Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

yaptıktan sonra resmini çeksene kuzu,bende çok merak ettim ikisinide.
hatta o kurabiyelerin kursuna gitmek istedim ama hemn saat uymadı hemde epey pahalıymış saatleri.tariflerini bekliyorum senden kuş ona göre

kuz face de daha önce yaptıklarımın resmi var onları koyayım dün akşam yaptıklarımı da yengem masa da çeker zaten koyarım uğur böcekli kanepeler de yapcam orda çünkü
bunlar yılbaşında yaptıklarım dün yaptıklarımı da akşam eklerim
sana da terif veririm çok basit zor görünüyo ama çok eğlenceli yapması

$hhhhhhhhhhhhhhhhh.webp$hhhhhhhhhhhhhhhhh.webp

Son düzenleme:
kolay gelsin başkanımm:16:
renkli kurabiyeyi anladım da milföy lolipop nasıl bişey, bilemedim:77:

tamam başkanım gogle amcaya sordum, görsellere baktım, cehaletimi giderdim. milföy lolipop ne dimekmiş öğrendim. çocuklar bayılır buna. sağımda solumda çoluk çocuk olmadığı için ben geri kalmışım onu anladım:1:

:60::60: misafir ol gel bana sana da yapayım kuzu

Son düzenleme:
dün akşam cozuttum 1. Lik sarhoşluğundan ne yaptığımı bilemedim . 3 kilo vermek yaramadı hemen sapıttım ben :14: Akşam yemeğinde 5 y.k. Bakla üzerine 2 y.k. Yoğurt yedim . Boll salata , közlenmiş biber 2 adet ve 2 dilim çavdar ekmeği :53: Acayip şişmiştim üzerinede gittim bir kase dolusu çilek yedim sayısını bilmiyorum midem patlıyordu resmen aç gözlülük ettim . Sonra gece misafir geldi gelirken cips ve kola getirmişler yemeyecektim hiç niyetli değildim onlara verirken ayakta bir kaç tane atıştırdım cipslerden yarım bardakta kola içtim 2 saat sonrada yattım gece 3 tü yattığımda offf ben niye böyle bişey yaptım yaa :14:

Bu sabah hemen normale döndüm ve 2 y.k. Müsli , 2 y.k. Nesfit içine 4 çilek , üzerine 2 y.k. Yoğurt karıştırdım yedim . Akşamada hafif şeyler yemek istiyorum hala cips var ama yaklaşmam inşallah yanlarına :43:

yemekte o kadarcık abartmak fena sayılmaz dicektim ki tam cips ve kolayı gördüm ardından :20::20::20:
Bak bi daha birinci olamazsın ona göre heee:19:

günaydın haftanın bir inci leri,

dün akşam

ıspanak
yoğurt
kepekli makarna yedim.

Arada

bisküvili pasta vardı. Puding ve petibör bisküviden mamül. Küçük bir dilim yedim..

Vücudum dün yüzümü kara çıkarttı. Bugün tartıda 76.6 kg çıktım. 2 gündür wc problemi yaşıyorum. Reglimde eli kulağında. Bakalım bu hafta böyle geçicek el mahkum..

Bugün de sabah kahvaltımda

1 kaşık müsli
1 kaşık nesfit
sütle karıştırdım. Bağırsak sorunuma yardımcı olur diye.
Ardından salata ve az peynir yedim..

tebrikler canım mönün güzel olmuş.bağırsak problemin için yatmadan yarım saat kadar önce 1 tane yeşil elma ye ve kocaman 1 bardak su içip yat,sabaha faydasını görürsün tatlım

kuz face de daha önce yaptıklarımın resmi var onları koyayım dün akşam yaptıklarımı da yengem masa da çeker zaten koyarım uğur böcekli kanepeler de yapcam orda çünkü
bunlar yılbaşında yaptıklarım dün yaptıklarımı da akşam eklerim
sana da terif veririm çok basit zor görünüyo ama çok eğlenceli yapması

Eki Görüntüle 191174 Eki Görüntüle 191174

evettt tatlım facede görmüştüm bu kurabiyeleri.ama lütfenn banada öğret yapılışını çook merak ediyorum.kursları çok pahalı yaa nie öle.sen nasıl öğrendin
ay ne çok sordum.lütfen kuzu banada banada
doğumgünü resimlerinide bekliyorum kuş.iyi eğlenceler

yemekte o kadarcık abartmak fena sayılmaz dicektim ki tam cips ve kolayı gördüm ardından :20::20::20:
Bak bi daha birinci olamazsın ona göre heee:19:

tebrikler canım mönün güzel olmuş.bağırsak problemin için yatmadan yarım saat kadar önce 1 tane yeşil elma ye ve kocaman 1 bardak su içip yat,sabaha faydasını görürsün tatlım

evettt tatlım facede görmüştüm bu kurabiyeleri.ama lütfenn banada öğret yapılışını çook merak ediyorum.kursları çok pahalı yaa nie öle.sen nasıl öğrendin
ay ne çok sordum.lütfen kuzu banada banada
doğumgünü resimlerinide bekliyorum kuş.iyi eğlenceler

kuzu ben bekarken kısa bi dönem pastacılık kursuna gittim aklıma edeyim ki devam etmedim
alay ettiler benle fırıncı mı olcen diye babam karadeniz pide salonu açarız demeye başladığı an ben bıraktım pastacılık kursunu:60:

tarifi yazayım kurabiye için bu vereceğim hamur on 10 numara kurabiye hamurudur
kıyır kıyır tadı da bebe bisküvisine benzer
içine fındık çikolat üzüm atarak çeşitli hamurlar elde edebilirsin
ama kalıplı yapacağımız için sade yapıyoruz

malzemeler

1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı akını ayır üstünü süslücez
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay bardağı sıvıyağ
ve aldığınca un

önce oda sıcaklığında vıcırmış margarinle pudra şekerini yumurtayı elle karıştırcaz
krema kıvamında olcak
sonra kabartma tozu vanilya ve unu eklicez
unu az az koycaz sıkı bi hamur olcak bu
toplaması biraz zor ama unu az az eklersen hemen tutar

sonra 15 dk buz dolabında bekletcez
çıkarınca elimize top top alıp yassı yuvarlaklarla kalıpla şekilleri çıkarcaz
yağlı kağıtlı tepsiye 160 derece 20 dk pişcek
dikkat çabuk yanar bu hamur yağlı olduğu için hafif pembeleşince al fırından

üzeri süsü için
1 yumurta akı bu akı ayırdık ya hamura katarken
1 fiske tuz
1 kaç damla limon suyu
1 yada 1,5 çay bardağı ajda bardağı büyük olcak pudra şekeri
çeşitli gıda boyaları aktarlarda kapalı çarşıda eminönünde falan var

1 yumurta akı ve 1 fiske tuzu yumurtayı iyice çırptık kar gibi olasıya
sonra 1 kaç damla limonu ekledik hala çırpıyoruz yavaş yavaş 1 bardak pudra şekerini ekledik
böyle macun gibi bembeyaz bi kıvamı olucak ne çok katı ne çok cıvık çektikçe uzuyacak kıvamda
bu kıvammı bulana kadar pudra şekeri eklenecek

sonra çırpmayı bırakıp gıda boyalarından kürdanın ucuyla
bu karışıma katıcaz
1 yumurta akı deme bölünce 5-6 çeşit renk ayırabilirsin
boyaları iyice karıştırcaz
fırından çıkan ılık kurabiyelere bu yumurta akını sürcez rengarenk
sonra üzerine şekilleri kürdanla falan yapabilirsin
ya da ben dün akşam üzerlerini boyayıp bonibon pasta süsü falan koydum
daha pratik oldu
hepsi bitince buz dolabında tepsiyle 1-2 saat beklet ki donsunlar
hepsi bu kadar kuzu

:60::60: misafir ol gel bana sana da yapayım kuzu

kıs sen istanbulun niresindensin, yakınsan gelirim amma, önce azcık daha zayıflıyayımm..:16:

canım ya bende hiç böle şeyler olmazdı. saatlidir benim bağırsaklar, pek teklemez. azcık fazla yediğim gün 2-3 kere alarma geçer o kadar yani. neyse geçti gitti.sorun yok şu anda..:34:

kıs sen istanbulun niresindensin, yakınsan gelirim amma, önce azcık daha zayıflıyayımm..:16:

canım ya bende hiç böle şeyler olmazdı. saatlidir benim bağırsaklar, pek teklemez. azcık fazla yediğim gün 2-3 kere alarma geçer o kadar yani. neyse geçti gitti.sorun yok şu anda..:34:

küçükçekmece halkalıdayım ben canım valla
ne güzel olur aslında buluşabilse diyet menü yaparım ben :1:

çok teşekkürler kuzu.bakalım o süsleme macununu yapabilcemmi,
19 mayıs ta evdeyim ya o gün yaparaım inşallah.bilemediğim bişey olursada sana sorarım ok kuzu

tatlım çok güzel olmuşlar.ama önce benim kalıp almam lazım.şimdi öğlen aram hemen avmye gidiyorum kalıp bakmaya :))

ellerine sağlık bebek :nazar:

marketlerde 1 milyoncularda falan var ben eminönüncen erkek bebek kız bebek bebek arabası ve biberon şeklinde kalıplar var ondan alcam bi arkadaşımın bebek mevlüdünde yapmak için

KIZLAR BEN KAHVALTI İLE ÖĞLE ARASI 2 SUNTA BÜSKİVİ İLE ARA YAPTIKTAN SONRA
ÖĞLEN :4 Ç.K. Z.Y. YOĞURTLU ENGİNAR +1,5 DİLİM EKMEK YEDİM
ARA:5İ 1 YERDE ÇAY
BİRAZDAN ÇIKIYORUM MESAİ BİTİİ ÇOK ŞÜKÜR
ANNEME GİDİCEM
MÖNÜDE IZGARA TAVUK VAR KAÇAMAK OLMUCAK YANİ İNŞALLAH
YARINADA BALIK YAPICAZ
PAZARTESİ GÖRÜŞMEK ÜZERE HERKESE MUTLU HAFTASONLARI DİLİYORUM
TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.
GELECEĞİN ANNELERİ BİZLEREDE BÖYLE GÜNLERİ NASİP ETSİN ALLAHIM.HEPİNİZİ ÖPTÜM.SEVGİYLE KALIN:nazar:

selam kızlar nasılsınız bakem maşaAllah iyi herkes :) saydıdeğer kaptanım ve kaptan yardımcım paylaşım alanında yeni kurallar konuşuluyor takipçisisiniz dimi ? elifcim özellikle sen sürekli takip et orayı canım çünki kararlar tüm takımların oyuyla alınıyor sizlerinde oyu lazım bilgine canım :) bide tüm üyelerin hedef kilosunu istiyor püsküt her takım yazıcak paylaşıma sizde unutmayın arkidişler byyyy

merhaba canlarım,
öğlen
fırında sebzeli kaşarlı balık
salata
1 dilim ekmek yedim

akşam yemeği saatinde dışardaydım, gezmekle meşguldüm.
Eve gelince misafir vardı. Onlar pasta börek yerken ben mutfakta müsli-nesfit karışımımı yedim. Aç değildim aslında ama gece sapıtmamak için yedim.

Elifçim bakırköy- bahçelievler muhitim. Aslında havalar güzelleşiyor, istanbuldakiler bi toplantı yapsak ne güzel olur. kurabiyelere bayıldım.tarifl ben de istiyorum valla.

Aştito bilgisayarını aldı gitti. Telde yazmak da zor oluyor. şimdilik benden bu kadar. İyigeceler...

Selam hanımlar.Cuma yarışmasına katılmak isteyenler bölümüne yazdım ama sanırım görülmedi.Cevabınız olumlu olursa bana özelden yazarsanız çok sevinirim.3 aydır cuma zayıflama takımındayım ve takımımdaki biribirinden değerli,nitelikli ve insancıl sevgili takım arkadaşlarımın moral ve desteğiyle 3 ayda 12.5 kilo verdim.Hayatımın bu en zor ama en güzel kararında,zayıflama maratonunda beraber koştuğum;yalnızca internet sayfama değil,hayatıma da giren çok sevdiğim takım arkadaşlarımdan ve takımımdan ayrılmak durumundayım.
14. takım gerçekten çok kaliteli,zeki,donanımlı,azimli ve kararlı üyelerden oluşmakta.Onlar 3 aydır hayatımın en önemli parçalarından biri oldular.Sorunum kaptan kaynaklı,ama ayrıntıya girip polemiğe dönüştürmek ve kalp kırmak istemiyorum.Yalnızca takımının azmini,emeğini ezmeyecek bir kaptanın takımında olmak ve takım ruhuna yakışır bir duruş gerçekleştirmek için yeni bir takıma geçmek istiyorum.
Mesele 1. olmak,10. olmak değil.Mesele takım kaçıncı olursa olsun herkesin takımının emeğine sorumluluk taşıdığını bilmek ve bu emekleri haftalar boyu kilo alarak harcamamak.Emeğe saygı duymak,sanal da olsa ünvanının hakkını vermek,takıma karşı sorumluluk taşımak ve hedefe sarılmak.
Aynı hayal kırıklığını yaşamak,aynı ciddiyetsizliğe sahip olmaktan korkuyorum.Ben bunun için mi çok sevdiğim takım arkadaşlarımdan ayrıldım demekten korkuyorum.Lütfen.Dürüstçe;ben takımımın motivasyonunu azmimle kamçılar,takım arkadaşlarıma karşı sorumluluğumu unutmam diyen ve takımımla hayatının en zor ama en anlamlı maratonunu bizimle azimle koşarsın,hem takımıma hem kendime güveniyorum diyen sevgili takım kaptanları;hangi takım takımından ve çok sevdiği takım arkadaşlarından üzüntüyle ayrılan bu arkadaşınıza kapısını açar?

sewgili sewalimmm, senin için menümü yazdıım, bugünden girip belkim bakarsın diye :)

cuma gecesi cook fena kaçamaklarım war, onları yime sen, imamın dediğini yap, yaptığnı yapma :1::1: cuma akşamdan şu ana kadar yediklerim...

Cuma 67,5
Akşam
4 tane ızgra kasap köfte
2 yk yogurt
5 tne acı biber tursusu

Gece
5 parça kızartma tawuk
5 elma dilim patates kızartması
2 tk ballı hardallı sos
1 miller
1 top çikolatalı Maraş dondurması

Cumartesi 67,7 ( artı 200 , okdr kaçamağa hiç de fenaa diil bence :) )
sabah
2 haşlanmış yumurta
3 dilim bugday ekmeği
1 kk pınar beyaz light
1 tane zeytin
2 yk yogurt içine 1 yk mısır
1 çk tahin pekmez
Yarım çay kaşığı nutella
Form çayı

Öğlen
4 ızgara kasap köfte
2 yk yogurt
4 tane acı biber turşusu

Ara
Yarım paket piko

Akşam
1 kayısı
2yk müsli
2 yk nesfit
1 su bardağı süt

Pazar 67,4 ( eksi300 )

Sabah
1 haşlanmış yumurta
1 kk pınar beyaz light
1 yk yogurt içine yarım yk mısır
1 tane zeytin
1 tatlı kaşığı tahin pekmez

Öğlen
2 ızgara kasap köfte
1 tane patates – 2 tane çarliston kırmızı biber – 3 yk bezelye kavurma ( yagsız tawada )
3 yk yogurt
6 tane acı biber tursusu
Ekmek yoook :20:

Akşam
2yk müsli
1 su bardağı süt
1 tane kayısı

Back
X