• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Canan Karatay'ın sözleri !!!!!!

TÜRKİYE SIK SIK YİYEREK ENİNE DOĞRU GENİŞLEDİ

Aslında 2 öğün normal ve doğal olanıdır. İnsan metabolizması genetik olarak 2-3 öğün üzerine programlanmıştır. Çünkü bütün enzimlerimiz, hormonlarımız buna göre çalışır. Ara öğün şart değildir. Bu yeni keşfedilen bir şey değil ki... İbn-i Sina ta o zaman "2 öğün sağlıklıdır 3. öğün hastalıktır" diyor. Peygamberimiz de 2 öğün yiyor. 2 öğün yemek sünnettir. Bizim diyetisyenlerimiz ise 6 öğün, 8 öğün diyorlar. 6-8 öğünden sonra bu kadar şişmanlık ve hastalıklar arttı aslında. Bütün hastalıkların altında da şişmanlık birlikte karaciğer yağlanması yatıyor. Bunun altını önemle çiziyorum..

.

Aslında 2 öğün normal ve doğal olanıdır. İnsan metabolizması genetik olarak 2-3 öğün üzerine programlanmıştır. Çünkü bütün enzimlerimiz, hormonlarımız buna göre çalışır. Ara öğün şart değildir. Bu yeni keşfedilen bir şey değil ki... İbn-i Sina ta o zaman "2 öğün sağlıklıdır 3. öğün hastalıktır" diyor. Peygamberimiz de 2 öğün yiyor. 2 öğün yemek sünnettir. Bizim diyetisyenlerimiz ise 6 öğün, 8 öğün diyorlar. 6-8 öğünden sonra bu kadar şişmanlık ve hastalıklar arttı aslında. Bütün hastalıkların altında da şişmanlık birlikte karaciğer yağlanması yatıyor. Bunun altını önemle çiziyorum..

.

Canan Karatay'in goruslerini yanlis bulan bircok uzman oldugunu da altini cizerek belirtelim. Yine isteyen istedigi diyeti yapsin.

.

Bence Karatayın bu tezi doğru , faydalansak güzel olur. Sık yediğimizde şekerimiz devamlı yükseliyor.Öğünlerde az yedim oh ne güzel diyoruz, az yedik sanıyoruz ama ara öğünlerle abartmış oluyoruz. Karataya göre Glisemik indeksi düşük besinlerle en çok 3 öğün içeren bir beslenme metodu izlemek gerekli. Yapılabilsek uzun vadede kendimize faydası olacak. İÇ organlarımız , cildimiz geç yaşlanacak.

?Bence metabolizma oyle 2+2=4 seklinde tek bir cevabi olan bir sey degil. O yuzden herkes icin calisan bir diyet yok. Bazilarimiz icin 6 ogun calisir, bazilarimiz icin de 2. Her bunye farkli oldugu icin herkesin kendine uygun diyeti bulmasi gerek.

Benim demek istedigim, bir kere akademinin icinden biri olarak soyluyorum, Turkiye'de profesorluge kadar yukselmek cok kolay. O yuzden unvanlara cok aldiris etmemek lazim. Tek bir kaynaktan tek bir gorusten yararlanmak yerine bircok kaynaktan arastirmak lazim.
Karatay bir sey soyluyor, fakat onun tersini soyleyenler de var.

Ayrica Allah askina 6 ogun beslenerek mi aldik bu kilolari? Arada sirada ogun sayisini azaltarak vucudu dinlendirmek gerektigine ben de inaniyorum ama 6 ogunden sismanladi Turkiye demek de ne kadar yuvarlak, ne kadar genellemeci ve bir o kadar yanlis bir cumle.

Karsit gorusleri de okuduktan sonra yapin yine Karatay diyetini, eyvallah, saygi duyarim, desteklerim.

Son düzenleme:
menumu yazayim unutmadan.

sabah: elma sirkeli, balli su, bir portakal (kahvaltidan once spor yaparim diye ummustum ama yapma istegim yoktu.)

kahvalti: 2 dilim uno denge light, 2 kucuk yumurta, biraz labne, bir domates

ogle: 3 kasik turlu, salata

ara: 1 elma, 1 bardak yagsiz sut

aksam: 3 kasik turlu, bir kase dogal yogurt

ara: 1 kara bitter cikolata (25 kal. den az) 1 elma.

su: takip edemedim ama 2 litre olmustur sanirim.

spor: 15 dk yuruyus, 1 saat eliptik

Arkadaşlar ben bu resme bayıldım, lucimmm bize rehber olabilir bu resim :16:

gamzecim paylaşımların çok güzel canım benim ellerine sağlık... ben de karatayı araştırıyorum günlerdir ve benim mantığıma da oldukça uygun... ve bugün 3. günümüz çok zinde hissediyorum kendimi.. ama lütfen kahvaltını atlama canım...

günaydın kızlaaar, herkese neşeli, keyifli, bol paylaşımlı bir gün dilerim. Bugün ben pek buralarda olamayacağım randevularım var ziyarete gelecek müşteri ve kursiyerlerim var, fırsat buldukça aranıza katılırım...

bu arada karatay sağlıklı yok değil dukan kötü vb yorumlarımız oluyor son 2 gündür, hepsini okuyor ve iki tarafa da katılıyorum. lakin çok şükür hepimiz okuma yazma biliyor ve her birimiz en az diğeri kadar birtakım yöntemler araştırıyoruz. anladığım kadarı ile aramızda tıp uzmanı ya da beslenme uzmanımız da yok bu sebeple araştırmalarımızdan,deneyimlerimizden ve okuduklarımızdan öte geçmiyor bilgilerimiz-hatam varsa aramızda tıp fakultesi mezunu varsa lütfen beni düzeltin- netice itibarıyle benim görüşüm herkes kendine uygun bir şekilde kilolarından kurtulmayı hedefliyor dolayısı ile birbirimize çok sağlıksız besleniyorsun, gördün mü metabolizmanı bozdun-tabiri caizse bittin sen- tarzı yorumları yaparken biraz daha esnek ve karşımızdakini demoralize etmeden yapalım lütfen. ayrıca bu takım cuma yarışmalarına katılanların takımıdır. sağlıklı kilo vermek tek amaç olsa da HEDEF yarışmada derece almak, diskalifiye olmamaktır. aksi halde hedefi olmayan takımlarda var. burada deli gibi aç kalıp hemen kilo verelim demiyorum ama beslenirken de kilo verme amacımızı unutmayalım.aksi takdirde aynı kiloda olup birlikte zayıflayanların da takımı var bir hedef gütmeksizin yarışma olmaksızın...

umarım yazım olumsuz anlaşılmaz lakin dün bana yapılan eleştirileri ne kadar tüm kibarlığımla karşılamaya çalışsam da demoralize olduğumu itiraf etmeliyim ki, şu an buna hiç ihtiyacım yok... lütfen esnek, daha nazik ve biraz daha olumlu yaklaşalım birbirimize...

hepinizi çook öpüyor, keyifli bir gün, işlerinizde kolaylıklar diliyorum...

gamzecim paylaşımların çok güzel canım benim ellerine sağlık... ben de karatayı araştırıyorum günlerdir ve benim mantığıma da oldukça uygun... ve bugün 3. günümüz çok zinde hissediyorum kendimi.. ama lütfen kahvaltını atlama canım...

Günaydınnnnn, şu an kahvaltı yapıyorum canımm, kesinlikle bende çok zinde ve tok uyanıyorum, yediklerimle çok güzel doyuyorum, kaldı ki sadece atladığım 1-2 ara öğün ve ara öğün yapmadığım halde hiç cıkmıyorum...ayrıca yazdıklarını da okudum tam da böyle düşünüyorum işte, motive etmeliyiz birbirimizi kii verelim kilolarımızı :46::46::46:

Tüm arkadaşlarıma günaydınnnnnnnnn :46::46::46:

Merhaba Arkadaşlar Herkese Günaydın

Bugün kendimi iyi hissetmiyorum midemi üşüttüm ve üstüne üstlük dün yediğim yaprak sarmasının içinde sonradan öğrendiğim maydonoz bulundurulduğundan bana dokundu. Bugün fırsat buldukça aranıza katılacağım
Hepiniz sağlıcakla kalınn öpüyorum hepinizi

Dünkü menümü yazayım

Sabah
1 bardak domates çorbası
5 yk yoğurt

Öğlen

2 yk bulgur pilavı
1 tabak bol salata

Ara Öğün
Elma

Ara Öğün
Portakal

Akşam

2yk pilav
2 yk mantar tavuk sote
10 adet yaprak sarması ( çok pişmanım çokkk )

Su : 2 lt
Spor:1 saat yürüyüş

Not : En son yediklerimden sonra ara öğün yapacak halim kalmadı bir soda içtim ama malesef kendime gelemedim Ve yine malesef ki bugün şirketteyim ve çalışıyorum =((

Merhaba Arkadaşlar Herkese Günaydın

Bugün kendimi iyi hissetmiyorum midemi üşüttüm ve üstüne üstlük dün yediğim yaprak sarmasının içinde sonradan öğrendiğim maydonoz bulundurulduğundan bana dokundu. Bugün fırsat buldukça aranıza katılacağım
Hepiniz sağlıcakla kalınn öpüyorum hepinizi

Dünkü menümü yazayım

Sabah
1 bardak domates çorbası
5 yk yoğurt

Öğlen

2 yk bulgur pilavı
1 tabak bol salata

Ara Öğün
Elma

Ara Öğün
Portakal

Akşam

2yk pilav
2 yk mantar tavuk sote
10 adet yaprak sarması ( çok pişmanım çokkk )

Su : 2 lt
Spor:1 saat yürüyüş

Not : En son yediklerimden sonra ara öğün yapacak halim kalmadı bir soda içtim ama malesef kendime gelemedim Ve yine malesef ki bugün şirketteyim ve çalışıyorum =((

Günaydın canımm, çok geçmiş olsunn :26::26: 10 adet sarma dışında menün çok iyi zaten sarmaların sanada zararı olmuş :26::26:

Günaydın canımm, çok geçmiş olsunn :26::26: 10 adet sarma dışında menün çok iyi zaten sarmaların sanada zararı olmuş :26::26:

Normalde sarmayı çok severim ve inanılmazda yerim.

dün görümcemlere gitmiştim normalde sarma yapmışlar o bitmiş benimde çok sevdiğimi bildiği için oturmuş bi tencere bana sarmış e bilmiyorda yaşam biçimimi değiştirdiğimi gerçekten ayıp olmasın diye yiyeyim dedim ama ama işte

Sağlık olsun inşallah gamzecim

Normalde sarmayı çok severim ve inanılmazda yerim.

dün görümcemlere gitmiştim normalde sarma yapmışlar o bitmiş benimde çok sevdiğimi bildiği için oturmuş bi tencere bana sarmış e bilmiyorda yaşam biçimimi değiştirdiğimi gerçekten ayıp olmasın diye yiyeyim dedim ama ama işte

Sağlık olsun inşallah gamzecim

Aynen canımm, bu kadarla kurtulmuşsun en azından :27: kaçamağında sarmanında dibine vurabilirdin :27::27:

Günaydınnnnn, şu an kahvaltı yapıyorum canımm, kesinlikle bende çok zinde ve tok uyanıyorum, yediklerimle çok güzel doyuyorum, kaldı ki sadece atladığım 1-2 ara öğün ve ara öğün yapmadığım halde hiç cıkmıyorum...ayrıca yazdıklarını da okudum tam da böyle düşünüyorum işte, motive etmeliyiz birbirimizi kii verelim kilolarımızı :46::46::46:
Tüm arkadaşlarıma günaydınnnnnnnnn :46::46::46:

günaydın gamzecim, afiyet olsun sevindim erken kalkıp kahvaltını yapmana :) ofise geldim ben de bugün... dün evden çalışmıştım rahattım... bugün fırsat buldukça yazarım canım...

menumu yazayim unutmadan.

sabah: elma sirkeli, balli su, bir portakal (kahvaltidan once spor yaparim diye ummustum ama yapma istegim yoktu.)

kahvalti: 2 dilim uno denge light, 2 kucuk yumurta, biraz labne, bir domates

ogle: 3 kasik turlu, salata

ara: 1 elma, 1 bardak yagsiz sut

aksam: 3 kasik turlu, bir kase dogal yogurt

ara: 1 kara bitter cikolata (25 kal. den az) 1 elma.

su: takip edemedim ama 2 litre olmustur sanirim.

spor: 15 dk yuruyus, 1 saat eliptik

Canım menün ve sporun çok güzelll, az daha suyu fazlalaştırırsan tamamdır bu iş :46::46:

yok yok vurmadım çok sükür ama bugün kendime bir ceza vermek istiyorum sence ne yapabilirim ??

Bu gün sporla cezalandır kendini, yürüme gibi fırsatın varsa 20 dk fazla yürü canım, yok yürüme fırsatın yoksa evde tepin biraz, hiç biri yoksa yemekle cezalandır, yemekten çok mutlu olucağın bir şeyi hazırladığın halde yeme ve yarına bırak, nefsini terbiyele :27:

Back
X