Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

merhaba kızlar,

Bugün yediklerim:

sabah ve ara yı yazmıştım

öğle: 1 patatesli poğaça, 1 parmak kalınlığında tatlı

akşam: 3 ceviz, 1 kase çorba, 5-6 kaşık pırasa yemeği, 2 dilim tahıllı ekmek

Öğlen biraz isteğim dışında olmak zorundaydı :(

Bu arada bugün deneyen ve uygulayan birisiyle görüştüm ve metabolik balans diye bir sistem var. Bana uzun uzun anlattı ve internetten de inceledim ama kararsızım deneme konusunda. Sizler bilgi sahibi misiniz? Beni aydınlatacak olan var mı kızlar? Kafama çok takıldı. İsterseniz siz de araştırın metabolik balans'ı.

Son düzenleme:
merhaba kızlar,

Bugün yediklerim:

sabah ve ara yı yazmıştım

öğle: 1 patatesli poğaça, 1 parmak kalınlığında tatlı

akşam: 3 ceviz, 1 kase çorba, 5-6 kaşık pırasa yemeği, 2 dilim tahıllı ekmek

Öğlen biraz isteğim dışında olmak zorundaydı :(

Bu arada bugün deneyen ve uygulayan birisiyle görüştüm ve metabolik balans diye bir sistem var. Bana uzun uzun anlattı ve internetten de inceledim ama kararsızım deneme konusunda. Sizler bilgi sahibi misiniz? Beni aydınlatacak olan var mı kızlar? Kafama çok takıldı. İsterseniz siz de araştırın metabolik balans'ı.

Selam kızlar.SHELLycim internette inceledim çook tavsiye eden olduğu gibi zararları var diyende çok.Yani bence yapacaksan en azından doktor kontrolünde olması lazım gibi görünüyor.Bak bir sitede kesinlikle yapmayın diyor doktor.
‘Metabolik Balans’a güvenmeyin, Star Gazetesi
Bence hızlı verilen kilolar çok hızlı geri alınır.
Aslında bence diyet değilde sağlıklı beslenerek kilo verirsek hem sağlığımızdan olmayız hemde sıkılmayız.Yavaş ama sağlıklı kilo verelim.Bir arkadaşım ve abim beyaz ekmeği keserek kilo vermişti şimdi ikiside gluten hastası yani beyaz un içeren hiçbirşeyi yiyemiyor,abim tedavi olarak yemeye başladı.Bence bazı şeyleri tamamen hayatımızdan çıkarmak yerine azaltmamız yeterli...Tabi yinede iyice incelemek lazım bu diyeti.

Bu arada ben bu sabah çok kötüyüm.Dün akşam eşimin teyzesine yemeğe gittik.Sulu köfte yapmıştı.Köfteyi sade yapıyorlar yani yemeğe patates koymuyorlar.Ve bol yağlı:27: 1 kepçe yedim ve yanına salata yedim.Sanırım yağ dokuntu.Banyo yapıp gitmiştim.Birde yemekten hemen sonra çay içmeden kalktım ,dükkana (butik işletiyorum) oraya gittim.Dükkanda soğuklu şimdi acayip midem bulanıyor ve midem bozuldu.Bağırsaklarım feci..Zorlada olsa kahvaltı yaptım.Ama canım su bile içmek istemiyor.Kahve yaptım içtim ama o bile fayda etmedi.:37::37::37:

ozgurdu gecmıs olsun canım

shelly ben arastırayım ınternetten aksama hıç duymamısım o terımı sımdı dun yedıklerımı telafı ıçın 8 km yurumem lazım hava guzel dısarda yuruyecegım aksama bakarım hepınızı opuyorum

Günaydın arkadaşlar,

Umarım güzel bir pazar günü olur herkes için. Ben siteden bu metabolic-balance ile ilgili açılan konuya yazan arkadaşlara mesaj attım bakalım bana nasıl cevaplar gelecek. Kökeni almanyada olan bir şey bu. Asıl klinik almanyada ama türkiyede de temsilci doktorlar yapıyor bu işi. ama onlar da almanyayla bağlantılı. yani kişinin bütün değerlerine göre; hormonal, kan vs tamamen parmak izi bir liste yolluyorlarmış almanyadan ve buna göre beslenmeye başlıyorsun. Sadece diyet programı demek yanlış olur bu resmen metabolizmayı sıfırlama ve kişinin hastalıklarını tedaviye yönelik bir sistem.

Ama çok pahalı geldi bana :( Biraz daha araştırıcam bakalım o parayı vermeden önce.

Bikaç kuralını öğrendim ama;

günde 3 öğün yemek ve ara öğün yapmamak. öğünler arasında en az 5 saatlik aralar olacak. öğünden 1,5-2 saat sonra su içilecek çünkü su sindirim ateşini söndürüyormuş.

Bir de hangi öğün olursa olsun proteinle başlamak şartmış. Tok kalmayı sağlıyormuş. Günde bir elma şart. Sonra ana kuralı çavdar ekmeği yenecek. Ama tabii tüm bunlardan önce aşamaları var yani kişiye uygun gelen listelere göre beslenme düzenleri oluyomuş. ilk 2 gün, sonraki 14 gün, 2. 14 gün ve bunun gibi.

Şimdi ben 13:00 civarı kahvaltı yapabildim. akşam 6 ya kadar hiçbişey yemicem.

yediklerim: 2 dilim çavdar ekmeği, 1 yumurta, 3 zeytin, 1 kk peynir, 1 çk reçel, 1 çk bal, 5-6 küp gofret, 1çk zeytin yağı, 2 fincan çay.

Akşama kadar ara öğün yemicem bakalım bi de bunu denicem.

Ara öğünler açlık ataklarını tetikliyomuş. Bakalım bizim şimdiye kadar bildiklerimiz mi doğruymuş bu mu?

Ben de çıkıp bir saat yürüyüp gelicem bugünden itibaren artık spora ağırlık vermek lazım :) yediğim küp gofretleri de eritirim belki kim bilir :D

bugun 8 km acık havada yurudum eden carsıya 4 km bırde gerı yurudum rejıme ılk basladıgımda o yolu gerı gelmek bana olum gelmıstı nefesım kesılıyor kalbım yerınden cıkacakmıs gıbı atıyordu cunku donus bayır bırazcık neyse 2. gun yurudugumde dayanamayıp dolmusla gerı donmustum
bugun gıkım cıkmadı hıcde nefes nefese kalmadım
aslında ıyımı kotumu bılemıyorum sıze sormak ıstedım cunku yag yakmak ıçın nabzımızın bellı bır sevıyenın ustunde olması gerekırmıs yanı kalbımız ne kadar hızlı atıyorsa o kadar cok yag yakarmısız ben baktım ınternetten 120 felan olması ıyıymıs ben ılk yuruyus bandında yurumeye basladıgımda 120 cıvarı oluyordu ve hemen kılo verdım o hafta saglıklı bır beslenme ve sporla 2 bucuk kılo verdım ama gecen hafta daha fazla spor yaptım ama nabzım genelde 75-80 ne sabıtlendı hatta yuruyusu soyle yapıyorum bır normal hızda 10 dk sonrada nabzı hızlandırmak ıcın 1 dk hızlı ama benım nabzım 80 ı fazla gecmedı ve 1 kılo bıle veremedım

nabzı nasıl hızlandırabılırım sporu cok yapınca vucut ozellıkle nabız alısıyor galıba

fıkrı olan varmı

herkese selam hatunlar herkes iyidir umarımben pek iyi değilim ruhsal çöküntüdeyim resmen ama bunada şükür :9: iyi diiyelim iyi oalım kızlar benim çok kötü bir huyum var moralim bozuk olduğunda aşırı yemek yiyorum ve bu haftasonunu mümkünse tarihten silmek istiyorum yediklerime inanamazsınız kesinlikle utanıyorum yazamıycam ama yarın sabah yeni bir hafta yeni azim ve yeni kararlarla başlıycam güne ve güzel olacak inşaAllah kaçamaksız bir hafta olur umarım hepimiz için

iyi geceler arkadaşlar

nasılsınız? gülsüm hepimizin oluyo öyle zamanları hatta uzun süredebiliyo amaç onlardan dolayı yılmamak. Ben de 5 saatlik öğün arasından sonra akşam yemeğimi yedim:

1 kase çorba, 6-7 kaşık kereviz-patates yemeği, salata, 3 dilime yakın çavdar ekmeği

başlarken de biraz peynir attım ağzıma- proteinle başlamak için.

akşam üstü bir avuç çekirdek yemeyi de ihmal etmedim :(

bugun 8 km acık havada yurudum eden carsıya 4 km bırde gerı yurudum rejıme ılk basladıgımda o yolu gerı gelmek bana olum gelmıstı nefesım kesılıyor kalbım yerınden cıkacakmıs gıbı atıyordu cunku donus bayır bırazcık neyse 2. gun yurudugumde dayanamayıp dolmusla gerı donmustum
bugun gıkım cıkmadı hıcde nefes nefese kalmadım
aslında ıyımı kotumu bılemıyorum sıze sormak ıstedım cunku yag yakmak ıçın nabzımızın bellı bır sevıyenın ustunde olması gerekırmıs yanı kalbımız ne kadar hızlı atıyorsa o kadar cok yag yakarmısız ben baktım ınternetten 120 felan olması ıyıymıs ben ılk yuruyus bandında yurumeye basladıgımda 120 cıvarı oluyordu ve hemen kılo verdım o hafta saglıklı bır beslenme ve sporla 2 bucuk kılo verdım ama gecen hafta daha fazla spor yaptım ama nabzım genelde 75-80 ne sabıtlendı hatta yuruyusu soyle yapıyorum bır normal hızda 10 dk sonrada nabzı hızlandırmak ıcın 1 dk hızlı ama benım nabzım 80 ı fazla gecmedı ve 1 kılo bıle veremedım

nabzı nasıl hızlandırabılırım sporu cok yapınca vucut ozellıkle nabız alısıyor galıba

fıkrı olan varmı

canım ben koşu bandında yürüken derin derin nefes alıp ver,yorum aynı pilatesteki gibi, o zaman nabzım yükseliyo ama normal nefes alıp verdiğimde aynı seninki gibi 75-80lerde gidip geliyo :(

herkese selam hatunlar herkes iyidir umarımben pek iyi değilim ruhsal çöküntüdeyim resmen ama bunada şükür :9: iyi diiyelim iyi oalım kızlar benim çok kötü bir huyum var moralim bozuk olduğunda aşırı yemek yiyorum ve bu haftasonunu mümkünse tarihten silmek istiyorum yediklerime inanamazsınız kesinlikle utanıyorum yazamıycam ama yarın sabah yeni bir hafta yeni azim ve yeni kararlarla başlıycam güne ve güzel olacak inşaAllah kaçamaksız bir hafta olur umarım hepimiz için

canım hayırdır noldu ki çöktün
inşallah çok kötü b,ş, değildir

Günaydın güzel takımımın güzel hatunları.
Herkese hayırlı haftalar olsun inşallah.gününüz ve haftanız çabuk ve güzel geçsin inşallahhh

iyi geceler arkadaşlar

nasılsınız? gülsüm hepimizin oluyo öyle zamanları hatta uzun süredebiliyo amaç onlardan dolayı yılmamak. Ben de 5 saatlik öğün arasından sonra akşam yemeğimi yedim:

1 kase çorba, 6-7 kaşık kereviz-patates yemeği, salata, 3 dilime yakın çavdar ekmeği

başlarken de biraz peynir attım ağzıma- proteinle başlamak için.

akşam üstü bir avuç çekirdek yemeyi de ihmal etmedim :(
haklısın gülhancım yılmamak lazım hep olan şeyler ayakta kalmaya mecburuz.:(

günayydınnn hatunlar herkese hayırlı sağlıklı huzurlu ve mutlu haftalar dilerim kaçamak yapmayın sakın :))

sabah 2 küçük dilim ekmekle güzel kahvaltımı yaptım
şimdide 1 fincan yeşil çayla
5 tane form bisüivi yedim

bende 1 dilim ekmek
2 bardak şekersiz çay
2 tane dilim kızarmış patates
1 k k peynir
2 lokma yumurta yedim

şimdide temizlik yapıcam :)

bende 1 dilim ekmek
2 bardak şekersiz çay
2 tane dilim kızarmış patates
1 k k peynir
2 lokma yumurta yedim

şimdide temizlik yapıcam :)

kızlar günaydınlar ve afiyet olsun

gülsümcüm renkli bi kahvaltı olmuş, bu yüzden ayrıca tebrik ederim seni :)))

ben de bu sabah k-flakes yedim 1 kase

ara olarak elma yeciktim ama arkadaş simit yiyince işyerinde benim de canım çekti, 3 kk simit yedim

bide 5 leblebi ve 15 kadar yabanmersini yedim :)

Back
X