Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ayrılma tabi yaa sürüden ayrılanı kurt kapıyor biliyorsun ki :KK53:

Hafta sonu sınavlarına hazır mısın bakiim sen onu söyle :)
bütün gelmiş geçmiş sıbav sorularını sayfadaki denemeleri ve alıştırmaları çıkarttım
sorulara bakıyorum
bundan sonraki süreçte bir program yapacağım oturtamadım birden 3 ders bitirdim 3 ü kaldı osmanlı türkçesinden korkuyorum...
sen?

bütün gelmiş geçmiş sıbav sorularını sayfadaki denemeleri ve alıştırmaları çıkarttım
sorulara bakıyorum
bundan sonraki süreçte bir program yapacağım oturtamadım birden 3 ders bitirdim 3 ü kaldı osmanlı türkçesinden korkuyorum...
sen?
Osmanlı Türkçesinin adından korktum ben de şu an :KK53:
Ben tüm derslere yarım yarım bakmış durumdayım. Bugün bi program çıkartayım dedim ben de. Toplam 12 ünite kalmış tüm derslerden. Her gün 2 ünite çalışabilirsem, 1-2 gün de deneme çözersem yeter. Bizim sınavlar sonraki hafta ya, ondan daha rahatım :)
Benim de en zorlandığım ders sosyolojiye giriş, buna ne dersin? Daha giriş dersinde zorlanıyorsam sonrakilerde napıcam acaba diye sorguluyorum kendimi :KK53:

Büyük kızımda uyku eğitimiyle çok uğraştım canım. Tam başardım dedim hastalandı diş çıkardı derken her seferinde başa sardı. Başarılı olamadım sonuç olarak. Memede uyuyordu zaten.
Küçük kızım 17 aylık ama kendiliğinden uyuyo. Özel bi çabam olmadan.
Evet çocuğa da bağlı tabi ki, bizimki de memede uyuyor ama bazen sabaha kadar uyumadan memede takılabiliyor :)

Osmanlı Türkçesinin adından korktum ben de şu an :KK53:
Ben tüm derslere yarım yarım bakmış durumdayım. Bugün bi program çıkartayım dedim ben de. Toplam 12 ünite kalmış tüm derslerden. Her gün 2 ünite çalışabilirsem, 1-2 gün de deneme çözersem yeter. Bizim sınavlar sonraki hafta ya, ondan daha rahatım :)
Benim de en zorlandığım ders sosyolojiye giriş, buna ne dersin? Daha giriş dersinde zorlanıyorsam sonrakilerde napıcam acaba diye sorguluyorum kendimi :KK53:
sosyolojiye giriş benim 2. dönem dersim olacak az tüyo verirsin artık :D

bir hafta antibiyotik kullanmasam durmazdı bağırsak hareketi bitti gene ona bağlıyorum yoksa bu gözler geçen haftanın başında 69,9 u görmüştü mezun olmama ramak kala böyle olması beni delirtiyor ,yoksa o kepi takmak için çıldırıyorum biliyosunuz:KK70:
Ben de mastit için antibiyotik kullandım, beraberinde probiyotik aldım (içerken araya en az 2 saat koymak gerekiyor) bağırsak florası bozulmadın diye.

simdi yuruyusten geldim ben de.

aaa o nerden cikti ya, umarim dogru degildir..
ben sade, limonlu, guacomole seklinde veya salata olarak yiyorum. salata yaparsam limon zeytinyag, mor sogan, domates ve bazen de ceviz eklemek guzel oluyor.
Galiba fazlasıyla doğru bir bilgi.
Ben bunu hemen hemen her yerden okudum.
Geçen ay yabancı bir youtuber izliyordum.
Kadın avakadonun göğüs buyuttugunden bahsediyordu.
Ben de çok şaşırdım.
Demek ki var böyle bir durum.

Uyku rutini oluşturmada bir sakınca yok tabi ki. Sadece bebek illa kendi uyusun diye yapılan güven zedeleyeci girişimler için bu yazılanlar :) Yoksa dediğin gibi aşı olurken, muayene olurken çığlık çığlığa bağırıyorlar ama mecburuz bunu yapmaya :)
Uyku eğitimindeki kriter şu benim okuduğum ve anladığım kadarıyla. Özellikle ağlatma metodunda daha çok olur diye tahmin ediyorum: Bebek annesine ihtiyacı varken, annenin onun yanına gelmemesi ve "öğrenilmiş çaresizlik"e düşmesi. "Ben ağlasam da sızlasam da beni dikkate almıyorlar, o zaman ağlamama gerek yok" diye öğreniyor bebek ve cidden artık ağlamıyor, kendi kendine uykuya dalabiliyor ama bu durum ileriki yaşantısını etkiliyor(muş).
Ne güzel senin bebeğin eşleştirmiş ve kendi akışında kendiliğinden uykuya dalabiliyormuş. Benim oğlum hiç kendi kendine dalamadı bugüne kadar. İlk zamanlar (3-4 aylıkken ve bu uyku eğitimini araştırırken) hadi bi deneyeyim dedim kendi kendine uyuyacak mı diye ama neeerrde sürekli bi desteğe ihtiyacı vardı. Ben de demek ki şu an buna hazır değil diyerek üstelemedim. Her bebek farklı, kendine uygun gelen şekilde davran :) Sadece güven bağını da dikkate al diye paylaşmak istemiştim.

Mayo ile olur tabi ki canım biz de çırılçıplak soyunmuyoruz en azından bi iç çamaşırı oluyor :KK53::KK53:
Anacım senin kilo da 2 hafta eksi gelse 3. hafta duruyor
Gerçi tabi totalde aldığın yol uzun artık duraklamaların artması beklenen bi şey. Detoks metoks mu yapsan ama bilemedim. Sen kendi metabolizmanı iyi çözmüş birisin, o yüzden sana akıl veremiyorum ben :KK53:

Şu an tam kaç aylık bebeğin? 3-4 ay arasında bir atak dönemi var. Benim oğlumun da 3. aydan sonra bir bozuldu uyku düzeni, sonra gelemedi bir daha kendine :) Diş dönemi başladı sonrasında da... Öyle böyle derken de emerek uyumaya iyice alıştı, ben de uykusuz kalmaya dayanamayacağım için çareyi yanına yatmakta buldum :)

Tracy Hogg yöntemini biliyorum, hatta hamileyken okumuştum kitabını. Benim de denemeye çalıştığım yöntem oydu. Ama yatağına bırakır bırakmaz sürekli ağlıyordu. Ben de pes ettim. Sadece o anki ağlaması gerçekten uyumak ihtiyacından mı yoksa başka bir ihtiyaçtan mı onu iyi anlamak lazım sanırım.
Bu arada burası zayıflama grubu ama böyle şeyleri de konuşuyoruz merak etme. Ben tüm hamilelik sürecimi burada geçirdim örneğin, bi yerden sonra aile gibi olunuyor bu vesileyle :) İstemeyen okumaz :KK53::KK53:
Büyük kızımda ben de bu yöntemi denedim. Ama çok ağlıyor. Kucağına alıp sakinleştiriyorsun alarm gibi koyunca anında başlıyo. 1 hafta sabır gösterdim uykuya dalma süreleri her geçen gün kısaldı. En son 5 dakikada mırıdanırken uyuduğunu biliyorum. Ha başardım dedim benimki de hasta oldu diş çıkardı derken bende de hal kalmadı... Ben beceremedim. Ördeğim benim yaşadıklarımı anlattın resmen. Zaten senin Umutla benim Cemre aynı.

ben çok detoks ve temiz beslenme yaptım genel beslenmemde ekmek şeker ve tuz da olmadığından ve günde en aşağı 2,5 en fazla 4 litre su içtiğimden vücudu ara ara sağlıksız beslenerek şaşırtabiliyorum...bu ara o da işe yaramadı totalde verdiğim kilo 33 alıp verdiğim 45-50 kilo sınırlarında olduğundan çok sık duraklama yaşamaya başladım...üç haftadır zatürreden bozma hasta olduğumdan sporu da ağırlaştıramadım..
Helal olsun sana canım. Verdiğin kilolar harika. Bu hastalıklar yıldırmasın hiç. En Kısa zamanda da o kepi alacağına eminim. :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
:KK19:

aklımda kaptaniçem tam araştırma yapmadan kullanmak istemiyorum şu an kendi mayaladığım yoğurt ve turşu ile almaya çalışıyorum probiyotiği ama takviyeler kadar olmaz muhtemelen
canım kullanırsan sandoz markasının bakso isimli probiyotiği en fazla bakteri içereni aklında olsun
sanirim duraklamalarin ilaci istikrar. yani kilo vermesen de aynen devam edersen, bir sure sonra tekrar kilo verme basliyor.
aynen istikrarlı bir şekilde devam edersen kesinlikle kilo veriyorsun

sorulara bakıyorum
sen?
Osmanlıca aslında kolay da sen nasıl çalışıyorsun. İnternette ilgili videolar yok mu araştırdın mı canım. Ben çok severim Osmanlıcayı Okuldayken gerçek arşiv belgeleri okuturlardı o biraz daha zor olurdu. El yazması olduğu için. Matbu daha kolay okunur. Yakın olsak ben sana yardımcı olurdum aslında.

Osmanlıca aslında kolay da sen nasıl çalışıyorsun. İnternette ilgili videolar yok mu araştırdın mı canım. Ben çok severim Osmanlıcayı Okuldayken gerçek arşiv belgeleri okuturlardı o biraz daha zor olurdu. El yazması olduğu için. Matbu daha kolay okunur. Yakın olsak ben sana yardımcı olurdum aslında.
valla ne güzel olur bursadaysan yamacıma gelsene ;)

Back
X