda dalsa bile sık sık uyanıyor, önceden 4 saat uyuyabiliyordu, şimdi en fazla 2 saat uyuyor. 4. ayda 2 fazlı uykudan 4 fazlı uykuya geçiyorlarmış hazır bunu öğrenirken kendi kendine uykuya dalmayı da öğrense ne güzel olur :)
İlginç olan gündüz uykuları kolay çünkü uyutmak için giydirdiğim kıyafetleri ve bebek arabasının sepetini uykuyla bağdaşırmış, giydirdiğim anda gözlerini kapatıp uyumaya başlıyor. Sadece gece uykusu için de benzer birşey yaratmam lazım gibi geliyor bana.
Uyku eğitimindeki kriter şu benim okuduğum ve anladığım kadarıyla. Özellikle ağlatma metodunda daha çok olur diye tahmin ediyorum: Bebek annesine ihtiyacı varken, annenin onun yanına gelmemesi ve "öğrenilmiş çaresizlik"e düşmesi. "Ben ağlasam da sızlasam da beni dikkate almıyorlar, o zaman ağlamama gerek yok" diye öğreniyor bebek ve cidden artık ağlamıyor, kendi kendine uykuya dalabiliyor ama bu durum ileriki yaşantısını etkiliyor(muş).
Ne güzel senin bebeğin eşleştirmiş ve kendi akışında kendiliğinden uykuya dalabiliyormuş. Benim oğlum hiç kendi kendine dalamadı bugüne kadar. İlk zamanlar (3-4 aylıkken ve bu uyku eğitimini araştırırken) hadi bi deneyeyim dedim kendi kendine uyuyacak mı diye ama neeerrde sürekli bi desteğe ihtiyacı vardı. Ben de demek ki şu an buna hazır değil diyerek üstelemedim. Her bebek farklı, kendine uygun gelen şekilde davran :) Sadece güven bağını da dikkate al diye paylaşmak istemiştim.
Mayo ile olur tabi ki canım biz de çırılçıplak soyunmuyoruz en azından bi iç çamaşırı oluyorAllah Allah ben ilk kez duyuyorum bu kadar fark ettiğini.
Peki mesela üzerimde mayoyla tartılsam olur dimi?
Daha fazla da çıkaramam yani![]()