Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Şu yazıyı okuyunca o günlere geri döndüm ve koptum :))))) Emzik almıyor demişsin ya. Ben daha doğmadan karar vermiştim emzik vermemeye. Sağlıklı birşey olmadığı söylenir ya hep. Emzik vermedim alışmadı sonra 4. Aydan sonra uyku düzeni bozulupta ben zombi gibi gezmeye başlayınca dayadım emziği ama çocuk atıyor! :))))) kauçuk aldım, silikon aldım, ucu ezik olandan aldım, damla şeklinde aldım, heeeerrrrr markadan emzik aldım! :)))))) yok yok yokkk... asla almadı yaa... yeter ki alsın diye yalvaracak duruma düştüm resmen ama çocuk almadı almadı. :)))) morordek morordek sen emzik verdin mi? Emzik alanlar daha rahat uyuyor kesinlikle. Benimki beni emzik yapmıştı. Aynen memede uyuyordu.
Ben de emzik vermedim. Çocuğu kandırmak gibi geliyordu bana da. Büyük kızım da bana emzik muamelesi yaptı 2 sene boyunca.

Şu yazıyı okuyunca o günlere geri döndüm ve koptum :))))) Emzik almıyor demişsin ya. Ben daha doğmadan karar vermiştim emzik vermemeye. Sağlıklı birşey olmadığı söylenir ya hep. Emzik vermedim alışmadı sonra 4. Aydan sonra uyku düzeni bozulupta ben zombi gibi gezmeye başlayınca dayadım emziği ama çocuk atıyor! :))))) kauçuk aldım, silikon aldım, ucu ezik olandan aldım, damla şeklinde aldım, heeeerrrrr markadan emzik aldım! :)))))) yok yok yokkk... asla almadı yaa... yeter ki alsın diye yalvaracak duruma düştüm resmen ama çocuk almadı almadı. :)))) morordek morordek sen emzik verdin mi? Emzik alanlar daha rahat uyuyor kesinlikle. Benimki beni emzik yapmıştı. Aynen memede uyuyordu.
Ben de emzik vermedim. Çocuğu kandırmak gibi geliyordu bana da. Büyük kızım da bana emzik muamelesi yaptı 2 sene boyunca.

ayvacicegi dedi:
Sordugun icin sagol kaptan. Benimki apse olmustu igneyle iltihabi bosalttilar, neyseki igneyle mudale sonrasi pansuman vesaire ile iyilesti, tekrar cerrahi mudahale olmadi. Simdi yeni sut dugumleri var, onlar mastite donmesin diye ugrasiyorum, masaj filan yaparak. Haftaya ebe gelecek, emzirmede yanlis yaptigim birsey var mi diye bakmaya.

Bu arada bebegi buyumus olanlara sorayim, uyku egitimi verdiniz mi? Bu aralar bu konuyu arastiriyorum, Tracy hogg'un kitabini okuyorum.

ayvacicegi ayvacicegi
Ben uyku eğitimini denedim. Özellikle eşim uyku eğitimi konusunda çok katıydı, bana göre daha disiplinlidir. Ancak çocuk o kadar çok ağladı ki, içim sabretmedi artık. Resmen ağlamaktan kusacak kıvama geldi. Ben kaldıramadığım için daha fazla devam etmedim çünkü benim çocuğum uyku eğitimini kabul etmedi. Ancak bir arkadaşım kendi çovuğuna verdi, çocuk ağladı falan ama benim kızım gibi zor olmadı çocuk kabullendi durumu. Anlayacağın biraz çocuğunun yapısına da bağlı. Ancak şu da var ki uyku eğitiminden bir kaç ay sonra bir kaç gün için anneannede kaldı arkadaşım. O arada uyku düzeni bozuldu çocuğun. Orada sekteye uğrayınca bir daha geri dönmedi çocuk eski düzene. Yani sen uzun süre bu düzeni sürdüremeyeceksen o eziyeti çocuğa çektirmeye değmez bence... Herşey senin şartların ve çocuğunun kabul edip etmemesine bağlı anlayacağın...

Düzen bozulunca eğitimi tekrar vermek gerekiyormuş ama önceden bildiği için sıfırdan vermek kadar zor olmuyor, çabuk hatırlar diyorlar. Bu eğitim işi çocuk için yapılacak birşey yoksa aileye baya zorluk çıkarıyor benim anladığım.
Bu nasıl birşey yani tam olarak ne yaptın merak ettim. Pratiklik önemli malum.... :)

Somonu fırında pişirdim ( yağlı kâğıda koy fırına at), soğuyunca küçük küçük ayırıp doğranmış malzemelerle karıştırdım. Ağzını kapattım ve dolaba koydum. Yiyecegim kadar alıp, yağ tuz limon vb. ekleyip yiyorum.

Hehehe,ben de aynen öyle başlamıştım emzik vermeyecegim, sallamayacagim filan ama geçenlerde denedik emzigi çünkü fazlaca emmek istiyor.sürekli kusuyor, gecenin bir yarısı saçlarım bile süt olmuş haldeyim :) ama cidden hiç sallamadım tabi bazen bebek arabasında gezerken uyuyor.

O kandırma hissi bende de oluştu verdiğimde, zaten bizimki kanmadı:KK43:

Çok rica ediyorum pireyi deve yapmayalım sayın gurum:ıslık:
Kaptanicelerimden ne kadar korktuysam elim pide yerine pireye gitmis:KK70:
Ahahah pire de yeme canım :KK53:
Ben emzik karşıtı değildim, doğar doğmaz tıktım çocuğun ağzına :D Ama sonra bi emme reddi yaşadık doğal olarak, doktor emzik biberon verme alışana kadar dedi. Sonra memeye iyice alışınca da bir daha emzik almadı :))) Ben de neler neler denedim alsın diye dediğin gibi kauçuk, silikon, damla.. Hepsini denedim almadı. Şimdi iyi ki almamış diyorum aslında :)) Çok eskiden emzik mi varmış :))

ben dün ki menümü sayayım..

morordek morordek fancynancy fancynancy Cikilatacanavari Cikilatacanavari

sabah:
2 etimek light form 2*18 =36 KCAL
salatalık 2*14:28 KCAL
domates:19 KCAL
Lor peyniri:11KCAL
Zeytin ezmesi :20 KCAL
Torku salam 3 dilim 3*45:125 KCAL
dereotu:7 KCAL
Maydanoz:4 KCAL
Zeytinyağı 1 çk:53 KCAL

Toplamda 303 KCAL

Öğlen:Nohut,bulgur pilavı:170 KCAL

Akşam:Nohut Yemeği :100 KCAL
Yoğurt:90 KCAL

Toplam :190 KCAL

akşam:1/2 greyfurt:50 KCAL
1 Portakal(küçük):103 KCAL

Toplam:153 KCAL

2,5 litre su
150 adet bacak karın hareketi

Ahahah pire de yeme canım :KK53:

Ben emzik karşıtı değildim, doğar doğmaz tıktım çocuğun ağzına :KK70: Ama sonra bi emme reddi yaşadık doğal olarak, doktor emzik biberon verme alışana kadar dedi. Sonra memeye iyice alışınca da bir daha emzik almadı :))) Ben de neler neler denedim alsın diye dediğin gibi kauçuk, silikon, damla.. Hepsini denedim almadı. Şimdi iyi ki almamış diyorum aslında :)) Çok eskiden emzik mi varmış :))

Biz ve çektiklerimiz....:KK70:

Acayip moralim bozuldu.
Sabah tartıldım 64.50 cıktı.

Halbuki ben baya yüklemiştim spora falan bu hafta.
Gerçi hastalıktan 2 gün gitmedim ama diğer günler iyi devam etmiştim.
Yemegi de kısmıştım.
Pireye kadar düştüm o kadar yani:110:
Niye böyle oldu ki:bicak:
pireden pireden o küçük ama mide bulandırıcı ondan :D

Back
X