söyleyemiyorum diye söyle...insanın içi neyse dışı da öyle olmalı..yoksa huzurun kaçar
seni çok iyi anlıyorum,benim eşimin babası çok sorunlu..yaptıklarını anlatsam şaşırıp kalırsın,nasıl böyle davranır dersin..ama konuyu açarsam ona karşı nefretim büyür,bundan hiç açmayacağım..sonuç olarak ben onu tüm davranışları için affediyorum,suyuna gidiyorum, her şeyi kontrol etmek istiyor,bundan 2günde 1 arama hedefi koydum kendime..Çünkü affetmek büyülüktür,asalettir,en önemlisi huzurdur..içimde kimseye karşı kin yok..Bir de elimdekiler için şükrediyorum, o aile eşimi büyütmüş,getirip bana teslim etmişler

bundan ailesine karşı olabildiğince hoşgörülü olmaya çalışıyorum
yuppenin dediği gibi ne büyük sorunlar var, bazen bunaldığımda anneannemi aklıma getiriyorum; 12 çocuk doğurmuş bir kadın, hayatı boyunca çokkk çalışmış, 55 yaşında beyin tümörü; sonrasında yatalak kaldı,yaklaşık 85 yaşına kadar yaşadı,bu süre zarfında hiç öyle sızlandığını yakındığını duymadım,kimse de duymamış...çokkk asil bir kadındı,dedem de ona bu ölçüde saygı gösteriyordu,o yaşlarına rağmen sevgilim aşkım diyordu,anneannemin üstüne titriyordu..
ben de diyorum ki kendime, callan bak neler var, ne hallerde şükredenler var..yiyecek yemeğin, sıcak evin,sıcak yatağın var,neden yakınıyorsun,niye üzülüyorsun? istersen güçlü olup gerilimlerle kolaylıkla başetmek senin elinde..hala sağlıklısın (ki sağlıksız doğan ya da sonradan olan bir çok insan var) hala gençsin,güçten düşmemişsin ve akıl sağlığında yerinde ve zamanın var...kendi hayatına dön,değişim merkezden başlar,ilk kendini ruh halini değiştir,olgun güçlü savaşçı bir kadın ol.. olaylar karşısında zayıf düşme, kendi sorunlarına kendin çözüm üret, senin anneannen babaannen yapabildiyse sen de yapabilirsin, siz aynı genetik yapıya sahipsiniz

Ben bu hayata bir kez geliyorsam, hakkını vererek, her anını dolu dolu,zamanımı çok iyi değerlendirip yaşamak isterim...naza çekmeler, küslükler, kendi sorunlarımı çözememe bunlara düşüyorum arada ama kendime yakıştırabildiğim şeyler değil bunlar...
callan diyorum koca yürekli ol, insanları affet, her şey için şükret ve huzura kavuş...
ve yineee kopmuş gitmiş,aklımdaki kalbimdekileri yazmışım,dökülmüşüm resmen..ee ne diyorduk :))