- 19 Şubat 2010
- 8.045
- 10.980
- 448
- 38
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #36.461
bugun yedıklerım
23 MART 2011 CARSAMBA
Gec kalktım
11:00
2 dilim kepek ekmegi -2t-
1 yumurta -1e-
1 k k b kasar -1e-
2 zeytın
1 muz -1m-
1 yesıl cay
13:00
1 elma -1m-
16:30
2 dılım kepek ekmegi -2t-
1 domates
3 zeytın
3 cay kasıgı bal -1m-
1 b ayran -1s-
19:30
5 yk taze fasulye(etsiz patatessız)
1 dilim kepek ekmegi -1t-
3 kucuk kofte -1e-
3 yk turp salatası
1 b ayran -1s-
Özel karısım cayım
bu yanındaki harfler ne anlama geliyor :26:
eveet günlük laf yetiştirme vazifemi bitirmişken gelelim bu gün neler yediğime,
sabahı yazmıştım
öğle
ezogelin çorba
kağıt kebabı
3 çorba kaşığı pilav
bol salata
bir dilim baklava
baklavayı açıklayabilirim bi saniye;
acıkınca koştur koştur adliyeye gidilir. yemekhaneye girilir. çorba yemek pilav çatal kaşık alınır. sola doğru bir dönülür ki o da ne ikişer dilim baklava bulunan tabaklar bizleri beklemekte. önce yüz verilmez. iki adım atılır. sonra belki belki canım istemiştir denilir. hem adliyede işler vardır. merdiven çıkılır inilir yakılır falan. yaklaşılır yavaştan baklavalara doğru. çaktırmadan bi porsiyon alınır tepsiye. masaya oturulur baklavaya bakılır önce. sonra çatalla dokunulur, kurudur, pek şerbeti yoktur aslında. bir dilim ikiye bölünür önce yarısı yenilir, sonra sonra öteki yarısı da yenilir o bir dilimin. aslında regl döneminde olmanın da etkisi vardır. sonra sonra bi tabakta kalan bir dilim baklavaya bakılır bi de etrafa. hani etrafta tanıdık biri olsa o bir dilim çöpe gitmesin diye ikram edilecektir amma kimseler de yoktur. yapılacak birşey de yoktur. tabakta kalan bir dilim baklavayla usulca vedalaşılır.işe güce dalınır, unutulur gider...
akşam
yayla çorbası
1 çorba kaşığı yoğurtlu ıspanak
3 çorba kaşığı mantar sote (annem tvden diyet yemeği öğrenmiş, yarım kg mantara 2 tatlı kaşığı yağ ile pişmiş-1tatlı kaşığı koyacakmış da dalmış 2 koymuş)
2 çorba kaşığı kısır yanında kıvırcık (kısır ve poğaça vardı 5 çayından kalma, ben tercihimi kısırdan yana kullandım. meğer bugün kısır günüymüş de haberim yokmuş)
şimdi bunları yazarken de bir bardak yeşilçay içtim. gece boyu suya devam. arada bir elma yerim.
eve geldiğimde de 350 adım atmıştım stepper da.unuttum yazmayı ekleyiverdim hemmen.
baklavayı geçiyorum

ama menünde çok fazla pirinç ve bulgur var..