Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydınlar.. az sonra dişçiye gideceğim geçen yine erteledim ağıyor diye sızlandım durdum ama dünden beri duramıyorum dönünce burdayım hoşkalın...

herkese kocaman kocaman günaydın..

kısacık bir fırsat bulup günün koşuşturmacasına başlamadan iki satır çiziktiriyim dedim ama gene kaçmak zorundayım hemen. eskileri okudum kısacık..keyifler yerinde, rejimlere devam gibi..süperrr..herkese bol sabırlar diliyorum lakin ben artık akşam yatınca aklımda devamlı şu yemek de şu kadar güzeldi, bu yemek de şöyleydi die düşünmekten uykularım kaçıyor biraz....

günaydınlar.. az sonra dişçiye gideceğim geçen yine erteledim ağıyor diye sızlandım durdum ama dünden beri duramıyorum dönünce burdayım hoşkalın...

diş ağrısı da fenadır cidden de ya..bir erteleyince gitmeyi sanki öcünü alır gibi de daha da fazla ağrır bu meret... geçmiş olsun, kolay gelsin..

güzel yemişsin mersam ,bravo sana.. ama işte mesele hep böyle yemek,ne olursa olsun. biz duygusal anlamda dağılınca,yememizi de dağıtıyoruz yazık ki... ben de bugün yürüyemedim,dünden beri nezleyim,dün akşam iyiydim ama bugün kaynanam koltuk sildi,ben yattım valla.Allah herkese benimki gibi kaynana nasip etsin.yarın sabah yürüyeyim diyorum kısmetse...
kaynana gününü bekliyoruz.
kardeşim diyor ki,alışverişe de beraber gidelim,program sonunda şarkı da söyle.. ben de iyi tamam dedim. bu arada çekim benim evimde yapılacak,mutevazı evimi de görmüş olursunuz kaydirigubbakcemile3
hah şöyle süper haber buuu olumunekankayizsmile 1-2 hafta diyetine çok dikkat et ne yap et 1-2 kilo ver çikolatım bu bile kardır yerimseniben

kızlar kardeşimin menüsünü yazıyorum ;

çorba:

süzme mercimek çorbası

ara sıcak :

3 renkli börek(ıspanaklı,havuçlu,patatesli sanırım)
zeytinyağlı yaprak dolma
patatesli kaşarlı toplar (dışı kimi havuç a bulanmış,kimi dereotuna...)
bir de adını bilmiyorum ama havuçlu yoğurtlu bir meze yapacak sanırım

ana yemek :
balkan köftesi
kestaneli pilav

salata : gavurdağı salatası

tatlı:

cevizli kadayıf dolması
oyy valla 3 saate yapabilecek mi bunları akannehir maşallah pek bi beceri ister hepsini yetiştirmek. hadi bakalım inşallah herşey çok güzel olacak.. opuyorumnanaktan

az önce 100gr kestane yedimeyvahedigeldismile

arkadaslar arada seker ihtiyacimi bastirmak icn kücük meyveli sekerler olurya.. ondan atiyorum agzima..cok degil ama aklima gelirse cok nadir bir yada iki tane.. kötümüdür bu??
kestane ben de yiyorum 3-4 tane bazen ama o küçük şekerleri yeme bence piacım..

günaydınlar,
kahvaltımı yaptım çayımı aldım.. bugünlerde canım çok yemek istiyor. gözümün önünden neler geçiyor bilemezsiniz :sinifsinif:

perşembe günleri genelde sunta yiyorum ama onu öğlen yemeğinin yerine aldım. yarın ekside çıkıcam biraz ama inşallah çok olmaz eyvahedigeldismile

Günayyyydın kızlaaaar.........
Sabahlarıbende erken kalkmak zorundayım.Kızları sırayla yolladıktan sonra bilgisayarın başına geçip yazdıklarınızı okudum.Ancak bitirebildim.Ne güzel arkadaşlar bulmuşum.Hepiniz birbirinizden hoş sohbetsiniz.Ufak ufak tanımaya başlıyorum sizi.
Dün yediklerimi yazayım ondan sonra sizlerden alıntı yapıp devam edeyim.
Dün sabahsize yazmaya bir kaptırdım kendimi kahvaltı yapmayı bile istemedi canım.Ama öğün atlamam gerek diyerek.1dlm ekmek, biraz beyaz peynir,1 brd sütlü kahve içtim.
Öğlen yemek yemeyi unutum.Çarşambaları kızlar erken geliyor.Onlar gelmeden akşam üstü mevlüt için hazılandım,akşam yemeğini hazılarken kızlar geldi.Peşlerin dönerken zamanınnasıl geçtiğini fark edemedim.Mevlüde ,daha doğrusu bir arkadaşımın babası vefaat etti.Onun duası vardı.Oraya gittim.Akşam 20 .30 da dönebildim.Orada da biraz pilav+et yedim.Tatlı yedin mi dediler.Yedim diyerek baklavalardan kaçtım.Ama 1 kaşık un helvasıyla bir kase aşureden kaçamadım.Çünkü tabağı elime verip karşıma geçip yememi beklediler.ınanın ben masumum yemeyecektim valla.
Eve geldikten sonra düşünüyoruuuum.Çocukları yedirdim.Aferin bana hiçbir şeyyememişim.Gerçi bir ara şeytan dürtükledi kurabiye yeeee ,ye de neolursa olsun birşeyler ye diye.ıııııııh yok yemedim.iki brd. çay içtim.
Cuma ,Cumartesi sigorta seminerim var.Sabahtan akşama kadar seminerde olacağım.Ders çalışmam gerek.Dün akşam derse başladım 1 saat içinde içimgeçmiş horlamaya başlamışım.Cumartesi akşam seminerin bitiminden sonra hemen imtihana girecekmışiz.Sigorta acenteliğimizin dvemı için şartmış.ımtihanı veremezsem 3 ay sonra ankarada imtihana girmem gerekiyormuş.Onçüüüüün bu imtihanı vermem lazım.Kocam beni ankaraya gödermez,3 kızla kafayı yer.Offffyıllar sonrada seminere git,imtihana gir çok zor geliyor.Neyse olumlu baklım,pozitif olalalım,koşturma ve stres derken belki kilo veririm.

kızlar kardeşimin menüsünü yazıyorum ;

çorba:

süzme mercimek çorbası

ara sıcak :

3 renkli börek(ıspanaklı,havuçlu,patatesli sanırım)
zeytinyağlı yaprak dolma
patatesli kaşarlı toplar (dışı kimi havuç a bulanmış,kimi dereotuna...)
bir de adını bilmiyorum ama havuçlu yoğurtlu bir meze yapacak sanırım

ana yemek :
balkan köftesi
kestaneli pilav

salata : gavurdağı salatası

tatlı:

cevizli kadayıf dolması

Kardeşine bol şans.Vallaha liste harika Kolay gelsin hepside el tutan şeyler.alkisalkisalkisEpeyidir seyretmiyordum.Ama kardeşini kaçırmam,muhakkak izlerim.Güzel yemek yapıyorlarda insanları çok aşağılıyorlar.Saçma sapan konuşmalar tartışmalar rahatsız ediyor beni ,onun için epeyidir izlemiyorum.
Memleket neresi sizin ,menü bayağı karışık geldi.Balkan köftesi avrupadan,salata güneydoğu anadolu,tatlı erzurum.Pardooon ya tv'dekilere laf ettim.alsanaalsanasmileBenimde farkım kalmadı.Patavatsızlık ettim.:oklava:Sustuuum!......
Bende yemeğe gelebilir miiiiyiiim?İnanki yutkunmaya başladım.En iyisi birşeyler atıştırayım yoksa yutkunmaktan boğazım acıyacak.

günaydinlarrrrrrrr...
kaynana günün cokta güzel gecmis mersacigim. yemis icmis eglenmissiniz. okadarcik sürtüsmeler olur. tadi tuzu olmaz yoksa..yani olmasi gerektigi gibi bir aksam olmus.. benim kayinvalidem pek becerikli olmadigi icin benim yaptiklarimi cok sever.. benim begenmedigim birsey yapmis olsam bile. getir yavrum askolsun elinin tadi var emegin var. senin yaptigin sey kötü olurmu der.. ay inanin burnum sizliyor aklima gelince.
kallisim gecmis olsun cok kötüdür dis agrisi allah yardimcin olsun güzelim.
pia 100gr kestaneden ne cikar güzelim .. ben findik yedim üzüldüm onun kalorisi cok. ama benim esim taze findik badem alip evde kavuruyor kokusu beni mahvediyor dayanamiyorum bir avucla kaldigim icin seviniyorum..
oburcugum sana basarilar diliyorum imtihaninda. allah yardimcin olsun.. insallah basarir ankaraya gitmek zorunda kalmazsin.. asil sen o imtihan korkusunu bana sor.. son imtihanimin üzerinden 40 yil gecti. simdi her hafta imtihan ediliyoruz. yarin yine var. isyerimin gönderdigi bir kurstayimda ben..opuyorumnanaktan

günaydinlarrrrrrrr...
kaynana günün cokta güzel gecmis mersacigim. yemis icmis eglenmissiniz. okadarcik sürtüsmeler olur. tadi tuzu olmaz yoksa..yani olmasi gerektigi gibi bir aksam olmus.. benim kayinvalidem pek becerikli olmadigi icin benim yaptiklarimi cok sever.. benim begenmedigim birsey yapmis olsam bile. getir yavrum askolsun elinin tadi var emegin var. senin yaptigin sey kötü olurmu der.. ay inanin burnum sizliyor aklima gelince.
pia 100gr kestaneden ne cikar güzelim .. ben findik yedim üzüldüm onun kalorisi cok. ama benim esim taze findik badem alip evde kavuruyor kokusu beni mahvediyor dayanamiyorum bir avucla kaldigim icin seviniyorum..
oburcugum sana basarilar diliyorum imtihaninda. allah yardimcin olsun.. insallah basarir ankaraya gitmek zorunda kalmazsin.. asil sen o imtihan korkusunu bana sor.. son imtihanimin üzerinden 40 yil gecti. simdi her hafta imtihan ediliyoruz. yarin yine var. isyerimin gönderdigi bir kurstayimda ben..opuyorumnanaktan

Allah yardımcın olsun.Daha ismi bile insanı tedirgin ediyor.Başarılar dilerim sana....

mersacım yemeklerin eminim süperdir getirseydin buraya biz yerdik valla kıymet bilmeyen çok :umursamaz: benim kaynanam asla başkasının yaptığı bişeyi yemez. o yüzden ne ona bişey götürürüm ne de eve yemeğe çağırırım. ilk başta kızıyodum ama sonradan işime geldi daha iyi boşver dedim kaydirigubbakcemile3

oburcum baktım da sen benim başladığım kilodan 1 kilo fazlasın hedeflerimiz de aynı gibi. ben çok hızlı verdim aslında bu kiloyu bakma şimdi son 2-3 kiloda takıldım. sana tavsiyem yürüyebiliyosan haftada 3-4 kere yürümen ve akşam yemeğini hafif geçirmendir.

kallisim diş dr u randevun iyi geçer inşallah ben hiç korkmam seni de bilmiyorum ama ağrıdan kurtulmak herşeye değer..

Üzüldüm kalliste, umarım büyük bir sorun yoktur.diş ağrısı ve ağız içi acısını bilirim.Allahkimseye vermesin.Acil şifalar diliyorum.Gecikmeden hemen diş doktoruna gittiğin için seni tebrik ederim.Genelde hep geçer diyip ,dişçiye gitmeyi erteleriz.Ama hata yaparız.Aklınuızda olsun eğer ağız içinde iltihap varsa lütfen hemen dişçiye gidin.ÇÜNKÜ ağız içindeki iltihap çok kısa süre içinde beyine sıçrıyor.Evlerden uzak dönüşü olmayan rahatsızlıklara neden olabiliyor.Nerden biliyorum annem ve babam dişçi! İdiler şimdi kendilerini emekli ettiler,yaştan dolayı.
Birde ada çayı ağız içi yaralarına(aftlara) boğaz iltihaplarına iyi geliyor.1 brd.kaynar suya 1 tatlı kaşığı yada 1 tutam adaçayı koyup 3-4 dakka demleyin.Azıcık limon sıkıp için mis gibi afiyet olsun.

günaydınlar kızlar
sonunda yorum yazmayı bitirdim ve günaydın diyebildim.
yaa ben kocamı çok seviyorum sabah işe gelirken dar bir body giydim (üstünde uzun hırka var tabi ki olmazsa olmaz ) ya sen ne kadar kilo verdin öyle diyor hadi canım sen de dedim 3 kilo bile olmadı daha. olsun git kasaptan 3 kilo et al bakalım eline ne kadar verdiğini anlarsın o zaman. sırf totondan versen totosuz kaldıydın şimdiye diyor. yani herhalde öyle olmuyor ama gene de sabah sabah moral verdi bana. desteğini hissetmek iyi oluyor öncelerini düşünürsek. önceden sana kocaman bir kaç ppaket cips aldık mı yüzün gülerdi öpücüğü hakederdik. şimdi kocaman bir brokoliyle gelsek sevinçten çıldırıyorsun diyor onunda kafası karıştı aklinialirimsmile

Darısı başımıza hayatım.Böyle güzel destek,motivasyan ne diyeyim kıskandııım.Allah bozmasın:Saruboceq: daha iyi etsin.

Cedric canım benim, inşallah herşey gönlünce olur.Bizde seninle birlikteyiz.Umarım en kısa zamanda anne olursun.Günümüzde herşeye bir çare buluyorlar.Allahtan ümit kesilmez.Dr. olabilir dedikten sonra illaki bir yolu vardır.
Sağlıklı,eli ayağı düzgün,aklı başında, hayırlı evlat olsun!Neler duyuyoruz,görüyoruz.Dediğim gibi hayırlısı olsun.Mümkün olduğu kadar kendini rahat bırak kafana takma(demesi kolay biliyorum)Ama inan kafaya taktıkça stres yaparsın, ters gider.Kısa zamanda iyi haberlerini bekliyoruz.

Günaydın reyhanxx54 "ter-ü-taze" sayende birşey daha öğrendim.Daha önce hiç duymamıştım.Bayıldım vallaha ne güzel bir laf bu böyle.ıçimiz genç ne yapalım.Birazda kendimize daha fazla bakabilsek(kendim için dedim seni bilemem)görünüşümüzde kurtaracak.Daaaa işte o zaman eşlerimiz ne yapar bilmiyorum.Benimki zaten kilo vermeye başlayıp şekle girmeye başiladığımda, önce hoşuna gidiyor.Sonra başlıyor"şimdi sen minileride giyersin.Bikini giyeceğim diye tutturusun.Tombul tombul böyle iyisin boşver."demeye.
Bende sağlık için kilo veriyorum.Belimde sorunum var.desemde doğrusu dolabımdaki kıyafetlerimi giymeeeek istiyoruuuum.Geçen senelerde kilo verince büyük gelen herşeyi verdim.Şimdi dar geliyorlar.Büyük beden almak istemiyoruuuum.Onun için ne yapacağız, kilo vereceğiz.
Herşeyin başında ben kendime küstüm.Gıdım vardı şimdi 2 kat,göbeğim hep oldu gençliğimden beri beni terk etmedi.Bu kadar sadakat olur mu?Hani cesaretim olsa estetik yaptıracağım da yemiyor.

günaydinlarrrrrrrr...
Ablacım kestanenin kan şekeri seviyesi çok yüksek patates gibi...delikafadulden fındık fıstıgınsa cok düşük . kl. bakma sen ..... ben hergün yiyorum 1 avuc ceviz fındık ...yerimseniben

Kalişim çizelge degiştirecegim çok şükür gene bir ilk benim için 62 leri gördüm ...zemuszemus eger gene yapıştıramAssam başına bela olucam ya .:utangac: artık utanıyorum ben ki o kadar kişiye çizelge yapmış hatun artık kendi çizelgemi yapamıyorum .lülülülülülük.k da bu çizelge yasagı kalkamazmı yav ... ben başka siteden yapmaya alışmışım .bilmiyorumkismile:utangac:

GÜNAydınlar bu arada 5. takımın fıstık hatunları .....a.s.

Çenem elime vurdu.Yazdıkça yazıyorum.Alış-verişe gitmem lazım.Uzun zamandır buralarda dertşemeyi özlemişim.Hepsini bir günde bitirmeuyeyim.
Şimdilik sütlü kahvemle peynir ve 1 dlm ekmeğimi yedim.Her zamanki gibi muhtemelen öğle yemeği yemeyi unuturum.Çünkü hep unutuyoyrum.Akşama ne yerim bilemiyorum.Alış-verişte belli olur.
Daha sonra fırsatımolursa yamaya devam ederim.Herkese iyi ve güzel günler diliyorum.Görüşmek üzerreee......

benim esimde cok istiyor kilo vermemi oburcugum. görünüs degil saglik acisindan. icim nekadar genc olsada vücut genc degil. ve bu ara yani 10 haftadir isimde oturuyorum 8 saat.. buda cok sagliksiz hem sirt bel agrilari acisindan hemde kilo verme acisindan. ama bitiyor bir hafta sonra dönüyorum isime. böylesi her nekadar güzelsede böyle kilo veremiyecegim 8 saat oturuyorum kalcalarimyayildikca yayildi sandalyeye. hele cocuklarim nekadar mutlu oluyorlar ben bir kilo versem.benimle birlikte yürüyüslere cikiyorlar ellerinden gelen cabayi sarfediyorlar..e nekadar kabul etmesekte yas ilerledi metabolizma yavasladi.. zor gidiyor yani. amaaaaaaaaaaaaaaa gidecek yaz tatilinde fistik gibi olacagim allahin izniyle.kaydirigubbakcemile2

amanin bak ben olsam düsünmeden yerdim kestaneyi. sagol aebenim ya..haaaaaaa
kallis dis doktorunda istersen ben yardimci olayim yapistirma konusunda.. elimden her is gelirde. alintilarim dillere destandir.. bir resim eklesem kimseler silemez mesaji kökünden kazimak gerekir..laelaelaelaelae

ben geldimmmmm... dişimi çekitrdim sonunda reyhan abla pardon reyhancığımmmm :roflol::roflol:sanada örnek olsun sende tedaviye gidecektin ya ne zamandır.. bende çıktıktan sonra bu kadar çektiğime değmedi neden önce gelmedim diye kızdım kendime.. bir tanede 15 gün sonra kanal tedavisi olacak onada randevu aldım hadi bakalım..

önce sigarayı bıraktım kaç yıl oldu geçen yıl tırnak yemeyi bıraktım hala tırnaklarım bakımlı ve uzun hiç kemirmedim :)) ilk kez bu kadar uzun sürdü..
sonra tahliller tedaviler şimdi diş problemim.. kaportanın düzelmesi için artık tek sorunum kilolarım kaldı alsanaalsanasmile onlarada savaş atım oda gidecekaklinialirimsmile

Kalişim çizelge degiştirecegim çok şükür gene bir ilk benim için 62 leri gördüm ...zemuszemus eger gene yapıştıramAssam başına bela olucam ya .:utangac: artık utanıyorum ben ki o kadar kişiye çizelge yapmış hatun artık kendi çizelgemi yapamıyorum .lülülülülülük.k da bu çizelge yasagı kalkamazmı yav ... ben başka siteden yapmaya alışmışım .bilmiyorumkismile:utangac:

GÜNAydınlar bu arada 5. takımın fıstık hatunları .....a.s.

aebenim hoşgeldin canım profilime veya buraya atıver mesaj halinde ben halledeyim canım böyle şeyleri sorun yapmam biliyorsun..Şeniz

Back
X