Canım tabi ben de isterim 00:00'a dikkat edilmesin, 5 mesaj kuralı, menü kuralı olmasın. Hiçbir kural olmasın ama takım tıkır tıkır işlesin. Ama bunun olması için tüm üyelerin ciddi derecede sorumluluk sahibi, kararlı, istekli ve iyi niyetli olması lazım. O da olmuyor ne yazık ki... :)
Önceleri 00:00'ı geçen mesajları ve menüleri sayardım, hatta sabahın 3-4 üne kadar da sayardım. Ama ne zaman ki çoğu kişi bu durumu suistimal edip geç girmeye ve 5 mesaj yazıp kaçmaya başladı o zaman 00:00'dan sonraki mesajları saymayacağımı söyledim. Burda bir düzen olması için böyle olmak zorunda. :) E tabi üye geliyor saat 23:00 ve sonrasında ve yine 5 mesaj yazıp gidiyor. Ama artık kasti yırtmacı davranışını gördüğüm üyenin bilgi sayfasına bir takım içi uyum - puanı veriyorum. Yoksa samimiyet ayırt edilemiyor dediğin gibi... Hepimiz ara sıra çok geç girip mesajları anca yetiştirebiliriz. Ama bu sık oluyorsa demek ki o üye kaytarmacı bir üye diye düşünüyorum. Zaten ara ara sayım yapıyoruz artık, biliyorsun. Yani samimi olmayan her davranışın önüne takım içi -'leri ve sayımların sonuçları ile geçilecek diye düşünüyorum.
Sen madem "Samimiyetsiz olmayayım diye bekledim, ama kimse gelmeyince mecburen yazdım." diyorsun... Sana şöyle diyeyim o zaman; gerçekten samimi olanlar ve bu takıma gönül vermişlerin hiçbir şeyden korkmasına gerek yok. Ama sırf listeye girebilmek adına kurallardan yırtma kafası ile hareket edenler artık aramızda kalamayacak. 1-2 ay öncesine kadar her gün sadece 5 mesaj yazıp çıkanlara hiçbir şey demezdim. Önce 1 kişi ile başladı, ondan gören bir 2. oldu, sonra bir 3. ... Sonra herkes paylaşımsızlıktan şikayet etmeye başladı. Yani bu sert görünen kurallar tamamen yarışmanın ve takımın hakkını vermeyenleri ayıklamak için konuldu.
Bu arada aslında bu hatırlatmaları artık yapmıyorum. Ama iyi niyetine inanmak istediğim için ve zaten daha önce bir mesaj uyarısı aldığın için hatırlatayım: Son 3 gün içinde 2 mesaj çarpısı aldın, o yüzden dikkat et canım. Bir 3. sü olursa 2. uyarın olacak mecburen...
Hahaha... Yine öcü oldum.

Ne yapalım, bu da bu işin yan etkisi maalesef... Bütün mesajı gayet yumuşak yaz ama sonunda yine uyarılardan, çarpılardan bahset...