Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Günaydıııın herkese.....Güzel bir gün olur umarım.Dün öğlen yemek yemeyi unuttum.Akşam üstü eşim kepekli sultani gibi şekerli bisküvilerden 4-5 adet 1 bardak şekersiz çay içtim.Akşam 7-8 adet yoğurtlu sarma dolma 1 dlm ekmek,gecede kızların,beğenmeyip bıraktığı elmaları yedikten sonra şimdi sizden laf işeteceğim:oklava: dolu dolu bir kase ayçekirdeği yedim.3-4 kupada çay içtim.
Ben biliyorum zaten normalde yemekle aram yok.beni batıran hep akşam tv seyrederken yediğim abur-cuburlarla, sabah kahvaltısında yediğim ekmek.
Daha kahvaltı yapmadım.Ama klasik diyet kahvaltısı yapacağım.Çay yerine çok az sütlü nescafe içeceğim.Ekmek 1 dilimi geçmeyeceğiiim.
Öğlene allah kerim.Belki birşey yemem ,çünkü akşamüstü mevlüt var.
Saolun bende sizlerle olduğuma çok seviniyorum.Geçen sene gruplarla çok güzel kilo vermiştim.Bu senede vereceğime inanıyorum.Tabii birbirimize destek olunca "dağlar dayanır mı" bize!...Hepimiz fazlalıklardan kurtulacaaağııııız.

Hoş bullldum valla..!ne güzel bir grup herkesten bir cevap gelmiş.Sorular soracaksınız tabikii bende cevaplarım.Yaş hesabını pek bilmem, en güzeli 1968 doğumluyum.Herkes farklı hesaplar.Ama ben bazen kendimi 70 yaşında yorgun,bıkkın ve de hasta bir kadın bazende 19 yaşında genç kız gibi hissederim.E ortalaması gene yaşımı doğruluyor .
Kızlarda 1995 doğumlu 9.sınıfta,2000 doğumlu 4. sınfta,2002 doğumlu 2.sınıfta üçüde kız.En büyük 9 sınıfın verdiği stresle beni yiyip bitiriyor.Anne olmuyor yapamıyorum, birşey anlamıyorum diyip geziyor.Ortanca dersle alakası yok.Evde ödev yap demekten dilim,ağzım,boğazım kurudu.Kızım elinle yeme,hiysilerini düzgün kenara koy demekten fenalık geçiriyorum.En küçük ,bu iki çatlak ablanın tam tersi ev toplar,toz alır,sabah yatağını toplamadan üstünü değişmez.Okuldan gelince ödevini bitirmeden üstünü
çıkarmaz.Neyse şimdilik bu kadar açıklama yeter.Nasıl olsa daha çoook beraberiz ve inanın bu anlatıklarımın x katı kadar yazacağım.Onun için lafı fazla uzatmayayım.
hepinize kolay gelsin, fırsat buldukça yazarım.Görüşmek üzereeeeopuyorumnanaktan

günaydın arkadaşım tekrar hoşgeldin.
ne güzel anlatmışsın okurken bayıldım ben bayılırım kalabalık ailelere benimde 2 kızım var yaşlarıda yakınmış.bende senin gibi bazen kendimi çok yaşlı ve yorgun bazende 18 yaşında bir genç kız gibi hissediyorum .hala gerçek yaşımı bulmuş değilim.kızlarımla çok güzel bir ilişkim var onlarla çok uğraşırım tabi onlarda benle .yani onların maskarasıyım anlıycan.bizdede aynı sıkıntılar var büyük çok dağınık çok ağır bir yandan ergenlik dönemi ve burdaki herkesin bildiği kilo problemi küçükte tam tersi kıpır kıpır bir çocuk yerinde duramaz büyüğe göre daha derli toplu derslerindede daha başarılı ve evdeki tek zayıf üyemiz.çenem düştü iyce yemek yapmam lazım tavukları koydum haşlanıyor bende o arada buraya takılıyorum ....

cedricim canim benim.. bebeginde sana gelmek icin sabirsizlaniyordur. bir acik yol bekliyordur, bir firsat,bir cagri bekliyordur.. birazda özlenmek istiyordur kizlar nazli olur..nedense icime kiz diye doguyor senin erkek cocuk istedigini biliyorum bana kizma allah gönlüne göre versin.. hayirli evlat versin.. mersam cok güzel söylemis. sen elinden geleni yap biz hep birlikte cagiralim prensesi, dayanamaz gelir.:Saruboceq:

günaydinlar seker takim.a.s.
obur benimde 3 kizim var birde oglum.. benim cocuklarim büyük hatta birinin kendi cocugu var yani bir torunum var.. benim yasimi sorma.. bir türlü 40ini gecemiyen bir ter-ü.tazeyim.

günaydinn
mersa bijuox gunaydin
ya sabah kalktigimda düsündüm kallistenin yazdigi seyi bende dusunuyordum ..ne kadar sürede ne kadar verdim bir ileri iki geri, iki ileri bir geri.. böyle devam ediyor... kendime 4. aya kadar süre taniyorum.. 57-55 olmaliyim .. olmassam gruptan cikmak istiyorum hatta kovulmak .. arkamdan terliklerimin kafa atilmasini istiyorum

ay ama bu metabolizma zimbirtisida canimi sikiyor.. ya insan bikac dilim kek yedi diye bukadar oynarmi tarti ya.. ups sırnaşık şey
valla cok canimi sikiyo yaaa
eee sonra ne olucak ömrü hayatimizi bir kek yiyemeden mi geciricez.. yiyince böyle hemen sisicekmiyiz... nedir bunun oluru yaaa

ama nisanin basina kadar.. mezun olmaliyim olmaliyim olmaliyim olmaliyim olmaliyim
günaydın canım bende katılıyorum bu fikre yaza kadar benimde mezun olmam lazım .kalliste daha okumadı sanırım bende diyorumki bide günlük spor programı hazırlayalım mesela günlük yarımsaat spor herkes yapmaya çalışsın hepimizin farklı olabilir yürüyüş bisiklet aerobik step yani herkesin imkanı neyse onu yapsın ve buraya yazalım yapmayanlarada ceza versin kallistem mesela ertesi gün için yarımsaat spor artı 1oo mekik gibi belki motivasyona yardımcı olur diye düşünüyorum kalliste duy sesimi....

günaydinlar seker takim.a.s.
obur benimde 3 kizim var birde oglum.. benim cocuklarim büyük hatta birinin kendi cocugu var yani bir torunum var.. benim yasimi sorma.. bir türlü 40ini gecemiyen bir ter-ü.tazeyim.

sen bitanesin ya ter-ü taze bayıldım buna şu bir gerçekki hepimizden gençsin......

bijoxum sende erkencisin sabahın köründe napıyon yatsana ...
aah ah nerde hep istemişimdir geç kalkan bayanlardan olmayı.. ama insan 25 yıl erken kalkınca boşluğa düştüğünde alışamıyor geç kalkmaya malesef.. ama olsun böyle daha sağlıklı di mi yerimseniben

ya insan bikac dilim kek yedi diye bukadar oynarmi tarti ya.. ups sırnaşık şey
eee sonra ne olucak ömrü hayatimizi bir kek yiyemeden mi geciricez.. yiyince böyle hemen sisicekmiyiz... nedir bunun oluru yaaa
canım ben haziran sonu 65 ile tatile gittim.. orda hiç sıkmadan yedim yedim ve dönüşte yani ağustosta 64 civarı bi kilodaydım. yani bu kilo alma işi bizim sandığımız gibi değil. böyle şeyleri yemeyi alışkanlık haline getirdiğimiz için kilo alıyoruz yani. istedigin kiloya gelince haftada 2 kere 1 dilim kek yersin hiiiç de bişey olmaz. kendimden biliyorum korumak o kadar zor değil yeter ki istediğin kiloya bir gel..
hah bir de yine kendimden örnek vereyim bu şeyleri mümkün olduğunca sabah 12 den önce yiyin inanın çok farketmiyor o zaman..

günaydın canım bende katılıyorum bu fikre yaza kadar benimde mezun olmam lazım .kalliste daha okumadı sanırım bende diyorumki bide günlük spor programı hazırlayalım mesela günlük yarımsaat spor herkes yapmaya çalışsın hepimizin farklı olabilir yürüyüş bisiklet aerobik step yani herkesin imkanı neyse onu yapsın ve buraya yazalım yapmayanlarada ceza versin kallistem mesela ertesi gün için yarımsaat spor artı 1oo mekik gibi belki motivasyona yardımcı olur diye düşünüyorum kalliste duy sesimi....
mersacım spor işi olabilir ama herkes katılamaz bence. mesela ben kafama göre spor yapamam evde. anca spor salonunda hoca hangi hareketleri gösterirse veya yürüyüş. o yüzden siz bence spor yapın bireysel olarak da kaçamak yapmayınnnnn bu daha önemli ilk etaptaa :oklava::oklava:

hakli olabilirsin bijuox.cunku noirmal zamanlarda bukadar oynamiyor kilo..ama sinir bozuluyor iste offhhhh.

mersacim ben herseye varim herseyeeeeguclubacismile cunki hersey saglik ve ve guzel kilo vermemiz icin.. oyuzden herseye acigim

obur abbbööööwww ne yemissin öyle (saka saka) bu saka sakayi söylemeyede bayiliyorum .. biseveyle soyluyorum bunu :)) benimde bir oglum bir kizim var kizim 12 oglum 9 olucak
bende simdi cocuklarimdan bahsetmiyim.. kiisa kesemiyorumkaydirigubbakcemile3 bi geveze sen dilsin anliycagin ..yaz gitsin icinden geldigi gibi

ben bugün kayisi kürü yapicam.. böyle bir kür varmi bilmiyorum..yoksada olucak..detoks günü olucak bugün.. keki detoksliycam :roflol::roflol:

hoşgeldin canım umarım en kısa zamanda incelirsin a.s.

şu söylediğin diyetle mi olmuş bunlar aebenim akannehir bi anlatsana nedir değildir. şu yapışanlardan kurtulurum belki ben de bi sevap işlemiş olursun :kedi:
selam bijom evet canım bu diyetle oluyor aslında diyet deyilde saglıklı beslenme diyelim ..
başta yemenden kısmıyorsun aç gezmiyorsun . helede ögün hiç atlamıyorsun ....
gl. endekse yani kan şekeri göstergesine göre.... kısaca söyle anlatayım ...
yiyeceklerin kan şekeri göstergeleri var ... bunlar o linkte var .... 1. aşamada 35 geçmiyorsun ve fazla insülin salgılamıyor bünye ve yedigin yaglar depo olmuyor gereken enerjide vucud depolarından karşılanıyor .....zemuszemus
bu beslenmede porsiyon kısıtlaması ve kalori hesabı yok ....kaydirigubbakcemile5 normal bir biçimde doyana kadar yiyyorsun ....bu yüzdende açlık rajinmleri gibi tekrar yemege başlayınca kiloda almıyorsun .olumunekankayizsmile yanlız bu diyet 2. aşamalı 1. aşamada 35 geçmiyorsun 1.2. ay bünyen bu duruma alışıp pankreasın insülinsalgılaması dengeye alışana kadar... 2. aşamadada 50 geçmiyorsun oda verdigin kiloyu koruyor canım ....
umarım azda olsa bilgi verebilmişimdir.laelaelaelaelae

cikolatam cikolatam ya bak gördünmü bir ayva bize ne haller etti. tombisin sözü aklimda ayvayi cikarmistim aklimdan. ama bir kokusu geldiki sorma. yarisini kizima verdim diger yarisini götürdüm allah affetsin..kaydirigubbakcemile5

valla ben de bayılıyorum ayvayı. eşim kompostosunu çok sever. kuzum da bayılır bizde biter bitmez yenisi pişer. ama ben içer miyim ? hayyyyyyııııııırrrrrr :olmaz: arada bir iki kaşık tadına bakarım o kadar şeker de çok az atarım aslında ama diyetisyenim ne kadar korkuttuysa beni rejim yapmadığım zaman bile elimi süremezdim ayvaya

valla ben de bayılıyorum ayvayı. eşim kompostosunu çok sever. kuzum da bayılır bizde biter bitmez yenisi pişer. ama ben içer miyim ? hayyyyyyııııııırrrrrr :olmaz: arada bir iki kaşık tadına bakarım o kadar şeker de çok az atarım aslında ama diyetisyenim ne kadar korkuttuysa beni rejim yapmadığım zaman bile elimi süremezdim ayvaya
merhaba tombilicigim ... 2. gündür ayva muhabbeti var bende katılayım dedim .kaydirigubbakcemile3a.s. meyvelerden tek sakınacagımız muz dur canım fazla yemememiz gerekende karpuz kavun .... ayva her nekadar 4 porsiyon olursa olsun ... gayat saglıklı ve yenebilecek bir meyvedir.yerimseniben diyetisyenler kl. hesabı üzerine çalışır ...tahmini ayvanın bütüklügündende 4 porsiyon meyve yazmış olabilirler. bendeki diyetisyende bir ayvayı 3 porsiyon hesap etmiş .. bu birazda göreceli bir kavram ....
benim bilgilerime görede gayat masum bir kan şekeri göstergesi var . 2 tane bile yiyebilirim .yerimseniben için rahat olsun canım ayva yerken .

Son düzenleme:
valla tombili işin o tarafını hiç sorma. kötü bir durum oluyor, insan gardrobunu birden dizemiyor.. hala eksiklerim var ve hala kıyafetlerim bollaşmaya devam ediyor. bu süreçte alsan bi türlü almasan bi türlü :bbo:

günaydınnn kaydirigubbakcemile2
saat 5 e dogru uyandım, eşim işte ya huzursuzum. Allahın izniyle 1 ay kaldı ondan sonra sabah gidip akşam dönücek. ee sizlere şeker üretiyor yetiştiriyor o kadar kolay değil bu işler. hakatten ben duyduğumda inanamamıştım şekerin üretim sürecine. ne kadar zormuş meğer..

kallistecim bu hafta beni listeye dahil eder misin?
arkadaşlar ilacın bitmesine yakın yani 2 hafta önce tam 65,5 çıkıyodum tartıda düşünebiliyo musunuz :bbo: o yüzden izin aldım 2 haftada tekrar 61 lere geldim. çok sıktım çok acıktım ama artık bitirmek istiyorum bu işi.[/COLOR][/B]

ay valla inceliyim de bijom gardoba sıra gelsin. ben razıyım bol bol giymeye ilk başlarda. sırayla olur sonra. hatta ben eski kıyafetlerimi saklıyorum belki bir gün incelirsem diye onları giyerim ilk başta.
çoğu gitmiş azı kalmış bijo inşallah normal düzene bindiğinde eşinin işi daha rahat edersiniz.
2 haftada çok güzel vermişsin kilo valla sen de bu azim olduktan sonra hepsi gider merak etme bu yaz mezun vermede şampiyon olacağız benden söylemesi

günaydinn
mersa bijuox gunaydin
ya sabah kalktigimda düsündüm kallistenin yazdigi seyi bende dusunuyordum ..ne kadar sürede ne kadar verdim bir ileri iki geri, iki ileri bir geri.. böyle devam ediyor... kendime 4. aya kadar süre taniyorum.. 57-55 olmaliyim .. olmassam gruptan cikmak istiyorum hatta kovulmak .. arkamdan terliklerimin kafa atilmasini istiyorum

ay ama bu metabolizma zimbirtisida canimi sikiyor.. ya insan bikac dilim kek yedi diye bukadar oynarmi tarti ya.. ups sırnaşık şey

ama nisanin basina kadar.. mezun olmaliyim olmaliyim olmaliyim olmaliyim olmaliyim

ben de haziranın sonunda mezun olmalıyım olmalıyım olmalıyım. ve mutlaka da olucaz herkes bu kadar kafasına taktıysa.
ben hep duyuyorum mankenlerden ben de iskender yiyorum ben de yaş pasta yiyorum diye ama günlerinin iki saatini sporla geçiriyorlar genelde. bizde sporu en azından yarım saat hayatımıza sokabilirsek neden yiyemeyelim ki kek. yeriz merak etme. ben dün yedim bile valla . ama incecik ipincecik bir dilim ve de akşam yemeğinde sadece salata yemiştim. dengeler herhalde diye düşündüm.

piacım selam.... egerki düşük kl. diyet yapıyorsan . 2 dl kekle kiloları yeniden alman çok normal .... bünyemiz bizi korumaya proglamlanmış canım .. aç dahi olsa onu depoya atarki sürelkli aç oldugundan bizi korumak daha zor durumlarda kulanmak için ..

bu ceza olayına bayıldım mutlaka olmalı diye düşünüyorum sporla desteklenmesi şart herkes ne yediğini yazdığı gibi ne spor yaptığını da yazsın yapamayan da cezasına razı olsun. böyle kilo verdirici cezaya can kurban aslında yapamayan 1 dilim kek yesin demek daha mı iyi olurdu ne?
bu arada kızının olayının tatlıya bağlandığına sevindim. inşallah o kız bu çirkin hareketlerine devam etmez. ona da iyi bir ders olmuş annesine de. herkes nasıl çocuk yetiştirdiğini bilmeli diye düşünüyorum ben

merhaba tombilicigim ... 2. gündür ayva muhabbeti var bende katılayım dedim .kaydirigubbakcemile3a.s. meyvelerden tek sakınacagımız muz dur canım fazla yemememiz gerekende karpuz kavun .... ayva her nekadar 4 porsiyon olursa olsun ... gayat saglıklı ve yenebilecek bir meyvedir.yerimseniben diyetisyenler kl. hesabı üzerine çalışır ...tahmini ayvanın bütüklügündende 4 porsiyon meyve yazmış olabilirler. bendeki diyetisyende bir ayvayı 3 porsiyon hesap etmiş .. bu birazda göreceli bir kavram ....
benim bilgilerime görede gayat masum bir kan şekeri göstergesi var . 2 tane bile yiyebilirim .yerimseniben için rahat olsun canım ayva yerken .

aslında elbette ki gidip koca bir paket cips yemekten daha sağlıklı. sonuçta meyve herşeyden sağlıklı benim diyetisyenim neye göre öyle dedi bilmiyorum. bu kan şekeri olayını da hiç bilmiyorum en kısa zamanda bakıcam ama senin linkini oldukça sağlıklı görünüyor

bu degiisiyor sürekli aebencim bazen cok düsük oluyor bazen dengeli :bbo: sorunda zaten bu diymi canim?
piacım sorun aslında şu insan kısıtlanınca yemesi yoksa bile yiyecegi tutar..
ilk başta bundan kurtulmak önemli inan önünde serbest olunca zaten kısıtlamaya gitmedenyersin .ve diyet piskolojisini üstünden atarsın .olumunekankayizsmile...

porsiyon miktarından çok ne yedigin önemli aslında ...ben mutlaka sabah 3 dl ekmek yiyyorum dahada istesem yerimcokacimcoook . ama onun yerine eger 1 dl beyez ekmek yesem daha zararlı çıkarım .yerimseniben

Back
X