Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

eheh evet. ben de dogumgunume 70'in 100 gramcik da olsa altina inmis olarak girmek istiyorum.
ben de 50lerde girmek istiyorum hatta belki ailemle kutlarım diye planlıyorum bakalım hayırlısı - o zamana daha çok var:1:

afiyet olsun canım bende bugün acaip bir iştahsızlık var sabahleyin çorba içtim 1 kase arada 1 portakal yedim öğlen 1 tabak marul salatası yedim saat 15 gibi 2 kase çorbayı zorla içtim çok tok hissediyordum çünkü şimdi de sırf bişeyler yemiş olmak için 1 ayva yedim

canım çok sevindim kız 100 gr neki sen onu haydi haydi halledersin açıkcası ben 2-3 kg aldın diye korkmuştum:27::27::27:

kızlar haftaya çarşamba ctesi arası eğer eşim ankarada olup seyahate gitmezse istanbula kongreye gideceğim o yüzden önümüzdeki hafta bildirimde bulunamayacağım ya çarşamba sabahı size kilomu bildiririm ya da bildirimde bulunmadı yazarsınız bu arada inş. liste hazırlama sırası bizim takımda değildir değilse ayvayı yeriz ben cepten mümkün değil yapamam onu eğer bizdeyse de bizden sonraki veya önceki kaptana rica ederiz

haa aklıma gelmişken bayanbaloncuk ve hm22 gecen hafta telden girdiğim için listeye yazamamıştım sizin takıma başladığınızdaki kg nuz nedir kızlar? listeye ekleyeceğim de

haa hamurkafa hiç uğramadı bu hafta yaa neden acaba kg fazla takıma girmeyeyim dedi ama ben onu gene bekliyordum
kaptanım ben geçen hafta liste yaptım excelde hatta flash belleğe bile kaydettim eklerim yeni üyeleri de:34: bu hafta bildirim listesini de yaynlamaya çalışırım olmadı arkadaşlardan yardım isterim ama listem hazır yani hatta hesaplamaları bile yaptım rakamları girince otomatik hesaplıyor yüzdeyi falan:34:

Karbonhidrat Ne kadar Alınmalı

Karbonhidrat ve proteinin bir gramı 4 kalori enerji, bir gram yağ ise 9 kalori enerji verir. Günlük alınan enerjinin yüzde 55-60’ı karbonhidratlardan, yüzde 10-15’i protein, yüzde 25-30’u ise yağdan sağlanmalıdır.. Günlük enerji ihtiyacımız, yani metabolizmamızın çalışması için gerekli olan kalori, yediğimiz besinler yoluyla üç temel kaynaktan gelir: Bitkilerde, havadaki karbondioksitle topraktan alınan suyun, yeşil yapraklardaki klorofil pigmenti aracılığıyla güneş ışınları sayesinde birleşmesiyle oluşur. Dolayısıyla topraktan gelen besinler ağırlıklı olarak hep karbonhidrat kaynağıdır; sebze, meyve, buğday, arpa, darı ve bunlardan yapılan tüm ürünler (ekmek, makarna, bisküvi) gibi. Bu ürünlerin rafine edilmeden, tam tane halinde tüketimi sağlık açısından en değerli olan seçimdir.

Örneğin; 1800 kalorilik bir beslenme planı varsa bu kalorinin yüzde 55 -60’ı yaklaşık 1000 kalori yapar. Bir gram karbonhidrat dört kalori verdiğine göre 250 gram karbonhidrat ile günlük 1000 kalorilik.ihtiyacı tamamlayabiliriz. Aşağıda bazı besinlerin.değerleri aşağıya çıkarılmıştır.
1 su bardağı süt. 9 gram
1 dilim ekmek. 15 gram
1 porsiyon meyve. 12 gram
2 – 3 kaşık pilav. 12 gram
1 adet köfte. YOK
1 yumurta. YOK
10 gram şeker. 10 gram
2 – 3 adet grisini. 15 gram

Hiç karbonhidrat bulunmayan bir diyet yapılması, sağlık açısından kesinlikle doğru değildir. Vücuda enerji sağlayan besin öğelerinden biridir. Beslenmemizde en çok bulunan besin öğesidir. Normal beslenen yetişkinlerde günlük enerjinin yüzde 55 – 60’ı karbonhidratlardan sağlanır. 1 gram , yaklaşık 4 kalorilik enerji verir. Fakat insan daha az alarak da yaşamını sürdürebilir. Kişisel ayrıcalıklar da düşünülürse, en azından günlük diyette 100 – 125 gram bulunmalıdır. Bu da yaklaşık 400 – 500 kalorilik enerji verir.
Glikojen; insan ve hayvan vücudunda bulunan karbonhidrattır, yani depo formdur. Özellikle sporcularda, deponun yeterli hacim ve dolulukta olması performans açısından önemlidir. En çok karaciğer, adale kasları ve diğer dokularda bulunur.

Beyaz yerine esmer seçin

Kan şekerini hızlı yükselten basit şekerler yerine, lif miktarı
yüksek, sağlık açısından daha faydalı olan kompleksleri seçmeniz önemlidir.
Özellikle de rafine edilmemiş tam tahıl taneleri, sağlık için olumludur. Beyazlaştırılmış pirince göre kepekli pirinç veya bulgur daha doğru bir seçimdir. Aynı şekilde beyaz undan yapılmış bir ekmek yerine tam buğday, tam çavdar veya kepekli ekmek sağlık açısından daha değerlidir. Örnek olarak; şeker, bal, reçel, meyve suyu gibi gıdaları sayabiliriz. Kompleks karbonhidratlar içinse kepekli ekmek, makarna, tahıllar ve bulgur örnek olarak verilebilir.

Vücuttaki işlevleri

1. Vücudun harcadığı enerjinin büyük bir bölümünü sağlar. Tüm dokular, enerji gereksinimlerini karşılamak için karbonhidratları kullanır. Beyin dokusu, enerji için sadece karbonhidratları kullanır. Beynin sadece glikoz kullanıyor olması, her gün yeterli kar-bonhidrat alınması için en önemli sebeptir. Aksi halde, vücut dokuları kaynak olarak kullanılır.
2. Ağır fiziksel hareketler için daha elverişli enerji kaynağı olduğu bilinmektedir. Özellikle ağır işte çalışanlar ve profesyonel sporcular, günlük diyetin yarısından fazlasını, hatta bazen yüzde 70’ini almalıdır.
3. Antiketojeniktir. Eğer gereğinden daha az miktarlarda alınırsa, vücutta normalden çok ketonlar (aseton gibi) ve asitler (asetoasetik asit gibi) oluşur. Bu molekü-ller vücut sıvılarında asiditeyi artırır ve kanın alkalitesini azaltır. Bu sağlık sorunu, düşük kalorili ve sınırlı diyetlerin sonucu olduğundan, bu tür diyetler kesinlikle uygulanmamalı.
4. Su ve elektrolitlerin vücutta tutulmasını sağlar. Ayıca sodyumun bağırsaklardan kana emilmesine yardımcı olurlar.
5. Karbonhidratlar, proteinin enerji için kullanılmasını önleyerek, proteine olan gereksinimi azaltırlar.
6. Sindirim enzimlerinin etkilemediği dirençli nişasta, nişasta olmayan polisakkaritler, oligosakkaritler ve lignin gibi bitki hücre duvarının diğer bileşenleri, bağırsakların hareketini artırarak, burada oluşan artıkların dışkı (gaita) olarak atılmasına yardımcı olurlar. Bu moleküller diyette çok az olursa, bağırsak hareketi azalır. Kabızlık görülür.

durumda 63,9 63,6
toplight 73 72,7
luci221177 81,5 81,2
Gamze_M 68,9 68,6
Lily86 78,4 78,1
dagyolu 65,7 65,4
ebru_kzl 91,3 91
elis 73 72,7
vazgecmekyok 98,2 97,9
zynpkc 64,2 63,9
hnd 69,9 69,6

kızlar cumaya herkes yukarıdaki kırmızı olan listedeki kg olarak gelsin en az tabii bundan daha fazla verirseniz size öpücüklerr ama sakın daha az verip ya da artıda gelmeyin bakimm kaptan olarak sizlerden isteğim budur:27::27::27::27:

Karbonhidrat Ne kadar Alınmalı

Karbonhidrat ve proteinin bir gramı 4 kalori enerji, bir gram yağ ise 9 kalori enerji verir. Günlük alınan enerjinin yüzde 55-60’ı karbonhidratlardan, yüzde 10-15’i protein, yüzde 25-30’u ise yağdan sağlanmalıdır.. Günlük enerji ihtiyacımız, yani metabolizmamızın çalışması için gerekli olan kalori, yediğimiz besinler yoluyla üç temel kaynaktan gelir: Bitkilerde, havadaki karbondioksitle topraktan alınan suyun, yeşil yapraklardaki klorofil pigmenti aracılığıyla güneş ışınları sayesinde birleşmesiyle oluşur. Dolayısıyla topraktan gelen besinler ağırlıklı olarak hep karbonhidrat kaynağıdır; sebze, meyve, buğday, arpa, darı ve bunlardan yapılan tüm ürünler (ekmek, makarna, bisküvi) gibi. Bu ürünlerin rafine edilmeden, tam tane halinde tüketimi sağlık açısından en değerli olan seçimdir.

Örneğin; 1800 kalorilik bir beslenme planı varsa bu kalorinin yüzde 55 -60’ı yaklaşık 1000 kalori yapar. Bir gram karbonhidrat dört kalori verdiğine göre 250 gram karbonhidrat ile günlük 1000 kalorilik.ihtiyacı tamamlayabiliriz. Aşağıda bazı besinlerin.değerleri aşağıya çıkarılmıştır.
1 su bardağı süt. 9 gram
1 dilim ekmek. 15 gram
1 porsiyon meyve. 12 gram
2 – 3 kaşık pilav. 12 gram
1 adet köfte. YOK
1 yumurta. YOK
10 gram şeker. 10 gram
2 – 3 adet grisini. 15 gram

Hiç karbonhidrat bulunmayan bir diyet yapılması, sağlık açısından kesinlikle doğru değildir. Vücuda enerji sağlayan besin öğelerinden biridir. Beslenmemizde en çok bulunan besin öğesidir. Normal beslenen yetişkinlerde günlük enerjinin yüzde 55 – 60’ı karbonhidratlardan sağlanır. 1 gram , yaklaşık 4 kalorilik enerji verir. Fakat insan daha az alarak da yaşamını sürdürebilir. Kişisel ayrıcalıklar da düşünülürse, en azından günlük diyette 100 – 125 gram bulunmalıdır. Bu da yaklaşık 400 – 500 kalorilik enerji verir.
Glikojen; insan ve hayvan vücudunda bulunan karbonhidrattır, yani depo formdur. Özellikle sporcularda, deponun yeterli hacim ve dolulukta olması performans açısından önemlidir. En çok karaciğer, adale kasları ve diğer dokularda bulunur.

Beyaz yerine esmer seçin

Kan şekerini hızlı yükselten basit şekerler yerine, lif miktarı
yüksek, sağlık açısından daha faydalı olan kompleksleri seçmeniz önemlidir.
Özellikle de rafine edilmemiş tam tahıl taneleri, sağlık için olumludur. Beyazlaştırılmış pirince göre kepekli pirinç veya bulgur daha doğru bir seçimdir. Aynı şekilde beyaz undan yapılmış bir ekmek yerine tam buğday, tam çavdar veya kepekli ekmek sağlık açısından daha değerlidir. Örnek olarak; şeker, bal, reçel, meyve suyu gibi gıdaları sayabiliriz. Kompleks karbonhidratlar içinse kepekli ekmek, makarna, tahıllar ve bulgur örnek olarak verilebilir.

Vücuttaki işlevleri

1. Vücudun harcadığı enerjinin büyük bir bölümünü sağlar. Tüm dokular, enerji gereksinimlerini karşılamak için karbonhidratları kullanır. Beyin dokusu, enerji için sadece karbonhidratları kullanır. Beynin sadece glikoz kullanıyor olması, her gün yeterli kar-bonhidrat alınması için en önemli sebeptir. Aksi halde, vücut dokuları kaynak olarak kullanılır.
2. Ağır fiziksel hareketler için daha elverişli enerji kaynağı olduğu bilinmektedir. Özellikle ağır işte çalışanlar ve profesyonel sporcular, günlük diyetin yarısından fazlasını, hatta bazen yüzde 70’ini almalıdır.
3. Antiketojeniktir. Eğer gereğinden daha az miktarlarda alınırsa, vücutta normalden çok ketonlar (aseton gibi) ve asitler (asetoasetik asit gibi) oluşur. Bu molekü-ller vücut sıvılarında asiditeyi artırır ve kanın alkalitesini azaltır. Bu sağlık sorunu, düşük kalorili ve sınırlı diyetlerin sonucu olduğundan, bu tür diyetler kesinlikle uygulanmamalı.
4. Su ve elektrolitlerin vücutta tutulmasını sağlar. Ayıca sodyumun bağırsaklardan kana emilmesine yardımcı olurlar.
5. Karbonhidratlar, proteinin enerji için kullanılmasını önleyerek, proteine olan gereksinimi azaltırlar.
6. Sindirim enzimlerinin etkilemediği dirençli nişasta, nişasta olmayan polisakkaritler, oligosakkaritler ve lignin gibi bitki hücre duvarının diğer bileşenleri, bağırsakların hareketini artırarak, burada oluşan artıkların dışkı (gaita) olarak atılmasına yardımcı olurlar. Bu moleküller diyette çok az olursa, bağırsak hareketi azalır. Kabızlık görülür.

kesinlikle canim, eline saglik paylasimin icin.

karbonhidratlar bir diyette olmazsa olmaz. hatta benim bildigim gunluk kalorinin yarisinin karbonhidratlardan, dortte birinin proteinlerden, dortte birinin yaglardan gelmesi lazim. yaglarin da belli miktarda alinmasi lazim, yagsiz bir diyette sagliksizdir. cunku mesela en kucugunden hucrelerimiz her gun olur, yerlerine yeni hucreler gelir, bu sekilde yasamimizi surdururuz. hucrelerin zarlari lipid molekullerinden olusur, yani yagdan. biz hic yag tuketmezsek, hucrelerin yenilenme sureci zarar gorur, yenilenemeyiz.

besin gruplarindan birinin tumuyle dislanmasiyla yapilan diyetlere sok diyetler deniyor. mesela hic yag yemediginizde ya da hic karbonhidrat yemediginizde. bu tur diyetlerde vucut bekledigi besin grubu gelmedigi icin bir sok etkisiyle belki normalde vereceginden daha fazla kilo veriyor, ama daha sonra verdiginden daha fazlasini aliyor.

durumda 63,9 63,6
toplight 73 72,7
luci221177 81,5 81,2
Gamze_M 68,9 68,6
Lily86 78,4 78,1
dagyolu 65,7 65,4
ebru_kzl 91,3 91
elis 73 72,7
vazgecmekyok 98,2 97,9
zynpkc 64,2 63,9
hnd 69,9 69,6

kızlar cumaya herkes yukarıdaki kırmızı olan listedeki kg olarak gelsin en az tabii bundan daha fazla verirseniz size öpücüklerr ama sakın daha az verip ya da artıda gelmeyin bakimm kaptan olarak sizlerden isteğim budur:27::27::27::27:

kaptancım şaşırdın mı canııım, ben bugün 80-80,5 i gördüm, oooo cuma ola hayrola :) bir de sevdayı göremedim listede? çıktı mı listeden?

Son düzenleyen: Moderatör:
durumda 63,9 63,6
toplight 73 72,7
luci221177 81,5 81,2
Gamze_M 68,9 68,6
Lily86 78,4 78,1
dagyolu 65,7 65,4
ebru_kzl 91,3 91
elis 73 72,7
vazgecmekyok 98,2 97,9
zynpkc 64,2 63,9
hnd 69,9 69,6

anam anam... bugun yarin 2 ser saat agir kardiyo yaparsam belki ulasirim bu hedefe. sanirim benim bu 98 seviyesinde bi direnc noktam var, uzun suredir diyet spor 97 kusurlere iniyorum, sonra hata yapmasam bile direkt 98 kusurlere cikiyorum. yay gibi bir sey var o 98'de. neyse bakalim hayirlisi :D

durumda 63,9 63,6
toplight 73 72,7
luci221177 81,5 81,2
Gamze_M 68,9 68,6
Lily86 78,4 78,1
dagyolu 65,7 65,4
ebru_kzl 91,3 91
elis 73 72,7
vazgecmekyok 98,2 97,9
zynpkc 64,2 63,9
hnd 69,9 69,6

bende bugün hedef rakamın altını gördüm kısmetse cumaya dahada azını görmek nasip olsun hepimizeee

inşallah ama benim -yukarıda da yazdığım gibi- otomatiğe bağlandı haftada 1-1,5 gidiyor gibi ya bakalım kısmet :)

senin tartin dijital degildi di mi canim? aslinda yag, su, kas oranini olcen dijital bir tarti alsan cok rahat edersin. sinbo'nunki var bende, cok rahat kullaniyorum, 20 lira falandi 2 yil once.

senin tartin dijital degildi di mi canim? aslinda yag, su, kas oranini olcen dijital bir tarti alsan cok rahat edersin. sinbo'nunki var bende, cok rahat kullaniyorum, 20 lira falandi 2 yil once.

sinbonun vardı benimde ama sapıttı, bozuldu yani o sebeple eski tip baskülümü kullanıyorum.. şu an tartı da değiştirmek istemiyorum farklı rakam çıkmak istemem ama tartım doğru çünkü eşim iş yerinde ve evde tartılıyor aynı çıkıyor bi sıkıntı yok yani

Kızlar nasılsınız ?
Bütün gün dışarıdaydık. Akşam da arkadaşlara oturmaya gittik. Saçma bir menü oldu..

Sabah :

- 1 bardak süt.
- 5 fındık

Akşam :

- Bol salata
- 2 ızgara köfte
- 3 nugget
- 2 kaşık yoğurt
- Az patates kızartmadı

Ne yazık ki arkadaşta yemek zorunda kaldım çok ısrar edince ..

- Yarım dilim pasta
- Yarım elma, yarım portakal

Besin değerleri ..

Eki Görüntüle 963691

canım bu sondaki ürün besinlerin hesaplamasını netreden yapıyorsunnn

sinbonun vardı benimde ama sapıttı, bozuldu yani o sebeple eski tip baskülümü kullanıyorum.. şu an tartı da değiştirmek istemiyorum farklı rakam çıkmak istemem ama tartım doğru çünkü eşim iş yerinde ve evde tartılıyor aynı çıkıyor bi sıkıntı yok yani

dustu falan mi? neden bozuldu?

dustu falan mi? neden bozuldu?

bilmiyorum ki gelen giden tartılır benim evde belki birileri ya da bir çocuk düşürmüş olabilir farkında değilim, bir çıkıyorsun 100 gösteriyor inip tekrar çıkıyorsun 50 gösteriyor bi acayip olmuştu kaldırdım bi köşeye attım bende

ama yağdan yaktığıma da eminim çünkü düzenli egzersiz yapıyorum ve yağ deposu olan bölgelerim, basen, göğüs, bel çevrem her biri 6 santimden daha fazla inceldi, mezura ile de ölçüyorum hatta bacaklarım, kollarım kaslanmaya bile başladı... sadece tartıda gitmiyor yani kilolar :)

kesinlikle canim, eline saglik paylasimin icin.

karbonhidratlar bir diyette olmazsa olmaz. hatta benim bildigim gunluk kalorinin yarisinin karbonhidratlardan, dortte birinin proteinlerden, dortte birinin yaglardan gelmesi lazim. yaglarin da belli miktarda alinmasi lazim, yagsiz bir diyette sagliksizdir. cunku mesela en kucugunden hucrelerimiz her gun olur, yerlerine yeni hucreler gelir, bu sekilde yasamimizi surdururuz. hucrelerin zarlari lipid molekullerinden olusur, yani yagdan. biz hic yag tuketmezsek, hucrelerin yenilenme sureci zarar gorur, yenilenemeyiz.

besin gruplarindan birinin tumuyle dislanmasiyla yapilan diyetlere sok diyetler deniyor. mesela hic yag yemediginizde ya da hic karbonhidrat yemediginizde. bu tur diyetlerde vucut bekledigi besin grubu gelmedigi icin bir sok etkisiyle belki normalde vereceginden daha fazla kilo veriyor, ama daha sonra verdiginden daha fazlasini aliyor.

Ben de aynı fikirdeyim ama ne kadar karbonhidrat almak gerektiğini bilmiyordum. Öğrenmiş oldum.

yok canım yaaa, nerdeee... ben otomatiğe bağladım haftada 1-1,5 gidiyor...

Olsun az değil o da luci her hafta o kadar gitse ayda 5 6 kg iyidir.

canım bu sondaki ürün besinlerin hesaplamasını netreden yapıyorsunnn

Fat secret diye nir program indirdim zeynep. Sitesi de varmış .

Back
X