Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Haklısın canım evi toparlayım doğru spor yappmaya:) bu arada süper ksrsrlar aldım sarışın olmayı planlıyorum:)

ya bende seviyorum saçta sarı rengi. bazılarına çok yakışıyor. ama bana yakışmıyor maalesef. 2 kere teşebbüs ettim sarışın oldum. ve 2 gün sonra tekrar koyu renge boyamıştım saçlarımı.

sağol canım teşekkür ederim.. haftaya hedefim 2 kilo :51:

Hadi bakalım haftaya umarım 2 kilo verirsin :) Benim de 1.5 haftaya hedefim. Bu haftasonu fena bozmuştum hafta içi ancak bu kadar toparladım 0.9 kg verebildim . Bu haftasonu tutcam kendimi :9: yaşasın kilo vermek :81:

Hadi bakalım haftaya umarım 2 kilo verirsin :) Benim de 1.5 haftaya hedefim. Bu haftasonu fena bozmuştum hafta içi ancak bu kadar toparladım 0.9 kg verebildim . Bu haftasonu tutcam kendimi :9: yaşasın kilo vermek :81:

Benim de 1.5 bu hafta hedefim.
82.7 olmalıyım ..

kızlar sabah günaydın diyemeden yazdım çıktım kusuruma bakmayın.hayırlı cumalar.eşim öğlen geldiğinden ve çocuklar da evde olduğu için ve öğlene de acil yemek pişirmem gerektiğinden sabahları uğrayamıyorum fazla.şimdide biraz temizlik yapayım dedim havayı güzel görünce.bi sigara molası verdim burdayım azcık uğrayım dedim.

biz de seni tebrik ederiz sevdacım ohh gidiyor kilolarrr.....

çok teşekkür ederim tatlım.inşallah bu hafta daha iyi olacak inanıyorum .evdeyim ya ondan :1::1::1::1:

canım bu konuyu bi düşünelim sana bir koç atayalım olmazsa önümüzdeki hafta müsait olan birisi bana göre gamze olabilir luci veya lily olabilir sen yiyeceklerini yediklerini yazarsın sana ye ya da yeme diye talimat verirler sende ona uyarsın denemek istermisin böyle? ben haftaya istanbulda olacağım için ben yapamıyorum malesef

Eeee sevda bekliyoruz tatlım seni söyle bakalım kilonu:27::27::27::52::52::52::52::52: prdon görmemişim tebrik ederimmmm

tşk ederim şahnurum...sana yetişicem bu sefer .:1::1::1::1::1:

gecen kilo 61
güncel: 59
yüzde: %3.27
:16: kkizlar bi kontrol etseniz belki yanlis hesaplamisimdir.

bu arada kizlar vucut ölcülerimi aldim bugun :9: 14 gün daha jillian yapicam ya onda nasi bir fark olucak diye, aslinda basta almam lazimdi da unuttum.

07.02.2014
gögüs: 89
bel: 70
göbek: 84
basen: 93
üst bacak(hemen bacak baslangici en yukarisi): 55
alt bacak: 37

bir de tam 14 gün sonra 21.02.2014 te ölcücem bakalim ne degismis olacak :32:

süpersin....

Hiçte bileeee, menülerin gayet sağlıklı ve başarın ortada..KALDI Kİ BEN BU HAFTA KİLO VERİŞİMİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ SADECE SENDEN BİLİYORUM..ARKADAŞLARINI MOTİVE ETMEDE HARİKASIN.:46:

Menü konusuna gelince, evet ödem ve fazlasıyla moral bozukluğu oluşuyor bunun sonucunda..Biraz kendimden yola çıkarak öz eleştiri yapmak istiyorum arkadaşlar..

Menülerimize genel olarak dikkat ediyorum da sanki daha çok koruma menülerine benziyor, yahu biz diyet yapıyoruz..Daha katı ve daha istikrarlı olmalıyız..Mesela gözlemlediğim kadarıyla (sabah sevdaya da söyledim) Her gün az da olsa minicik kaçamağımız illaki oluyor, kimimiz kızarmış ekmek, çekirdek, mısır cipsi :27: yalnız bütün örnekler sevda da görüldü :33: canım o benim..Sonrasında, bisküvi, kurabiye, pasta, tatlı.. vb.. böylece uzayıp gidiyor..Evet diyet yapıyoruz.. biraz sabretmemiz gerekir..Luci tam 26 günlük diyetim de hiç kaçamağım yok deyince inanın ben utandım..yahu adı üstünde diyet :27:

Ara öğünlere de değinmek istiyorum..yalvarırım birazcık azaltalım bu ara öğün yapmayı, mesela günde teke dönelim, bir çok arkadaşımı okuyorum, gece ara öğünde, muz, elma, tatlı vb. şeyler tüketiyor ve yine kendinizi gözlemleyin ve bakında görün, zamansız ve sağlıksız yediğimiz tek lokma diyetimizin 1 gününe en az bedel oluyor, eee bizim yarışmak için sorumluluğumuz büyük ve zamanımız sadece 7 gün.. bir gün kaçamak, bir gün ödül, bir gün ara öğün, bir gün spor yok..gitti bizim kafadan 4-5 gün..geri kalan günlerde de verdiklerimizin hepsine ALLAH bereket versin :27::27:

Dip Not: kimsenin şahsına özel bir durum ve yorum değildi, aksine kendime bile söylenirim ben çoğu kez böyle (sevda bilir) Lütfen arkadaşlar, yemek yerken içimizdeki HANIMEFENDİ dışarı çıksın ve kendimize özen gösterelim :46:

.

benmi :18::18::18::18::18: aaa kaçamk kim ben kim kız.:9::9::9::9::9: ben tanımıyorum kaçamağı yeni mi gelmiş takıma....:9::9::9::9:harbi şaka bir yana da benim acil uzaklaşmam lazım kaçamaklardan .ama bu hafta kaçamak yok inşallah.ama bu gün ben keşkek pişirdim yemem lazım .:1::1::1::1::1:

heyyyt be gamzem, işte budur!!! sana katılıyorum diyet yapıyorsak bi süre kendimizi kaçamaklardan uzak tutup irademize hakim olmalıyız. inan çok sıkı bir biçimde irademi kontrol altında tutmama karşın burada yazılan kaçamaklar bile canımın istemesine neden oluyor...tv izlemiyorum reklamlardan etkilenmeyeyim diye... hani var ya rocky filmlerindeki replik "acı yok rocky,acı yok rocky" ben de sürekli kendime "kaçamak yok luci, kaçamak yok luci" diyerek geziyorum evde, ofiste...elele verirsek daha az acı ve sıkıntı ile daha kolay atlatırız bu süreci... tabi ki ben de tatlı yiyeceğim, ekmek yiyeceğim ama ideal kiloma indiğimde ve kontrollü olarak. ama şu an diyette olduğumuz unutulmamalı, eline, yüreğine sağlık :)

lucim sana hayranım ben.gerçekten çok iradeli bir bayansın maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar: bende senin menüleri takip edicem valla artık.

Evet arkadaşlar, yeni haftada sloganımız bu olsun !!!!

Başarısızlıktan yeni şeyleri denemeye korkacak kadar korkmayın. En üzücü hayatların özeti üç kavram ile tanımlanabilir...
Yapabilirdim... Yapardım... Yapmalıydım...

:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

.

neyiiiiiiiiii ...:1::1::1::1:

aynen canim ama spor sart. ne kadar kilo versek verelim spor olmayinca istedigimiz gibi olamiyoruzz

haklısın bacım ya spor şart, irade şart.nedendir ki acaba çok çabuk kilo alabilirken ,kilo verebilmek için bu kadar çabalıyoruz adalete bak ya.

.

kızlar sabah günaydın diyemeden yazdım çıktım kusuruma bakmayın.hayırlı cumalar.eşim öğlen geldiğinden ve çocuklar da evde olduğu için ve öğlene de acil yemek pişirmem gerektiğinden sabahları uğrayamıyorum fazla.şimdide biraz temizlik yapayım dedim havayı güzel görünce.bi sigara molası verdim burdayım azcık uğrayım dedim.

çok teşekkür ederim tatlım.inşallah bu hafta daha iyi olacak inanıyorum .evdeyim ya ondan :1::1::1::1:

tşk ederim şahnurum...sana yetişicem bu sefer .:1::1::1::1::1:

süpersin....

benmi :18::18::18::18::18: aaa kaçamk kim ben kim kız.:9::9::9::9::9: ben tanımıyorum kaçamağı yeni mi gelmiş takıma....:9::9::9::9:harbi şaka bir yana da benim acil uzaklaşmam lazım kaçamaklardan .ama bu hafta kaçamak yok inşallah.ama bu gün ben keşkek pişirdim yemem lazım .:1::1::1::1::1:

lucim sana hayranım ben.gerçekten çok iradeli bir bayansın maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar: bende senin menüleri takip edicem valla artık.

neyiiiiiiiiii ...:1::1::1::1:

haklısın bacım ya spor şart, irade şart.nedendir ki acaba çok çabuk kilo alabilirken ,kilo verebilmek için bu kadar çabalıyoruz adalete bak ya.

.

seni gebertirim lenn bebeeeee, az ye barii :27::27::27::27::27:

veeee yaptık oldu .yapabiliriz dedik yaptık..:1::1::1::1:
ay aklıma birden ali ağaoğlu geldi.:1::1::1::1::1:

.

Hayyyy ben sana daaaa, Ali ağaoğluna daaaa :27::27::27::27::27:

Arkadaşlar ben sabah sevdaya kahvaltıya gittim, kızcağız beni ağırlamaktan giremedi buraya :27: nasıl güzel kahvaltı yapmışsak hala acıkmadım, ama Karatay hocama göre yaptık ondan :21::21:

.

nedendir ki acaba çok çabuk kilo alabilirken ,kilo verebilmek için bu kadar çabalıyoruz adalete bak ya.

teşekkürler canım benim, hiç sorma...irade her şeyin başında geliyor, iradesine hakim olamayan zayıflayamaz...irademe hakim olmaya çalışırken bir yandan da zihin yapımı değiştirmeye çalışıyorum ki iradeli tavrım hayat boyu sürsün, çok zorlansam da disiplinin öneminin farkındayım. zaten hayatımda hemen her konuda disiplinliyimdir aslında da işte şu yiyecek içecek olayı bozabiliyordu disiplinimi, artık toparladım kendimi, kilo sorunum olmayacak benim bundan sonra....

çok haklısın, çoook adaletsiz bi durum :(

9. ayına girdi canım. 70 kilo ile hamile kaldım ,üstelik 15 kilo aldım doğumda ben abartı bır kılomda olmadı 40 kı çıkana kadar 10 kilosu gitti,daha sonra 3 kilo gitti. İş başı yaptığımda 72 idim oturarak çalışmanın dez avantajları bır baktım 75 olmuşum.
Evlendiğimde 63 idim doğum kontrol hapları ve hazır yicekler özellikle eşimin karbonhidratlı yıceklerı çok sevmesi benim kilomu 1 senede 70 e çıkardı.

Ben normal doğum yaptım ama 15 gün yerımden kalkamadım ve oturamadım rahımın 10 cm açık olmasına rahmen kestiler beni ama ne kesme toplma 10 dikiş ve makat bölgesine çaprazlama çok çektim çok o yuzden saramadım göbeğimi. Evet doktor bana da dedi 1 seneden sonra dedi emzirmedğim için artık yaza kadar gitsin istiyorum
Doğumun gerçekten zor olmuş okuyunca bu ne dedim:50: Ama emzirmediğine göre sıkılaşmak için elinden geleni yapabilirsin diyet yapmanda da sakınca olmaz :34:Başaracağına inanıyorum ben hepimizin hedeflerine ulaşacağını düşünüyorum çünkü çok motivasyonu güzel bir takımız:29:

zor bir doğum olmuş. bende sarmadım hiç göbeğimi.
biraz protein ağırlıklı beslenip bir de jillian yaparsan sıkılaşma olur diye düşünüyorum. buradan bir arkadaş yapıyordu jillian. internette biraz baktım. çok etkiliymiş. 30 günde sıkılaştırıyormuş. bende 7'li kilolara indiğimde başlayacağım.

ben slim in 6 yapıyordum tabii tam yapamıyordum günde 2 dk ile başlayıp 8e kadar çıkarmıştım çünkü zorlamak istemedim bedenimi - sonra kas ağrısı yapıyor diye... Ama maalesef eski pcde kaldı:50:

Kızlar dünkü menümü unutmadan aktarayım

Sabah

1 avuç içi ekmek arası peynir ve kahvaltı sosu

Ara Öğün

1 türk kahvesi
2 bitter kare

Öğlen

3yk kaşığı makarna
1 küçük kabak dolması
1 kase yogurt

Ara Öğün

10 kuru üzüm

Ara Öğün

5 tane eti form kepekli bisküvi

Akşam
1 kepçe yayla çorbası
1 haşlanmış tavuk
2 yk yogurt

Ara Öğün
5 tane kestane
1 muz

NOT: Misafirlikteydim kızlar olabildiğince az yemeye çalıştım sonrasında 30 dk yürüyebildim.
Su : 2.5 lt

öğlen makarna+dolma = 2dl ekmek desek yoğurtla dengelemişsin ama akşam hem kestane hem muz biraz kh ağırlıklı olmuş

gecen kilo 61
güncel: 59
yüzde: %3.27
:16: kkizlar bi kontrol etseniz belki yanlis hesaplamisimdir.

bu arada kizlar vucut ölcülerimi aldim bugun :9: 14 gün daha jillian yapicam ya onda nasi bir fark olucak diye, aslinda basta almam lazimdi da unuttum.

07.02.2014
gögüs: 89
bel: 70
göbek: 84
basen: 93
üst bacak(hemen bacak baslangici en yukarisi): 55
alt bacak: 37

bir de tam 14 gün sonra 21.02.2014 te ölcücem bakalim ne degismis olacak :32:
2 kg harika bir sonuç tebrik ederim:46:yüzde hesabın da doğru :34:- bence ölçülerin de güzel ah ah ben de 9 sene önce bu ölçülerdeydim kilom da 62 falandı:50: düşününce bi an iç geçirdim:17:

Hiçte bileeee, menülerin gayet sağlıklı ve başarın ortada..KALDI Kİ BEN BU HAFTA KİLO VERİŞİMİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ SADECE SENDEN BİLİYORUM..ARKADAŞLARINI MOTİVE ETMEDE HARİKASIN.:46:

Menü konusuna gelince, evet ödem ve fazlasıyla moral bozukluğu oluşuyor bunun sonucunda..Biraz kendimden yola çıkarak öz eleştiri yapmak istiyorum arkadaşlar..

Menülerimize genel olarak dikkat ediyorum da sanki daha çok koruma menülerine benziyor, yahu biz diyet yapıyoruz..Daha katı ve daha istikrarlı olmalıyız..Mesela gözlemlediğim kadarıyla (sabah sevdaya da söyledim) Her gün az da olsa minicik kaçamağımız illaki oluyor, kimimiz kızarmış ekmek, çekirdek, mısır cipsi :27: yalnız bütün örnekler sevda da görüldü :33: canım o benim..Sonrasında, bisküvi, kurabiye, pasta, tatlı.. vb.. böylece uzayıp gidiyor..Evet diyet yapıyoruz.. biraz sabretmemiz gerekir..Luci tam 26 günlük diyetim de hiç kaçamağım yok deyince inanın ben utandım..yahu adı üstünde diyet :27:

Ara öğünlere de değinmek istiyorum..yalvarırım birazcık azaltalım bu ara öğün yapmayı, mesela günde teke dönelim, bir çok arkadaşımı okuyorum, gece ara öğünde, muz, elma, tatlı vb. şeyler tüketiyor ve yine kendinizi gözlemleyin ve bakında görün, zamansız ve sağlıksız yediğimiz tek lokma diyetimizin 1 gününe en az bedel oluyor, eee bizim yarışmak için sorumluluğumuz büyük ve zamanımız sadece 7 gün.. bir gün kaçamak, bir gün ödül, bir gün ara öğün, bir gün spor yok..gitti bizim kafadan 4-5 gün..geri kalan günlerde de verdiklerimizin hepsine ALLAH bereket versin :27::27:

Dip Not: kimsenin şahsına özel bir durum ve yorum değildi, aksine kendime bile söylenirim ben çoğu kez böyle (sevda bilir) Lütfen arkadaşlar, yemek yerken içimizdeki HANIMEFENDİ dışarı çıksın ve kendimize özen gösterelim :46:

.
Yazdıklarına kısmen katılıyorum neden dersen ben aşırı dikkatli gidince kendimi kastığımı hissediyorum ve psikolojik olarak bir süre sonra bıkkınlık oluşuyor tümden soğuyorum diyetten- hem zaten şu an diyet yapıyorum diye düşünmüyrum kendimce sağlıklı beslenmeyi öğrenmeye çalışıyorum eksiklerimi de size yazarken yorumlarınızla fark ettiğimi düşünüyorum. Diyet kelimesi bende negatif etki ediyor
Ara öğün konusunda ise ben 3 ana öğün yapıp onda bile dikkat ederdim ama kıstıkça daha çok kilo aldım diyetisyen listelerin sayesinde ara öğün katmaya başladım ve o bana bunu yeme şu yasak demedi ben de bu nedenle size katıldığımdan beri kendime yasak koymuyorum gün içinde yediklerime göre de menüleri dengelemeye çalışıyorum.Tabii ki bu kendimi salmam gerektiği anlamına gelmez bundan sonra biraz daha dikkat etmeye çalışırım :16:
İnanın Ekim gibi 85lere çıktığımı görünce biraz dikkat ederek beslenmeye başladım ve 83e indim bi ara takıldım 82-83 arası sonra da 81in altını pek göremedim zaten. Buraya katıldığımdan beri yani 26 günde 3kg verdim bu sizin sayenizde:29:

ayy sagol canim bak simdi nasil moral buldum nasill :16::16:
fazlaligim yok hic canim öyle söyleyeim zaten yapi itibariyle de omuzlari genis, baseni dar bir vucut yapim var. benim tek derdim aslinda biraz siki bir vucuda sahip olmak, o nedenle de zaten yediklerimde hic yasak koymadim kendime koymuyorum da. yani tartidaki kilodan ziyade sikilasmis ve dinc duran bir vucut yapisina dikkat ediyorum. e spor yapinca da haliyle kilo da azaliyor.
ölçülerin güzel canım benm de yapım sana benziyor kilom 62 iken basenim 99du sadece senin ölçülerden farklı olarak ama omuzlarım daha geniş duruyordu - spor gerçekten tartıdaki rakamdan daha etkili bence:8:

canım benim yorumların için teşekkürler HOŞGELDİNNN :1::1::1:
Hoşbulduk:3:

Evet arkadaşlar, yeni haftada sloganımız bu olsun !!!!

Başarısızlıktan yeni şeyleri denemeye korkacak kadar korkmayın. En üzücü hayatların özeti üç kavram ile tanımlanabilir...
Yapabilirdim... Yapardım... Yapmalıydım...

:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

.
veee YAPABİLİRİZ...YAPACAĞIZ... :)

Hatta yapıyoruz ve yapmaya devam diyoruzz :128::128::128::128:

.
Benim birkaç sloganım vardır hatta bloğum da vardı ama kapattım
"Diyet, lezzet olmalı; eziyet değil!" Ama artık olumsuz cümleler kurup bilinçaltımı yanlış yönlendirmek istemediğim için sadece pozitif cümleler kuruyorum
Yapabilirim, başarılıyım, seviyorum, istiyorum, güzel hissediyorum gibi... En sonki sloganı çok sevdim Birlikte başarıyoruz :16::16::16:

Kızlar nasılsınız ?
Öncelikle bildirim yapayım, sonra geçmişi okuyacağım.

Geçen haftaki kilom : 85.7
Bu haftaki kilom :84.2
seni grup içi listemize ekledim canım tabii kaptan veya luci eklemediyse henüz:1:

öncelikle tesekkür ederim canim :16: yok ögle yemegi yemiyorum canim ben unuttun gözünden kacti sanirsam :34: sabah kahvaltisi, 1 ara ögün ve aksam yemegi o kadar yani :1:
bir de dün yoldan gelmistim canim, midem cok kötü bulaniyordu, o cay keyfini de kücük yigenim var o verdi bunlari ye hadi diye kiyamadim ona bakiyor elime yesene hadi diye :1: meyve yiyecektim cay keyfini meyve yerine saydim artik :34: acikmadim ya, aksam yemegim oldukca doyuruydu :16: bir de bu sekilde alistigim icin cok acikmiyorum artik
anladım canım o ayrıntıyı atlamışım yoğunluktan:26:

KIzlar kilo veren herkesi tebrik ediyorum.
Çok güzel kilolar verilmiş bu hafta.
Veremeyenler de hiç üzülmesin haftaya daha çok verirler..

Afiyet olsun.
Normalde nasıl yapıyorsun öğle yemeğine gitmeyince ?
Normalde evden getiriyorum az yağlı tuzsuz yapıyorum bugün sondu haftaya evimde yaptığım yemeklerden getireceğim az kalorili ama daha sağlıklı...

Son ara öğün sanırım misafirlikte oldu.
Normalde akşam muz falan fazla kalorili ama misafirlik için gayet iyi.
-----------------------------------------------------------------

Ahh Gamze nasıl haklısın sorma ..
O kaçamakları sıfıra indirmek lazım ama ben kendi adıma sıfıra indirdiğimde 1 hafta 10 gün sonra bir patlama yaşayıp ani olarak ne bulsam yiyorum sonra oturup mutsuz oluyorum ve en azından 1 2 kilo artı çıkıyorum.
O yüzden bu sefer biraz rahat tutuyorum kendimi, yine de haklısın daha dikkatli olacağım.

Kilo başına günlük 1 gram protein almak hem kilo vermek hem de kaslarımızın değil yağlarımızın gitmesi için önemliymiş.
80 gram civarı almam gerekiyor aslında ama mümkün olmuyor en azından 50 civarına çıkarmaya çalışıyorum.
En çok da kahvaltıda alabiliyorum.
Sabah protein ağırlıklı beslenince de öğlen acıkmıyorum tabiki.
Öğünlerimi sık ve az yapamıyorum denedim de az da yesem sık yiyemiyorum, zorlayarak da yemek istemiyorum.
Bir de Karatayın düşüncelerini çok mantıklı buluyorum.
4 saat açlıktan sonra leptin hormonu salgılanarak kilo vermemizi sağlıyor diyor.

Yapmadıklarımdan pişman olacağıma yaptıklarımdan pişman olayım derim hep ..
proteini ben az aldığımdan heralde öyle geldi aslında dediğin doğru kilo başına ölçüsü var ben az proteinle yaşamaya alıştım artık 15 senedir

bu arada herkesin tarzı elbette farklı ben de ara yapmadığımda kg alıyorum

mali müşavirimiz var da yine de hesapları kontrol eden benim sonuçta bu matematik ve hesap hataları ile batmam an meselesi... :D (Allah korusun, aman...)
yok yok batmazsın zaten hesaplamaları onlar yapar sen kontrol edersin :34:

Ben de hep basenden sıkıntı yaşıyorum.
Belimi ölçmedim ama şimdi bile çok olduğunu zannetmiyorum.
70 kg iken 63 falandı.
Ama basenim bir dünya resmen :27:
benm de basen bi dünya - ya o kadar iş ev arası yürüyorum 2 cm anca fark etmiştir 8 ayda...:37:

Haklısın canım evi toparlayım doğru spor yappmaya:) bu arada süper ksrsrlar aldım sarışın olmayı planlıyorum:)
hımm o da güzel bir kararmış:1:

yok canım. ben değilim birinci.. benden önce takım içerisinde gamze var. gamze birinci olabilir.
ben diğer yorumları görmeden yazmıştım canım ama ben 1.nin bizden çıkacağını düşünüyorum:kkk:

Son düzenleme:

seni gebertirim lenn bebeeeee, az ye barii :27::27::27::27::27:

Hayyyy ben sana daaaa, Ali ağaoğluna daaaa :27::27::27::27::27:

Arkadaşlar ben sabah sevdaya kahvaltıya gittim, kızcağız beni ağırlamaktan giremedi buraya :27: nasıl güzel kahvaltı yapmışsak hala acıkmadım, ama Karatay hocama göre yaptık ondan :21::21:

.

kim kimi ağırladı len sen mi ben mi ...:1::1::1::1::1::1:kahvaltıyı gamzecik hazırladı tabe
.

.

kim kimi ağırladı len sen mi ben mi ...:1::1::1::1::1::1:kahvaltıyı gamzecik hazırladı tabe
.

.

:54::54::54::54::54::54::54:

Liliciğimm kendini ne güzel ifade etmişsinn..Tabiki insanın kendini ve vucudunu tanıması kadar güzel bir şey yok..Sen zaten kendini tanıyarak diyet konusunda ki yolu yarılamış oldun kafadan :54::54::54::54:

teşekkürler canım benim, hiç sorma...irade her şeyin başında geliyor, iradesine hakim olamayan zayıflayamaz...irademe hakim olmaya çalışırken bir yandan da zihin yapımı değiştirmeye çalışıyorum ki iradeli tavrım hayat boyu sürsün, çok zorlansam da disiplinin öneminin farkındayım. zaten hayatımda hemen her konuda disiplinliyimdir aslında da işte şu yiyecek içecek olayı bozabiliyordu disiplinimi, artık toparladım kendimi, kilo sorunum olmayacak benim bundan sonra....

çok haklısın, çoook adaletsiz bi durum :(

iradeye hakim olabildikten sonra ve disiplinli olduktan sonra başaramayacağımız hiç bir şey kalmaz .okadar çok haklısınki.herşey beyinde bitiyor aslında.

.

Yazdıklarına kısmen katılıyorum neden dersen ben aşırı dikkatli gidince kendimi kastığımı hissediyorum ve psikolojik olarak bir süre sonra bıkkınlık oluşuyor tümden soğuyorum diyetten- hem zaten şu an diyet yapıyorum diye düşünmüyrum kendimce sağlıklı beslenmeyi öğrenmeye çalışıyorum eksiklerimi de size yazarken yorumlarınızla fark ettiğimi düşünüyorum. Diyet kelimesi bende negatif etki ediyor
Ara öğün konusunda ise ben 3 ana öğün yapıp onda bile dikkat ederdim ama kıstıkça daha çok kilo aldım diyetisyen listelerin sayesinde ara öğün katmaya başladım ve o bana bunu yeme şu yasak demedi ben de bu nedenle size katıldığımdan beri kendime yasak koymuyorum gün içinde yediklerime göre de menüleri dengelemeye çalışıyorum.Tabii ki bu kendimi salmam gerektiği anlamına gelmez bundan sonra biraz daha dikkat etmeye çalışırım :16:
İnanın Ekim gibi 85lere çıktığımı görünce biraz dikkat ederek beslenmeye başladım ve 83e indim bi ara takıldım 82-83 arası sonra da 81in altını pek göremedim zaten. Buraya katıldığımdan beri yani 26 günde 3kg verdim bu sizin sayenizde:29:

Benim birkaç sloganım vardır hatta bloğum da vardı ama kapattım
"Diyet, lezzet olmalı; eziyet değil!" Ama artık olumsuz cümleler kurup bilinçaltımı yanlış yönlendirmek istemediğim için sadece pozitif cümleler kuruyorum
Yapabilirim, başarılıyım, seviyorum, istiyorum, güzel hissediyorum gibi... En sonki sloganı çok sevdim Birlikte başarıyoruz :16::16::16:

proteini ben az aldığımdan heralde öyle geldi aslında dediğin doğru kilo başına ölçüsü var ben az proteinle yaşamaya alıştım artık 15 senedir

bu arada herkesin tarzı elbette farklı ben de ara yapmadığımda kg alıyorum

ben diğer yorumları görmeden yazmıştım canım ama ben 1.nin bizden çıkacağını düşünüyorum:kkk:

lilicim sana katılıyorum .herkesin bünyesi çok farklıdır kimi az günde iki öğünle kilo verirken kimide 3 ana ve 3 ara öğünle beslenerek kilo verebilir.mesela gürkan kubilaya göre 6 öğün şart.ama 6 öğün derken abartılı bir şekilde deil.ayça kaya da tabaklarınızı küçültün diyor oda güzel bir fikir mesela.bünyeden bünyeye fark ediyor.hepimizde kendimizi az çok tanıdık hangi tarz beslenmeyle kilo kaybediyoruz.dediğin gibi diyet eziyet olmamalı.

sloganına da bayıldım çok güzelmiş.

.

Normalde evden getiriyorum az yağlı tuzsuz yapıyorum bugün sondu haftaya evimde yaptığım yemeklerden getireceğim az kalorili ama daha sağlıklı...

Ne güzel evden getirmen, gönlüne göre oluyordur yemek, yağı tuzu ona göre ..

Proteini ben de normale bıraktığımda hemen düşürüyorum.
Bu sıralarda özellikle dikkat ettiğim için bu seviyelere çıktı ama memnunum.

Özel bir nedeni var mı proteini az almanın sağlıkla falan ilgili ?

sevgili durumda aşağıya takım kurallarını tekrar yazıyorum lütfen bu kurallara uyulsun sadece gelip kg verdim vermedim yazılıp senden sonra mesaj yazana değil daha önce takımda neler olmuş bitmiş herkesin kendisi ile ilgili bir durum var mı yok mu bu mesajları okuyup ona göre cevap vermesi gerekiyor

5.TAKIM KURALLARI:

* Her üye kendi kilo bildirimini cuma günü 14:00 a kadar yüzde hesabı ile bildirmekle yükümlü..

* Kilo bildirimini önceden mazeret bildirmeksizin 3 kere aksatan yada geciktiren takımdan uzaklaştırılır.

* Her üye günde en az 5 mesaj yazmak zorundadır. Yapılan kontrollerde önceden mazeret bildirmeksizin 10 kere bu kuralı ihlal eden takımdan uzaklaştırılır..

* Her üye son yazdığı mesajdan itibaren yazılan mesajları okuyup gerektiğinde cevaplamakla yükümlüdür... Bu bir bütünün parçası olmak adına önemlidir.
* Her üye gün sonunda menüsünü + içtiği su miktarını + yaptığı spor aktivitesini süresi ile bildirmekle yükümlüdür..

* Kaçamak yapanlar yaptıkları kaçamağın kalorisine göre ekstra sportif faaliyette bulunacak ve bunu takıma yazacaklar.

* 3 Hafta arka arkaya kilo veremeyen takımdan çıkarılır.

* Takım kuralları ilerleyen zamanlarda güncellenecek ve yeni kurallar eklenecektir.

bu durum 2. defa başıma geliyor daha önce hatırlamıyorum 3-4 gün önceydi sanırım gene senin takıma devamsızlığınla ilgili mesaj yazmıştım bu gün şu yazdığım uyarı ile sana yazdığım 3. uyarı oluyor lütfen mesajlarıma (kendinle ilgili olan) cevap vermeni istiyorum

bu arada arkadaşlar bugün durumda arkadaşımızın yaptığı davranış beni çok üzdü bunu sizlerle paylaşmak istiyorum lütfen bir mazeretiniz varsa bunu belirtin menülerinizi ve günde en az 5 mesaj olacak şekilde paylaşımlarınızı yapın
en son yazdığınız mesajdan itibaren lütfen sonuna kadar okuyun ki sizinle ilgili bir durum var mı yok mu arkadaşlarınız sizin menünüze yediklerinize içtiklerinize nasıl cevaplar vermiş bunları okuyun gerekirse yorum yapın değilse burda bazılarımız paylaşımda bulunup menüleri yorumluyor sorular soruyor ama hiç bir şekilde cevap alınmıyor takım olmanın mantığı bu değildir açıkca mazeret beyan etmeden kurallara uymayan arkadaşlarımız lütfen takımda boşuna yer kaplamasın zayıflamak isteyen bir sürü kişi var takımlara girmek isteyen bir sürü kişi var ama takım kadroları dolu olduğu için giremeyen kişiler de var bu konulara dikkat etmenizi istiyorum

belki biraz sert bir yazı oldu ama takım olarak hepimiz bir bütünün parçalarıyız buna dikkat etmeniz gerekiyor bana bu konu ile ilgili fikirlerinizi beyan edermisiniz?

bu arada arkadaşlar bugün durumda arkadaşımızın yaptığı davranış beni çok üzdü bunu sizlerle paylaşmak istiyorum lütfen bir mazeretiniz varsa bunu belirtin menülerinizi ve günde en az 5 mesaj olacak şekilde paylaşımlarınızı yapın
en son yazdığınız mesajdan itibaren lütfen sonuna kadar okuyun ki sizinle ilgili bir durum var mı yok mu arkadaşlarınız sizin menünüze yediklerinize içtiklerinize nasıl cevaplar vermiş bunları okuyun gerekirse yorum yapın değilse burda bazılarımız paylaşımda bulunup menüleri yorumluyor sorular soruyor ama hiç bir şekilde cevap alınmıyor takım olmanın mantığı bu değildir açıkca mazeret beyan etmeden kurallara uymayan arkadaşlarımız lütfen takımda boşuna yer kaplamasın zayıflamak isteyen bir sürü kişi var takımlara girmek isteyen bir sürü kişi var ama takım kadroları dolu olduğu için giremeyen kişiler de var bu konulara dikkat etmenizi istiyorum

belki biraz sert bir yazı oldu ama takım olarak hepimiz bir bütünün parçalarıyız buna dikkat etmeniz gerekiyor bana bu konu ile ilgili fikirlerinizi beyan edermisiniz?

haklısın toplightcım, durumdanın mesajını görünce hemen ona senin uyarını bildirdim ama ben de bir cevap alamadım kendisinden... burada önemli olan takım bütünlüğünü sürdürmek, hem takım için hem de kendi motivasyonumuz için... sisteme günlük giren arkadaşların önceki günlerde yazılanları da okumaları gerekiyor ayrıca, bir sürü şey yazılıyor ama okunmayınca aynı sorular aynı kişilere tekrar tekrar iletiliyor ve boşuna ileti kalabalıklığı oluyor...

Kesinlikle haklı olduğunu düşünüyorum kaptan.
Keşke herkes kendiliğinden bunlara uysa da yaptırım olmasa ama gruplara motive olma amacıyla katılıyoruz, doğru dürüst yazmadan bu mümkün değil ki ? Kişi hem kendisi yarar göremiyor hem de zamanla sayı artarsa takımda motivasyon düşüklüğü oluyor.

Back
X