- Konu Sahibi Cherry Mom
- #62.341
terbiye veriyorsun yani aslında detoks yapsan 2-3 gunluk kendine gelecek bünyem
Onu nasıl yapıcam ben şu detoks denen şeyi bilmiyrum :))))))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
terbiye veriyorsun yani aslında detoks yapsan 2-3 gunluk kendine gelecek bünyem
Onu nasıl yapıcam ben şu detoks denen şeyi bilmiyrum :))))))
istersen beraber yapalımarastırayım vucüttaki ödem mi atalim
![]()
Evet çok sevinirim canım yaa :)))) yaşasın çok kilo vericem :)))
bizim düğün var bayramın dordunde 3 kılo vermem gerek kac gunluk yapacagımıza gore kılo verırız bakalım neler yapabılırız![]()
Bayramdan bir hafta sonrada arkadaşımın düğünü var geçen sene zayıfladığım zaman aldığım kıyafeti giymek istiyorum şuan içine girmiyorum(
kaç kılo ıken gıymıstın canım
tatlım az olmamıs mı
73 kiloydum canım o zaman(((
berivaaan nereye gittiiiinnnn(((((((((((((
yemege kadar gıdıp geldım canım sadde ce kocaman bır kase corba yedım canım
Allah yardımcın olsun canım ularım oglusunun canı çok acımaz cok öp benı ne tatlı dır sımdı![]()
aferin sanaaa
hamarat aşcının yemeklerine hayır dyebilmişsin bu sefer
hep öyle ol canım
yoksa bayarama 3 kilo biraz zor![]()
Bu arada bı süredir zayifladigimi hissedip mutlu oluyordum
Ama bugün bı arkadasım yeni kıyafetler almış bende denedim banada tam oldu ama o arkadas bana ciddi toplu geliyordu aynı beden giydiğimizde göre bende oyleyim demekki ben büyük olur duye düşünmüştüm olmadı
Çok moralim bozuldu
Hiç rehavete kapılmadan devam etmem lazım
Beni ancak 65 paklar(
Diyete başladığımda 75 e raziydim , sonra 70 olsam yeter demiştim ama yok 65 belkide 60
Ececim senin diyetisyen işlerin ne oldu kontrolün ne zamandır merak ettim gittimde benmi atladım yoksa
Günaydın arkadaslar
Sahurda yarım tabak kadar yogurtlu makarna ve bir şeftali yedim
Aksama Allah Kerim bakalım
aksam 2 büyük kase mercimek çorbası 1 dilim denge ekmek
çayın yanında 4 kuş lukumu mınıcık tı![]()
bunlar sabahtartıldım 78,6 200 gr gelmıs gorunuyonerde yanlıs yapıorum 2 gunu kalmaz reng olacagım ondan mı kı acaba kendimi oyle avutuyorum
Sağol canım öğlende yoğurt ve domates salatalıkla geçiştirmeyi düşünüyorum :)
istersen beraber yapalımarastırayım vucüttaki ödem mi atalim
![]()
allahım bu sevgili kocam süpriz kararlarından birini daha almış
yarın oğlanı sünnet ettiriyoruz
ben nasıl kararsızsam karar veremezsem buda aklına geleni anında yapıcak yaa(
ne zamandır istiyordu bi an önce yaptıralım diye ben geçiştiriyordum korkuyorum niyeysee
biraz önce aradı yarın 11e randevuyu aldım diye
baktı ben yaptıramıycam emri vaki yapayım dedi heraşde
ama şu an ben stres olmaya başladımm((((((((
15 Gün Süren Diyet Programı Listesi
Etkisinin uzun süre kalıcı olduğu ve doyurucu bir diyet olan bu uygulama, iki hafta boyunca tekrarlanmalıdır. Eğer bu süreç içerisinde egzersiz de yaparsanız rahatlıkla 5-6 kilo verebilirsiniz.
(Birinci Hafta ve İkinci hafta aynı liste uygulanacaktır.)
1.GÜN
Kahvaltıda; bir bardak meyve suyu, ince bir dilim light ekmek, yağsız peynir ve salatalık (40 gr.)
Öğlen; tavuk söğüş, az yağlı salata
Akşam; mercimek çorbası (küçük bir kase), 150 gr ızgara köfte, az miktarda light yoğurt ve salata
2.GÜN
Kalvaltıda; Şekersiz çay veya kahve, bir yumurta, ince bir dilim light ekmek, domates ve salatalık, 4-5 adet zeytin
Öğlen; bir tabak yağsız yeşil salata, ufak bir salamlı sandviç
Akşam; Ispanak veya karnıbahar yemeği (yağsız kıyma ile), iki yemek kaşığı pilav, az miktarda yağsız yoğurt ve salata
3.GÜN
Kahvaltıda; Şekersiz çay ve ya ıhlamur, ince dilim yağsız tost, bir elma
Öğlen; 3 köfte ve 4 adet kızarmış patates, yanında az yağlı yeşil salata
Akşam; Bir küçük tavuk but, haşlanmış yağsız makarna ve yine küçük porsiyon yeşil salata
4.GÜN
Kahvaltıda; şekersiz bitki çayı, bir ince dilim light ekmek, iki yumurtadan yapılmış az yağlı yumurta, domates ve salatalık
Öğlen; Bir haşlanmış patates, bir dilim pizza, ayran ve yeşil salata
Akşam; iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynirli börek (yağsız), iki küçük kabak dolması, light yoğurt, yeşil salata
5.GÜN
Kahvaltıda; Şekersiz çay veya kahve, kızarmış iki sosis, bir ince dilim light ekmek, domates ve salatalık
Öğlen; 150 gram dana jambon, bir tabak yağsız salata
Akşam; 200 gram karışık ızgara ve salata
6.GÜN
Kahvaltıda; Şekersiz limonlu çay, kaşarlı omlet (yağsız), bir dilim kepek ekmeği, yağsız yeşil salata
Öğlen; bir portakal, 100 gram yağsız beyaz peynir
Akşam; Izgara balık serbest, bir kibrit kutusu helva
7.GÜN
Kahvaltıda; Şekersiz çay ya da kahve, 200 gram light kaşar peyniri, iki dilim light ekmek dolmates ve salatalık
Öğlen; 200 gram haşlanmış brokoli ya da karnıbahar, 300 gram light yoğurt, bir dilim kepekli ekmek
Akşam; Meyve salatası (mevsiminde)
işte listem bayrama kadararada degişebilir ama liste bu
![]()
7 günde 7 Günde zayıflama İpuçları imkansız değil. Bu diyette önemli olan günlük aldığınız kalori miktarı. Belirlenen kalori miktarını aşmadığınız sürece verdiğimiz alternatif yiyecek seçeneklerinden istediklerinizi yiyerek zayıflayabilirsiniz.
7 günde zayıflama diyetinin faydaları nelerdir?
Kısa süreli bir diyet olduğu için sıkılmadan yapabilir gün gün tartıda eksilen kilolarınızı görerek motive olabilirsiniz.
Alternatifler arasından kendi listenizi zevkinize göre belirleyebileceğiniz için sevmediğiniz şeyleri yemek zorunda kalmazsınız.
Kısa sürede vereceğiniz kilolar sayesinde kendinizi daha mutlu hissedersiniz.
7 günde zayıflama diyetinde öğünler için belirlenen kalori miktarları nelerdir?
Kahvaltıda 300 – 350 kaloriyi geçmemelisiniz. Öğle yemeğinde 300 – 400 kaloriye kadar yiyebilirsiniz. Akşam yemeğinde de aynı şekilde 300 – 400 kalori aralığına kadar istediğiniz yemekleri yiyebilirsiniz. Diyetlerde ara öğünler çok önemlidir. Sindirim sisteminin devamlılığı için gereklidir. Ara öğün için belirlenen kalori 65 bu sınırları aşmamak kaydıyla istediğiniz tüm besinleri tüketebilirsiniz.
Bu diyeti uygulamanız durumunda 7 günde 3 kg vermeniz mümkün. Aşağıdaki öğün önerilerini okuyarak kısa sürede zayıflamanın ilk adımını atabilirsiniz.
Kahvaltı için alternatifler:
• Güne 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu eşliğinde labne peyniri sürülmüş 1 dilim kepekli ekmek yiyerek başlayabilirsiniz. Ek olarak domates yada 1 adet greyfurt yiyebilirsiniz.
• Ben sabahları yumurtasız kahvaltı yapamam diyorsanız bu tam size göre bir alternatif. 1 yumurta ile omlet yapıp yanında da domates yiyebilirsiniz. Tabii ki domateste 1 tane. Yanında da peynirli tost. Ama kepek ekmeği ile yapılmış olması gerekiyor.
• Daha hafif bişeyler yemek istiyorum diyorsanız; 1 elma, 1 çay kaşığı bal ve diyet sütle hazırlanmış elmalı müsli… Bu alternatifte güzel gerçekten çünkü bal diyet süresince tüketildiğinde tatlı krizlerinin önüne geçiyor.
• 1 dilim etimek üzerine bal veya biraz reçel yanında salam. diyet psikolojisini atmak için güzel bir alternatif.
• Çalışan hanımlar için biraz esnek alternatif; Muz, kivi ve elma. Tabii ki hepsinden 1′er tane. Güne bir tabak meyve tabağıyla başlamak c vitamini almanızı ve kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.
diyet yaparken yapılan en büyük hata öğün atlamaktır. Bunu sakın yapmayın. Daha az kalori almak eşittir zayıflamak değildir. Sindirim sisteminin sürekliliğini sağlamakta, aldığınız kalori miktarı kadar önemlidir.
Öğle yemeği için yemek menüleri:
• 1 porsiyon yagsız tavada hazırlanmış ızgara tüketebilirsiniz. Sebzelerin çok pişmiş olmamasına özen gösterin. Çünkü sebzeler fazla piştiklerinde besin değerleri ölüyor. Halbu ki sağlıklı kilo verebilmek için sağlıklı beslenmek gerekir.
• Vejeteryan pizza yiyebilirsiniz ama 2 parçayı geçmemelisiniz.
• Çorbasız olmaz diyenlerdenseniz bu alternatif size göre; 1 kase çorba yanında 1 dilim kepekli ekmek ve 20 gram peynir (yağsız olması gerekiyor) yiyebilirsiniz.
• 1 adet fırınlanmış patates ve sebze haşlaması ile hafif ve bir o kadar da lezzetli bir menü seçebilirsiniz.
• Yine çalışan hanımlar için başka bir alternatif; Salata, domates ve peynirle yapılmış sandviçin yanında 1 bardak domates suyu tüketebilirsiniz.
Akşam yemeği için alternatifler:
• Kepekli ekmekle domatesli peynirli tost yapabilirsiniz.
• Akşam yemeği yemeksiz olmaz diyenlerdenseniz, Güzel bir alternatif; Patatesli bamyalı kabaklı ”türlü yemeği” yapabilirsiniz. Az yağlı olmasına dikkat edin.
• 1 porsiyon spagetti bolonez. Doyurucu bir alternatif.
• Etli domates dolması tüketebilirsiniz. Ama 2′den fazla dolma yememelisiniz.
• Üzeri maydonoz yapraklarıyla süslenmiş 250 gram patates haşlaması yiyebilirsiniz. Az tuz ve karabiber serpebilirsiniz.
Sağlıklı bir diyette ara öğünler çok önemlidir. Eğer ara öğünlerinizi düzenli yaparsanız ana öğünlerde kendinizi daha kolay dizginleyebilirsiniz. Çok açlık hissetmezsiniz. Günde 3 kez ara öğün yapmalısınız. Ara öğün zamanları sabah – öğle arası, öğle – akşam arası ve akşam yatmadan öncedir.
Ara öğün alternatifleri:
65 kalorinin altında bir ara öğün için; 1 kayısı (sindirim sisteminizi hızlandıracaktır diyette önerilir.) 1 elma, 1 tane greyfurt veya portakal yiyebilirsiniz. 1 avuç dolusu üzüm veya kiraz. 1 tane şeftali, 2 tane diyet bisküvi, 2-3 tane havuç veya 150 gr diyet yoğurt tüketebilirsiniz. (Bunlardan yalnızca birini seçmelisiniz.)
65 kalorinin üzerinde bir ara öğün için; 1 muz veya 1 armut 150-200 gram meyveli diyet yoğurt veya probiyotik yoğurt tüketebilirsiniz yada 3 parça çikolata ve 1 tane çokoprens alternatiflerinden birini seçebilirsiniz
TUNİCİMMMMMMMMMMM BU DAHA GÜZEL BUNU YAPAYIMARA OGUNU DE VAR
OLUR MU