1.1 kilo kalmış, mezun olmak sorun olmasa gerek. :) Ama bence hedefini daha aşağı çekmelisin. 26 bmi çok büyük bir rakam. Ben de şu an 26'yım mesela... Hala tombişim.

Bak sana ne diyeceğim, bilmeyenler varsa da öğrenmiş olur.
Biliyorsunuz vücutta bir insülin hormonu var. Vakti zamanında diyetisyenimden öğrendiğim gerçekleri anlatayım şimdi size:
İnsülin kapasitemiz doğduğumuz anda bellidir. Yani herkesin bir şişe insülinle doğduğunu düşün. Kiminin şişesi 500 ml, kimininki 5 lt. İnsülin bitti mi, bitiyor, bir daha üretme şansımız olmuyor. Ve tabi bildiğiniz gibi insülin bitince yaşanan durumun adı: şeker hastalığı.
Vücudun insülin hormonunu fazla salgıladığı durumlar vardır. Vücut yağ oranı ne kadar yüksekse, insülin o kadar çok salgılanır. Karın bölgesi ne kadar yağlı ise insülin o kadar çok salgılanır. Yani elma ya da muz gibi karında yağ depolayan vücut tipleri daha da dez avantajlıdır. Ki, dünyanın büyük bir çoğunluğu da muz tipidir. (Tipinizi internette aratarak öğrenebilirsiniz.)
Yani işin özeti fazla genel yağ + insülin demek, fazla karın yağlanması bir + insülin daha demek...
500 ml. insülinle doğdum; üstüne kilo aldım, karnım iyice yağlandı. Ne yapıyorum ben? Normalde vücudumun günde 1 damla harcayacağı insülini yağlarım yüzünden 3 damla harcatıyorum. Zaten az olan insülinimi hızla bitiriyorum. Sonra bir bakyorum 30 yaşında şeker hastası olmuşum. İnsülin kapasitesi çok olan ve 30 yıldır 150 kiloda yaşamasına rağmen şeker hastası olmayan insanlar da var etrafımda, hayret ediyorum onlara... Ama tabi yine de sağlıksızlar ve insülinlerini hala fazla fazla harcıyorlar. Şekerin ne zaman geleceği belli olmaz. Özellikle ailesinde şeker hastalığı olanlar dikkat, sizin insülin kapasiteniz de düşük olabilir.
Peki bu insülin hormonu ne yapar?
- İştah açar.
- Kilo almayı kolaylaştırır.
Şimdi dönüp yazdıklarımı bir daha okuyun. Ortada anatomimizin biza attığı çok büyük bir kazık var. Şöyle ki:
ne kadar yağ = o kadar insülin..............................ne kadar insülin = o kadar iştah ve kilo alma potansiyeli
Yani ne kadar kilo = o kadar kilo
Peki zayıfların durumu? :
ne kadar az yağ = o kadar az insülin.....................ne kadar az insülin = o kadar az iştah ve zor kilo alma
Yani ne kadar zayıflık = o kadar zayıflık
Şişmanlıkla ilgili acı gerçekler volume 569
:)