Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

sahi ya perisaati hosgeldin canim.. bak alisimiz hep burada seni bekliyoruz dersin biter bitmez gel.
arkadaslar istermisiniz biz bu cocuklardan utanip incecik citirlar olalim .. valla olalimda sebep ne olursa olsun ben raziyim ..:dance:

birşeyden utanmaya gerek yok reyhan ablam,bence tam gaz ilerliyoruz zaten.
ama gruba taze kan geleceği kesin :))

ayy inşallah oceanım,
bu hafta vermek önemli değil,yaza inşallah ince giyisilerimin içinde mutlu olacak kadar vermek istiyorum. aaaaaahh ah!

ama insanı o kadar motive ediyor ki haftalık kilo vermek,anlatamam..
ben bu tadı hiç almamıştım..yeni keşfettim.
yarını iple çekiyorum vereceğimi umarak..
cumaya az kaldı bunu yememeliyim, dikkat etmeliyim, hareket etmeliyim vs.. diye acayip motive oluyorum..
mesela şu an acıktım ama yememliyim diyorum, dayanamazsam meyce yicem.
inşallah böyle devam ederim de balık etli bi gelin olurum en azından..boshayallersmile

oceanım kilo vermeni en çok ben istiyorum,iddiaya girebilirim.o yüzden seni ayrıca takip ediyorum .eğer istersen de verebileceğine kesinlikle inanıyorum.balık etli bir gelin değil,olabildiğince ince bir gelin olmanı istiyorum. o gün birdaha gelmeyecek

oceanım kilo vermeni en çok ben istiyorum,iddiaya girebilirim.o yüzden seni ayrıca takip ediyorum .eğer istersen de verebileceğine kesinlikle inanıyorum.balık etli bir gelin değil,olabildiğince ince bir gelin olmanı istiyorum. o gün birdaha gelmeyecek

canım benim ondan eminim, beni en iyi sen anlıyorsun, o yüzden çok istiyorsun.
benim son hedefim 65, daha zayıf olmak istemiyorum,boyum da 1.67..
hatta 63-64 kg luk bi halim var orta 2 ya da 3 teydim sanırım..
orda gayet iyi görünüyorum.

Son düzenleme:
iyi akşamalr kızlar rapor vermeye geldim
ne yedim ne içtim

sabah: 2 dilim ekmek peynir ve yaseminli yeşil çay
sizin dediginizi yaptım öglene kadar hiç bişey yemedim bir bardak süt ve 2 portakal oldu ara ögünüm

öglen: koca kase çorba yogurt 2 dilim kepek ekmegi
fakat ögle yemeginden sonra 2 saat kendime gelemedim

sonra eşim çips getirmiş birde hediye bi paket gelmiş içinde çezerye kaysı çeşit çeşit koymuşlar bi akç ondan aldım

ve son cipsi yedim bi daha yemicemm ıvır zıvıra çekirdege çipse SON

ha bi parça et yedim

akşama dogru arkadaş kandı simidi getirmiş 2 tane yedim büyük deyildi iki parmagımla yapacagım halkadan az büyük

akşam yemegindede salata ve zeytinyaglı fasulye patates karışımı bişe yedim
sonlara dogru iki parça ekmek yedimm

yaseminli yeşil çay içtim

arkadaşlar bu yazı Dr. Aidin Salih e ait...çok farklı şeyler söylüyor,okumanızı istediğim için kopyalıyorum....

Fazla yemek:

Çok yemek yenildiği zaman midenin daha çok enzime ihtiyacı olur. Enzimleri yapmak vücut için çok güçtür ve kıymetli maddeler gerektirir. Normal bir insan için 250 gr yemek yeterlidir. Bunu hazım ettirmek için kalp hiç zorlanmadan rahat çalışır. 2 kat yemek yenirse, kalbin yemeği hazım ettirmesi ve fazlalıkları çıkarttırması için 4 kat daha fazla çalışması gerekir. Bu da kalp için çok ağırdır. Mesela bir araba düzgün bir yolda hiç zorlanmadan harcadığı benzinin 2 katını taşlı, bozuk, dik yolda harcar. Mesafe aynı ama harcadığı benzin farklıdır. Böyle zorlanarak devamlı çalıştığında motor harap olduğu gibi insanın kalbi de devamlı ve çok çalışmaktan harap olur ve çabuk eskir. Genç insanlarda organlar kuvvetli olduğu için yenilen yemekleri hazım edebilir ve fazlalıklarını çıkarabilir. Fakat organların üzerine fazla yük bindiği için çok çalışmaktan çabuk eskir, kuvvetini kaybeder, zamanla fazlalıklarını çıkaramaz olur, depo yapar, vücudu yağ ve kireç toplamaya başlar. Bazı insanlar çok yemelerine rağmen hep zayıf kalır ve bu durumlarının iyi olabileceğini düşünür. Hâlbuki hal öyle değildir. Çok yiyip zayıf kalanlar çok yiyip şişmanlayanlardan daha kötü durumdadırlar. Çünkü şişmanlar karışık ve yanlış yedikleri yemekten oluşan zehirlerin bir kısmını, vücudun topladığı yağlarda depolayarak, bu zehirlerin organları tahrif etmesini kısmen önleyebilmektedirler. Ancak çok yiyerek zayıf kalanlarda zehirli maddeler sürekli vücut içinde dolaşır. Böylece damarlarda, eklemlerde, organlarda ve kaslarda depolama yapar. Bu insanlar genelde sinirlidirler, sık hastalanırlar ve uyku bozukluğu yaşarlar.

Karışık yemek:

Birbirine uygun olmayıp, hazım için ayrı enzim isteyen yemekler karışık yenirse hazım olunmaz çürür veya mayalanır. Örnek olarak karbonhidratlar ve proteinler birbirine zıt düşer. Çünkü bunların parçalanabilmesi için her ikisinin ihtiyaç duyduğu enzimler birbirine zıttır. Bu zıtlık her iki enzimin birbirini yok etmesini sağlayarak, hazmın gerçekleşmesini engeller ve böylece hazım yapılmayınca çürüme başlar. Hazım olunamayan yemek, bağırsakta toplanır ve zamanla bağırsağı genişleterek cepler oluşturur. Bu ceplerin içinde dışkısal taşlar toplanır ve yıllarca orada saklanır. Böylece bağırsağın duvarları kanalizasyon boruları misali zehirli artıklarla kaplanır. Buna bağlı olarak bağırsak ağırlaşır, hareketi yavaşlar ve sonuçta kabızlık meydana gelir. Bu durumda vücudun intoksikasyonu katastrofik şekilde büyür. (vücutta toksin birikmesi katlanarak artar) Vücut çok halsiz kalarak yorulur, gaz ve uyku meydana gelir. Çürümüş yemekler bağırsağı zehirleyerek kana karışır. Kandan bütün organlara ve hücrelere yayılarak onları zehirler ve hastalıklara yol açar. Çürümüş ve mayalanmış yemeklerden oluşan tuzlar vücutta kireçlenme yapar. Çok sık yemek: Yemeğin hazmını beklemeden bir şeyler yemektir. En hafif yemek 4 saatte hazım olunabilir, yemeğin ağırlığına göre hazım süresi 6–10 saate kadar uzayabilir. Bu zamandan önce bir şey yemeye başlayınca mide hazmını tamamen değiştirir ve midedeki diğer yemekler, karışık yemek gibi, hazım olmadan çürümeye başlar ve hemen gaz ve şişkinlik oluşur.

Ters yemek:

Proteinli yiyecekler (et, yumurta, peynir vs.) midede uzun zamanda hazım olunur. Karbonhidratlar, tatlılar, beyaz undan yapılmış yemekler, patates, meyve vs. midede çok durmadan bağırsağa geçerek orada hazmedilir. Su direk bağırsağa geçer. O yüzden önce su içmeli sonra meyve veya tatlı yenilmeli. Sonra sebze ve proteinli yiyecekler yenilmeli. Önce yemek yenilip, sonra meyve veya tatlı yenilirse, meyve hazım olmak için bağırsağa geçemez mayalanır, bütün yemek bozulur, çok gaz olur. Yemekten sonra su veya çay içilirse, yemekten ayrılmadığı için mideyi genişletir ve hazmı zorlaştırır. Midede mayalanmış veya çürümüş yemek helal olmaz.

Bekletilmiş eski, ısıtılmış ve hazır yiyecekler:

Taze sebze ve meyveler güneşten aldıkları enerji ile dopdoludur. Vücuda çok enerji verirler ve hazmı kolaydır. Pişirilince güneşten aldıkları enerjiyi tamamen kaybederler. Bu yemekler eskiyince (2–3 saat geçince) hiç bir enerjisi kalmaz toprak gibi olur. Eskimiş ve doğal olmayan hazır yiyeceklerin hazmı çok zor veya imkânsızdır. Yemekler piştikten sonra soğuk olarak yenilebilir (et, yumurta, sebze yemekleri, tatlılar ). Fakat fayda beklememelidir. Beklemiş zeytinyağlı yemeği tekrar ısıtmak mümkün değildir. Mikro dalgalı fırında ısıtmak ise daha tehlikelidir. Fırın çalıştığı sürece mikro dalgalar, dışarıya sızarlar ve insan vücuduna zarar verirler.

Zararlı düşünceler ve hareketler:

Zararlı düşünceler vücutta fazla miktarda hormonlar çıkarır. Bu hormonlar kana karışarak zararlı zehirler çıkmasına sebep olur. Bu zehirler beyindeki su havuzlarını bulandırarak çok sinir yapar ve psikolojik ve diğer hastalıklara sebep olabilir. Sinirli olan insanlarda, karaciğer sertleşmesi, çeşitli kalp hastalıkları ve dalak hastalıkları meydana çıkmaya başlar.

çikolata uçmuşş bu adamm be yaa

insana bildiklerini unutturan cinsinden yazmış
yanlız ben çok sık kulanıyorum microalgayı tüh takıldım oraya
bir kere daha duymştum zararlı diye aama çok pratik ya

selam aradaşlar. çikolatam annem sizleri görüyorum aşağıda. nasılsınız son sayfayı okudum gayet iyi gidiyorsunuz gii geldi.

beni sorarsanız bıraktığınız yerdeyim okul ile ev arasında kaybettim kendimi. tek tesellim ve kendim için yaptığım şey çok çok kitap okuyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. bunun dışında gerçekten pestilim çıkıyor.
ev işleri okulun stresi bide kurs dolayısla geç gelmem eve yorucu ama allah sağlık versin demi.

kallisim sultanım sen nasılsın nasıl gidyor.

adimlarimi tamamladim allahim cok zorlandim bugün. zaten üsütmüsüm birzt bogazim yaniyor az atesim var ille inat degilmi tmamladim adimlarimi herseye ragmen.
sabah standart kahvalti ara bir muz minicik
ögleyin bir tabak yogurt az ekmek haslanmis brokoli salata yaptim az limon ve tuz ile
ara bir portakal- aksam az kuru fasulye keske ekmek yemeseydim yaninda ama bir kücük dilim yedim simdide cin cayimi iciyorum . sonrada yatacagim öldüm yorgunluktan..
cikolatam canim bu bilgilere bakarsak ne yapsak yanlis oluyor. az yedin hata cok yedin hata protein yedin hata karbonhidrat hata yemekten önce su hata sonra su hata bilemedim dogrulr nedir. insan devamli buna dikkat edemez insan durmadan cig sebze yiyemez cani meyve istiyorsa yemegi ne zaman yedim simdi uygunmu diye düsünerek yasiyamaz. ne yesek icimizde cürüyor haram oluyor. bu nasil sey?
valla canimiz allaha emanet.. dogal yetismis diye satilan sebze ve meyveler ne kadar emin?
köylüpazarina gidiyoruz alisveris yapmaya. dogal yetismistir bilmemne diye ama o ürünleri nerden aldiklarini biliyormuyuz?
ama ilginc bir sekilde anlatmis yazaria.s.

adimlarimi tamamladim allahim cok zorlandim bugün. zaten üsütmüsüm birzt bogazim yaniyor az atesim var ille inat degilmi tmamladim adimlarimi herseye ragmen.
sabah standart kahvalti ara bir muz minicik
ögleyin bir tabak yogurt az ekmek haslanmis brokoli salata yaptim az limon ve tuz ile
ara bir portakal- aksam az kuru fasulye keske ekmek yemeseydim yaninda ama bir kücük dilim yedim simdide cin cayimi iciyorum . sonrada yatacagim öldüm yorgunluktan..
cikolatam canim bu bilgilere bakarsak ne yapsak yanlis oluyor. az yedin hata cok yedin hata protein yedin hata karbonhidrat hata yemekten önce su hata sonra su hata bilemedim dogrulr nedir. insan devamli buna dikkat edemez insan durmadan cig sebze yiyemez cani meyve istiyorsa yemegi ne zaman yedim simdi uygunmu diye düsünerek yasiyamaz. ne yesek icimizde cürüyor haram oluyor. bu nasil sey?
valla canimiz allaha emanet.. dogal yetismis diye satilan sebze ve meyveler ne kadar emin?
köylüpazarina gidiyoruz alisveris yapmaya. dogal yetismistir bilmemne diye ama o ürünleri nerden aldiklarini biliyormuyuz?
ama ilginc bir sekilde anlatmis yazaria.s.

haklısın ablacığım ama bu doktorun hastaları kronik hastalıklardan kurtuluyormuş. 1 gün ile başlayıp 3 gün ve hatta 10 günlük açlık seansları ile ,sonrasında belirli yiyecekleri yemesini sağlayarak,çok önemli kronik hastalıklardan temizlenmesini sağlıyormuş,ben zaten bunları yapmayı düşünemem,zor şeyler...sadece ilgimi çekti ablacığım.

mustangım hoşgeldin,iyi olmana çok sevindim canım.

ben geldim ama kimseler yok hepiniz bitteri seyrediyorsunuz dimi.
arkadaşlar hepinizin kandili mubarek olsun.allah dualarımızı kabul etsin.

Günayyydııın kızlaaar......
Dün yazdıklarınızı okuyup cavaplarımıda yazdım.Gördüğüm kadarıyla herkes gayet iyi gidiyor.Ben hariç.Doğru düzgün hareket yok.Geceleri fıstıklar.Akşamüstleri kızlarla 3-5 biskuvi kaçamaklarıııı.Hele dünü hiç yazmayacağım.Dedim ama bir yazayım bana iyice kızında bir daha tekrar yapmayayım.
Sabah elmasirkesi+tarçınlı zencefilli çay yapıp içtim.Bayağı tıkadı 11 kadar hiçbirşey yiyemedim.11 de eşimle kahvaltı yaptım.2 dlm kızarrmış kepekli +2dlm kızarmış beyz ekmek beyazpeynir +maydonoz ve 1 tattlı kaşığı kadar portakal reçeli.
Ara,öğlen,ara yok.Unuttum.saat 12.45 da pazara çıktım.Yürüyerek gittim.Marketede uğradım alış-veriş yaptım.saat14.05 de evdeydim.Kızlar gelene kadar oyalandım.Sonra kızlarla 30 daha pazara çıktım.
Akşama Eşimin doğum günü olduğu için pasta yaptım.Hiç yağsız pandispanyadan ama arasında yağlı muhallebisi+muzu+kakaosu ve birazda çikolatası var.
İşte kızılacak akşam yemeği listeeem.2 tabak kızarmış balık+3 dlm ekmek+1/2 rakı+peynir+yağsııız bol yeşil salata.akannehireyvahedigeldismileakannehirBunca şeyi ye sonrada yağsız salata deee!....
Yemekten sonra 22de yaptığım pastadan 1 dilim yedim.Gecede 24 de oturduğum yerde baygın düşmüşüm.
Gün boyu 2-3 bardak çay 1-2 brd su!....
Yorumlarınızı ve sopalarınızı bekliyorum.Yok yok bu hafta bende ümit yok.Verdiklerimi geri lamayayım daha vermesemde olur.

oburum eşim sen naptın yaaaa kızartmalar rakılar pastalar dilim dilim ekmekler.aşkolsun sana sen benden daha iradeli görünüyodun noldu sana .hemen toparlanıyorsun yediklerin için vicdan azabı çekmeyi bırak.onlar dünde kaldı bu gün ve daha sonrasını düşün.en büyük hatayı orda yapıyoruz bir kaçamak yapınca bütün motivasyon gidiyor.oldun insanız hata yaparız sakın kendini bırakma sabah yeni bir güne başlıyosun .ve bu işi bitiriyoruz tamammı canım benim.

kızlar bende bu gün neler yaptım yazayım.
sizlerde yorum yapın hepinizzz yanlışlarda kızın bana.
kahvaltı:1 bardak sütle nesfit.
ara :yarım dilim kepek ekmek ve çok az peynir.
öğlen:2 kaşık tavuk mantar sote,1 kase sebze çorbası yağsız.3-4 kaşık yoğurtlu kereviz salatası.
ara:1 slim çay,1 neskafe
akşam:1 kase çorba yarım dilim ekmek 2 kaşık tavuklu mantar sote.2 kaşık yoğurtlu kereviz.bide yaprak galeta küçük bir parça krem peynire batırdım .
ara:3-4 tane ceviz 7-8 tane kuru üzüm.
spor:ne yazıkki bu gün hep yağmurluydu o yüzden yapamadım.aslında bunlar bahane isteseydim evdede yapabilirdim.
1 litre su.ve bol açık çay.

kızlar benim kız nihayet bu gün girebildi ama herzamanki sıkılganlığı burdada devam etti.sanırım biraz alışınca daha çok girer.yediklerini yazacaktı baktım şimdi yazmamış.yarın büyük gün bakalım ne olacak .yinede bazen ufak tefek kaçamaklarıma rağmen kendimle ve sizlerle gurur duyuyorum .tam bir takım ruhuyla devam ediyoruz.

günaydınnnn
nerdesiniz ya akşam dükkanı ben kapatmışım sabahta ben açtım .uyanın artık 5.takım hatunları hadi yine iyisiniz erken kalkıp çayıda yaptım sizi bekliyorum.

canım sen bu hafta yapmıştın değil mi 5 gün diyetini?
çok merak ediyorum kilo verecek misin diye..
ama bana çok sağlıksız geldi,yağdan değil,kastan kaybetmeyesin sakın?
bence bi daha yapma emi canım?:1hug:
yok canım sürekli yapılacak bir diyet değil bu en son 6 ay önce yapmıştım.. kilo vericem tabi, yarın bitiyor yazıcam sonucu yerimseniben

harikasin esimŞeniz
dün cok guzeldi yogurzla arada baharatladim fln harikaydi.. bugünde öyle.. sabah bir bardak süte 1 cay kasigi kahve koydum öyle ictim oglende tarcinli.. amaa sonra ne oldu biliyomusun ohaoldumsmile arkadasima gitmistim umreye gidiyorlarmis .. bilirmisiniz bilmiyorum "keskek" diye bi yemek var israr ettiler 1 kepce yedim.. sadece o... baska hic bisi yemedim.. ben aslinda hic zorlanmiyorum ilk gun biraz zorlanirim sonra hemen alisirim.. zorlandigimdan kacamagim olmuyo.. disarda oldugum icin sorulardan rahatsiz oluyorum caktirmamak icin bir iki yiyorum
ins yarin sonuc cok iyi olucak.. her nekadar kacamaklarim olduysada görüntüde fark var ins tartidada olucak.. sen hele hic kacamak yapmadin ... epey vericegini tahmin ediyorum.. bende 5 haneli olsunda ister 900 olsun yeterki o 5 i görim .. inat ettim artik yaa
bu kaçamaklar yüzünden bu diyet sana tam ne kadar verdiriyor bilemiceksin cık cık cık.. ama olmuş bir kere dicem ama bir kere de değil :umursamaz:
dışarda ben çok tokum teşekkürler diyorum mecburen, hele burayı bir görseniz akannehir gittiğiniz her yerde yemek yemek zorundasınız, bol şekerli kahve mutlaka sormadan yapılır zaten. reddede ede insanlar alıştı bana artık ısrar etmiyolar..
bakalım senin sonucun bugün belli olacak hadi gel de yazz :lepi:

iştahımda inanılmaz bir düzelme var.resmen tokum.mesela dün akşam çorba ile kapattım ,inanılmaz birşey benim için...
sen de süper gidiyorsun,eminim bu yaz çok farklı olacak bu grup için. opuyorumnanaktan
vuhhuuuu ne güzeel bir haberr kaydirigubbakcemile2 kilit akşam yemeğinde.. ah çorba ve salata ile götürsen ne iyi olacakkk kaydirigubbakcemile5

ama insanı o kadar motive ediyor ki haftalık kilo vermek,anlatamam..
ben bu tadı hiç almamıştım..yeni keşfettim.
yarını iple çekiyorum vereceğimi umarak..
cumaya az kaldı bunu yememeliyim, dikkat etmeliyim, hareket etmeliyim vs.. diye acayip motive oluyorum..
mesela şu an acıktım ama yememliyim diyorum, dayanamazsam meyce yicem.
inşallah böyle devam ederim de balık etli bi gelin olurum en azından..boshayallersmile
ahh canım boşuna ısrar etmedik sana takıma gel diyeee opuyorumnanaktan buranın sorumluluğu hakikaten bir başka kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
günaydınnnn
nerdesiniz ya akşam dükkanı ben kapatmışım sabahta ben açtım .uyanın artık 5.takım hatunları hadi yine iyisiniz erken kalkıp çayıda yaptım sizi bekliyorum.

günaydın herkeslereee kaydirigubbakcemile4 hayırlı bildirimlerrrr kaydirigubbakcemile5

mersa günaydın hayatımmm Şeniz
ben alayım bir kupa çay zemuszemus

ben dün 5 kase yogurt yiyemedim valla. canım hiçbişe yemek istemedi dün nedense.. evden de çıkmadım oturdum bütün gün dizi izledim ohh yarasın. azıcık toto büyüttüm yani kaydirigubbakcemile3 4 kase yedim o da zorla. hala da aç değilim az sonra içerim ilk sütümü. pia cım kahveli harika fikirrr :lepi: iyi ki yazdın..

Back
X