Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kaptanim peki sarıp sarmalamiyor musun? Sarıp da koyarsak sabaha kadar cok olmaz mi? Cok sicakta durursa da ekşir diye okudum ama tecrube farkli tabi.

Ben daha acemi oldugumdan 1 lt süt ile yapacağım riske atamam 4 lt sütü :))
O zaman ona 1 yk yogurt yani? Ay her yiğidin yogurt yiyisi farkli derler herkesin yogurt mayalamasi da farkliymis anacim :KK70:
Firina atcaksan sarmana gerek yok canim eger tupperin varsa ondada gerek yok tencerede mayaliycaksan sarman gerekiyo 6saate kadar kalabilir korkma bisecik olmaz

Bu arada ben gecen hafta asure yapamadim, sehir disindan arkadas geldi 2 gun de disari ciktim falan. Yarin yapacagim insallah En Büyük KK
Yarin ilk kez yogurt da mayalayacagim. Tam hamarat hanim moduna girdim :hamarat:
Ayy analık hormonları kabarmıs ıslere gırıstı hatun ya ;)
Ay 1 lt'ye 1 yemek kaşığı mi tatlı kaşığı mi koyucam kafam karıştı :)

O kendi biriktirdiklerine saysın :KK70:
Ya tatlım ben de mayalarım malum nilgünden çok olmasın ben de organikimdir ;) köy kızıyız o kadar :) ama boyle seylerde hıc ölçüm yoktur maalesef göz kararı gördüm annemden göz kararı yaparım hep. biz kaynattıgımız tencerede mayalarız genelde hatta yogurt tenceresıdır o :) ama cam kavanozlarda da cok guzel oluyo. ben mayalayıp sarıyorum soguk olmayan bı yere koyuyorum.. yere koyma mesela alttan da soguk almasın.. sımdı mayalasan sabah tutar kalkınca kontrol edıp atarsın dolaba aksama kadar da sogur oohh mıs ;)
yogurdunun eksı olmaması ıcın de mayanın güzel olması lazım,mıktardan cok bu onemlı. bı de hazır yogurttan mayalayınca bı garıp oluyo benım yogurtlarım bıkac kere mecburen yapıstım begenmemıstım.. komsulara fılan bı sor kendı mayaları varsa onla dene bence ;)

Ikiside olur canim bagzilari sadece kapaga yogurt surup mayaliyo kiz her sekilde oluyo yani :KK70:
kız bunu da ılk kez duydum he.. annemın eskıden ıneklerı vardı tabı herkes evdeydı cok tuketıyoduk.buyuk bı tencere vardı onda mayalardı..hatta mayasını tahta kasıkla acardı. onla sütü karıstırıp tahta kasıgı da bırakırdı tencerenın ıcınde.. o yogurdu dünyayı dolaşsam bulamam herhalde.. kokusu kıvamı var ya enfes olurdu.. 10kılo yogurt yıyoduk herhalde bıkac gunde..
bı de bız de malum mısır ekmegıyle kardeslıgı mevcut.. ayyy canım cektı..neyse ben de mı yatsam ördekcım duruken ben aşeriyom :D :D

Olur olur kendine guven canim olmazsa yine dene bi kac kez yapmaya alisiyon bak ben usta oldum annemden guzel yogurt mayalarim :sus:
Ben de o gunleri görebilecek miyim acaba :KK51:
Ayy analık hormonları kabarmıs ıslere gırıstı hatun ya :KK66:

Ya tatlım ben de mayalarım malum nilgünden çok olmasın ben de organikimdir :KK66: köy kızıyız o kadar :) ama boyle seylerde hıc ölçüm yoktur maalesef göz kararı gördüm annemden göz kararı yaparım hep. biz kaynattıgımız tencerede mayalarız genelde hatta yogurt tenceresıdır o :) ama cam kavanozlarda da cok guzel oluyo. ben mayalayıp sarıyorum soguk olmayan bı yere koyuyorum.. yere koyma mesela alttan da soguk almasın.. sımdı mayalasan sabah tutar kalkınca kontrol edıp atarsın dolaba aksama kadar da sogur oohh mıs :KK66:
yogurdunun eksı olmaması ıcın de mayanın güzel olması lazım,mıktardan cok bu onemlı. bı de hazır yogurttan mayalayınca bı garıp oluyo benım yogurtlarım bıkac kere mecburen yapıstım begenmemıstım.. komsulara fılan bı sor kendı mayaları varsa onla dene bence :KK66:
Valla ben bile bu işlere giristiysem dedigin gibi analık herkese her seyi yaptiriyor demektir :D
Maya için organik yogurt aldim, bakalim iste deneme yanilma yontemiyle olacak artik bi seyler :)
Hadi ben gidiyorum bu sefer hakketen gidiyom cok konusmusum :ukala: azcik dinlensin parmaklarim:p
Iyi geceler canim sagol taktikler icin ;)

Olur olur kendine guven canim olmazsa yine dene bi kac kez yapmaya alisiyon bak ben usta oldum annemden guzel yogurt mayalarim :sus:
sinirli insanın hamuru,turşusu,yoğurdu güzel olur derler.elinden çabuk kabarırmış.. sen de mı bendensın yoksa canım ;) :D

serce parmağını sok süte 10 a kadar say onda parmağın yanacak seviyede olcak o zaman mayala bi de 1. kg kavanoza 1 tatlı kaşığı moyğurt koy
Hi bende 4 kg ya 2 yemek kaşığı koyup bide karistiriyorum herkeste bi tarif var maşallah birde hazır yoğurt kaplarına çalınca güzel tutuyo kapağını açmadan bekletincede eksimiyor

Kaptanim peki sarıp sarmalamiyor musun? Sarıp da koyarsak sabaha kadar cok olmaz mi? Cok sicakta durursa da ekşir diye okudum ama tecrube farkli tabi.

Ben daha acemi oldugumdan 1 lt süt ile yapacağım riske atamam 4 lt sütü :))
O zaman ona 1 yk yogurt yani? Ay her yiğidin yogurt yiyisi farkli derler herkesin yogurt mayalamasi da farkliymis anacim :KK70:
canım ben eskiden 1. yk koyuyordum mayayı sonra tv de dinlemiştim hocanın biri 1tk yeterli deyince 4-5 seferdir öyle yapıyom
bu arada sarıp sarmalama bana göre değil mayalayıp fırına koyuyorum akşam sabah çıkarıyorum dene bakalım nasıl olcak bu arada bu akşam deli gibi şeyler yedim midemde bi ekşime bi baktım ki az önce regli olmuşum sebebi belli oldu bu hafta güzel kg verirsem belki bende listeye girerim haftasonu abartmayın kızlar malum hırslandık bu hafta iyi bi derece yapalım gene

canım ben eskiden 1. yk koyuyordum mayayı sonra tv de dinlemiştim hocanın biri 1tk yeterli deyince 4-5 seferdir öyle yapıyom
bu arada sarıp sarmalama bana göre değil mayalayıp fırına koyuyorum akşam sabah çıkarıyorum dene bakalım nasıl olcak bu arada bu akşam deli gibi şeyler yedim midemde bi ekşime bi baktım ki az önce regli olmuşum sebebi belli oldu bu hafta güzel kg verirsem belki bende listeye girerim haftasonu abartmayın kızlar malum hırslandık bu hafta iyi bi derece yapalım gene
İnş kaptanım herkes gayet motive derecede yaparız biz :-)

Okudum ve Kabul Ettim
Vatana millete hayırlı olsun efenimEn Büyük TÜRKİYE
Hoşgeldin canım. İlk sayfadaki kuralları okumuşsun zaten. 2hafta denem süren var sonra listeye alabiliyoruz seni. Günlük menü+su miktarı+spor akşamları toplu olarak yazıp kaptanımızı @toplight ve yardımcılarımızı @morordek @nilsub -ben de k.yardımcısıyım bu arada- etiketliyosun. Şu andaki kilonu ve hedefini de belirt ördekcim kayıt etsin seni.
Takımın çenesi oldukca düşüktür motivasyonun bitmez hiç burda,hatta sayfa okumaya yetıstıremıyoz bız o derece :D
Kendını tanıt bıze kaynasırız sonra..Kaç yasındasın,evlı mısın,nerde yasıyosun,napıyosun vs vs.. Misal bakınız ben öhöm öhöm..
İsmim Özge,25yasında bekar tontik bir kız iken 91ile baslayıp gün itibariyle 70,4kıloya bu hatunlarla bırlıkte ındım ;) yuksek lısans ogrencısıyım.istanbulda yasıyorum. söylıceklerım bu kadar yarısmacı arkadaslara basarılar dılıyorum :D :D

Günaydın kızlar
bugun erkenciyim. 5.30 da tartilmam a rağmen kilo vermisim çok sevindim.
Dün akşam kocam yer çok zayıfladın diye söylenmeye başladı. Ne için zayifliyorsun falan filan. Ben de 68 e kadar devam dedim...

Bu sabah zorla yumurta yedirir.
Sabah kahvaltım kefir in içine 1 salatalık rendeledim çörek otu ve chai tohumu ile afiyetle yedim.

Pazartesiyi sabırsızlıkla bekliyorum

Nilgün tartildin mi inşallah 78 olmussundur

Back
X