Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kızzlaaarrrr bugunde -500 gram vermişim..:rolleyes::rolleyes:

wendy wendy sende böyle verirsin inşallahh

toplight toplight kaptanım siz yapmayı düşünüyor musunuz??
Benim gibi değiştirerekte uygulayabilirsiniz?
Buda işe yarıyor.
morordek morordek ördeğim ördeğimm 57.7 oldum.. :KK71::KK71:

matilda34 matilda34 hala kaçamak yapmadım. İlk elenen ben olmayacağım.. :KK73:
:KK73:
Yaa ben normalde 100'er gram verirdim her hafta
Hatta oruç tutardım orucumuda çorba falanla açardımm..
Aman çok şükür yaa
Bu hafta listedeyim sanırım..:-)
Çok tebrik ederim canım çok sevindim :))

canım yukarda da yazdım beni bu hafta düzenli beslemeniyorum babamın hastane işleri benim hastane ve de yarın eşimin hastane işleri derken haftaya sakinleşecem o zaman yapacağım

önce sağlık kaptanım, çok geçmiş olsun.

Ay kızlar ben o diyet bu diyet detoks hepsini attım kenarlara. Şimdi tek gayem sağlıklı beslenme. Sabah mis ler gibi kahvaltımı yaptım ara mi yaptım. Diyet tarzı bişeyler yapmaya çalıştıkça battım. Aksama kadar iyi sonrasi ise facia oluyordu. Hic yemeyecehim seyleri yedim. Kuru kaysi canim cekiyor ya da meyve canim cekiyir. Yesem suç islemis gibi pismalik hissediyorum. Yemesem aklim kaliyor. Patliyorum en sonunda gece herseye saldirmakla son buluyir.verdim aldım verdim aldım 74 76 arası git Gel ler yaptım hep.
Şimdi düşünüyorum da eski resimlerde ki halime bakıp sükrediyorum 100+ kilolarda iken facia idim. Şimdi bu halin de iyi ama bundan sonrası için sakinlikle ve yavaş yavaş vermeliyim. Onümde 7 ay var 3. Bebıs için. O vakte kadar saglili bir şekilde 10 kilo yu hayli hayli veririm. Strese girmeden hemde. Acele etmeye hiç gerek yok. Hem acele etsem ne olacak ki. Tekrar doyasıya yemeyecegim hep dikkatli davranmak zorundayım. Kilo almaya musait yapim var bu bir gerçek. O yüzden kalıcı sağlıklı kilo vermek ve bunu bir yaşam tarzı haline getirmek. Tek hedefim bu artık.

Kendime bile itiraf edemezken kaçamaklar yaptığımı burada hepinize ilan ediyorum. Evet saçma sapan diyetlere girdim. Akşamına patlayan a kadar yedim. Gruptaki arkadaşlarımdan Özür dilerim. Ama aklım başıma yeni geldi . Ordekcim zaten hep derdi yapma sağlık beslen diye. Tek yolum bu artık sağlıklı olanı seçmek olacak.
aslı da hepimiz de biliyoruz ama çok aceleciyiz . Acele ederek kaybetmek istemiyorum... sabırla azimle istikrarlı kazanmak istiyorum.

Ayy çok uzun oldu kızlar.
Icim dökeyim de rahatlayayim dedim. Rahatladim da.
Bu arada kaptanları toplight toplight morordek morordek minik bir itirafta size yapayım. Herşeyin üstüste gelmesi ile ve bu yemek atalarının tetiklemesiyle kendime olan inancımı kaybetmiş kilo vermeyecem git gide alaçam hissi ile izne ayrılmak istedim. Takdir sizin. Bana inancını tam sa ayirmayin ama yoksa ayırın. Azcikta motive edin ama beni kızlar çok ihtiyacım var

canım bizim kaçamak dediklerimizde bile sen aslında yeni bişeyler deneyerek sağlıklı şeyler yapmaya çalıştığının farkındaydım ben, şekersiz tatlılar, tam buğday unlu gözlemeler aslında sağlıklı yaşamı hayat felsefesi edinmeye çalışıyosun sen, hatta kendini diyete zorladığında diyetini bozduran eşin anladığım kadarıyla senin kafada, sağlıklı ye sorun olmaz ama yemiyosun diye zorla sokuşturuyo ağzına.. bi de öyle dene bakalım, sağlıklı zararsız şeylerle akşamı hafif geçirmeyle gayette kilo veriliyo, ne diye stres yapalım ki? ki ayşe gibi bunu hayat düzeni haline getirmezsek ne anlamı kalıyo kilo vermenin :KK43:

Hayattan zevk alarak yapın diyet inizi yazmış toplight toplight kaptanım. Vallahi bu söz bana çok iyi geldi . Aynen bunu yapacam bende iskenceye çevirmeden.
Oh be rahatladim

bildiğin yoldan yürü tambakım :)

Haber verin bende niyetliyim :))

tamam canım, toz-pembe toz-pembe , ebrusonmez ebrusonmez , T tatlitambak , matilda34 matilda34 ve wendi :) şimdilik 4'üz ama B bsram09 da gelebilir yanımıza diye düşünüyorum :)

bir de ben yemek yiyince çok rahatsız ve mutsuz oluyorum sonrasında sanki kilo almışım gibi geliyor. hep pişman oluyorum aç kalsam o kadar mutluyum ama bu seferde halsiz düşüyorum. İnşallah başarabilirim arada geliyor bana işte.:işsiz:

ya o değil iş yerindeki arkadaşlar sinir ediyor beni her seferinde kilo mu aldın diyorlar. bide yeni evlendim ya sürekli bebek mi var diyip duruyorlar canım sıkılıyor iyice. kış halihle kat kat giyiniyoruz zaten. Kazadan sonra vücudum şişiyor aniden yzüğüm sıkıyor o derece. Ama sonra bir bakmışsın inivermiş. Hiç çözemedim ben kendimi.

ah ah 57 olduğum vakitler keşke bırakmasaydım ama zaten kazadan ötürü oldu ne olduysa 1 haftada 6-7 kilo etkisi oldu üzerimde ben o kiloyu veremiyorum işte. Aldığım bilezikler geçmedi elimden 4 numara büyüdü numarası.
Canım trafik kazasımıydı
Çok geçmiş olsun.Merak etme mutlaka zayıflayacaksın.

önce sağlık kaptanım, çok geçmiş olsun.

canım bizim kaçamak dediklerimizde bile sen aslında yeni bişeyler deneyerek sağlıklı şeyler yapmaya çalıştığının farkındaydım ben, şekersiz tatlılar, tam buğday unlu gözlemeler aslında sağlıklı yaşamı hayat felsefesi edinmeye çalışıyosun sen, hatta kendini diyete zorladığında diyetini bozduran eşin anladığım kadarıyla senin kafada, sağlıklı ye sorun olmaz ama yemiyosun diye zorla sokuşturuyo ağzına.. bi de öyle dene bakalım, sağlıklı zararsız şeylerle akşamı hafif geçirmeyle gayette kilo veriliyo, ne diye stres yapalım ki? ki ayşe gibi bunu hayat düzeni haline getirmezsek ne anlamı kalıyo kilo vermenin :KK43:

bildiğin yoldan yürü tambakım :)

tamam canım, toz-pembe toz-pembe , ebrusonmez ebrusonmez , T tatlitambak , matilda34 matilda34 ve wendi :) şimdilik 4'üz ama B bsram09 da gelebilir yanımıza diye düşünüyorum :)
Diyeti yaşam şekli haline getirme fikrine bende katılıyorum cnm arada canımızın çektiğini yiyerek kendimize zulmetmeyerek vermeli kiloları aslında ben diyetisyenle 18 kilo verdim ama herşey yasaktı ama günde 7 dilim ekmek vardı :)sonra noldu özledim şeylere dönünce bütün kilolar geri geldi ne yazık ki inşallah en doğru şekilde kilolardan kurtulup Hayatboyu bi düzen oluşturabiliriz
2017 de hamile topiği açalım bari bizim takıma özel :))

Ay kızlar ben o diyet bu diyet detoks hepsini attım kenarlara. Şimdi tek gayem sağlıklı beslenme. Sabah mis ler gibi kahvaltımı yaptım ara mi yaptım. Diyet tarzı bişeyler yapmaya çalıştıkça battım. Aksama kadar iyi sonrasi ise facia oluyordu. Hic yemeyecehim seyleri yedim. Kuru kaysi canim cekiyor ya da meyve canim cekiyir. Yesem suç islemis gibi pismalik hissediyorum. Yemesem aklim kaliyor. Patliyorum en sonunda gece herseye saldirmakla son buluyir.verdim aldım verdim aldım 74 76 arası git Gel ler yaptım hep.
Şimdi düşünüyorum da eski resimlerde ki halime bakıp sükrediyorum 100+ kilolarda iken facia idim. Şimdi bu halin de iyi ama bundan sonrası için sakinlikle ve yavaş yavaş vermeliyim. Onümde 7 ay var 3. Bebıs için. O vakte kadar saglili bir şekilde 10 kilo yu hayli hayli veririm. Strese girmeden hemde. Acele etmeye hiç gerek yok. Hem acele etsem ne olacak ki. Tekrar doyasıya yemeyecegim hep dikkatli davranmak zorundayım. Kilo almaya musait yapim var bu bir gerçek. O yüzden kalıcı sağlıklı kilo vermek ve bunu bir yaşam tarzı haline getirmek. Tek hedefim bu artık.

Kendime bile itiraf edemezken kaçamaklar yaptığımı burada hepinize ilan ediyorum. Evet saçma sapan diyetlere girdim. Akşamına patlayan a kadar yedim. Gruptaki arkadaşlarımdan Özür dilerim. Ama aklım başıma yeni geldi . Ordekcim zaten hep derdi yapma sağlık beslen diye. Tek yolum bu artık sağlıklı olanı seçmek olacak.
aslı da hepimiz de biliyoruz ama çok aceleciyiz . Acele ederek kaybetmek istemiyorum... sabırla azimle istikrarlı kazanmak istiyorum.

Bu arada kaptanları toplight toplight morordek morordek minik bir itirafta size yapayım. Herşeyin üstüste gelmesi ile ve bu yemek atalarının tetiklemesiyle kendime olan inancımı kaybetmiş kilo vermeyecem git gide alaçam hissi ile izne ayrılmak istedim. Takdir sizin. Bana inancını tam sa ayirmayin ama yoksa ayırın. Azcikta motive edin ama beni kızlar çok ihtiyacım var
tambak cım tam olarak söylemek istediğimi anlamışsın kendine olan inancını sakın ama sakın yitirme
sana şöyle bir anımı anlatayım zamanında 67 kg yum çok kilolu geliyorum diyetisyene gittim hem bölgesel hem normal akapunktur yaptırıyorum diyetime harfiyen uyuyorum spor olarak yürüyüş yapıyorum günlük 8-10 km ye yakın arada salona gidiyorum 1 kg bile veremedim 1 ay boyunca en son diyetisyenim sen bu işi çok kafaya takmışsın lütfen biz bunu bırakalım sana eziyetten ve paranın gitmesinden başka bişey olmuyor bir psikiatr a git dedi ben gittim dr a kg verme konusunda anksiyete bozukluğu oluşmuş düşünün durumu ne vahim hale düştüm daha sonrasında bana dayadı antidepresanı tartıya çıkmayı yasakladı allaha şükür ben bu problemi 8-9 ayda hallettim ama dr tedaviyi kestikten sonra baktım ki 75 lere çıkmışım ama artık takmıyorum ne zaman takıntı yapsam aynı şeyleri yaşayacam diye kendimi silkeliyorum o yüzden aman haa ne olur dikkat edin tambağım eğer istersen 1-2 hafta bildirim yapma izne ayrılma yerine sıkıntıya girdiysen veya izne ayıralım sen kendini nasıl hissedersen öyle yapalım
Hayattan zevk alarak yapın diyet inizi yazmış toplight toplight kaptanım. Vallahi bu söz bana çok iyi geldi . Aynen bunu yapacam bende iskenceye çevirmeden.
Oh be rahatladim
aynen kızlar ömrümüz bitiyor kg lu kalmak istemiyoruz ama hayatı da zehir etmeyin lütfen kendinize

Dünkü rahatsızlığından beri karnım sisti genal cerrahi sırası bekliyorum inş bi ilaç olsun yazar Dun anı bi şekilde afedersin makat şişmesi ve tıkanması yaşadım dah da duzelmedi :-)
Çok geçmiş olsunn çok üzüldüm. Şuan nasılsın?

Çok güzel bir yazı... Ve belki de çoğumuzun yaşadığı bir durumu zaman ayırıp uzun uzun paylaştığın için çook teşekkür ediyorum sana. Harikasın!!! :sampiyon::sampiyon:Bunu bende yaşadım. Özellikle 78 kilo ve 74 kiloda çok duraksadım dikkat etmeme rağmen tartıda eksilemiyordum ve aşırı motivasyonum bozulmuştu bu haftaya kadar. Valla ne yalan söyleyim grupta çoğu kişinin 2 şer hatta 3'er kilolar vermesine sinir bile olmaya başlamıştım ben niye dikkat etmeme rağmen veremiyorum diye.:KK34: Hatta grupta da sık sık motivasyonumun eksildiğini paylaşıyordum. Şuan kendime baskı yapmayı ve düğünümde illaki 60 kilo olmalıyım düşüncemi terk ettim. Bu düşünce fazla mükemmelliyetçi ve sürem kısa olduğu için beni korkunç strese sokan bir durumdu. Şuan kendime hiç işkence etmiyorum. Hayattan zevk alarak, yediklerimin besin değerlerini araştırarak, ve özellikle sabahları doyurucu yumurtalı, peynirli hatta ayva reçelli mükemmel kahvaltı yapıyorum, öğlen yine hafif sebze ve 100 gram proteın akşam ise olabildiğine hafif sebze ya da salata ( 18.00 geçmemek koşuluyla) tüketiyorum. ( Bu beslenme tarzıyla çok şükür en az 200 gr kaybediyorum bunu da fark ettim.Bazen 600-700 grama dahi ulaşıyor.:sampiyon:) Yani olay aslında gerçekçi olmak, motivasyonunu devamlı korumak ve kendini iyice tanıyıp neyin sana yarayıp neyin yaramadığını fark edip ona göre beslenmekten geçiyor. Genel geçer diyetleri bu sebeple hiç sevmiyorum. Herkesın yaşam tarzı, beslenme alışkanlığı, iştah seviyesi, ekonomik geliri farklı. Lütfen kendine olan güvenini kaybetme bak ben 95 lerden 72 leri gördüm ve daha nice arkadaşımız... Bunlar az buz küçümsenecek rakamlar değil. Büyük bir iş başardık biz.:sampiyon::sampiyon: Millet aylık 300 lira verip ayda 2-3 kilo verince büyük bir olaymış gibi instagram, face hepsinde bangır bangır bağırıyor. Biz neredeyse vucut kitlemizin % 25 'ini kaybetmişiz e haliyle belli bir süreden sonra yavaşlayınca oflayıp pufluyoruz.:KK70::KK70: Biz zaten çok büyük aşama kaydettik kızlar. Artık obez değiliz biz. Çok şükür ben 5 kilo daha verince normal kilo ağırlığım arasına giriyorum. Hepinize çok güveniyor ve kocaman öpüyorum.:KK68::KK68::KK68::nazar::nazar::nazar::nazar::KK19: medusa38 medusa38 toplight toplight wendy wendy T tatlitambak candy_candy candy_candy morordek morordek toz-pembe toz-pembe

Çok geçmiş olsunn çok üzüldüm. Şuan nasılsın?

Çok güzel bir yazı... Ve belki de çoğumuzun yaşadığı bir durumu zaman ayırıp uzun uzun paylaştığın için çook teşekkür ediyorum sana. Harikasın!!! :sampiyon::sampiyon:Bunu bende yaşadım. Özellikle 78 kilo ve 74 kiloda çok duraksadım dikkat etmeme rağmen tartıda eksilemiyordum ve aşırı motivasyonum bozulmuştu bu haftaya kadar. Valla ne yalan söyleyim grupta çoğu kişinin 2 şer hatta 3'er kilolar vermesine sinir bile olmaya başlamıştım ben niye dikkat etmeme rağmen veremiyorum diye.:KK34: Hatta grupta da sık sık motivasyonumun eksildiğini paylaşıyordum. Şuan kendime baskı yapmayı ve düğünümde illaki 60 kilo olmalıyım düşüncemi terk ettim. Bu düşünce fazla mükemmelliyetçi ve sürem kısa olduğu için beni korkunç strese sokan bir durumdu. Şuan kendime hiç işkence etmiyorum. Hayattan zevk alarak, yediklerimin besin değerlerini araştırarak, ve özellikle sabahları doyurucu yumurtalı, peynirli hatta ayva reçelli mükemmel kahvaltı yapıyorum, öğlen yine hafif sebze ve 100 gram proteın akşam ise olabildiğine hafif sebze ya da salata ( 18.00 geçmemek koşuluyla) tüketiyorum. ( Bu beslenme tarzıyla çok şükür en az 200 gr kaybediyorum bunu da fark ettim.Bazen 600-700 grama dahi ulaşıyor.:sampiyon:) Yani olay aslında gerçekçi olmak, motivasyonunu devamlı korumak ve kendini iyice tanıyıp neyin sana yarayıp neyin yaramadığını fark edip ona göre beslenmekten geçiyor. Genel geçer diyetleri bu sebeple hiç sevmiyorum. Herkesın yaşam tarzı, beslenme alışkanlığı, iştah seviyesi, ekonomik geliri farklı. Lütfen kendine olan güvenini kaybetme bak ben 95 lerden 72 leri gördüm ve daha nice arkadaşımız... Bunlar az buz küçümsenecek rakamlar değil. Büyük bir iş başardık biz.:sampiyon::sampiyon: Millet aylık 300 lira verip ayda 2-3 kilo verince büyük bir olaymış gibi instagram, face hepsinde bangır bangır bağırıyor. Biz neredeyse vucut kitlemizin % 25 'ini kaybetmişiz e haliyle belli bir süreden sonra yavaşlayınca oflayıp pufluyoruz.:KK70::KK70: Biz zaten çok büyük aşama kaydettik kızlar. Artık obez değiliz biz. Çok şükür ben 5 kilo daha verince normal kilo ağırlığım arasına giriyorum. Hepinize çok güveniyor ve kocaman öpüyorum.:KK68::KK68::KK68::nazar::nazar::nazar::nazar::KK19: medusa38 medusa38 toplight toplight wendy wendy T tatlitambak candy_candy candy_candy morordek morordek toz-pembe toz-pembe
canım aslında senin şu düğün olayın olmasa biraz daha rajhat olabilirsin diye düşünüyorum ama en azından artık eskisi gibi kendini kasmadığını görünce rahatladım sen haftasonları çok yoğun çalışan birisin başkası olsa gömerdi o kadar antremana ekmek arası yiyecekleri ama maşallahın var bu azmin için bende sana teşekkür ediyorum tatlım

ayy inşallah çok kilo almayız en çok ondan korkuyorum
Evet bende 70 falan olmaktan çok korkuyorum.İnşallah hamilelikte de çok dikkat ederiz.
hissediyorum kuzum midem çok küçüldü içine çekti resmen :KK70:
Ayy ne güzel canım. Devamıda gelir inşallah
rahat ettiriyosun demek ki :)
Bencede azıcık tersle bişeyler yaptır.Rahat etmesin ki çabuk gitsin. :oops:
Bizim sonucu belli bayanlar hep burada olup kilo ile uğraşcagiz desenize
Kadın olmak çok zor yaa
Hep dikkatb etmek zorundayız.
Gerçekten sicakta zor oluyor canım. Ağustos ayı boyunca sarılık için 2 günde 1 hastanede idik. Çok zordu. Ben kılmayı açarım 28-29 da kapıyı falan da açık birakirdim ki çok etkilenmesi bebek diye. Bi kaynanam bi Gorumcem gelir kapatır ay belim ize dokundu ay uşudüm diye. yarim saat sonra tekrar acarlar sicakladik diye. Aman en guzeli nisan mayista dogum yapmak. Yaza bebis ele avuca geliyor. Al disari cik.. ohhh
bu acidan ördekcim cok sansli. Mayista galiba dogumu morordek morordek
benim kizimda mayis dogumlu ne guzeldu o gunler
Ayy bunu bildiğiim iyi oldu.Ben yaza denk gelsin diye düşünüyordum.Burada doğum yapmak istemiyorum.Ya Van'ı düşünüyorum yada memleketi
Eee yolda kışın olmaz bebişim hasta olur diye
Ama ilkbahar çok daha iyi olur demi??
Ya inşallah bunları düşünmeme gerek kalmazda bebişimi karadenizde doğururum. Miss gibi yeşilliğine açar o minicik gözlerini.. :KK68:
Bana inancını tam sa ayirmayin ama yoksa ayırın. Azcikta motive edin ama beni kızlar çok ihtiyacım var
Tatlım sen sürekli şeyda coşkun yapıyorsun.O da çok zor.
Bende sana katılıyorum sağlıklı beslenmeye çalışınca zaten kilolar gidiyor.
Bak ben kasımdan beli günde 100 gram eksiye düşme hedefi koydum kendime
Çok kasmadım yani..
Ama günde 200-300 gidiyor çok şükür.Sanırım stres yapmamak lazım.
Rahat bırak..
Zaten bu halinle de çok çok güzelsin.Ha verirsen ne ala ama vermesende güzel canın sağolsun.

Oh be rahatladim
Aynen kuzum. İstediğini sabah ye ve akşam çok hafif takıl.Böylece hamilelikte de sürdürebileceğin bi düzen oluşturmuş olursun.

Evet bende 70 falan olmaktan çok korkuyorum.İnşallah hamilelikte de çok dikkat ederiz.

Ayy ne güzel canım. Devamıda gelir inşallah

Bencede azıcık tersle bişeyler yaptır.Rahat etmesin ki çabuk gitsin. :oops:

Kadın olmak çok zor yaa
Hep dikkatb etmek zorundayız.

Ayy bunu bildiğiim iyi oldu.Ben yaza denk gelsin diye düşünüyordum.Burada doğum yapmak istemiyorum.Ya Van'ı düşünüyorum yada memleketi
Ya inşallah bunları düşünmeme gerek kalmazda bebişimi karadenizde doğururum. Miss gibi yeşilliğine açar o minicik gözlerini.. :KK68:

Tatlım sen sürekli şeyda coşkun yapıyorsun.O da çok zor.
Bende sana katılıyorum sağlıklı beslenmeye çalışınca zaten kilolar gidiyor.
Bak ben kasımdan beli günde 100 gram eksiye düşme hedefi koydum kendime
Çok kasmadım yani..
Ama günde 200-300 gidiyor çok şükür.Sanırım stres yapmamak lazım.
Rahat bırak..
Zaten bu halinle de çok çok güzelsin.Ha verirsen ne ala ama vermesende güzel canın sağolsun.
En güzeli bahar yaza ele geliyo denize bile sokarsın:)
Benim oğlum nisan doğumlu çok rahat geçti
Ben de haziran da başlıyım diyorum çalışmaya :)) Mayıs a kadar da 55 in altına düşsem çok güzel olcak :)

inşallah kuzum, tayin durumu ne zaman? ya da var mı?

canım aslında senin şu düğün olayın olmasa biraz daha rajhat olabilirsin diye düşünüyorum ama en azından artık eskisi gibi kendini kasmadığını görünce rahatladım sen haftasonları çok yoğun çalışan birisin başkası olsa gömerdi o kadar antremana ekmek arası yiyecekleri ama maşallahın var bu azmin için bende sana teşekkür ediyorum tatlım
Ben teşekkür ederim. Şuan zaten kilolu görünmüyorum o beni rahatlattı ve kendimi kastıkça çok üzüldüğümü ve başaramadığımı fark ettim. Şuan kendimi üzmeden sıkmadan yaşadığım her andan tat alarak her gün 100 er gram bile olsa verip seviniyorum. Neticede 100 gram bile olsa bir önceki güne daha hafifsem bu benim için bir başarıdır. Hepinize mutlaka gelinlik fotograflarımı atacam. Ayrıca başarı hikayesi olarak da paylaşacağım postta.

inşallah kuzum, tayin durumu ne zaman? ya da var mı?
Canım eşim 1 seneye zorlasam anca diyor.Evlilik işi bütün düzenini alt üst etti artık çalışamıyor. Biz evlendiğimizde doktora bitmek üzereydi. Hala daha aynı..
Aslında benden kaynaklanıyor sanırım.Sürekli motive etmeliydim. Uzadıkça daha da zorlaşıyor üstelik.Yeni yenii yönetmelikler geliyor..
Off bu konuda çok dertliyim.Burayı seviyorum ama bi aktivitem yok. Eğer karedenize gidersek üniye başlayacam.
Eşim buradaki ünide okumamı istemiyor ki zaten istediğim bölüm yokç.

Back
X