• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

hoşgeldin sinemcim:)
yarın bildirim yok haftaya yapıcaz inş o zamanada toparlanmış olucaz:))

sen nasılsın, nasıl gidiyor diyetin, keyfin nasıl, moralin nasıl??

ohh cok sevındım bildirim olmamasına :) super 1 haftamız var kesin toparlarız :34:

saol canım ıyıyım. bayramda bıyere gıtmedık evdeydık. edi ile büdü misali :)) çikolata, seker, tatlı bisey yemedim bayramda o acıdan bi diyet bozma olmadı ama son gunlerde uykum cok duzensız uyuyamıyorum sabahlara kadar. ondan dolayıda yemek duzenım bozuldu porsiyonları da ayarlayamıyorum galıba. simdi kucuk porsiyon yemek karpuz destekli baslıcam.

inş tabi artsada napalım yapcak bişey yok vericez bu kiloları:))

sen tartılmaya cesaret edemeidm demiştin dün tartıldınmı?

sabah korkunun ecele faydası yok dedim çıktım tartıya
+500 gr :ssz:
ama işte ben oruçtan sonra böyle +lar bekliyordum, şok olmadım ama yine de üzüldüm ( o nasıl oluyorsa :1: )

Bugünkü durum:

Kahvaltı:
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 kibrit kutusu peynir
biraz salata

Ara:
1 muz

Öğle:
1 tabak türlü
2 dilim ekmek

Şimdilik bu kadar; neyseki bugün bir zıvanadan çıkma olmadı. Umarım böyle gider.

Kızlar çok kaçırmaya başladık ya, birbirimizi yola getirmemiz lazım. Kaçırmalar bir başladı mı (özellikle koca bir ramazan ayı sonrası) peşi geliyor. "Bugün 250 kalori fazladan yesem, ne olacak ki" diyoruz ama her gün kaçmaya başlıyor o 250 kalori... Mesela ben 1 tane, 2 tane falan derken ne kadar çikolata yemişim hiç sormayın :D Ama hep diyoruz ya, daha 1 hafta var. Bundan sonrasını kurtaracağız artık. Bir 100 gram verdiğimizi görsek gerisi gelir. Onu görene kadar zorla da olsa bir şekilde devam etmemiz lazım.

Sinemcim keşke daha istikrarlı olsam, gördüğün gibi arada yolumu şaşırabiliyorum. :) Ama "artık bitecek" düşüncesiyle tekrar yola koyuluyorum. İpin ucunu kaçırmak istemiyorum. Hele bu takımdayken de bunu yaparsam gitmez o kilolar. Sıkıntı, stres konusu bende de öyle maalesef... Herhalde buradaki çoğu kişide de böyledir. Yemeğin yerine konulabilecek başka bir şeyler bulmak lazım öyle zamanlarda.

Ya bir de bir konu var. İlk bir kitapta bahsedildiğini duymuştum, aklıma da yatmıştı ve o günden bugüne o konunun doğru olduğunu gördüm, o da şu: Bir öğünde tıka basa yemek. Asıl kilo aldıran şey bu. Yeni bir pastayı çatal çatal 1 günde bitirmek başka, bir oturuşta bitirmek başka şey. Fazla yediğiniz şey sebze bile olmamalı. Ne zaman tartıda kendimi bir anda + larda görsem, hep bir gün öncesinde yüklendiğim bir öğün oluyor.

Diyelim öğlen 12'de öyle bir yedik ki şiştik. Akşam yatana kadar bir daha bir şey yemesek de kurtarmıyor. Ben dün 15:00 civarlarında abartarak yedim ve o yediklerimden sonra hiçbir şey yemedim üstelik gece 3'te yattım uyudum. Ama sabah yine biraz + lardaydım. :)

Bir de bence kilo aldığımızı çok dile getirmeyelim, "alır mıyım acaba" bile demeyelim. Çünkü ağzımızdan çıkan söz direk bilinçaltımıza gidiyor. Yani "geçen hafta 3 kilo almışım" dediğimiz anda o üç kiloyu kalıcı yapıyoruz.

Akşam yemeği adınan yenen baharatlı büyük bir kase yoğurt (cips krizi sonrası baharatlı oldu)
Ve 1-2 saat sonra içmeyi planladığım bir dev kupa yeşil çay

Kulağıma ve mantığıma yağ yakma bombası gibi geliyor, umarım öyle olur :D

Bugünkü durum:

Kahvaltı:
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 kibrit kutusu peynir
biraz salata

Ara:
1 muz

Öğle:
1 tabak türlü
2 dilim ekmek

Şimdilik bu kadar; neyseki bugün bir zıvanadan çıkma olmadı. Umarım böyle gider.

canım ekmekler 2dilim cok değilmi bence 1 e dusursen daha ıyı olur onları. hatta ogle yemegınde ekmek yerıne salata yada yogurt yeseydın daha ıyı olurdu.

fundacım cok haklısın acil destek lazım birbirimize grup olarak saldık :19:

ogun bıldırımlerımı atlamıyım onları atlıyınca yaramazlık yapıyorum :18:

sabah
1 kahve
1 burcak biskuvi (kahvaltıyı bazen cok gec yapıyorum o yuzden burcak yıyorum bazen)

kahvaltı
meyveli nesfit + sut

ara
7-8 çiğ badem

ogle
1 biber dolması
2-3 yemek kasıgı yogurt

aksam
sadece karpuz
:20: bikaç aksam boyle yapıcam

yalnız bugun daha hıc yesıl cay ıcmedım. yatana kadar 2-3 bardak ıcmem lazım. :26:

canım ekmekler 2dilim cok değilmi bence 1 e dusursen daha ıyı olur onları. hatta ogle yemegınde ekmek yerıne salata yada yogurt yeseydın daha ıyı olurdu.

Bir ara diyetisyene gitmiştim 1 yıl kadar... Bana verdiği ilk listede günde 6 dilim ekmek + yarım paket diyet bisküvi vardı. Spor yapmadan kilo verdiğim için o listeyi öyle bir duruma getirmek zorunda kaldık ki en sonunda günde 2 dilim mi ne ekmeğim kalmıştı. Çok zordu o günler benim için. Zaten ne kadar zormuş ki sonrasında dayanamayıp bıraktım o rejimi... Şok atakları, sürekli düşen kaloriler... Hiçbir şey fayda etmiyordu.
O yüzden o günleri bir daha yaşamak istemiyorum.

İlk gittiğimde bana verilen listeyi uyguluyorum şimdi tekrar. 1400 kalori yapıyor toplamda... Listemi mümkünse hiç azaltmayacağım. Sporla vereceğim kiloları çünkü yavaşlayan metabolizmalardan çok çektim.

Yoğurt yiyecektim Sinemcim de küflenmişti :( Yemeği de hazırlamış bulunduğum için mecbur atladım.

Son düzenleme:
fundacım cok haklısın acil destek lazım birbirimize grup olarak saldık :19:

ogun bıldırımlerımı atlamıyım onları atlıyınca yaramazlık yapıyorum :18:

sabah
1 kahve
1 burcak biskuvi (kahvaltıyı bazen cok gec yapıyorum o yuzden burcak yıyorum bazen)

kahvaltı
meyveli nesfit + sut

ara
7-8 çiğ badem

ogle
1 biber dolması
2-3 yemek kasıgı yogurt

aksam
sadece karpuz
:20: bikaç aksam boyle yapıcam

yalnız bugun daha hıc yesıl cay ıcmedım. yatana kadar 2-3 bardak ıcmem lazım. :26:

Bence fena olmamış. Ama öğle biraz az geldi gözüme, gerçi çok da önemli değil. Akşamki karpuz miktarlarında dikkatli olmak lazım ama, çok şekerliler ya, fazla yenirse kana karıştığı gibi yağ olabiliyorlar... Ama biraz karpuz her zaman iyi oluyor, insan şişiyor çünkü... :)

selam kızlar..
hepsini okuyamadım ama hızlıdan baktım bı neler yazmıssınız.

fundacım bana dıyete basladıgım zamanlarını hatırlattın full istikrarlısın masallah:nazar: bende oyleydım. bu ay ne oldu bana anlamıyorum okadar kılo verdım motıvem daha yuksek olmalı aslında.
hayatta bıseyler sıkınca canımızı yemeye baslıyoruz sanırım cok yanlıs ama oluyor bazen iste.

tunicim seni cok iyi anlıyorum gram gram gıdıp bana da geldı kılo olarak. motıvasyonumuzu dusurmeyelım kuşum, yedık nasıl olsa yanlısına dusmuyelım silkeleyelim birbirimizi.

kızlar yarın tartı gunu yok mu bu arada mesajlarınızda oyle bırsey gordum ama emın olamadım. insallah oyledir. :17:

Merhaba Sinem;

haklısın, ben de canım skılına moralim bozulunca yemek yiyenlerdenim. bazen kendime hakim olabiliyorum bu durumlarda ama bazen olmuyor. yalnız şu var, o bir anlık isteği yenebilirsem, isteğim geçiyor. aklımı başka şeylere yönlendirmeye çalışıyorum.
ama bazen ne yaparsam yapayım nefsim benden kuvvetli çıkıyor:30:

napalım, gayretle, azimle, süreklilikle vericez bu kiloları. artık kurban bayramına kadar hedefime ulaşmış olmak istiyorum. umarım hepimiz az zamanda kalıcı olarak kiloları verelim.

günaydııınn

gününüz güzel olsun

tunicim, dün misaifirm vardı, geç saate kaldık malum
utanarak söylüyorum ki hareketlerimi yapamadım:18:

günaydııınn

gününüz güzel olsun

tunicim, dün misaifirm vardı, geç saate kaldık malum
utanarak söylüyorum ki hareketlerimi yapamadım:18:

aaah aahhhh hilalcim bende yapamadım
yine yoğun bi gündü öğleden sonra komşuya gittik sonra oğluşla 1 saat yürüdük bebek arabasıyla
sonra akşam annemlerdeydik yemekte
gecede yine bi arkadaşlara gittik
eve geldiğimizde 23.30 olmuştu bile
ve arkadaş meyve koymuş akşam biraz üzüm yedim oda nasıl akrnımı ağrıttı
eve geldim kıvrandım resmen:(
hareketler aklıma bile gelmedii
amaaa bugün sözzz iki katı yapıcam
hatta 500 yapıcam o öğüs hareketini inşşş

selam kızlaaar
naberisniizzz
kendimi o kadar şiş hissediyorumki davul gibiyim resmen
napıcam bilmiyorum
reglde değilim akında değil daha yeni geçti
ama anlamadım koca bi göbeğim çıktı göğüslerim bile şiş sanki normalde rahat olan ceketimin göğüs kısmı kasıyor resmenn:((
ve en önemlisi kendimi o kadar şişko hissediorumki anlatamam
ne yapalıyım bu şişliğin gitmesi için??

sabah kahvaltı yaptım iki ince krep peynir domates ve çay ( kardeşim burda annem yine döktürmüş o gidene kadar böyle olur bu iş gerçi akşam gidiyor kuzucuk:( benide çağırdılar kahvaltıya e öyle olunca yedim tabi:((
diyet yaparken gerçekten hiçbiryere gitmek istemiyorum çünkü o güzel ikramlara hayır diyecek dirayetim olmuyor, ama yiyincede mutlu olmuyorum aksine çok mutsuz oluyorum:((

siz neler yaptınız bakalımm??

selam kızlaaar
naberisniizzz
kendimi o kadar şiş hissediyorumki davul gibiyim resmen
napıcam bilmiyorum
reglde değilim akında değil daha yeni geçti
ama anlamadım koca bi göbeğim çıktı göğüslerim bile şiş sanki normalde rahat olan ceketimin göğüs kısmı kasıyor resmenn:((
ve en önemlisi kendimi o kadar şişko hissediorumki anlatamam
ne yapalıyım bu şişliğin gitmesi için??

sabah kahvaltı yaptım iki ince krep peynir domates ve çay ( kardeşim burda annem yine döktürmüş o gidene kadar böyle olur bu iş gerçi akşam gidiyor kuzucuk:( benide çağırdılar kahvaltıya e öyle olunca yedim tabi:((
diyet yaparken gerçekten hiçbiryere gitmek istemiyorum çünkü o güzel ikramlara hayır diyecek dirayetim olmuyor, ama yiyincede mutlu olmuyorum aksine çok mutsuz oluyorum:((

siz neler yaptınız bakalımm??

Şişlik belki ramazan sonrası ile alakalı olabilir ama bilemiyorum tabi... Bol bol su iç, birkaç güne geçer zaten. :)

Son düzenleme:
Tatlı krizine acil çözüm aranıyor kızlar :) Tüm öneride bulunanlar baş tacı yapılır :34:

o tatlı krizleri yokmu o tatlı krizleri
ben denemedim ama tarçınlı sütü çok duydum özellikle bu dönemlerde tatlı krizlerine birebir diye deneyebilirisn bence

yada meyveleri dilimleyip yoğurtla karıştırıp yiyebilirisn

yada çok ciddi bir istekse düşük kalorili bir çikolata yiyebilirsin ülker çokomilk gibi 90 kalori gibi bişeydi

bir iki yaprak çikolatada atabilirisin ağzına

istedğimiz şeyi yemeyince sonrasında gözümüz daha çok dönüyor çünkü o nefsi bi bastırmak laızm azda olsa bişeylerle

Şişlik belki ramazan sonrası ile alakalı olabilir ama bilemiyorum tabi... Bol bol su iç, birkaç güne geçer zaten. :)

ya zaten bi taraftanda kavruluyorum o kadar çok su içtimki hala içimin yangınını söndüremedim
ve haliye tuvalettende çıkamıyorum
gece boyu tuvalet bekledim desem yeridir
düzenim bi şaştı ama hayırlısı inş düzelirim

o tatlı krizleri yokmu o tatlı krizleri
ben denemedim ama tarçınlı sütü çok duydum özellikle bu dönemlerde tatlı krizlerine birebir diye deneyebilirisn bence

yada meyveleri dilimleyip yoğurtla karıştırıp yiyebilirisn

yada çok ciddi bir istekse düşük kalorili bir çikolata yiyebilirsin ülker çokomilk gibi 90 kalori gibi bişeydi

bir iki yaprak çikolatada atabilirisin ağzına

istedğimiz şeyi yemeyince sonrasında gözümüz daha çok dönüyor çünkü o nefsi bi bastırmak laızm azda olsa bişeylerle

Meyvem yok :D Alışverişe çıkmam lazım. Çikolataları bırakmak istiyorum, tadını unutayım istiyorum :) Tarçınlı sütü hemen deneyeceğim şimdi Tunicim, sağol önerin için. Bir arkadaş daha bahsetmişti bir ara... Deneyince düşüncelerimi yazarım. :)

Back
X