Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

merhaba kızlar bugün baya yoğundum. kardeşimle oğlumu da memlekete gönderdim, şimdi yoldalar. bir de iki bebişle evde yaşamaya çalışıcaz umarım oğluşun bir süreliğine anneanneye gitmesi çare olur

biz senle özelden bunu bi çalışalım, sağol:)

tamam dır kaptanım nasılsınnnnnnnnnn özlettın kendını :34::34:

karbonhidrattan zengin ne varsa pideye asitli içeceğe, tatlıya çukulataya dondurmaya teslim olmuş bir haftadan sonra diyetime uymak üzere buradayım:50:

zerde tatlısının tarifi
1/2 şeker,1su bardağı pirinç,200 gr nişasta ,1 çay bardagı kuş üzümü ,50 gr çam fıstığı,1 tutam aspir çiçegi,2 yemek kaşıgı tarcın 1 kğ su
hessini karıştırarak kaynayınca enson tarcnı ılave et kaplar aböl bir gün byzdalabında beklesın kızlar tarıfı bu mus

pazar çıkacagım arsıya alıp çekeyım tatlım :34: Ayyyyyyyyy 15 gun mu ne kaldı :18:3 kılo nun gıdıp benım 76,5 olmam gerek
ramazan hedefiydi değil mi bu kilo, benim de baya var daha
bihedefin olması bazen güzel işe yarıyor ama bazende stres dolayısıyla kilo vermeyi engelliyor
çok stres yapmadan o düğünde kuğu gibi süzüleceğini düşün ve güzelce diyetini yap bence kaçamaksız:)))

ve kaçamaklarada artık ceza verelim hele benim dün akşamki menüme ciddi ceza verin ders olsun bana:(
artık saat yürüyüşmü olur 500 mekikmi olur ne paklar bilemedimÇ((
bana ceza da sökmüyo, bir rehavet bir hantallık...yapması zor şeyleri yapamam herhalde ama 30 tane falan söz verirsem yaparım
hatta söz vereyim bu gün öğleye kadar yediğim börek ve poğaçalar yüzünden eve gidince 30 mekik çekicem:17:

canım annem oruc oldugu ıcın aksam eve gıdıyorum yemekten sonra annem namazını kılıyo ben de bulasıkları yıkıyorum 9,30 da çıkıyoruz 11 e kadar yuzuyoruz :27: çok ıyı oluyo senın oglan ufak zor olur ev ıcın de hareket yapabılırsın yapabılrsen ıp atla ılla ıple degıl tatlım sanal ıp dusun set halınde 500 yapmaya calış çok faydalı canım

harika ya ben de yürüyüşlere başlasam
İp atlamak da çok iyi diyorlar

öglen yemektekı kıymalı yemegı sevmem kıymalı yemek vardı sebzesınden 2 çatal aldım
sigara boregı vardı 5 adet yedım kendımı tutamadım ,2 çatal zerdecal tatlısı hafıf bısey ama tarıfını bılmıyorum kayısıyı püre halıne getırmıs kus uzumuydu galıba o var dı ıcın de 3 kaşık yedım sigara boregı ıcın ççoookkkkkkkk pişmanım ama cok acıkmıstım sabah nesfıt ı az koyunca :30:

sanıyorum o tatlının adı zerde. sarı sallanan jöle gibi bir tatlı ama hiç yemedim. 5 tane sigara böreği için de sana yuh diyorum. benim dün akşama kadar bir koca pideyi tek başına yemiş olmam yuh dememe engel değil:19:abarttık yaaa

ben bu akşama fırında tavuk yapıcam artık, şimdilik acele olarak ona karar verdim yarından itibaren de sebze pişirmeye başıcam. yoksa böyle elimizin altında karbonhidrat dışında seçenek omayınca ona teslim oluyoruz:50:

zerde tatlısının tarifi
1/2 şeker,1su bardağı pirinç,200 gr nişasta ,1 çay bardagı kuş üzümü ,50 gr çam fıstığı,1 tutam aspir çiçegi,2 yemek kaşıgı tarcın 1 kğ su
hessini karıştırarak kaynayınca enson tarcnı ılave et kaplar aböl bir gün byzdalabında beklesın kızlar tarıfı bu mus

zerdeçal tatlısı yazmışsınya sen ben snaıyorum zerdeçallı tatlı, diyporum zerdeçalın tadıda güzel değildir ama tatlı olunca güzel oluyor heralde
hatta ondan diyorum zerdeçal şekeri dengeler diye sende bişey demiyorsunn:)))))

ramazan hedefiydi değil mi bu kilo, benim de baya var daha

bana ceza da sökmüyo, bir rehavet bir hantallık...yapması zor şeyleri yapamam herhalde ama 30 tane falan söz verirsem yaparım
hatta söz vereyim bu gün öğleye kadar yediğim börek ve poğaçalar yüzünden eve gidince 30 mekik çekicem:17:

harika ya ben de yürüyüşlere başlasam
İp atlamak da çok iyi diyorlar

sanıyorum o tatlının adı zerde. sarı sallanan jöle gibi bir tatlı ama hiç yemedim. 5 tane sigara böreği için de sana yuh diyorum. benim dün akşama kadar bir koca pideyi tek başına yemiş olmam yuh dememe engel değil:19:abarttık yaaa

ben bu akşama fırında tavuk yapıcam artık, şimdilik acele olarak ona karar verdim yarından itibaren de sebze pişirmeye başıcam. yoksa böyle elimizin altında karbonhidrat dışında seçenek omayınca ona teslim oluyoruz:50:

evet kesinlkle el altında bulunmaması lazım
zaten bide yedikçe yediriyorya onlar çok fena
bi an önce toparlanalım bence bi günlük kaçamağımız bir haftamıza maloluyor
bende kendime 50 mekik cezası verdim bakalım
50de göğüs hareketi
50de karnı içe çekip bırakma
aslında bunu her aklımıza geldiğinde yapsak oturduğumuz yerde süper olur

aaa şu an şok oldum
kardeşim aradı yarın kızın ailesiyle tanışmaya gidebilirz dedi
bu kadar çabukmuuu
gerçi kız annesini ikna edeblirseymiş
kardeşim bir hafta sonra asker
kadıncağızda askerden sonra gelsinler demiş ama kız ikna edicem demişya bakalım:))

yani ne giycem gidersek napcamm aman allahımm stres oldum:))

merhaba kızlar bugün baya yoğundum. kardeşimle oğlumu da memlekete gönderdim, şimdi yoldalar. bir de iki bebişle evde yaşamaya çalışıcaz umarım oğluşun bir süreliğine anneanneye gitmesi çare olur

biz senle özelden bunu bi çalışalım, sağol:)

ne kadar süreliğine gittiler :? nasıl duracaksın ayrı allah ayrdımcın olsun:(

aaa şu an şok oldum
kardeşim aradı yarın kızın ailesiyle tanışmaya gidebilirz dedi
bu kadar çabukmuuu
gerçi kız annesini ikna edeblirseymiş
kardeşim bir hafta sonra asker
kadıncağızda askerden sonra gelsinler demiş ama kız ikna edicem demişya bakalım:))

yani ne giycem gidersek napcamm aman allahımm stres oldum:))

canımmmmmmm hadi hayırlısı hayrlı haberı beklıyoruz

Selam takimim. Nasilsiniz bakalim?? Bu aksam iftara misafirim var dolapta epey bi kusbasi et var onunla yapabilecegim misafirlik bi yemek soyleyebilirmisiniz?? Kararsiz kaldim yaa ne yapsam??

iftar çoktan geçmiş ama bzi kadınlar için güzel bir sohbet konusu olmuş.
tuninin tarifini okudum ve denemeye karar verdim insan bazen değişiklik istiyor.ben aynı malzemelerden genelde güveç yaparım, burada hep iftarlarda güveç pişiriliyor, ben de yapmasını burada öğrendim.

yapması çok basit, lazım olan en önemli şey toprak güveç kabı
-güvaci yağlayıp dibine doğranmış yeşil biber koyun ( bu dibi tutarsa diye)

büyükçe bir kabın içinde
-kuşbaşı et
-patates
-biber
-domates
-patlıcan
-sarmısak
-1 yemek kaşığı salça
-kabak ve taze fasulye de isteğe göre olur
-soğan isteğe göre
bunlar iri iri doğranır, tuz eklenir, kabın içinde harmanlanır. güveç kabına alınır
-malzemelerin en üstüne 2-3 minik parça tereyağ konulur
-1-1,5 çay bardağı su ilave edilir
-güvecin ağzı tercihen hava almayacak şekilde kapatılır (bununiçin aliminyum folyo ve yağlı kağıttan faydalanılabilir)
-en kısık ateşte 3 saat pişirilir (komşularım bana sabah hazırla küçük tüpe kısık ateşe koy, işe git sen gelene kadar pişsin dediler o kadar kısık ateş yani. pişme süresini ve içine konulan suyun yetip dibinin tutmamasını tecrübe edene kadar evden ayrılmazsanız iyi olur:1:)

sonuç olarak hazırlaması kolay, adı ve sunumu otantik olan bir yemek

tuni stres yapmamaya çalış, elin ayağına dolaşır iyice. ailelerini tanıştracaklar stres yapsın:27: kıyafet de güsel güsel şeyler aldın onları giyersin:34:

benim kardeşle oğluş 1-1,5 aylığına gittiler sözde tabi oğlum bir hafta sonra eve gitmek istiyorum diye ağlamazsa. zor bir durum ama mecbur kaldım kreşe de her sabah gitmek istemiyordu, kreş iş yerime uzak ve ben götürmek zorundayım. en azından bir aylık bir çözüm olarak düşündük ve kardeşimle anneanesine gönderdik. umarım iyi olur

iftar çoktan geçmiş ama bzi kadınlar için güzel bir sohbet konusu olmuş.
tuninin tarifini okudum ve denemeye karar verdim insan bazen değişiklik istiyor.ben aynı malzemelerden genelde güveç yaparım, burada hep iftarlarda güveç pişiriliyor, ben de yapmasını burada öğrendim.

yapması çok basit, lazım olan en önemli şey toprak güveç kabı
-güvaci yağlayıp dibine doğranmış yeşil biber koyun ( bu dibi tutarsa diye)

büyükçe bir kabın içinde
-kuşbaşı et
-patates
-biber
-domates
-patlıcan
-sarmısak
-1 yemek kaşığı salça
-kabak ve taze fasulye de isteğe göre olur
-soğan isteğe göre
bunlar iri iri doğranır, tuz eklenir, kabın içinde harmanlanır. güveç kabına alınır
-malzemelerin en üstüne 2-3 minik parça tereyağ konulur
-1-1,5 çay bardağı su ilave edilir
-güvecin ağzı tercihen hava almayacak şekilde kapatılır (bununiçin aliminyum folyo ve yağlı kağıttan faydalanılabilir)
-en kısık ateşte 3 saat pişirilir (komşularım bana sabah hazırla küçük tüpe kısık ateşe koy, işe git sen gelene kadar pişsin dediler o kadar kısık ateş yani. pişme süresini ve içine konulan suyun yetip dibinin tutmamasını tecrübe edene kadar evden ayrılmazsanız iyi olur:1:)

sonuç olarak hazırlaması kolay, adı ve sunumu otantik olan bir yemek

canım birsy soracagım şimdi benim en sevdiğim corba mercimek çorbası dışarda yedıgımı hep yesıl renkte oluyo annem yapıyo kızmızı gıbı ya bu çorba yesıl mercıkmekle mı oluyo kızmızı mercimeklemi blandırdan geçiriliyor ya işte o çorba kendimi kör cahil ilan ettim yemek yapmayı hiç bilmiyorum annem de çalışıyorsun zamanı gelınce ogrenırsın dıyo :43:

tuni stres yapmamaya çalış, elin ayağına dolaşır iyice. ailelerini tanıştracaklar stres yapsın:27: kıyafet de güsel güsel şeyler aldın onları giyersin:34:

benim kardeşle oğluş 1-1,5 aylığına gittiler sözde tabi oğlum bir hafta sonra eve gitmek istiyorum diye ağlamazsa. zor bir durum ama mecbur kaldım kreşe de her sabah gitmek istemiyordu, kreş iş yerime uzak ve ben götürmek zorundayım. en azından bir aylık bir çözüm olarak düşündük ve kardeşimle anneanesine gönderdik. umarım iyi olur

kıyamam canım Allah sabır versin oglusun daan önce sen onu gormeye gidermişsin gibime geliyo canım kıyamam ya zor olacak senin için

canım birsy soracagım şimdi benim en sevdiğim corba mercimek çorbası dışarda yedıgımı hep yesıl renkte oluyo annem yapıyo kızmızı gıbı ya bu çorba yesıl mercıkmekle mı oluyo kızmızı mercimeklemi blandırdan geçiriliyor ya işte o çorba kendimi kör cahil ilan ettim yemek yapmayı hiç bilmiyorum annem de çalışıyorsun zamanı gelınce ogrenırsın dıyo :43:

Yok canım birde sarı mercimek var:))
Bende uzunca bı süre neden bizim yaptıklarımız dışarıdaki gibi olmuyor derdim
Sonra sarı mercimeği keşfettim çok lezzetli
Birde pistikten sonra tereyağında un kavurmuş icine katip blenderdanda geçirendinmi süper olur:))

Bir ayda baya cokmus:((
Allah yardımcın olsun:((

Back
X