- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #210.301
Eger kimyasal almama imkanım varsa onu tercih ederim tabi yaptırmaya karar verdigimde. İkili-üçlü test için dediklerin de benzer aslında, kimisi yaptırmak istemiyor ama ben onların yaptırılması görüsündeyim. Tabi ki her halükarda cocuk benim cocugum ama gecen gün gebelik forumunda okudum, ikili teste gitmis kızın biri, ense kalınlıgını ölcerlerken bebegin ensesinde ödem olustugunu fark etmisler. İkili test yaptırmayacagım dese belki ölcüm de yapılmayacak ve bu durumun da farkına varılmayacaktı. Seker yüklemesi ile ilgili tek endisem o kadar sekeri bir anda almak ve cidden bebege gecip gecmemesi ya da zararı olup olmaması. Yoksa 2li testlerde bebege zarar zaten yok, o yüzden yaptırırım yani :)morordek herkesin bünyesinde farklılıklar gösteriyo demek ki, bende öyle bi etki yapmadı mesela, eğer kimyasalla karışık şeker (ki tadı aşırı tatlı fruko gibi ya da enerji içeceği gibi bişiydi) içmek istemezsen normal şekerle limonu karıştırıp tatlı limonatamsı bişi yapıp içiosun, o da aynı şey yani..
ya suyun fazla olması ya da çocugun ilerde gitmesi illa gebelik şekeri demek değil yalnız. ama başka belirtileri de var gebelik şekerinin.
bazıları 2li-3lü testleri de yaptırmak istemiyo mesela, kaderimde varsa doğduktan sonra da başına bişi gelebilir, ben bişi öğrenmek istemiyorum diyo. yani bunlar tamamen kişiye bağlı, doktoruna çekinceleri söyle bence, illa gerekliyse yaptır der, yoksa daha yaşın genç, ileri yaş gebelik değil, kilolu ya da bi anda aşırı kilo almış biri değilsin, yapmayabilirsin de diyebilir.
Ay neyse, derdimle tüm konuyu kaplamıs oldum ya. O haftalara daha cok var nasılsa, karar veririm elbet :)