içiniizde belki merak edenleriniz olabılır diye çocukların büyükleri daha ıyıler küçük kızda gece komadan cıkmış ,ama bazı beyin hücreleri tahrip olmuş ,onların sonucuda henüz belli deyilmiş .ben sabah belim cok kötü kalkdım çok yorulduğumda ve üzüldüğümde böyle oluyor eşim haştaneye gitti ben tellefonla konuşdum akşam uğraycağım inş,,
Ondan da iyi haberler gelecek inşallah, Raacım... Temiz insanlarsınız siz, iyi enerjiniz işleri yoluna koyacaktır.
kızlar ben net bi tavırla devam etmek istemiyorum diyorum..bu kimseye naz yada sitem değil..dünkü olayda belki çok küçüktü ama bende bişeylerin patlaması olmuş olabilir.dün için kendimi sorumlu hissetmiyorum çünkü elimden geleni yaptğma inanıyorum.ama her gün ben ayrılıyorum mesajı görmekde yoruyo insanı..yoğun olduğumu biliyosunuz ama yinede vakit ayırmaya çalışıyodum buraya..eski üyelerin hepsinden böyle bişey görmek şaşırttı beni.çünkü benim için onlar hepimzden daha fazl emek vermişti takıma ve en fazla onların ayakta tuttuğunu düşünüyodum.yine açıklama yapmaya başlamışım .ben hayatımdaki çoğu şeyi buraya göre değiştirdim okuldaki mesai saatimi spor saatimi..doktora gidip tartılcağım günü..ve şu an gerçekten beni çok etkilediğini düşünüyorum.benim son söylyceğim ben devam etmek istemiyorum.kim kaptan olursa ona yardım ederim girebldğm zamanlarda gelir muhabbetinizede katılırım ama üye olarak devam etmiycem..şu an okuyanlara çok saçma gelebilir gerek var mı olarak görülebilir ama kendimce haklı olduğumu düşünüyorum.
Sen takım kaptanısın. Kaptan yerine yeni birini yetiştirmeden kafasına göre "ben gidiyorum." diyemez.
Boşuna mı güvendim ben sana? "Takıma sahip çıkar." diyordum, bu kadar mı?
Ortada bir kriz var, kaptan "sorumlusu ben değilim." diyor. Tuhaf geldi bana...
Beni de senden bu tavrı görmek şaşırttı. Ben sanki hayatımı buraya göre değiştirmemiştim... İşimi ektim aylarca, ne oldu? Ayrılmak istedim diye kıymetim kalmadı, kötü oldum.
Haklı değilsin, hem de zerre kadar haklı değilsin.
Herkes 2 gündür "Funda nereye?" diyor. Farkında değilsiniz galiba, ben tüm bu oalylardan önce ayrılmak istediğimi yazmıştım. "Haftalık sistem bana göre değil" demiştim. Takımla ilgili hiçbir sıkıntım yoktu, ayrılma kararımın gerekçeleri netti ve tamamen kişisel hayatımla alakalıydı, takımla değil.
Şimdi neden takımı terk eden ben oluyormuşum? Kaptan iki saniyede kaçıp gitsin, her şeyin suçlusu Funda olsun... Neyin kafası bu yaaaa?
Ben bu takıma 5 ayımı harcarken, her işimi yardımcısız yapıp gık demezken kıymetli değildim, yarışmanın bana uygun olmadığına karar verdim diye kıymetsiz oldum.
Son defa söylüyorum, kaptan canının istediği gibi "sıkıldım ben, byeee..." diyemez. Bakınız, müracaat ediniz: Püsküüt.
Nurcum inan içimde devam etmeye dair bir istek kalmadı.fakat dediğinde haklısın 1 ocakta yeni bir takım bırakarak ayrılmak en mantıklısı.en çok üzüldüğüm şey takımın eskileri nerdeyse demirbaşlarının daha bir aylık üye olanlara "ne yaparsanız yapın "edaları ile bırakıp gitmeleri.
eğer herkes 1 Ocakta hem fikir olursa kalrım canım.zaten kızım çok hasta çıkmam gerekli.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
bu arada Raacım geçmiş olsun.Allah küçük çocuklara yardımcı olsun,acil şifalar versin.
Ya çok sinirliyim çok. Gerçekten çok sinirliyim.
Tüm sözler Sinem'e ve bana geliyor. Biz aylardır bu takım için deli gibi çalışırken herkesin keyfi yerindeydi. "Bu defa siz çözün de takım ruhunuzu gösterin."dedim, kabahatli biz olduk. Bırakıp gitmiş olduk.
Raa şuanki durum üyelerin yeni bir yol arayışından ziyade 'ben gideceğim' demesinden ibaret, o yüzden dolayı herkesin gitme isteğine de saygı duyarak rica edip Ocak'a kadar takımı ayakta tutalım diyorum. 2 hafta içerisinde sinirler yatışıp yeni bir yapılanma düşüncesi olursa Naz kaptan olarak bir önderlik gösterip ele almak isterse tabii ki fikir alışverişi yaparak yollar bulmaya çalışırız. Ama bu noktada hadi herkes bir kendini dinlesin tatil yapsın dersek kimse bir daha gelmeyecektir diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyor da olabilirim.
Burada sorun takım kuralları mı yeni kurallara mı ihtiyacımız var, yoksa başka bir şey mi? ben bunu çözemedim açıkçası. Düşündüm ne kaynak diye ama benim tek anladığım 'patlama' durumu. Fundanın gitme isteği kişisel bir istekti bir sorundan kaynaklı değildi, ona saygı duyduk birlikte konuşalım çözelim dedik. Üstüne ben belki 'ben de düşünüyorum' deyince ve Tuğba direkt bir dille ben ayrıldım yazınca biraz üst üste gelmiş oldu. Sinem'in de sitemiyle birlikte izne çıkıyorum geldiğimde mezuniyetimi alıyorum demesi son nokta oldu.
Sinem'in sinirinin yatışıp gelmesini bekliyorum. Gerçekten haftalarca girip bakmayacak kadar net olmamasını umuyorum, çünkü onun burayı ne kadar sevdiğini bize ne kadar değer verdiğini biliyorum. Acısıyla ve siniriyle söylediği bir şeydi umuyorum ki gelecek bugün yarın.
Funda herkes gibi ben de senin bu kayıtsız kalma isteğini anlamıyorum bu kadar mı bıktın her şeyden?
Ayşegül sen de 'bende heves kalmadı' dedin tam oldu, hepimiz istemiyoruz şuanda, sen de haklısın bu kadar laf olay üzerine hevesi olanda da kalmaz zaten. Bu arada defalardır aklımda yazamadım bir türlü kızın en yakın zamanda iyileşir umarım çok geçmiş olsun.
Ve açıkçası eğer hiçbiriniz çözüm üretmekten yana olmayacaksanız, ben de tek başıma hepinize karşı savaşamayacağım. Çözüm üretiyorum, bir sakinleşin düzenimiz kaldığı yerden devam etsin yeni bir güne başlayalım diyorum ama bir kişi de destek olmuyor.
Hayır bir sorun varsa kişisel bir şey konuşalım çözelim ? buradaki sorun cuma günü yaşanılanlardan dolayı sitemler gitme istekleri vs. Buna da bekletelim kızlar takımı devredelim diyorum. Daha yapıcı ne denebilir? Sonra da gitmek isteyen gidecek zaten.
Neyi bekliyorsunuz, neyin cevabını vermiyorsunuz? Eğer cuma günü o durumlar olmasa biz kaldığımız yerden devam ediyor olmayacak mıydık? Sinem de sakinleşip gelecek yani.
Eğer duymak istediğiniz buysa: 5. takım dağılsın o zaman, gitmek isteyenler gitsin, cuma günü gelip bildirim yapmayan herkese kendi isteğiyle ayrıldı yazılıp gider geçer.
Çok ayıp ediyorsunuz bence.
Kayıtsız kalma isteği değildi benimkisi.. Bir kere olsun bir kriz bensiz çözülsün, tüm üyeler kendi içinde bir araya gelsin istedim. Takım ruhunuzu görmek istedim. Yazdığım mesajları iki günlük gerginliği bir tarafa bırakıp da okursan bunu daha rahat fark edersin Nurcum. Emekle bir araya gelmenizi ve böylece takımın kıymetini daha çok anlamanızı istemiştim.
Bence de öyle, ben yazacaklarımı yazdım herkesten de rica ettim, Nazdan kaptanlığı şuan için bırakmamasını tekrar rica ediyorum. Ama hala hayır diyorsanız da, ben buradayım eğer canıma tak etmezse de Ocak'a kadar kalacağım. Bu cuma günü gitmek isteyenlerin kendi isteğiyle ayrıldığını yazarız, Funda sen de yardımcı olmayıp gitme olayını kesinleştireceksen, paylaşım alanı yolundan ya da başka şekillerde Püsküüt'e de durumu aktarıp 5. takımın halini açıklarız. Bir şekilde yeni kaptan da bulunur, üye de gelir. Takım ayakta kalır.
Benim istediğim ve hepinizin de istediğini sandığım şey, bir takım olarak 'biz'im bölünmememiz, bu olayı çözebilmemizdi. Ama gerçekten zorlamayla olmayacak herhalde. Kim ne istiyorsa son durumu yazsın belirtsin, yarınla birlikte kalanlarla devam edelim.
İlk ben yazayım:
Ben takımdayım, ayrılmıyorum.
ben nyukardada belirttiğim gibi ,burası bana çok fayda sağlıyor ve ben burdayımmmm..
vafa adına bu konuda son bir söz,fundanın ayrılma istegini dünki şokumdan dolayı tam algılayamışdım ,funda hakkaten bir kaptan olarak çokk fazla uğraşdı çok yoruldu ,bizzim zaman zaman ters düşdüğümüz konular olmuşdur ama bana göre mükemmel bir kaptandı ve kaptanlıkdan ayrılma isteginin sebebide verdiği emeğe karşılık ,onun gösterdiği itinayı 1 2 kişi hariç kimsenin göstermemesiydi ,ama gurpdan ayrılmasına ben cok anlam veremedim en azında izin isteyip bir nefes alıp tekrar dönebilirdi,ben gitme kal demiycem ama gene tekrar edicem kilonuzu korumanıza bile bir nebze burası fayda ediyorsa gun gelecek vermenizede fayda sağlıyacakdır o yüzden tekrar düşünün diyorumm...
Nurcum ve Raacım... Görünen o ki, 5. takımın yegane kalpten ve içten üyeleri sizlermişsiniz. Devam etmek istiyorsanız edin. Kimseyi beklemeyin. Bu takıma hepimiz kendimiz için girdik. Siz 5. takım olarak devam edebilirsiniz. Hele ki Raa, sen... Madem ki o kadar fayda görüyorsun bırakmamalısın. Bir tek siz ikinizden özür diliyorum. Takımımız bu günlere geldiği için, bu sahneleri gördüğünüz için... Siz böyle bir kargaşayı hak etmediniz.
Takımda ben, Sinem, Nur ve Raa dışında geri kalan herkes nankörün önde gideni... O kadar nankörler ki, fırtınalar bir nevi onlar yüzünden koparken "Funda, Sinem, sizin yüzünüzden ne hallere geldik. Bizi bırakıp gittiniz. Nerde sizin takım anlayışınız?" diyorlar ve ben okuduğum her bir yeni mesajda daha da dumur oluyorum. Hiçbiriniz bu takımı hak etmemişsiniz. Çünkü emek vermemişsiniz.
Her şeyi gönülden yapan kişiler ben, Sinem, geldiğinden beri Nur ve aktif olduğu günlerde Tuni idi... Onun dışındakiler her cuma liste zamanı hep toz oldu gitti... "Çocuğum var, okulum var, işim var." Tamam, hiçbir şey dediğimiz yok. Ama benim de işim vardı. Ben her cuma işimi bırakmak zorundaydım ve son damla taşana kadar kimsenin bu durumdan haberi olmadı... Ben tam 5 ay boyunca dışardaki işimi (mesleki işimi) bırakıp da liste hazırlarken, o işi olan arkadaşlar da arada bir kendi işlerini bırakıp "liste ne oldu, bir bakalım" bile demediler.
Peşimden de neredeyse "Funda, Allah belanı versin." diyecekler.
Hepiniz nankörsünüz. Buyrun, şimdi sizin yanlış anladığınız şeyi gerçeğe çevireyim: "Ne yaparsanız yapın, beni ilgilendirmiyor." Takım isteyenler takımın başında dursun. Ben böyle takım istemiyorum. Beni bu cuma "kendi isteği ile ayrıldı" yazın.
Nazcım ve Raacım sizden tekrar özür diliyorum. Bana istediğiniz zaman yarışmayla ilgili olsun olmasın özel mesajdan ulaşabilirsiniz. Devam etmek istiyorsanız etmelisiniz. İsterseniz bu takımda, isterseniz başka takıma transfer olarak. Karar sizlerin.