Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Sinem'in bugün izlediği dizi hangisi ki? :D Ablamlar bizdeydi ben de onlarla O ses'i seyrettim, eğlenceli ya :D hep böyleyim hee, hiç tv seyretmem ama eğer sınav çalışmam gerekiyorsa ooo bütün tv programları, diziler en yakın arkadaşım olur :1: Yarınla birlikte benim bir programa girmem gerekiyor cidden bölük pörçük olmuyor, yoksa yine bana sabahlamalar görünecek kii nefret bi'şey o :43:

murat yardıryor yine:1:
ben de o ses teyim kızlaar :)

murat tam fırlama zaten :9:

ben geldimm...
akşamüstü girip geçmişi okudum ama evden çıkmam gerekiyodu o yüzden cvp yazamadım bugün kaçamak yaptım ya hemde akşam ve yarın doktora gidip ölçüm yaptırcam:50:

yine mi kaçamak :19::20:

fundaaaa bende varım..izliyorum her hafta :1:

ya bende gecen seneden berı bakıyordum O SES'e ama bu sene aynı gun dizi agır bastı :) ama ınternetten daha sonra bakıyorum hala.
cok guzel program. :)

Yine mandalinaya dayanamadın dimı fundacim:))
Ya birde bunu arada sinemdede görüyorum aksam bir haslanmis patates bununla nasil duruyorsunuz nasil dayanıyorsunuz

tunim bazen insanın canı hıc bısey ıstemez ya ben oyle zamanlarda yıyorum. aslında haslamayı severım de bugun bıle yemegın yanına ondanda aldım.

Siiineeeemm
Senin bu dizi benide sardı
Sen dedikce merak ettim ilk kez bugun baktım ama supermis:))

ama cidden dehşet bir dizi yaaaa bakılmıyacak gıbı değil. yıne soluksuz izledim :32: sende benim dizidaşım ol :))

Ya balik cok pratik aslında sevene yağlı kağıda ser kes yanına bir patates bir soğan at fırına oooh miss:))
Ama kokmayan bı balik olacak
Hamsiyi cok severim mesela bir kere pişirdim evde allahım o ev bana bir hafta koktu resmen
Ama somon levrek bunlar nerdeyse hic kokmuyor

Tunicim ben hiç balık yemem ve sevmem ama esim cok sevıyor ve benım yuzumden yazık balık yıyemıyor. :(

bır ara senden rıcam o kokmayan balıklardan bır tarıf ver bana ne olur :(

Sinem'in bugün izlediği dizi hangisi ki? :D Ablamlar bizdeydi ben de onlarla O ses'i seyrettim, eğlenceli ya :D hep böyleyim hee, hiç tv seyretmem ama eğer sınav çalışmam gerekiyorsa ooo bütün tv programları, diziler en yakın arkadaşım olur :1: Yarınla birlikte benim bir programa girmem gerekiyor cidden bölük pörçük olmuyor, yoksa yine bana sabahlamalar görünecek kii nefret bi'şey o :43:

Karadayı Nurcum :) ama sen dizileri programları bırak simdi derslere ver kendını canım. :34: :54:

bende cıkıyorum sabah erken kalkıcam. belkı yuruyuste yaparım :)

iyi geceler tatlı tatlı uyuyun, bomba gıbı uyanın... :16: :54:

Takımı son birkaç günde azıcık da olsa dağınık görmek beni üzdü, hepimizi de üzdü biliyorum. Bunu daha fazla uzatmak istemiyorum, kimseyi
zorlamak da istemiyorum. Naz'ın yazdıklarını da anlayabiliyorum zaten, o yüzden kimseye kırılmışlığım yok. Şu anda kaptan değişikliği konusunda ısrar edersem bu yararımıza değil, zararımıza olacak gibi görünüyor. Benim dışımda kimse şu an böyle bir değişiklikten yana değil.

Bu durumda takımın kaptanı olmaya devam ediyorum kızlar. Kaptan değişikliğini, takımızın mutlu olduğu, herkesin değişikliğe razı olduğu ve hepimiz için daha iyi olacak bir zamanda yaparız artık... :34:

Önümüzü ve yeni kaptanın kararlarını görmediğimiz için son günlerimiz pek verimli olmadı. Gündüzleri boş geçti, mesajlar sayılmadı, menüler kendinden geçti. :9: Sonuç olarak, son günlerin mesaj ve menüleri yine takım defterine işlenecek ama kimseye bir yaptırım uygulanmayacak, bunu belirtmek isterim. Aynı şekilde bugünküler de dahil olmak üzere kaçamaklara ceza verilmeyecek.

Artık sizleri yapılması gereken değişikliklerle de sıkmayacağım. Şöyle bir fikrinizi sorabilirim, ya da değişikliği öneri olarak sunabilirim. Ama konuyu kendim çözme yoluna gideceğim. Belki de en başından beri böyle yapmalıydım, o zaman bu durumları yaşamamış olurduk. :) Neyse, bunlar artık önemli değil sanırım.

Sizden ricam bana biraz zaman verin. Yarın bir kafamı toparlayayım ve değişmesi gereken kural var mı, yok mu bir karar vereyim. Size aldığım kararların nedenlerini de açıklarım. Zaten kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Şu an aklımda dönüp duran bir şeyler var ama bu saatteki yorgun zihnimle değil, yarınki dinlenmiş ve çözüm üretmeye hazır zihnimle son kararları vermek istiyorum. İki gündür ben de yoruldum; kesin olarak kaptanlığı bırakacağımı düşünüyordum, o yüzden şu an takım işlerine adapte olabilecek halde değilim. Sanki takımın başına hiç geçmemiş gibi hissediyorum. Anlaşılan bu konuda tamamen dağıtmışım kendimi. :)

Ben de dahil hepimizin yaşadığı tüm kafa karışıklığını ve mutsuzluğu bugün yatağa yattığım gibi uzay boşluğuna göndereceğim ve yarın tekrar takıma konsantre bir şekilde uyanacağım. :24:

Tuni mükemmeliyetçiliği bir yana bırakmam gerektiği ile ilgili bir mesaj yazmıştı. Ben de şunu görüyorum şu an: %100 verimli, her üyenin süper paylaşımlı ve süper bilinçli olduğu bir takım olmayacağız. Zaten böyle bir takım yarışma tarihinde hiç var olmamıştır sanırım... :9: Ama en azından %80 verimli bir takım olacağız ve şahsen %90 ları zorlamaya çalışacağım.

Belki 1-2 kalp kırılacak ama sonunda bu takım onu gerçekten hak eden üyelerle dimdik yoluna devam edecek. Samimiyet hala ön planda olacak, o yüzden kimse direkt mesaj sayısına göre bir değerlendirme yapacağımı düşünmesin. :) Zaten o mesaj sayısı işine çok basit bir şekilde son vermeyi düşünüyorum. Bu konuya en iyisi hiç girmemek, hatta ben düşünürken bile siz hiç girmeyeceksiniz bu konuya... :D Kendi kendime düşünüp size son kararı açıklayacağım.

Sonuç olarak, iki gündür yaşanan sıkıntı için sizlerden özür diliyorum. :17: Görevimin yine başındayım ve bu defa daha iyi yapmaya çalışacağım. Lütfen artık yarından itibaren eski neşemize geri dönelim. Eski söylemlerimizi de çabucak unutmayalım:

Birimiz pozitif, hepimiz pozitif! :118::118::118:

Bugünlük benden bu kadar. Yarın yeni günümüze güzel başlamak dileği ile... İyi geceler... :16:

Hiii meğer dün gece ne güzel bir şekilde kapanmışşş. O kadar güzel yazmışsın ki her cümleni mutlulukla okudum :)) Ayrıca hiç de özür dilemene gerek yok senin de bir iki gün biraz uzaklaşıp kendini dinlemeye hakkın var, her şeyde böyle değil midir zaten? Sonunda da en doğru en güzel kararla döndüünnnn :16: O zaman kocaman bir GÜNAYDINN taş kızlar takımına :32: :32:

Bir mutsuzlukla bir şeyler yazmaya gelmiştim ki Fundanın yazısını okuyunca uçup gitti :1: Bu sabah tartıda 65 i gördüm dağıldım, sanki en başa dönmüşüm gibi hissediyorum noluyor bana anlamıyorum, o kadar mutluydum iyiydim hele bayram zamanında 2 kilo birden gidince keyfim öyle yerindeydi ki uçuyordum resmen ama şu an tam zıt bir haldeyim. Bugünle birlikte bu 3 günümde 2 öğünümü nesfitle geçireceğim bakalım

Hiii meğer dün gece ne güzel bir şekilde kapanmışşş. O kadar güzel yazmışsın ki her cümleni mutlulukla okudum :)) Ayrıca hiç de özür dilemene gerek yok senin de bir iki gün biraz uzaklaşıp kendini dinlemeye hakkın var, her şeyde böyle değil midir zaten? Sonunda da en doğru en güzel kararla döndüünnnn :16: O zaman kocaman bir GÜNAYDINN taş kızlar takımına :32: :32:

Taş kızlar takımı... :60::60: Ay, öyleyiz zaten... :32:

Dün gece mesaj sayan üyeleri görünce içim cız etti, daha fazla uzamasın istedim.

Sonuç olarak, günaydıııııııııın. :16:

Bir mutsuzlukla bir şeyler yazmaya gelmiştim ki Fundanın yazısını okuyunca uçup gitti :1: Bu sabah tartıda 65 i gördüm dağıldım, sanki en başa dönmüşüm gibi hissediyorum noluyor bana anlamıyorum, o kadar mutluydum iyiydim hele bayram zamanında 2 kilo birden gidince keyfim öyle yerindeydi ki uçuyordum resmen ama şu an tam zıt bir haldeyim. Bugünle birlikte bu 3 günümde 2 öğünümü nesfitle geçireceğim bakalım

Arada nedensiz yere şiş çıkabiliyoruz. Bir önceki gün içilen suların birkaç yüz gramını hala atamamış veya kabızlık çekiyor olabiliyoruz. Ya da bilinmeyen bir neden oluyor işin altında. :) Son günlerde fazla yüklendin belki de... Yediklerin biraz fazla gelmiş ve o seni fazla çıkarmış olabilir.

Nesfit ya mısır ya da pirinç gevreği sanırım. Mısır ve pirincin glisemik değeri yüksektir, yani çabucak acıktırır. O yüzden sana önerim bugün kalorini düşük ama lifini yüksek tut. Mısır, pirinç, beyaz un vs. den uzak dur. Bol bol salatalara attığımız sebzelerden tüket. Esmer ekmeğini öğünlerinden ayrı tutma.

Eğer yarın tartıda sonuç düzelmezse 1 günü daha hafif geçirebilirsin ama 3 gün üst üste deneme derim.

Keyfini de hemen bozma, arada öyle olur, hemen ardından vermeye devam edersin. :34:

Takımı son birkaç günde azıcık da olsa dağınık görmek beni üzdü, hepimizi de üzdü biliyorum. Bunu daha fazla uzatmak istemiyorum, kimseyi
zorlamak da istemiyorum. Naz'ın yazdıklarını da anlayabiliyorum zaten, o yüzden kimseye kırılmışlığım yok. Şu anda kaptan değişikliği konusunda ısrar edersem bu yararımıza değil, zararımıza olacak gibi görünüyor. Benim dışımda kimse şu an böyle bir değişiklikten yana değil.

Bu durumda takımın kaptanı olmaya devam ediyorum kızlar. Kaptan değişikliğini, takımızın mutlu olduğu, herkesin değişikliğe razı olduğu ve hepimiz için daha iyi olacak bir zamanda yaparız artık... :34:

Önümüzü ve yeni kaptanın kararlarını görmediğimiz için son günlerimiz pek verimli olmadı. Gündüzleri boş geçti, mesajlar sayılmadı, menüler kendinden geçti. :9: Sonuç olarak, son günlerin mesaj ve menüleri yine takım defterine işlenecek ama kimseye bir yaptırım uygulanmayacak, bunu belirtmek isterim. Aynı şekilde bugünküler de dahil olmak üzere kaçamaklara ceza verilmeyecek.

Artık sizleri yapılması gereken değişikliklerle de sıkmayacağım. Şöyle bir fikrinizi sorabilirim, ya da değişikliği öneri olarak sunabilirim. Ama konuyu kendim çözme yoluna gideceğim. Belki de en başından beri böyle yapmalıydım, o zaman bu durumları yaşamamış olurduk. :) Neyse, bunlar artık önemli değil sanırım.

Sizden ricam bana biraz zaman verin. Yarın bir kafamı toparlayayım ve değişmesi gereken kural var mı, yok mu bir karar vereyim. Size aldığım kararların nedenlerini de açıklarım. Zaten kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Şu an aklımda dönüp duran bir şeyler var ama bu saatteki yorgun zihnimle değil, yarınki dinlenmiş ve çözüm üretmeye hazır zihnimle son kararları vermek istiyorum. İki gündür ben de yoruldum; kesin olarak kaptanlığı bırakacağımı düşünüyordum, o yüzden şu an takım işlerine adapte olabilecek halde dğilim. Sanki takımın başına hiç geçmemiş gibi hissediyorum. Anlaşılan bu konuda tamamen dağıtmışım kendimi. :)

Ben de dahil hepimizin yaşadığı tüm kafa karışıklığını ve mutsuzluğu bugün yatağa yattığım gibi uzay boşluğuna göndereceğim ve yarın tekrar takıma konsantre bir şekilde uyanacağım. :24:

Tuni mükemmeliyetçiliği bir yana bırakmam gerektiği ile ilgili bir mesaj yazmıştı. Ben de şunu görüyorum şu an: %100 verimli, her üyenin süper paylaşımlı ve süper bilinçli olduğu bir takım olmayacağız. Zaten böyle bir takım yarışma tarihinde hiç var olmamıştır sanırım... :9: Ama en azından %80 verimli bir takım olacağız ve şahsen %90 ları zorlamaya çalışacağım.

Belki 1-2 kalp kırılacak ama sonunda bu takım onu gerçekten hak eden üyelerle dimdik yoluna devam edecek. Samimiyet hala ön planda olacak, o yüzden kimse direkt mesaj sayısına göre bir değerlendirme yapacağımı düşünmesin. :) Zaten o mesaj sayısı işine çok basit bir şekilde son vermeyi düşünüyorum. Bu konuya en iyisi hiç girmemek, hatta ben düşünürken bile siz hiç girmeyeceksiniz bu konuya... :D Kendi kendime düşünüp size son kararı açıklayacağım.

Sonuç olarak, iki gündür yaşanan sıkıntı için sizlerden özür diliyorum. :17: Görevimin yine başındayım ve bu defa daha iyi yapmaya çalışacağım. Lütfen artık yarından itibaren eski neşemize geri dönelim. Eski söylemlerimizi de çabucak unutmayalım:

Birimiz pozitif, hepimiz pozitif! :118::118::118:

Bugünlük benden bu kadar. Yarın yeni günümüze güzel başlamak dileği ile... İyi geceler... :16:
iste buuuuu:)))):21::21::21::16::16::16:

Hic bozma moralini
Keske oyle sürekli eksi çıksak ama diyetin gercegi bu
Sebeple veya sebepsiz artılar oluyor aralarda
Sen düzenini bozmadiktan sonra eksiye donecek o merak etme:))

murat tam fırlama zaten :9:

yine mi kaçamak :19::20:

ya bende gecen seneden berı bakıyordum O SES'e ama bu sene aynı gun dizi agır bastı :) ama ınternetten daha sonra bakıyorum hala.
cok guzel program. :)

tunim bazen insanın canı hıc bısey ıstemez ya ben oyle zamanlarda yıyorum. aslında haslamayı severım de bugun bıle yemegın yanına ondanda aldım.

ama cidden dehşet bir dizi yaaaa bakılmıyacak gıbı değil. yıne soluksuz izledim :32: sende benim dizidaşım ol :))

Tunicim ben hiç balık yemem ve sevmem ama esim cok sevıyor ve benım yuzumden yazık balık yıyemıyor. :(

bır ara senden rıcam o kokmayan balıklardan bır tarıf ver bana ne olur :(

Karadayı Nurcum :) ama sen dizileri programları bırak simdi derslere ver kendını canım. :34: :54:
Balik pişirme olayına bende yeni başladım Sinemcim
Ya disarda yerdik yada pişmiş alır gelir evde yerdik
Ölürdüm korkudan ev kokacak diye
Yine yaptıktan guzel tarifler veririm tabi ama gecen somon yaptım mesela
Piserken kokusu nerdeyse sıfır inanamazsın

Tepsiye yağlı kağıt ser
Somonları zaten parça parça alıyorsun ben ikiye böldüm onları
Halka halka patates ve soğan koydum yanlarına baharatlayip
Somonuda tuzladim üzerine sarımsak doğrradim biraz baskada birsey yok zaten kendinden yağlı bı balik hic yağ koymana gerek yok
Hepsi bu tadinida biz cok beğendik:))

Bu arada yaptıktan sonra öğrendimki tepsiyi aliminyum folyoyla kapatıp pişirin son 5 dk folyoyla çıkarıp üzeri kizarana kadar pisiriliyormus bir dahakine oyle yapicam

Levrek henüz evde yapmadım ama onunda kokusunun cok az olduğunu söyledi bı arkadasım
Sanırım haftaya buzluktakini yaparım yapincada paylasirim:))

Kaçıncı siniftin nurcum sen..

5. TAKIM KURALLARI

1. Hamile olan, bebek emziren ya da rejim yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olanların üye olarak kabul edilebilmesi için yaptığı rejimin kesinlikle diyetisyen ya da doktor kontrolünde olması gereklidir. Bu kuralın istisnası yoktur.

2. Hızlı kilo verdiren “5 günde 3 kilo, haftada 5 kilo” gibi rejimleri ve dukan diyeti vb. sağlıksız rejimleri yapma planları olanlar takıma üye olarak kabul edilmezler.

3. Türkçe’yi olduğu gibi ve düzgün kullanmak kuraldır. Sesli harfleri atarak kelimeleri kısaltmayalım; v yerine w, g yerine q yazmayalım; cümleleri anlaşılmayacak şekilde birleştirmeyelim; ya da bilerek kelimeleri herhangi bir şekilde bozuk kullanmayalım.

4. Her üye kendi kilo çizelgesini hazırlar ve her Cuma günü günceller.

5. Her üye günlük en az 10 mesaj yazmalıdır. Herkes yazdığı mesajın üstüne o mesajın numarasını yazar (Mesaj 1, Mesaj 2…). 10 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne “----“ şeklinde tire koyar. Bu kurala uymayan; yani mesajlarını saymayan ya da son 7 gün içinde 3 gün, günlük mesajlarını yazmamış olan üye iki kez uyarılır. Aynı durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

6. Her gün menü paylaşımı yapılır. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılır. Son 7 gün içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye iki kez uyarılır. Bu durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

7. Kilo bildirimleri her Cuma en geç saat 12:00’ye kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için “bildirimde bulunmadı” yazılır.

8. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye, iki kere uyarılır, aynı davranışın üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

9. 1 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.

10. Kaçamak* yapan üye, yaptığı kaçamağın kalorisine göre bir egzersiz yapar. Ne yapacağını egzersiz listesinden kendisi seçer.
(Egzersiz listesi takım üyelerinin isteğine göre güncellenir; eklemeler ya da değiştirmeler yapılır.)

EGZERSİZ LİSTESİ..................(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek..............................210
Bisiklete Binmek......................200
Bahçe İşleri..............................270
Yüzmek....................................290
Voleybol...................................260
Yürüyüş....................................200
Rampalı yürüyüş......................550
Step/Aerobik...........................400
Koşmak....................................550
Merdiven Çıkmak.....................400
Paten yapmak..........................120
Eliptik bisiklet yürüyüşü..........400
Pilates......................................220

Kaçamak: Rejim yapanın tüketmemesi gereken gıdaların genel tanımıdır.

11. (Her üyenin haftalık 200 kalori spor cezası almadan kaçamak yapma hakkı vardır. Bu haklar biriktirilerek toplu olarak da kullanılabilir.)

Çıkarılan kurallarımız oldu.
İçeriği değiştirilen kurallarımız oldu.
Anlamdaki sertliğin kaybolması için yazımı yumuşatılan kurallarımız oldu.

Kural listemizin eski hali bildiğiniz gibi 1. sayfada yer almakta... İsteyenler iki listeyi karşılaştırıp yorum yapabilirler. Bugün içerisinde listenin değişmesi için Püsküüt'e mesaj atacağım.

Gelelim düm mailime gelmeyen bildirimler yüzünden zamanında veremediğim cevaplara.... :)

ben geldimm...
akşamüstü girip geçmişi okudum ama evden çıkmam gerekiyodu o yüzden cvp yazamadım bugün kaçamak yaptım ya hemde akşam ve yarın doktora gidip ölçüm yaptırcam:50:

:20::20::20:

benim menüm

sabah
2 dilim kepek ekmek
1 kaşık labne

öğle
1 kase çorba
1 tabak sebze yemeği(yarısı semizotu yarısı taze fasülye)
3 kaşık yoğurt

ara
1 muz

akşam
dürüm tavuk döner yedim ya çok pişmanım :43:

Aralara dikkat etmiyor ve akşama yükleniyorsak durum hiç iyi değildir Nazcım. :50: Bu menü anca ayda 2 kere affedilebilecek cinsten. :50:
Hazır yemek belki kolay geliyor bize ama hazır yememeye çalışalım. Hemen bir tost yapalım kendimize. Dışarı çıkacağımız önceden belliyse yanımıza almak için bir şey hazırlamış olalım...

Ben tam 4 aydır bu takımdayım. Verdiğim de 4 kilo... Çok hata yapıyordum ama yaptığımın hata olduğunun farkına varmıyordum. Sonra "ben her şeyi doğru yapıyorum, niye kilo veremiyorum." diyordum. Eğer kendimi kandırmasaydım; menülerime objektif bakabilseydim hatanın bende olduğunu görürdüm. Böylece bu 4 ay içinde fazladan EN AZ 3 kilo daha vermiş olurdum eminim... Ben ne yaptım, kendi kendimi geride tuttum.

Siz benim gibi yapmayın, fazlalıklardan hemen kurtulun...

Yine mandalinaya dayanamadın dimı fundacim:))
Ya birde bunu arada sinemdede görüyorum aksam bir haslanmis patates bununla nasil duruyorsunuz nasil dayanıyorsunuz

Tunicim mandalinanın sırrını çözdüm, aynı şekilde mercimeklerinde. :) Dün sabahki mesajımda anlatmıştım ya, "mideyi şişirmemek, mide duvarlarını zorlamamak".... Şişmeden bırakıyorum. Çok üst üste yemediğim sürece mandalina midemi şişirmiyor, ben de yiyorum o yüzden. :34:

:19::19::19:
Ne dedik biz sana? :23:
Önce okul dedik, ders dedik... :23:
"Takımı bile ek git ama yeter ki derslerine güzel çalış." dedik. :23:
Sen şimdi televizyon karşısına yuvalanıp sınav geceleri sabahlamaktan bahsediyorsun. :23:
Olmaaaaz, kabul etmeyiiiiiz.

Bir kere daha ders çalışman gerekirken tv karşında olduğunu okumayayım Nurcum... Azıcık sık dişini, ne kadar erken çalışmaya başlarsan o kadar rahat olur senin için... :34:

Kızlar hepinizden bir ricam var; lütfen paylaşım alanını aşağıda alıntılayacağım mesajdan itibaren güncel zamana kadar okuyun:

Tartışma çıkmasını istemediğim için takımı açıklamıyorum. Belki başka takımlarda da böyle yapılıyor ama bazı olaylara şahit oldum ve rahatsızlığımı dile getirmek istedim. Ben kendi takımımda kurallara riayet ediyorum. Kişi kilo bildirmediyse, bildirmedi diyor ve bir sonraki hafta ikiye bölüyorum. Ya da bu süre uzuyorsa ona göre bölüyorum. Kişi kilo aldıysa asla "izinli/bildirmedi" demiyorum. Kilo artışını olduğu gibi listeme yansıtıyorum. Ben izne ayrılıyorum ama izinli yazmayın, yüzdemi %0 gösterin diyen bir üyem yok. Eğer olsaydı da asla böyle bir şeye izin vermezdim.

Ben, takımımda böyle davranıyorum. Ve bekliyorum ki; herkes böyle davranıyor olsun. Yoksa aramızdaki bu tatlı rekabet ortamı bozulur ve ben kurallara riayet ettiğim için kendimi enayi gibi hissetmekten kurtulamam.

Sizlerden ricam, yukarıdaki kurallara uyum gösterilmemesine karşılık nasıl bir önlem alabiliriz, nasıl bir kural uygulayabiliriz? Her takımda bu kurallara uyulduğunu nasıl anlayabiliriz? Fikirlerinizi bekliyorum kızlar...

Benim yazdığım bazı cevaplar olduğunu göreceksiniz; okumanızı istememin nedeni benim yazdıklarım değil, önce bunu belirteyim ki sonuna kadar okunsun.

Hepimiz bu yarışmanın üyeleriyiz. Kendi iç işlerimiz dışında başka takımların nasıl yürüdüğünden pek haberdar olmuyoruz, liste bildirimlerini takip etmiyoruz. Dolayısı ile bir takım içinde neler olup bittiğini sadece o takım biliyor.

Bu mesajları okuyarak başka takımlarda neler olup bittiğini görebilirsiniz. Burda yazılanları hepimizin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimin haklı kimin haksız olduğu herkesin kendi yorumuna kalmış.

--------

Alıntıladığım mesajın sağ üstündeki küçük simgeye tıklarsanız, söz konusu sayfaya ve mesaja direkt gidersiniz.

Son düzenleme:
Tünaydııııııııııınnnnnn :16::16::16::16::16::16:

Gune sahılde aşkımla başladım :16: eve geldiğimde bir gün bu kadar güzel başlayabilir diyordum ki, eşim cıktı ben işlere başlamadan foruma bakayım dedim.

Gunumun güzelliği x2 oldu :16::16::16::16:

Fundacım hiç zorlamak istmedim seni ama ne kadar memnun oldum anlatamam.

Özellikle ve özellikle gonulden devamına inanılmaz sevindim canımmmmm benimmmmm :38: :16:

Derin bir ohhh diyorummmm ve bundan sonrasında hepimizin bir kilometre sıfırlaması yapmasını diliyorum :93:

-------------
Geçmişe bakarken ilk senin yazını gordum, gerisini okumadan hemen dayanamadım yazdım. :) Gecmişi okuyup geliyorum :)

Balik pişirme olayına bende yeni başladım Sinemcim
Ya disarda yerdik yada pişmiş alır gelir evde yerdik
Ölürdüm korkudan ev kokacak diye
Yine yaptıktan guzel tarifler veririm tabi ama gecen somon yaptım mesela
Piserken kokusu nerdeyse sıfır inanamazsın

Tepsiye yağlı kağıt ser
Somonları zaten parça parça alıyorsun ben ikiye böldüm onları
Halka halka patates ve soğan koydum yanlarına baharatlayip
Somonuda tuzladim üzerine sarımsak doğrradim biraz baskada birsey yok zaten kendinden yağlı bı balik hic yağ koymana gerek yok
Hepsi bu tadinida biz cok beğendik:))

Bu arada yaptıktan sonra öğrendimki tepsiyi aliminyum folyoyla kapatıp pişirin son 5 dk folyoyla çıkarıp üzeri kizarana kadar pisiriliyormus bir dahakine oyle yapicam

Levrek henüz evde yapmadım ama onunda kokusunun cok az olduğunu söyledi bı arkadasım
Sanırım haftaya buzluktakini yaparım yapincada paylasirim:))

Hımmm cok sağol Tunicim yaa o zaman bende folyo ıle mı denıyeyım. Hemen not alıyorum tarıfını. ya koku olayı herkes gıbı bende de sıkıntı hatta daha fazla cunku ben balıgı hıc yemıyorum ve normalden daha fazla gelıyor o kokusu bana :( cok sağol canım yaaa :16:

5. TAKIM KURALLARI

1. Hamile olan, bebek emziren ya da rejim yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olanların üye olarak kabul edilebilmesi için yaptığı rejimin kesinlikle diyetisyen ya da doktor kontrolünde olması gereklidir. Bu kuralın istisnası yoktur.

2. Hızlı kilo verdiren “5 günde 3 kilo, haftada 5 kilo” gibi rejimleri ve dukan diyeti vb. sağlıksız rejimleri yapma planları olanlar takıma üye olarak kabul edilmezler.

3. Türkçe’yi olduğu gibi ve düzgün kullanmak kuraldır. Sesli harfleri atarak kelimeleri kısaltmayalım; v yerine w, g yerine q yazmayalım; cümleleri anlaşılmayacak şekilde birleştirmeyelim; ya da bilerek kelimeleri herhangi bir şekilde bozuk kullanmayalım.

4. Her üye kendi kilo çizelgesini hazırlar ve her Cuma günü günceller.

5. Her üye günlük en az 10 mesaj yazmalıdır. Herkes yazdığı mesajın üstüne o mesajın numarasını yazar (Mesaj 1, Mesaj 2…). 10 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne “----“ şeklinde tire koyar. Bu kurala uymayan; yani mesajlarını saymayan ya da son 7 gün içinde 3 gün, günlük mesajlarını yazmamış olan üye iki kez uyarılır. Aynı durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

6. Her gün menü paylaşımı yapılır. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılır. Son 7 gün içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye iki kez uyarılır. Bu durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

7. Kilo bildirimleri her Cuma en geç saat 12:00’ye kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için “bildirimde bulunmadı” yazılır.

8. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye, iki kere uyarılır, aynı davranışın üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

9. 1 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.

10. Kaçamak* yapan üye, yaptığı kaçamağın kalorisine göre bir egzersiz yapar. Ne yapacağını egzersiz listesinden kendisi seçer.
(Egzersiz listesi takım üyelerinin isteğine göre güncellenir; eklemeler ya da değiştirmeler yapılır.)

EGZERSİZ LİSTESİ..................(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek..............................210
Bisiklete Binmek......................200
Bahçe İşleri..............................270
Yüzmek....................................290
Voleybol...................................260
Yürüyüş....................................200
Rampalı yürüyüş......................550
Step/Aerobik...........................400
Koşmak....................................550
Merdiven Çıkmak.....................400
Paten yapmak..........................120
Eliptik bisiklet yürüyüşü..........400
Pilates......................................220

Kaçamak: Rejim yapanın tüketmemesi gereken gıdaların genel tanımıdır.

11. (Her üyenin haftalık 200 kalori spor cezası almadan kaçamak yapma hakkı vardır. Bu haklar biriktirilerek toplu olarak da kullanılabilir.)

Çıkarılan kurallarımız oldu.
İçeriği değiştirilen kurallarımız oldu.
Anlamdaki sertliğin kaybolması için yazımı yumuşatılan kurallarımız oldu.

Kural listemizin eski hali bildiğiniz gibi 1. sayfada yer almakta... İsteyenler iki listeyi karşılaştırıp yorum yapabilirler. Bugün içerisinde listenin değişmesi için Püsküüt'e mesaj atacağım.

Bence cok guzel olmus Fundacım. Dediğin gibi ayarı kacmadan yumusatmalarda var. super olmus :34:

Back
X