Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Yoğurt

Yapılan çalışmalar, günde 3 kase yoğurt yiyen insanların daha kolay zayıfladığını ve bel çevresindeki yağların da azaldığını gösteriyor. Yoğurt, kilo vermek isteyenler için hem sağlıklı bir seçim hem de karbonhidrat ve protein içerdiğinden dolayı doyurucudur

Günde 1 porsiyon yoğurt, günlük kalsiyum ihtiyacının %30’unu karşılar. Ayrıca yoğurdun içeriğinde prebiyotik olarak adlandırılan sağlığa yararlı organizmalar vardır. Prebiyotikler, bağışıklığı güçlendirir; sindirim sistemini sağlıklı kılar. Meyveli veya az yağlı yoğurt, ara öğün veya ana öğün yerine geçebilir.

Domates

Domates yüksek oranda vitamin A ve C içerir. Orta boy bir domates 35 kaloridir ve günlük almanız gereken C vitamininin %40’ını, A vitamininin ise %20’sini içerir. Ayrıca domatesin prostat ve sindirim sistemi kanserlerinin riskini azalttığı da ispatlanmıştır.

Biber

Biber antioksidan içerir. Beta karoten de bir çeşit antioksidandır ve bağışıklık sistemini artırır. Böylelikle hücreleriniz serbest radikallerin verdiği birçok hasardan kurtulur. Günde 2 adet biber C vitamini gereksiniminizi %230 karşılar ve sadece 20 kaloridir.

Su

Sağlıklı beslenmenin en önemli öğesi olan su, besin değeri olmamasına rağmen vücut fonksiyonlarında, sindirimde, metabolizmada ve hücre korunmasında katalizör görevi yapar. Su, kilo vermek isteyenlerin de en büyük yardımcısıdır; iştahı azaltır, metabolizmayı hızlandırır. Eğer yetersiz su içiyorsanız, vücut aldığı suyu tutar ve şişkinlik yaşanmasına sebep olur. Ödem, şişkinlik ve tansiyon problemleri yaşamamak için yeterli oranda su içmek gerekir. Sebze, meyve, yağsız süt ürünleri, maden suyu, bitki çayları da bol su içerir. Aynı zamanda kavun, portakal, marul ve domates gibi meyve ve sebzelerin de su içeriği yüksektir.

HürriyetAile

Günaydın kızlar , dersim boştu , size bakayım dedim.

sabah 8.00
şekersiz çay , domates , salatalık, peynir ve haşlanmış yumurta .

ara kayısı

yarım lt su ve 1 su bard yeşil çay

öğlen ne yemek var bilmiyorum . onuda akşam yazarım artık . bugün spor var .

bende menumu sımdıden yazayımda aksama kadr bozmıım
sabah 2 dılm cawdr ekmegı cay 1 yumurtadan menemen
ara elma yesılcay
oglen k flaks ( gec kaldım sabh yanıma tek bunu alabldım aceleye dısarıdan yemekten ııdr dıe dusundum)
ara elma
aksam corba tawuk yogurt 1 dılm ekmek
2 lıtredn fazla su
nasıl sızce bu menuyle 67 yı gorrmuyum dersınız kısceler:37:

Hasretcim oldukça dengeli besleniyorsun , cumaya rekor bekliyoruz.

Günaydın kızlar , dersim boştu , size bakayım dedim.

sabah 8.00
şekersiz çay , domates , salatalık, peynir ve haşlanmış yumurta .

ara kayısı

yarım lt su ve 1 su bard yeşil çay

öğlen ne yemek var bilmiyorum . onuda akşam yazarım artık . bugün spor var .
gel deryacım sureklı gel buraya:34:
Hasretcim oldukça dengeli besleniyorsun , cumaya rekor bekliyoruz.
canm bugn tartlmadım bnde merk edıorum kendımı dogrusu
rekorda beklıorum yanı:32::32::32:

Ezgicim ben Derya , uzun süredir bu takımdayım . size hoşgeldiniz demiştim ama görmemişsiniz demek ki ...başta paylaşımlarım çok iyiydi. 6 şubatta aniden amcamı kaybettim . şimdi de kayınpeder hasta , eşim onun yanında , benim motivasyon yerlerde. onun için çok sık yazamadım .bir de bu kadar ay burada olup sadece 1 kilo vermek gerçekten moralimi bozuyor. sanki

boşuna yer işgal ediyor gibi hissediyorum . gündüz çalışıyorum , int kullanamıyorum , okuldayım . ancak akşam bu saatlerde yazıyorum . o zamanda siz olmuyorsunuz.
deryacım öncelıkle basın sağolsun.mesleğin nedır anlamadım.hemşiremısın.bende anestezı teknıkerıyım.ama oğlumdan öturu calışmıyorum.olsun canım anladım kendını burda işgal edıyorum dıye dusunme lutfen herkesın sorumlumlulkları var sen önce kendı işlerıne bakıcaksın tabıkı.sen üzülme zamanında tabıkı vermedığımiz gunler oldu.ama tavsıyem proteın dıyetı uygularsan farkını hemen görursun.bı dene bence

bugünkü yediklerimi yazayım .

sabah 8.00

süt ve k fleks

ara 5 küçük kayısı

öğlene kadar yarım lt su içtim ., lavabodan çıkamadım .

öğlen 12.30

2 biber dolma ve salata

akşam 18.00

yoğurt , dolma ve 2 kaşık pilav ( küçük yemek kaşığı )

Su çok fazla içemiyorum , belki yavaş yavaş vücudum alışır , akşam da yarım lt içerim ve 1 lt olur , 2,5 lt nasıl içiyorsunuz şaşırıyorum ..

bugün nöbetçiydim , güya yanımda yeşil çay vardı ama içmeye zaman kalmadı.
deryacım kayısı fazla gb canım ya bıraz azalt bence.art su cok önemlı.sanırım calışıyorsunn.aksam eve geldıgınde su içmeye calış yoksa wc den cıkmazsın:1:kendını calışma durumlarına göre ayarla

ben bu wc sorununu aşamıyorum kızlar ne kadar dietime sadık kalsamda gitmior kilolar :( hep kabızım bu durumda çok zor oluyor kilo kaybetmek yaz gelsede kayısı kavun cıksa belki işe yarar:(
canım yemeklerınde acı pul bıber nane cok kullan kabızlığa bırebır

5. takımın güzel bayanları, merhaba. umarım herkes bugüne çok çok iyi, moralli ve capcanlı başlar. aklıma geldi sizinle de paylaşayım dedim. ben bahsetmiştim önceki doğumumda aldığım kiloları da 5. takımda vermiştim. orada bir arkadaşım bir diyet paylaştı bizimle. adı 38 gün diyeti. ben bu 38 gün diyetinin 15 gününü tamamlayabildim. o zamanlar işin felsefesini anlamamıştım ama ezgi yazdıkça anlıyorum, bu bir protein diyetiymiş-yani sanırım-. neyse ben 15 günde 5 kilo verdim. haklısınız çok görünüyor ama sonra o kiloları almadım uzunca bir süre. bana güzel bir diyet gibi geliyor. linkini araştıracağım şimdi size yazarım.
canım evet proteın dıyetıyle verdığım 28 kıloyu almadım.tabıkı ama bunu hayat felsefesı edındım kendıme.naparsan yap yedıkten sonra herzamn gerı alırsın bu yeme duzenını alışknalık halıne getırmekle mumkun

hasret kılo cızelgesı bana yapabılrımısın naparsam yapayım olmuyor baslangıc kılom cetvelde gozukmuyor yada bılen bı arkadas benım ıcın nolur yapsın ya:50::50::50::50::50::50::50:

Resulullah (s.a.v.) Efendimiz, bir gün mescitte ashabıyla birlikte otururken, isni Hallad olan, yeni öğrenmiş bir bedevi zat girdi. Rüku ve secdesini tam yapmadığı bir namaz kıldı.
Sonra huzura gelerek selam verdi. Resulullah Efendimiz selamını aldı ve.

- Dön namazını tekrar kıl, buyurdu.

O zat dönerek, önceki kıldığı gibi namazını tekrar kıldı. Resul-i Zişan (s.a.v.),

- Dön tekrar kıl; çünkü sen, namaz kılmış olmadın!, buyurdu.

Bu hal üç defa tekerrür edince Hallad (r.a.) :

- Ya Resulullah! Seni hak ile gönderen Allah'a yemin olsun ki, ancak bu kadar biliyorum, doğrusunu bana öğretirmisin? dedi.

Bunun üzerine Efendimi z (s.a.v.):

- Namaz kılmak isteyince güzelce abdest al, kıbleye dön, iftitah tekbirini al, kolayına geldiği kadar Kur'an oku, sonra rükua varıp sukunet buluncaya kadar dur. Sonra başın büsbütün doğruluncaya kadar ayakta kal, sonra secdeye varıpmutmain oluncaya kadar dur, başını kaldırıp hareketsiz kalıncaya kadar otur. Bunları bütün namazlarda böylece yaparsan namazın tam olur, bundan neyi eksiltirsen namazı eksiltmiş olursun, buyurdu.

ayy yaptım kızlar kılo cetvelını cok sukur hosgeldın arkadasım

AAAAAAAAAAAAA ASLI GELMS HOSGELMIS NASILSIN KIscem ozledık senı yaaaa:54::54:

hoşbuldum kıslar bende sizleri özledim
artık hasret sana yetilmem imkansız ne çabuk kilo alıyorum yaww
10 günde 3 kilo aldım ama üzgün değilim yeim içtim bitti gitti
sen kaç kg oldun hasretim?

hoşbuldum kıslar bende sizleri özledim
artık hasret sana yetilmem imkansız ne çabuk kilo alıyorum yaww
10 günde 3 kilo aldım ama üzgün değilim yeim içtim bitti gitti
sen kaç kg oldun hasretim?

yok cnm benım sen bna zayflama dedın zayflamadım bende
gecen hafta + daydım cumadan berı ıı gııdo sanırım 67 yım
sen yakalrsın cabuck benı:34:

yok cnm benım sen bna zayflama dedın zayflamadım bende
gecen hafta + daydım cumadan berı ıı gııdo sanırım 67 yım
sen yakalrsın cabuck benı:34:

bu sabah 73 geldim:53:
aramızda 6 kg var
ama benm şişliğimde çok fazla
hiç su içemedim bugün bitki çayı ve suyu bol tüketeceğim ödemim gitsin
in cumaya kadar 2 kgsu gider

bu sabah 73 geldim:53:
aramızda 6 kg var
ama benm şişliğimde çok fazla
hiç su içemedim bugün bitki çayı ve suyu bol tüketeceğim ödemim gitsin
in cumaya kadar 2 kgsu gider

ımmmm ne yedın bacım sen ole tabıı acıkbufe olunca dmı:1::1::1:
nese cnm en kısa surede werecegını umuorum

ımmmm ne yedın bacım sen ole tabıı acıkbufe olunca dmı:1::1::1:
nese cnm en kısa surede werecegını umuorum

ne yemedimki :9::9:
saymayım şimdi:9:
iyi oldu aslında gözüm gönlüm doydu artık canım istemiyor
bende öyle umuyorum:9:

aslıııı su iç yaff enguzel metabolızma hızlandırıcısı ve ödem atıcı :52::52::52::52::52::52:

evet cnm bol su ve yeşilçay içeyim ödemm gitsin heryerim şiş valla ama seviniyorum inş şişliktirde çabuk gider:9:

Back
X